Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Poplacsek

senior tag

válasz Cs1csó #97892 üzenetére

Használjon mindenki amit akar, én sose fogom leváltani a TrueCrypt 7.1a-t.
    Sokat olvastam a neten a TrueCrypt hirtelen leállítása témában. Ezek után a TrueCryptet választottam, de nem a 7.2 verziót, amit a 7.1a programkód auditálása után adtak ki rendkívül furcsa körülmények közt és feltételezhetően NSA nyomásra.

Amit én gondolok erről az egészről:
    Az NSA-nak nagyon bökte már az orrát a TrueCrypt a többszöri világhírré ment feltöréses felsülésük és a 7.1a programkód auditálása alapján kapott eredményt látva, ezért a fejlesztőket backdoor beépítésére kényszerítették. A fejlesztők ezt megtették, hogy elkerüljék a jogi herce-hurcát (v7.2), majd azonnali hatállyal visszavonultak a projekttől. Az se biztos, sőt nagyon valószínű, hogy az a lap ami a megszűnés napján váltotta a TrueCrypt eredeti honlapját azt az eredeti fejlesztők rakták-e ki.
    Ezek után meg én manapság már nem bíznék olyan encryptelő progikban se, amiket egy ilyen bizonytalan eredetű oldalon javasolnak a TrueCrypt helyett ilyen előzmények után.

Egy biztos a 7.1a verzióig, soha senki nem bizonyította, hogy a TrueCrypt törhető, még a szoftver audit se.

Új hozzászólás Aktív témák