- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomdriver
őstag
Sziasztok! Windows Updatet hetente indítom el (nincs beállítva aktív időszak) és a mai letöltésnél meglepődve látom, hogy videókártya drivert is frissíteni akar. (Build 19045.3155)
Eddíg ilyent nem tapasztaltam, a legtöbb drivert manuálisan telepítem és nem is volt eddíg ezzel gond.Letöröltem hát az egyébként sem túl friss drivert és feltettem amit korábban használtam, de újraindítást követően, ha a frissítések keresésére klikkelek, már tölti is le újból.
Hogy tudnám beállítani azt, hogy bizonyos drivereket ne telepítsen automatikusan? Próbáltam rákeresni neten, de csak korábbi verziókhoz találtam javaslatot.
-
Tomdriver
őstag
Ok, ezt nem tudtam, hogy akor drivert sem enged felrakni hozzá, köszi.
Azért furcsa, hogy a win telepítéseekor sem ment fel az, amit az alaplaphoz ajánlottak. (DDU nem azt írja ki amit akkor feltettem, hanem a MS Hyper-V illesztőt)
Lehet rosszul csinálom, de én wint úgy telepítek, hogy aktiválás után lehúzom a netről és az alaplap gyártójától leszedett drivereket (chipset, LAN, stb) rakom fel, tehát nem hagyom, hogy a win keressen hozzá. Így raktam fel az IGP driverét is, de ezek szerint már akkor sem sikerült, pedig akkor még NV drivere sem került telepítésre, vagyis az IGP lehetett használatban.
-
Tomdriver
őstag
válasz
razorka777 #129483 üzenetére
Huhh, köszi ez új, még nem próbáltam, csak az egeret kihúzni, hátha az túl érzékeny.
Tele vannak az USB portok, egyenként megpróbálom akkor.#129486 bon: Nvidia driverrel nincs gond, az a legfrisebb. Eszközkezelő csak az NV kártya típusát írja ki, de az hibamentesen üzemel.
-
Tomdriver
őstag
Sziasztok, BUÉK a topiklakóknak!
Egy régebbi problémám (win 2004 frissítés óta jelentkezik) állandósult egy teljesen friss 20H2 (19042.685 build) telepítés óta, konkrétan hogy nem megy alvóba a kijelző.
Ennek okán már futottam köröket és mivel semmi nem hozott eredményt, fórumokat olvasgatva találtam rá, hogy VGA driver inkompatibilitás is okozhat ilyent.
DDU-val kiirattam, milyen Intel driver van fent jelenleg:
Ezután leszedtem Intel oldaláról a processzorhoz való (I7 9700K) legfrissebb drivert de telepítésekor azt a hibaüzenetet kaptam, hogy a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez szükséges minimális követelményeknek.
Próbáltam az alaplap gyártójának (Gigabyte) honlapján lévő VGA drivert feltenni, (ez egy korábbi verzió volt), de ugyanezt a hibaüzenetet kaptam.
Tehát az eredeti, alvó üzemmód probléma mellé, most egy másik is társult, nem tudom a VGA driverét frissíteni.
Van esetleg valakinek ötlete, hogy mit kéne tennem?
-
Tomdriver
őstag
válasz
King Unique #123391 üzenetére
..és gondolom nálad nincs az a jelenség, hogy nem kapcsol ki a monitor és nem megy alvóba a gép. Mert nálam ue. buildszámmal még mindég probléma.
Van esetleg valami javaslatod, mit nézhetnék meg? -
Tomdriver
őstag
válasz
Kitty21 #123120 üzenetére
Szia, többünknél gond ez, várjuk rá a javítást.
(#123123) SunMount3r: Nálam azzal sem javult meg. Viszont volt egy elég zavaró bug, amit helyrehozott - itt még nem olvastam: Megynyitott alkalmazás tálca ikonja jobb egérklikkre nem reagált, így pl. mindent csak a saját ablakában tudtam bezárni. Na ez legalább már működik.
-
Tomdriver
őstag
Korábban írtam, hogy valamiért a kijelző beállításokat nem érem el.
Van arra lehetőség, hogy a kijelző speciális beállításait máshonnan is elérjem, ne csak a kijelző beállítások alól?
Konkrétan a színkezelés érdekelne, azon belül a kijelző kalibrálása (gamma értéken akarok állítani)
Próbáltam eszközkezelőben rákeresni, de nem talámtam ezt: -
Tomdriver
őstag
Sziasztok,
egy olyan gond van nálam, hogy nem tudom megnyitni a kijelző beállításokat.Ha asztalról akarom elérni, megnyitást követően homokórázik, majd nem történik semmi. Ha a főmenüből nyitom meg közvetlen a Rendszert és onnan akarom elérni, bezáródik a program. Ha meg közvetlenül a Gépházból próbálnám megnyitni a Rendszer ikonra kattintva, szintén elszáll a progi.
Eszközkezelő nem mutat hibát, driverek (Intel HD, nVidia) rendben vannak. Intel grafikus vezérlő felületről el is érem a megjelenítő beállításokat, csak Win alól nem.
Tudnátok valami megoldást esetleg?
-
Tomdriver
őstag
Sziasztok,
régebbi, még 1809-es verzió előtti a tiszta windows telepítésem ami most 1903-ra frissült.Itt jutott eszembe, hogy a szűz telepítést anno még úgy csináltam, hogy minden alaplapi összetevőt (pl. Chipset, Lan, Audioo) a lapgyártó saját driverével raktam fel (magyarul nem engedtem, hogy a windows keressen hozzá illesztőprogramot).
És a kérdés most az, hogy ezeket a drivereket az új verzió:
- a telepítés során esetleg törli és felülírja
- vagy ha nem, az idő múltával nekem ajánlatos e ezeket lecserélnem a legfrissebbre? -
Tomdriver
őstag
Mesterek, köszönöm a válaszokat!
-
Tomdriver
őstag
Sziasztok!
Tegnap jött le nekem egy nagy upgrade (win 10 pro 64bit) és azt látom, hogy lett egy Windows_old könyvtáram emiatt, amiben kb 17 giga méretben ott figyelnek gondolom a korábbi win. fájlok. Ott van mellette az új is 18 gigával.
Szerintetek a régit törölhetem, vagy hagyjam inkább? Eléggé lecsoffadt miatta a meghajtóm mérete.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 11
- Bundle topik
- Automata kávégépek
- Autós kamerák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest