- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Sehogy se tudom beállítani a Windows 10-et arra, hogy a Firefoxon belül a Google-on használhassam a hang alapú keresést. A webkamerám mikrofonját használnám beviteli eszköznek. A mikrofonhoz való hozzáférés be van kapcsolva és engedélyeztem az alkalmazások számára is, továbbá a webes megjelenítést is engedélyeztem. A könnyű kezelésnél a beszédfelismerést már nem tudom bekapcsolni, mert a magyar nyelvet nem támogatja hibaüzenet jön elő. Akkor most nem lehet használni a Google keresést beszédfelismeréssel, mint az androidnál? Itt azt írja, hogy igen, de ez valamiért nálam nem megy: [link] Hogy lehetne beállítani a Windows 10-et, hogy használhassam a Google keresést beszéd felismeréssel?
-
Kékes525
félisten
Sziasztok!
Három kérdésem lenne:
1. Az új Radeon szoftver áttetszőségét ki lehet kapcsolni? Rontja az olvashatóságát. Ha igen, akkor hol?
2. [kép] Ez az üzenet a kijelző panelra visz [kép] . Azonban nem tudom, hogy ott mit kellene engedélyezni?
3. Mit kellene engedélyezni, ha csak a képminőség fontos, a sebesség nem?
Előre is köszi!
-
Kékes525
félisten
Hogy lehet kikapcsolni az 1909-ben a start menü automatikus kinyílását? Ez valami miatt nem működik nálam: [Disable Start Menu Auto Expand On Mouse Over in Windows 10] Ezt az üzenetet kaptam: [kép]
-
Kékes525
félisten
válasz
szasanyi #108903 üzenetére
A programok és szervizek bezárására várakozik. Az idő attól függ, hogy neked mennyi programot és szervizt kell bezárnia. Kapcsold ki a a felesleges háttérben futó programokat és szervizeket. [kép] [kép] [kép] Ha még mindig sokallod, akkor: [kép] Ez utóbbival csak óvatosan, ha nagyon erőlteted a bezárást, az adatvesztéshez vezethet.
-
Kékes525
félisten
válasz
Lauda #108896 üzenetére
Hoppá, nálam is kikapcsolt állapotba került az 1909 frissítése után, azt hittem az ESET csinálta ismét (volt egy ilyen bugja, de javították azóta). Ezek szerint nem. Amióta visszakapcsoltam tökéletes. Mielőtt még szóltok, nem a real time védelme van bekapcsolva, arra elég az ESET, hanem csak a scannelője.
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #108676 üzenetére
-
Kékes525
félisten
A MediaCreationTool a Windows (rendszer) egyéni beállításait is meghagyja az alkalmazások és az adatokon kívül?
(#108676) King Unique
Köszi a linket. Lehet, hogy megpróbálom, véd a Macrium. -
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #108668 üzenetére
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #108657 üzenetére
Ezek már többször megtörténtek, de csak az 1903-as frissült. Tegnap óta már sokszor nyomogattam a kumulatív update után, de csak az 1903-as frissült, meg a defender rendszeresen. Ezért is kérdezem.
(#108660) King Unique
Ezeket már tegnap megtettem. Kompatibilitási probléma lehet, mert nincs halasztásom.
-
Kékes525
félisten
A magyar Windows 10 pro-ra a WU felajánlja az 1909-re frissítést valakinek? Nálam nem. Windows 10 Pro 64bit v1903 build 18362.476 -om van. Itt nem látom: A Windows 10 frissítési előzményei Az angolon már megjelent: [Windows 10 update history]
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
Hogyan tudom megváltoztatni a rendszergazdai fiók e-mail-jét? Csináltam már másik fiókot és azzal jelentkeztem be, de a rendszergazda alatt még a régi (rossz, nem hozzáférhető) e-mail látható. Ezt az e-mailt törölni sem tudom.
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #107743 üzenetére
Adminisztrátori felhasználó vagyok, de adminisztrátorként idítva a fájlkezelőt akkor sem jelenik meg a USER mappa. Az érdekesség az, hogy a Total Commander és a File Manager megjeleníti, normál, nem adminisztrátori jogosultsággal is. A rejtett és a védett mappák láthatósága kezdettől fogva be van kapcsolva nálam és ennek ellenére nem látom a USER mappát. [kép] [kép] [kép] [kép]
-
Kékes525
félisten
Hogy lehet beállítani, hogy a fájlkezelőben a rendszerlemez böngészésekkor lássam a USER mappát? A Documents and Settings mappát látom, de nem tudok belépni. A File Managerrel és a TC-vel mindent elérek. A Gyors elérésben elérem a fontosabb mappákat.
-
Kékes525
félisten
válasz
Winnie The P #107655 üzenetére
A szupportjuktól kérjél. Egyszer én is kértem, pedig OEM Windows 10-em van és egy hölgy segített, akivel 3 napig leveleztem vele a problémáról. Rá is nézett a gépemre. [Microsoft ügyfélszolgálata]
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #107585 üzenetére
" vannak visszaállítási pontjaid, mindig naprakész rendszermentésed."
Igen, a Macrium nagyon jól teljesít. "Grandfather-Father-Son" mentést használom.
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #107560 üzenetére
Fent van az October 24, 2019—KB4522355 (OS Build 18362.449) frissítés, nálam semmi gond. Lekopogom:
.
-
Kékes525
félisten
válasz
kismércse #106572 üzenetére
Itt egész olcsón kapsz licence-t: [Microsoft Windows 10 Pro Retail KEY ] Én nemrég vettem egyet, minden OK volt a vásárlással.
-
Kékes525
félisten
Lefuttattam a következő parancsokat ebben a sorrendbe egy adminisztrátori parancssorban:
1. Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
2- Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
3. Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
4. Rendes újraindítás
5. sfc/scannowEzt kaptam eredményül: [kép] [kép] Azért kérdezem, mert pár hónappal ezelőtt volt valami bug az sfc paranccsal. Én nem tapasztaltam semmi problémát. Az sfc parancs hibáját már javították?
Windows 10 Pro 64bit 1903 build: 18362.356
Nincs semmi problémám most. Előtte is csak annyi volt, hogy néha a Megbízhatóságfigyelőben láttam, hogy egyes programok működésképtelenné váltak, de én azok működésében semmi problémát nem tapasztaltam.
-
Kékes525
félisten
válasz
Croft-21 #106482 üzenetére
A
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search BingSearchEnabled
alapértelmezett értéke 1, azaz be van kapcsolva. Ebben az esetben nem jelentkezik a hiba. Aki ezt lekapcsolta "0" -ra vagy itt, vagy egy program segítségével azoknál ez fennáll. Állítsd át ''1'' -re az értékét és egy rendes újraindítás után ismét jó lesz. Az "1" értékkel a keresést a WEB (Bing)-re is kiterjeszti. -
Kékes525
félisten
Most települ a Virtuális gépemen levő Windows 10-re az 1903-as KB4517211 (OS Build 18362.387) frissítése. Ennek a gépnek nem Magyarországi IP-je van (ExpressVPN), ha ez számít.
-
Kékes525
félisten
válasz
betyar1974 #106443 üzenetére
"Van értelme, vagy Win10-nél legyen már ssd?"
Nagyon is. Sokkal gyorsabb, mint a HDD.
-
Kékes525
félisten
válasz
betyar1974 #106441 üzenetére
Kontakt hiba azért lehet. Igazítsd meg a kábeleket. Lehet még memória gond, azt is ellenőrizd. Ha minden OK, akkor valamilyen beállítás a gond. Azért megnéznék egy részletes SMART képet a SMART fülről a kurzor pozícióját az
Ultra ATA CRC Error Count
-ra téve. Az időbeli változására vagyok kíváncsi. -
Kékes525
félisten
válasz
betyar1974 #106437 üzenetére
Nézd meg Hard Disk Sentinelel.
-
Kékes525
félisten
válasz
Jack Oneill #106428 üzenetére
Gépház ==> Rendszer ==> Névjegy ==> Termékazonosító Ha a termékazonosító vége nem OEM, akkor retail.
-
Kékes525
félisten
Vettem egy [Microsoft Windows 10 Pro Retail KEY] licencet. Aktiváltam vele a virtuális Windows 10-emet. Minden OK!
-
Kékes525
félisten
válasz
Jack Oneill #106409 üzenetére
Én csak úgy tudom elképzelni, hogy magánszemélyektől vagy cégektől vásárolják, akik Windows-ról áttértek más rendszerekre és már nincs szükségük a kulcsra. Habár akkor is nagyon olcsó. 1024.82 forint (€3.28).
-
Kékes525
félisten
válasz
Jack Oneill #106404 üzenetére
Ez rendkívül olcsó! Szinte már gyanús. Hogy a frászba tudnak ilyen olcsóhoz hozzáférni? Használt lenne? Egy licence kulcsnál számomra értelmezhetetlen a használtság. Kopott, gyűrött, nem jól működik?
Számomra értelmezhetetlen az 1 éves licence garancia. Egy év után már nem használható? Ha igen, akkor viszont nagyon drága.Ezt írja róla:
A virtuális licencet a vásárlás után 24 órán belül, e-mail csatolmányként, a számla részeként továbbítjuk ügyfeleinknek.
A szoftvert a Microsoft hivatalos oldaláról kell letölteni, a termék telepítő lemezt nem tartalmaz, így fizikai formátumban nem kerül kiküldésre.
A licenc 1 db PC-hez (asztali gép vagy laptop) használható fel, korlátlan számú újratelepítéshez.
Amennyiben a magyar nyelvet telepítéskor a szoftver nem kínálja fel, úgy a Windows 10 nyelvi csomag letöltésével (ingyenes) ez utólag is aktiválható. -
Kékes525
félisten
Lehet abból bármilyen problémám, hogy ha a virtuális Windows 10-el belépek a fő rendszerem Microsoft fiókjába? Esetleg célszerű más fiókot használnom?
-
Kékes525
félisten
Szerintem ez nem 100%-osan legális, nem fehér, hanem szürke. Azért lehet ilyeneket csinálni, mert a Microsoft nem veszi igazán komolyan a saját szabályait. Ezért van az, hogy például OEM verziók esetében is ad új aktivációs kulcsot, ha alaplapcserét hajtasz végre. Ilyenkor felhívod őket és adnak. Windows 7 esetében én egyszer csináltam ilyet. Pedig ezt a saját szabályai alapján nem tehetné meg.
-
Kékes525
félisten
Nekem viszont a Defender scanelő része állandóan kikapcsol (a valósidejű védelmét nem használom, azt az ESET IS intézi). Ez egy Defender bug, amit már elméletileg javították, de még nálam nem települt, de lehet, hogy hivatalosan még nem is adták ki. Ez a bug automatikusan települni fog a WU-n keresztül.
-
Kékes525
félisten
Megjött már a Defender bug javítása?
-
Kékes525
félisten
válasz
Armagedown #105664 üzenetére
Így megfelel a célnak. Akkor nem fogom aktiválni.
-
Kékes525
félisten
Szeretném a Windows 10 Pro OEM rendszeremet virtuális meghajtón (VirtualBox vagy vmware) is futtatni. Ennek milyen licence lehetősége van? Külön licencet kell használni hozzá, vagy használhatom a meglévőt is, amikor aktiválom a virtuális rendszert.
-
Kékes525
félisten
A WU feltette a September 10, 2019—KB4515384 (OS Build 18362.356) frissítést az 1903-ashoz. Eddig minden rendben van. A legutóbbi hiba javítását is tartalmazza a frissítés: "Addresses an issue that causes high CPU usage from SearchUI.exe for a small number of users. This issue only occurs on devices that have disabled searching the web using Windows Desktop Search."
-
Kékes525
félisten
válasz
xeon forever #105377 üzenetére
Ezekkel már átnéztem, de semmi: ESET IS, adwcleaner_7.4.1, Dr.Web Cure It, Emsisoft Emergency Kit, F-SecureOnlineScanner, HitmanPro, Kaspersky Virus Removal Tool. Mindegyik a legfrissebb program és adatbázisú.
(#105378) csicso82
"Miközben nincs Razer billentyűzetem csak Razer egerem. Ez valami Windows-os dolog."
Na ez lesz az oka. Logitech G203 Prodigy Gaming egerem van.
-
Kékes525
félisten
Két teljesen ugyanolyan billentyű driver van a rendszeremben, de csak egy billentyű van a PC-émhez kapcsolva (sose volt kettő, még ideglenesen sem). Mitől lehet ez? [kép] [kép] [kép] Ha az egyiket eltávolítom és a hardverváltozások keresését kérem, akkor ismét települ a második.
Microsoft Wired Keyboard 200 a billentyűzetem. Windows 10 Pro 64bit v.1903 build: 18362.295
-
Kékes525
félisten
válasz
movax #105247 üzenetére
Mert ez a probléma csak azokon az eszközökön jelentkezik, amelyek letiltották az internetes keresést a Windows Desktop Search segítségével.Ja, most látom nálad le van tiltva. Akkor biztos, hogy más feltétel is kell. A keresés is megy a tálca search mezőjében? Ennek hiánya a másik tünet.
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #105207 üzenetére
A support letöltési linkjén is megjelent a hiba: August 30, 2019—KB4512941 (OS Build 18362.329)
"Known issues in this update
Microsoft is getting reports that a small number of users may not receive results when using Windows Desktop Search and may see high CPU usage from SearchUI.exe. This issue only occurs on devices that have disabled searching the web using Windows Desktop Search.
We are working on a resolution and estimate a solution will be available in mid-September."
-
Kékes525
félisten
válasz
#86564352 #105205 üzenetére
Ez is jellemző a Microsoftra. A Twitteren elismeri a hibát Windows Update
"We are currently investigating an issue where users are reporting high CPU usage linked to SeachUI.EXE after installing the optional update on August 30 (KB4512941). We will provide an update in an upcoming release."
De ahol igazán szükség lenne rá, a support letöltési linkjén már nem August 30, 2019—KB4512941 (OS Build 18362.329)
"Known issues in this update
Microsoft is not currently aware of any issues with this update."
Hagy szívja csak a felhasználó.
-
Kékes525
félisten
"A SUSE az egyik legelterjedtebb Linux-disztribúció, amelyet Németországban készítenek. A cég a Novell tulajdona, melyet az Attachmate Group később felvásárolt."
"On 15 September 2014, the British firm Micro Focus International announced that it would acquire the Attachmate Group for US$1.2 billion in shares.[21][22]"
-
Kékes525
félisten
válasz
Dragon3000 #105167 üzenetére
Igen, a tanítás a másik ok. Sok idő, sok pénz.
-
Kékes525
félisten
válasz
mezis #105139 üzenetére
Költői kérdés volt, de a Linux, macOS, Unix és egyéb alternatív OS-ek csak részben tudják kiváltani a Windowst.
(#105141) twofatcat +1
Engem komolyan nem érintett a hiba, mert semmi perc alatt a Macriummal visszatettem az előző napi rendszert. Csak a levelezésemet és a böngésző profile-át kellett az aznapira cserélnem. Úgyhogy mintegy 10 perc alatt megvoltam vele.
-
Kékes525
félisten
A Microsoft nem tanul: Zabálja a processzort a Windows 10 új frissítése
"Irreálisan magas terhelést ró egyes konfigurációkra a Windows 10 pénteken kiadott egyik frissítése. A problémát több tesztelő is előre jelezte, a Microsoft azonban ismét figyelmen kívül hagyta a visszajelzéseket."
" A leginkább szembetűnő problémát a szóban forgó irreálisan magas erőforrás kihasználtság jelenti, amely a SearchUI.exe fájlhoz köthető. Egyes beszámolók szerint a Cortana alapját adó folyamat konfigurációtól függően akár 30-40 százalékos processzorterhelést és 150-200 megabájt memóriát is elfogyaszthat, miközben a virtuális asszisztens bizonyos esetekben be sem tölt."
"A kellemetlen jelenség ugyanis már a Windows Insider Programban résztvevők számára is feltűnt, amit többen szóvá is tettek a Feedback Hubon. A panaszok ugyanakkor ismét átcsúsztak a szűrőn, amely újabb kérdéseket vet fel a tesztprogram hatékonyságával kapcsolatban."
Ez a hiba jött elő nálam is.
Mi kell ahhoz, hogy végre változtasson a tesztelésén a Microsoft?
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #105013 üzenetére
A redditten megoldották a problémát. Lásd az előző hozzászólásomban a reddit linket. Onnét idézem:
"4wh457 5 points ·21 hours ago· edited 15 hours ago
I created a batch script to easily remove the cache folder and replace it with one ripped from a clean 18362.295 install.
This is what it looks like in action: https://streamable.com/skzcf
I tried to add as many checks as possible and spent many hours testing this under various conditions to find and fix potential bugs to make sure nothing goes wrong. In any case if something does go wrong you can revert the changes made by this by running sfc /scannow. If the problem returns for some reason and the script is still telling you the fix has already been applied (even though it should detect when the problem returns for example after running sfc) you can create an empty text file named force.txt and place it in the same folder with the script to bypass the checks and force it to run even if the fix has already been applied once and/or it detects the included files aren't intact.
You can download it from here: https://drive.google.com/uc?id=18udlbgBakZO-9uEuzkh5gq-uKykWugT7&export=download
Extract it to a location that doesn't contain any special characters such as your Desktop. A folder named "New Folder (2)" for example wont work."
Én nem próbáltam ki, megvárom míg a WU magától telepíti. Akinél esetleg jelentkezett a hiba próbálja alkalmazni a scriptet.
-
Kékes525
félisten
válasz
Sub-ZeRo #105021 üzenetére
Előbb én manuálisan frissítettem, mert a WU nem ajánlotta fel a kumulatív frissítést. Lehet, hogy az erőltetés volt a gond. Most ismét engedtem a WU-nak a frissítést és a NET keretrendszer frissítést feltette, a kumulatívot nem, így most jó. Nem fogom manuálisan feltenni a kumulatív frissítést, rábízom a WU-ra. Eddig is előfordult, hogy a kumulatívat csak a frissítő kedden ajánlotta fel.
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #105013 üzenetére
Macriummal visszatettem a tegnapi rendszert és a Gépházban 1 hétre szüneteltettem a frissítéseket. Addig talán csínál valamit a Microsoft. Ha nem lesz meg a javítás javítása, akkor meghosszabbítom a frissítés szüneteltetését. A Defender természetesen így is frissül!
-
Kékes525
félisten
Az 1903-as verzióhoz kiadott legújabb frissítés [link] elrontotta a keresést (nem működik, hiába írok bele bármit, nem reagál rá) és a SearchUI.exe program állandó 20-25%-os CPU használatot okoz. A reddit-en is írnak erről: Windows 10 1903 Update (18362.329) Causes High CPU Usage (SearchUI.exe) Tudtok valamit javasolni rá, ami nem olyan drasztikus, mint a registry kulcs törlése?
-
Kékes525
félisten
+ 1 (#104621) cigam
Esetleg törlöd az USB porton lévő összes drivert Ghostbuster, 7 Ways to Detect And Remove Old, Unused or Hidden Device Drivers. Utána hagyod hogy a Windows telepítse vagy ezután felteszed a gyártó legújabbját.
-
Kékes525
félisten
válasz
Jack Oneill #104585 üzenetére
Nálam is a legutóbbi, de csak az újraindításig. Úgy látszik ez egy bug.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Asztalos klub
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eredeti játékok OFF topik
- iPhone topik
- Tőzsde és gazdaság
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest