- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoz
őstag
Most telepítésre gondolsz?
Igen, ott az a probléma, hogy az USB3-at nem ismeri gyárilag a telepítő, így bebootolás után amikor indulna a telepítés, elakad. Erre a gyártók szoktak kiadni USB3 patcher programot, ami készít egy módosított telepítőt, amiben már benne van a driver.
Valóban az is megoldás, ha USB2 lukba dugod, azonban újabb lapoknál már az USB2 portok is USB3 hubra csatlakoznak belül, így szintén előjöhet a probléma. -
zolee001
őstag
Virtual box,Vmvare stb virtualizáciora szolgálo szoftver létezik ilyen célokra avagy készitesz egy vhd-t igy csak a disked lesz virtuális minden más az eredeti hardware és semmi köze a telepitett rendszeredhez
W7-disk managemant--create vhd pl c:\w10.vhd 20GB dynamic
Bootolsz egy w10 telepitöröl nex next majd a lemezválasztásnál shift+F10 (command prompt)
Diskpart
list disk-amennyiben 1 db van akkor azt fogod látni
select disk--kiválasztod a szoban forgot ahova a vhd filet csináltad
select volume- ha több particio van a lemezen azt választod ahova a vhd file készült
velect vdisk file =C:\w10.vhd
Attach vdiskDiskpart exit majd a telepitö "lemezválasztó" frissitése és megjelenik az "uj" merevlemezed ahova az ismert modon (next next finish) telepithetsz
Megszüntetés: C:\w10.vhd delete és volt nincs, majd az bootválasztó menüböl törlöd (msconfig,boot ,a kivánt sort delete)
-
Zoz
őstag
"Telepítéskor mindig csak az az eszköz van nálam bedugva, amire telepítek."
Ha így csinálod akkor semmi közük nem lesz egymáshoz a két külön SSD-n lévő rendszernek.
Egy dolog fontos: ha használsz plusz vinyókat is majd, akkor amikor a 10-esről visszatérnél 7-esre, akkor tiltsd le a gyorsindítást, és úgy kapcsold ki! Megelőzendő az esetleges fájlrendszer sérüléseket.
(Szerintem legcélszerűbb egyből telepítés után letiltani.) -
quailstorm
félisten
Egy Windows telepítő másolással, kicsomagolással mindennel olyan 20GB adatforgalmat is jelent. Ráadásul minden egyes megnyitott weboldal, letöltött és telepített program csökkenti az esélyeket, szóval ennek már kb annyi.
Normál esetben a vinyót kell átrakni egy másik gépbe, amin van getdataback, de én ezzel már nem szívóznék, mert úgyse lesz belőle semmi.
-
rgeorge
addikt
Ez így teljesen legális. A Windows 10-re frissítéssel megszerzed a jogot annak használatára az adott gépen, de ettől a Windows 7 továbbra is legális lesz, nyilván a két rendszer közül csak az egyik lehet aktív. Ezért is írtam, hogy egy másik HDD-re érdemes feltenni a Windows 10-et, amikor az aktiválás lefutott, mehet vissza az eredeti HDD az eredeti rendszerrel. Merthogy már nem kell frissítéssel feltenni a Windows 10-et, elegendő a frissítési alapként szolgáló rendszer kulcsát megadni.
-
törölt tag
Le van tiltva az auto update, januárban frissített utoljára akkor vártam rá szintén vagy egy órát és lefutott. Csak utána nem nagyon használtam a rendszert, most viszont megint igen, ráeresztettem a keresést épp ezért, de ugye a szokásos már megy fél órája.
Akkor ezek szerint ha most sikerül neki, a következő alkalommal már jó lesz, mert telepíti a javítást ehhez a gondhoz is? Most már nem állok neki kézzel vacakolni, talán végez. Mindenesetre örülök neki, hogy 10 év alatt sikerült javítani, már az XP is ilyen volt.
-
Kékes525
félisten
Az a nagy szerencséjük, hogy nincs egy széles körben elterjedhető konkurens másik operációs rendszer. A linux csak a számítástechnikában jártasoknak alternatíva. Nagyon kíváncsi leszek, hogy mi lesz, ha a Windows 7 támogatása lejár. Pár évig még elmegy a rendszer, de az új hardverek és szoftverek miatt kénytelen lesznek az emberek váltani. De mire? Ez itt a kérdés!
-
SamSem58
aktív tag
-
macilaci78
nagyúr
A linkelt helyről lehúztam egy Windows 7 SP1 AIO x64 Integrated April 2016 IE11 Hungarian-Kori lemezképet és a hozzá való legfrisebb frissítéssel. Pendrive-ról szépen fel is ment a kép, majd a frissítés is. Még offline a Total Commander, WinRAR, Office 2007, majd egy TP-Link 722 driver. Csatlakoznék a wifire, de az a hiba jön, hogy "diagnosztikai házirend szolgáltatás nem fut", korlátozott kapcsolat.
Net nincs, a routert is csak úgy értem el, hogy manuálisan állítottam be IP-t, alhálózati maszkot és alapértelmezett átjárónak a router IP-jét.
Mindeközben wifin több eszköz (tablet, mobil, laptop) is csatlakozott a routerhez.Ötlet?
-
Nestor16
senior tag
Köszi, hogy próbálsz segíteni, de ugyanott vagyok ahol a part szakad
ugyanis úgy gondolta a windows, hogy nem adja fel. Csinálom, ahogy írtad, telepíteném fel az első letöltött frissítést, csak elkezdte megint a keresést: "Frissítések keresése a számítógépen..."
Ez kész.
Jelenleg épp sütni lehetne a laptopomon.Hmm, miért is ne, hozok is pár tojást.
(#57684) DoxaM: Én is ezzel szívok most Win7-en nyugi. Már ha ez megnyugtat.
Én már úgy vagyok vele, hogy 2 nap kell neki és akkor csak kész lesz. De ezt komolyan gondolom, ilyen sokáig is eltarthat emiatt mire kész egy új win telepítés.
Nem tudom hogy hozták össze, nem látok a rendszer mögé, de eléggé irreális ez így. Aki nem ért hozzá egyből le is húzza a Win 7-et (mert még a procit is eszi) pedig még ezt mondják a leghasználhatóbbnak. -
Glaz-dozfhut
őstag
Nekem is ilyen volt. Kilőttem. Aztán nem tudom, hogy a havi frissítések oldották meg amik között ez is volt vagy az az offline frissítés többszöri újraindítása.
Azótan nem használtam az update-et, mert általában egy hónap csúszással rakom fel, ha kiderül, hogy semmi gubanc nincs velük. -
galaxys80
veterán
Az az igazság, hogy fogalmam sincsen, hogyan sikerült a 2009-es drivert felvarázsolni. Töröltem a vezérlőpultban a drivereket, majd restart után elkezdte a WIN leszedni magától megint a drivert. Gyorsan rányomtam, hogy nem szeretném, de ettől függetlenül feldobta a 2009-es drivert. Ott simán lefutott az élményindex és nem indult újra a gép. Aztán utána bármelyik Nvidia oldalon található driverre is frissítettem megint restartol ha futtatom az élményindex frissítését. (2012-es a legrégebbi ami fent van)
De mindegy is én nem foglalkozom vele a továbbiakban. Visszatettem a legfrissebb drivert. Most mutatja az élményindexet, igaz frissíteni már nem lehet, mert akkor jön a restart.
Tulajdonképpen ezen kívül viszont semmi hibát nem generál a VGA. Mennek a régebbi játékok, videók, fagyás, újraindulás nincsen.
Igazából nem tudom megmondani, hogy mikor jött be ez az élményindex scan újraindulás, mert évek óta sem jártam ebben a menüben.Tök véletlenül fedeztem fel.
Gondolom sok már nincsen úgysem ennek a VGA-nak. Amíg viszont más hibát nem produkál addig marad. -
galaxys80
veterán
-
galaxys80
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA