Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Windows 7 után elég szokatlan a Windows 10, de már egy kicsit kezdem megszokni. Tudnátok valami finomhangolót hozzá? Windows 10 Managert és a Winaero Tweakert használom, azokon kívül? A betűk kiválasztását, méretének állítását szeretném a különböző objektumokhoz, úgy mint az a Windows 7-nél volt.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
válasz Cs1csó #76926 üzenetére
Köszi, a neszetoolsról letöltöttem.
(#76877) andreas49
Köszi, kipróbálom.
(#76876) abdulka1
Ez a lehetősége a Windows 10-nek nagyon gagyi. Legtöbb esetben újraindítás szükséges, de nem jelzi. Volt úgy, hogy eltűntek a feliratok, lefagyott a gépház, lelassult a gép és csak az újraindítás használt. Hát ezen van mit reszelnie a Microsoftnak. A programokban lévő fehérségeket nem tudom eltüntetni: [kép] [kép]
(#76931) rokafiu77
Sajnos csak kicsit. A programokban lévő fehérségeket nem tudom eltüntetni. Lásd fentebb a két képet.
(#76935) core i7
Köszi. Gondolom erre gondoltál: Classic Shell Sajnos az óra gadget nem jó. Azt már a Windows 7-nél is tapasztaltam, ha feltettem rá az Internet Explorer 11-et, ami itt alapból megvan.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Mi a megfelelője a Windows 7-ben lévő számítógép kezelésnek?
-
Kékes525
félisten
Hogy lehet a tálcán az ikontávolságokat csökkenteni?
-
Kékes525
félisten
válasz Kékes525 #76969 üzenetére
Problem solved. 7+ Taskbar Tweaker Speciális tudású, de nagyon hasznos. Érdemes kipróbálni. A tálca nagyon sok tulajdonságát tudja állítani, például csökkenti a ikonok között távolságot, így több fér rá.
pc360
Szerintem érdemes feltenni a neszetoolsra.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
A Win + PrintScreen funkciót átlehet állítani, csak PrintScreen-re? Egyszerűbb a képernyőfelvétel-készítés úgy.
-
Kékes525
félisten
Tegnap beadta a kulcsot a Windows 10. Újraindítás után fekete képernyő fogadott egérkurzorral. CTRL+ALT+DEL-el a feladatkezelőt elértem, de az msconfig segítségével sem tudtam behívni a csökkentett módot, F8-al sem ment. Az msconfigból előhívott rendszer visszaállítás sem működött rendesen, pedig nagyon sok pontom volt. Kizárólag csak a parancssorból indított gyári visszaállítás használt, az adatok megtartását választottam. Legalább azok megmaradtak. Érdekes módon néhány Windows beállítás is és néhány program is megmaradt. Ja, még próbáltam a CD-jével is a javítgatásokat, de az sem használt.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Ilyen másnál nem történt? [link] Interneten találkoztam ezzel a hibával. [link], esetleg tudni, hogy mi okozza, hogy legközelebb ne fussak bele.
Most minden létező mentést beállítottam.
1. rendszer visszaállítási pontok.
2. Fájl előzmények automatikus mentése.
3. Lemezkép készítés indító CD-vel.Más lehetőségek vannak?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Nagyon tele van a t@köm a windowsossal. Milyen jogon változtatja meg azt, amit egyszer már beállítottam? Az alapértelmezett programok beállításánál is trükköznöm kellett, most az jónak tűnik. Viszont hiába állítom be a képernyő kikapcsolását "Soha"-ra, visszakapcsolja 20 percre egy idő után.
Mit kel tennem, hogy ehhez ne nyúljon legközelebb, ha erre állítom?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Kékes525 #77168 üzenetére
A Windows 7-hez hasonlítva a Windows 10 még erősen béta fázisban van. Így nem lett volna szabad kiadniuk.
1. Minek van lehetőség az alapértelmezett programok megadási lehetőségének, ha azt állandóan felülbírálja?
2. Minek van lehetőség bárminemű testreszabásának, ha az csak erősen részleges és sokszor szinte lefagyasztja a Windowst?
3. Miért nem figyelmeztet, hogy bizonyos helyzetekben újra kell indítani, hogy a beállítás teljes körűen érvényesülhessen?
Pár nap után csak ennyi. A fekete képernyőbe való belefutást még meg sem említem. Ilyen csak egy program alfa verzióját jellemezheti csak. Ha ez még egyszer előjön, megy vissza a Windows 7.
(#77169)csicso82
A gépház beállítása azt is megváltoztatja, megnéztem (és így is felülbírálta már párszor):
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #77176 üzenetére
1. Ez nem 7-es mese. Közel sem volt tökéletes, de ennyi és ilyen jellegű problémám sohasem volt, pedig már ősidők óta használom. Amúgy leírtam, hogy mi volt a hiba, az magáért beszél. Természetesen nem az alapértelmezés beállításával van a fő bajom, az hatodrangú.
2. Nem vagyok kezdő, nem képzelődtem megtörtént. "Ha szükséges valamihez a restart, akkor rendszerint értesíti a rendszer felhasználót." igen rendszerint, de nem mindig. Van különbség a kettő között.
3. Az igazi baj az újraindítás utáni fekete képernyő volt, nulla (semmi) információval. ctrl+alt+del-el előjött egy képernyő, amiből a feladatkezelő használata volt csak értelmes, pontosabban annak látszott, de sajnos csak a gyári visszaállítás használt. Miért nem lehet megcsinálni azt, hogy atom stabilan induljon a csökkentett mód legalább a telepítő lemez segítségével?
Erre van tippem, hogy mi lehetett az, ami nem biztos, hogy Windows hiba volt. Elképzelhetőnek tartom, hogy a legújabb Asrock driverek valamelyikével volt ütközés (ASRock Z370 Extreme4 az alaplapom Core™ i5-8400 processzorra, 16 GB RAMmal), mert most csak a Windows általiak van rajta és gyorsabb bizonyos dolgoknál a gép és stabilabban is viselkedik.
Végül nem fikázni akarom, mert amúgy a felületet színeit leszámítva tetszik. Csak az embert dühíti, ha ilyenbe belefut.
(#77178) csicso82
"telepítem az irfanview-t és a telepítő kérdez rá hogy megváltoztatom alapértelmezettre a képek kezelését ha igent nyomok és leokézom akkor miután bezártam a telepítőt a windows egyből elkezd értesítésekkel bombázni hogy egy program megkísérelte átállítani az alapértelmezett programokat és a rendszer visszaállt"
Na pont ez volt... elolvastam, amit erre javasolt, most már jó.
(#77184) pc360
Köszi a tippet.
(#77187) movax
Más a szoftver környezeted és másképp használod. A hibák nagy része sohasem jön elő mindenkinél.
Tudtok ajánlani lemezkép készítő programot, vagy rendszer visszaállítót, mást mint a Windowsé? Egyáltalán a Windows lemezkép készítője mennyire megfelelő?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Zotya84 #77190 üzenetére
Persze, ha a rendszer stabil, akkor nincs szükség rá. Windows 7 alatt sohasem használtam, a rendszer-visszaállítás mindig elegendő volt. Csökkentett módban mindig működött.
Ha megszüntetik, akkor kellene rá valamilyen más program. Van valami javaslat erre?[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #77194 üzenetére
Még egyszer. Dühös voltam, mert sokat dolgoztam vele. A rendszert először használom, a tatapasztalatom nulla vele. Mivel most utólag kellett átgondolni, hogy mi is lehetett a gond, ezért nem tudtam pontosan megfogalmazni.
A teleptőjéről nem volt lehetőség a csökkentett mód eléréséhez. Legalábbis én nem oda navigáltam. Az pedig elég érdekes lenne, hogy egy csomó javítási lehetőség volt jelen ott ahová beléptem és a csökkentett mód elérését máshová tették. Mivel nincs tapasztalatom 10-essel és más PC nem állt rendelkezésre, hogy a neten szétnézzek rendesen, maradt a telefon, de az nekem nem az igazi.
Amúgy már írtam, az F8 nem működött, sokszor próbáltam. Másrészt, mivel a feladatkezelő rendelkezésemre állt, úgy azzal eltudtam indítani az msconfigot, amivel elméletileg van lehetőség a csökkentett mód indítására. De hiába választottam azt, nem indult el a csökkentett mód, ugyanoda jutottam vissza, ahol voltam, azaz lehet, hogy ezért sem láttam az indítólemezen, mert a program valami olyan hibát észlelt, ami miatt a csökkentett mód nem indítható. Az msconfigból a rendszer-visszaállítást is el tudtam indítani, de a sok rendszer-visszaállítási pontból egyik sem működött.
(#77196) LEON_01
Köszi, megnézem.
(#77197) Syl
Bocs nem láttam, de most már igen. Kipróbálom. Ha jól emlékszem, akkor van erről egy logout cikked is?
"A problémáid nagy része valóban egyedi."
Más a szoftver környezeted és másképp használod. A hibák nagy része sohasem jön elő mindenkinél.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz LEON_01 #77206 üzenetére
(#77207) Geth
Ez szerintem is lehetséges. Nem akartam senkit megsérteni, csak egy kicsit dühös voltam.
(#77210) csicso82
Ezt is próbáltam a fekete képernyőnél, de ez sem volt jó. Amúgy már a mostani rendszerben az msconfig segítségével voltam a csökkentett módban. Akkor valami nagyon komoly hiba lehetett.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
A
HKEY_CURRENT_USER \ Vezérlőpult \ Desktop \ WindowMetrics
beállításokban melyik megváltoztatásával tudom a system tray-ben lévő óra és dátum nagyságának megváltoztatását? Kicsivel nagyobb méretet szeretnék.(#77222) csicso82
Igyekszek.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Intel® Core™ i5-8400 grafikus részét használom, nincs külön VGA kártyám. A gépház mindig ilyen üzeneteket küld.
A Firefoxban eddig semmi problémát nem találtam, rendesen megy a böngészés. Mit jelent ez és hogyan tudom elhárítani a problémát?
-
Kékes525
félisten
Ettől félek én is. Ez a fehér szín nem egyszerűen csúnya, de a különböző objektumok egybefolynak az egyforma fehér szín miatt. A WindowBlinds-et kipróbálom még, de Windows 7 alatt nagyon megfogta a rendszert.
-
Kékes525
félisten
Az Aida szerint ez a Windows 10 van telepítve:
Mező Érték
Operációs rendszer tulajdonságai
Opr. neve Microsoft Windows 10 Pro
Opr. nyelve magyar (Magyarország)
Opr. telepítő nyelve magyar (Magyarország)
Opr. kernel típusa Multiprocessor Free (64-bit)
Opr. verziója 10.0.16299.371 (Win10 RS3)
Opr. javítócsomag -
Opr. telepítés dátuma 2018. 04. 16.
Opr. főkönyvtára C:\WINDOWSÚgy tudom, hogy van ennél újabb is. Miért nem frissíti nekem? [kép]
Van értelme frissíteni? Ha igen, akkor azt hogyan kell?
-
Kékes525
félisten
válasz Cs1csó #77470 üzenetére
"vagy esetleg arra gondolsz hogy ha van már egy windows által készített lemezkép mentésed azt tudja e a macrium használni"
Erre gondoltam. Ezek szerint akkor, ha már a Windows 10 nem támogatja a lemezképek készítését, akkor a sajátját érdemes törölni, mert csak a helyet foglalja.
"MEGOLDÁS: ha van ilyen windows-os lemezképed abból állítsd vissza a rendszert majd ezt a rendszert mentsd le macrium free-vel."
Ennyit nem ér az egész.
"ebben az esetben csak az előző lemezkép óta eltelt változásokat menti - ezáltal gondolom gyorsabb mint egy teljes rendszermentés."
Plusz kevesebb helyet foglal el. Ezért az INCREMENTAL BACKUP fontos funkció.
" AOMEI Backupper
- EaseUS Todo Backup Free
- Paragon Backup & Recovery Free"Ezek jobbak, mint a fizetős MACRIUM?
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #77474 üzenetére
Köszi szépen! Azt hiszem a Macrium Reflect fizetőst választom, mert a növekményes mentésével gyorsabb lehet és ezért valószínűleg kevesebb helyet is foglal a mentése.
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #77477 üzenetére
"Köszi, az Acronist még valamikor használtam is.
(#77478) Syl
"nem tudja az Incremental mentést, viszont tud differential-t"
Ezzel mindig bajban voltam. Mi a különbség a kettő között?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz nicu71 #77509 üzenetére
Csúnya az tény, de a "modern" az nem letisztult, amikor egy programon belül a különböző objektumok többsége egyformán fehér, fekete betűkkel. A modern az egy nagyon régi felület, nagyon leegyszerűsített, még a DOS időszakából, amikor még gyenge volt a VGA. Akkor voltak "hasonló" felületek a Windowsban. Egy kis túlzással...
(#77524) Syl
Látom te díjazol. Tehetek én arról, hogy csak nekem van ízlésem?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Nyugi, csak fél órát élt.
(#77557) TRob1
Próbálkozok, mert a túlzott fehérség változatlanul nem tetszik.
(#77559) Syl
Az az igazság, hogy az XP felületre volt állítva. Azok voltak a szép idő. A családban még van egy XP is....
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
(#77563) vlevi
Pár órát foglalkoztam vele. Az nem sok.
(#77570) csicso82
Nem ismertem, kipróbálom.
Mindenkihez.
Ez mi? Elkészítettem egy lemezképet, sikeres volt, csináltam hozzá egy indító CD-t, az is sikerült, majd kiléptem gépházból. Visszatérve ez fogadott:
Rendszer újraindítás után pedig ezt látom:
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
+ (#77573) twofatcat + (#77574) csicso82
Igazatok van, de azért elvárná az ember, hogy egy frissen telepített rendszer ilyen hibákat ne vétsen. Ha hibás egy programrész, akkor már rég ki kellett volna javítaniuk, vagy ki kellett volna venniük a rendszerből, mert ez így csak a felhasználó szívatása és negatív reklám a Microsoftnak, ami enélkül is van bőségesen.
A fájlok automatikus biztonsági mentését érdemes használni? Ez rendesen szokott működni?
[ Szerkesztve ]
-
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
Hogy lehet teljesen törölni egy adminisztrátori jogú felhasználói fiókot (a gyári visszaállításhoz kellett létrehoznom), amit már igazából töröltem, nem látom a Gépház - Fiókok-ban, de a User-ben [kép] és a registryben [kép] még megvan. Valószínűleg ez valamilyen maradványa. Manuálisan törölhetem?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
A HitmanPro.Alert kiakasztotta (nagyon lelassította) a rendszerem. Egy rendesen megírt operációs rendszernél ilyen csak rendkívül ritkán történhet meg. Az előző telepítésnél pedig az Everything volt, ami most rendesen fut, pedig ugyanazokat a programokat és beállításokat használom.
Amúgy a bootnál milyen billentyűkombinációval tudom előhívni valamilyen javítási lehetőséget, ha szükséges lenne adott esetben? Egyáltalán van ilyen lehetőség? Ilyesmire gondolok, ami Windows 7-nél volt: Speciális indítási lehetőségek[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Cs1csó #77742 üzenetére
Nem csináltam semmi mókolást a színeken kívül. Az 1709 build 10.0.16299.402 (Win10 RS3). Egyszer már csináltam tiszta telepítést, még egyszer nem szeretném. A Windows 7-et "agyon" mókoltam, semmi baja nem volt tőle. Olyan hibám sohasem volt, aminél ne tudtam volna valahogyan elindítani a rendszert.
Amúgy az indításnál ha nem akar a rendszer bejelentkezni van lehetőség javításra (utoljára működött config betöltése, csökkentett mód elérése, mint az a Windows 7-nél volt.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #77744 üzenetére
Egyértelműen a Windows 10 hibája. A régebbi gépem "Windows 7 64bit Pro, Hardver: QuadCore Intel Core i5-2500, 4133 MHz, Asus P8Z68-V Pro/Gen3 4x4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM, Audio-GD-11-USB32 DAC, SAMSUNG SSD 830 rendszer meghajtó" A mostani:
A régi gépen észrevehetetlen volt a Hitman pro alert, annak ellenére, hogy sokkal gyengébb volt a hardver. Amúgy nagyjából ugyanazokat a programokat használom most is.
(#77745) Zoz
"Semmivel. Shift-et nyomva kattints az Újraindításra, és akkor a következő induláskor lehet majd csökkentett módot választani."
Semmivel? Ez jó. Előre ki kell találnom, hogy nem fog elindulni rendesen a Windows? Nagyon nincs ez így jól. Ahhoz hogy ezt megtehessék sokkal stabilabbnak kellene lennie a rendszernek."Ha úgy gondolod, hogy hülyék voltak a Microsoftnál, amikor ezt az újítást kitalálták, akkor így kaphatod vissza a hagyományos F8-as menüt, rendszergazda jogú parancssorba ezt beírva:
bcdedit /set "{current}" bootmenupolicy legacy"Ez viszont jó ötlet. Köszönöm! Hogy ez miért nem alapértelmezett?
Beállítottam amit javasoltál. Jobb félni, mint megijedni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest