Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KaitouP

nagyúr

válasz King Unique #126209 üzenetére

Nem neked kéne kitalálni, de az eleve "te h*lye vagy, miért nem SSD-t vettél bele" jelleg helyett kissé segítőkészebb hangnemet várna az ember. :U A SSD szerű gyors működés nem cél, a HDD szerű normál működés a cél egyelőre, az meg valami anomália folytán ugyebár nem teljesül, ennek megoldásáért kértem a segítséget, pláne azért, mert most nem ment saját kútfőből, ami nálam ritka.

A laptop egy Lenovo Y520-15IKBN, 8GB RAM van benne, Win 10 Pro fut rajta naprakészre frissítve, előtte asszem Home volt, ezzel is ugyan ezt a problémát produkálta. A kezdetekben semmi baja nem volt, franc tudja, melyik Win 10 update óta áll fenn a probléma. Alapjáraton fennáll a HDD tekerés, eleve lassabban áll fel a rendszer mint kellene (cirka 5 perc), egy Chrome böngészőt órákba telik elindítania. Mindig más folyamat tekeri a HDD-t látszólag, egyszer a vírusirtó, ha azt kilövöm, akkor a Discord, ha azt kilövöm, akkor a torrent, ha azt is kilövöm, akkor már gyakorlatilag szinte semmi plusz program nem fut, de továbbra is teker 100%-on, éppen valamilyen system folyamat, de semmi értelemszerűt nem véltem felfedezni. Vírusmentesség több vírusirtóval is tesztelve lett, de semmi nincs, ahogy a chkdsk se vezetett eredményre.

Új hozzászólás Aktív témák