Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok.
Kérdésem nem is igazán ide (?) kívánkozik, de nem igazán találtam windows áttelepítő topicot....
Szóval xp-ről megyek át win 7re. Az usb-s telepítés és egyéb dolgok (pl.nem win7.re felkészített driverek) tiszta.
Abban kérnék hát segítséget, hogy a létező windows áttelepítő progival hogyan lehet összesen 4 beállítást átemelni win7 alá ?
Konkrétan utorrent, skype, hálózat beállításai, illetve levelezés (igaz az xp-es OE nem vihető át live mail alá, de gondolom, hogy a postafiók beállításai, esetleg eddigi levelezés, címlisták ?)
Szerintem privátban is megoldható, ne kelljen itt x emberkének olvasgatni és derülni a másik lemaradottságán....
Köszönettel minden jó szándékú segítőnek, és sürgős lenne.... holnap telepítenék....
-
törölt tag
válasz LonGleY #36822 üzenetére
Ok, akkor ha jól értem, semmi értelme beállítást átvinni az áttelepítővel...
utorrent, hálózat beállításai manual újrakonfig, skype csak név és jelszó...
A levelezést meg ? A névjegyzék exportálható, de nem hiszem h.annyira fontos számomra...a meglévő leveleim meg másik partíción vannak, csak meg kell mutatni a live mail-nek h.visszaállítsa őket.... Egyedül a fiók beállításai amik megint kézzel....
-
törölt tag
válasz LonGleY #36825 üzenetére
Délben úgy láttam, hogy TB képes importálni az oe összes levelét...mindenféle hókuszpók nélkül is, mert a oe tárolómappa másik partíción van, nem azon amin a rendszer....Lehet mégis TB lesz a vége, még nem-tudom.
Csak én az xp alatt chromot használtam böngészőnek...megszoktam....nem akarok tűzrókát feltenni...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát sziasztok ! Sejtelmem sincs hová kell, vagy ide kell-e írnom, igaz az is hogy a problémám a skype-al van...
de:Nos most jutottam el a windows 7 op.rendszerig (Home Premium), hétvégén települt, megy is szépen, de nem új már a vas...
És működik is. Asus p4p800e deluxe alaplap, intel 3ghz proci (dual) 3 giga ram. A webcam: HP HD-3110.
Ja és KIS 2014, valamint 2,5 Mbit sávszél (ennyi van, nem fogok többet venni, itt ez majd 4 ezer...)
Szóval skype indít, tölt megy...azonban a hangminőség kijelző feketéről sárgára vált zömmel azonnal, ami után azt mondja, hogy nem elég erős a sávszél v.a gép ahhoz h.jó minőségű videót küldjön híváskor....
Szentül hiszem, hogy mind a gép, mind a szávszélnek elégnek kell/kellene lennie 1 normál videóhíváshoz, természetesen nem 720-as felbontásra gondolok, csak vga-ra.
[Sejtelmem sincs, hogy a KIS 2014-en kell-e bűvészkedni (szabad-e) vagy az op rendszert cseszegetni valahogy h.elég legyen ahhoz, amit szeretnék.Mielőtt valakiben felmerül a kérdés: win7-es, friss driver-ek vannak fenn, nem azon múlik....
Valami értelmes segítség jól jönne
Talán priviben inkább[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Van topicja, de:
Van valakinek tapasztalata, véleménye a Gdata Internet Security program kapcsán ? Igen a 2014-re gondolok...
Van, de kihalt a topic...
Más: hogyan lehet végérvényesen törölni 1 partíción a lomtárból kilökött fájlt ? win 7 saját eszköz ?
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Nem vagyok szakértő és nem mondom azt, hogy újra kell rakni az op rendszert, azt azonban igen, hogy adj a kölöknek 1 felhasználói fiókot, amiben tiltsd le pl. a progitelepítést és minden olyant, ami fontos...
Akkor van értelme a rendszergazdai jognak, és akkor tehetnek akármit a felhasználói fiókban...
(szerintem) -
-
törölt tag
Nah sziasztok !
Kérdés: windows 7 hp. felügyeleti eszközök, eseménynapló... szóval teli van hibával ! Vagyis kb 4 ismétlődik benne naponta 1x/többször. Tud/na valaki segíteni a felsorolt problémák elhárításában v.a gugli a barátom mindent megmond és onnét lehet elindulni ?
Ha előbbi, hogyan lehet a hibákat belinkelni mondjuk privátban elküldeni stb ?
-
törölt tag
válasz LonGleY #37754 üzenetére
A hangkártya és a skype helyreállt bios módosítás után...Mondjuk 60 %-kal csökkent a betöltési idő és hang kép nagyon jó lett, de minden gyorsabban indul ?...érdekes.
Köszönöm, ha sikerül megcsinálnom a screenshot-ot, elküldhetem privátban, ha tudsz segíteni vagy ide rakjam fel ?
Nem várható ma, de a héten sem, talán kedd körül, akkor már majd ráérek, addig elfoglalt vagyok....
-
törölt tag
Nah akkor: win 7. Mind a boot idejét, mind pedig a programok betöltődésének idejét 2 "belső" fájllal lehet befolyásolni, a regeditben kell mókolni...bla-bla-bla. Ugye 1/2/3, attól függően mit is akar az ember.
Én töredezettségmentesítésre a Smart Defrag 3-at használom.
Nagyon bugyuta kérdés: Ha engedélyezem ez utóbbi szoftverben a boot idő gyorsítást, a win 7 két fentebb említett fájljait kizárólag a programok gyorsítására állítom be - nyerek egyáltalán bármit is az ügyön ?
-
törölt tag
Sziasztok, némi segítség kellene
Asus p4p800e deluxe lap. Új op rendszer, legalábbis nekem. Memória 2x1 gb, meg 2x fél gigabájt, ment is dualban, szépen ki is írta a boot induláskor.Úgy döntöttem kihasználom a maximumom, de ugye ddr 1-es memóriát képes fogadni, hát vettem párban 2x 1 gb-ot, hogy majd szépen dualban majd megy.
Hát nem. Kivettem a két fekete csatiból a 2x512-őt, betettem a helyére a páros 2x1-et
Bootol is, de ki nem írja h.dualban teszi, csak a cpuz teszt szerint dualban megy.
DE: nem mutat semmit a proci előlapon lévő ledje, értsd halott, meg nem villanna. Mielőtt valaki a memóriára kezdene gyanakodni hibamentes a win 7 szerint.Szóval mit és hogyan kellene tennem, hogy dualban induljon (nem gyorsabb a betöltés, sőt,...) és hogy megmozduljon a cpu foglaltsági ledje ?
A led működik, ha kiveszem az új 2x1 gb-ot magához tér....
ÖTLET ? Nagyon sürgős lenne, köszönettel Csaba
-
törölt tag
UI: tévedtem: felvillan a led, amikor alvó állapotba esik...(kikapcs)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Rasiel #38176 üzenetére
Igen, a win 7 belső memóriatesztelőjét használtam....
Mindenkinek, aki segíteni próbált :
Próbálok biosban ténykedni főleg....
Aztán majd sorba...a többit
3200-as, 400 hz-es dd1-es memóriák, mind kék kingstone ...
Talán csak a hosszú hosszú szám és betűsor végén tér el 1 betű....(lehet h.az is elég...)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz acsati #38271 üzenetére
csak 1 újabb tipp: ha simán törölgettél a meghajtóról/partícióról, akkor minden ott van visszaállítható formában még.
A ccleaner progival lehet törölni az aktuális (v.kiválasztott) partíció üres helyét is. legalább 3x menetben....
Ha igaz, akkor is (azután) lehet területet visszakapni....
-
törölt tag
Sziasztok. Hát nem is tudom ide kell-e írnom a témában, de hátha...valahogy belefér.
Hardveres/esetleg szoftveres probléma....
Adott 1 win7 hp op rendszer, több partícióra osztott 320-as pata-s hdd-n. Na már most: veszek 1 sata-s hdd-t ugyanilyen méretben. És nem azért, hogy raid-ben fussanak, hanem azért, hogy bizonyos időközönként mentést tudjak csinálni, akár csak a rendszer-partícióról, akár az egész lemezről...
Na az a valós helyzet, hogy ugye mindkét hdd csatlakoztatva az alaplaphoz, árammal kábellel. Mivel nem szeretném, hogy a csak és kizárólag biztonsági mentésre meglévő hdd-m folyamatosan üzemeljen, hát a bios-ban egyszerűen letiltom a tényleges helyét, de van-e bármilyen mód arra, hogy az áramellátást is lecsukjam és csak akkor éledjen fel, amikor én mókolni (menteni) szeretnék ??? Hardver, szoftver bármi ?
-
törölt tag
Merevlemez klónozására jó pár progi létezik....
Adott 1 win7-es op rendszerrel működő winyó, osztott további partíciókkal. Ha mindet klónozni szeretném 1 ugyanakkora hdd-re, mint most van, akkor számít az, hogy amire klónozni szeretném nem új, hanem használt winyó ?
(tudom h.elveszik minden, ami rajta van...de érdemes-e, kell-e formázni, törölni a művelet előtt ?)
-
törölt tag
Na heló...
Kérdés: klónozott már valaki pata-s hdd tartalmat sata-sra? Ha igen, tapasztalat ? Működik rendesen tovább az op rendszer ? Magyarul életképes lesz a windows az sata-sról ?
-
törölt tag
válasz szabonagyur #39279 üzenetére
Ha jól értem, miután klónoztam a hdd tartalmat 1 sata-s-ra, utána a biosban be kell állítani azt, amit, hogy megtalálja, mert másképp nem fog elindulni...
Ha a progi végzett a klónozással és mindent jól csinált, akkor nem lesz gond. 1 régebbi asus alaplapom van, de rendben lesz.
köszönöm Neked is
-
törölt tag
válasz szabonagyur #39281 üzenetére
-
törölt tag
Sziasztok, adott az op rendszer (topic szerinti) Több eszközfigyelő létezik, olyat keresek (beállítási segédlettel)
amit csak és kizárólag arra szeretnék használni, hogy jelezze, ha pl.a hdd, proci hőmérséklete 50 fok fölé, vagy pl. a ventik sebessége 600 fordulat alá csökken.Tehát sehol semmi folyamatos kijelzés, csak hiba esetén hangjelzés vagy mit tudom én mi ?
Olyan segítségét várom, aki használ így ilyesmit és konkrétan le is írja, mit és hogyan ?
-
törölt tag
válasz diablo1984 #39476 üzenetére
Hát............régi asus lap, szerintem nemigen....
-
törölt tag
válasz diablo1984 #39478 üzenetére
Itt a lap, ha tudod, hogy hol kell, segíts. Tudom, h.van ilyen topic is...
-
törölt tag
válasz diablo1984 #39480 üzenetére
Jártam már ott, próbálom lesegetni, miként tudnám beállítani, majd jelentkezem.
Azt tudom, hogy van 1 progi: asus probe xxxx mit tudom én mennyi. Na az betölt (kérdés: win7 alatt is?) és akkor lehet látni, avagy sem mi mennyi mi hány azt hiszem (xp alatt működött) Esetleg valaki ehhez a programhoz ???
Üdv. Csaba
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz spiritex #39482 üzenetére
Elküldenéd priviben (a progit) melyik verziót raktad fel win 7 alá ?
Na már most: azért "nyüsgetem" a témát, mert olyan progi kellett volna, amit nem jelez semmit ki, csak betölt, szép csendben megy, és amikor gond van (bármilyen !) akkor üvölt, hogy figyelj már meg fogok gyulladni...
Nekem is van fenn, ami jelzi a hőfokot (pl.a hdd-t is) de olyan kellene, amit leírtam és nem külön a hd sentinel....vagy valami más....
UI: pl az aida64 extreme-nek is van akármilye is, de nem akarom állandóan futtatni, szegény gépnek van elege anélkül is...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nah valaki segítsen, légyszi
És persze olvastam vissza a témában. Sata-s hdd. Klónozva. Amiről klónoztam pata-s volt.
És persze ahci. Néztem a biost (asus p4p800e deluxe alaplap az utolsó firssítéssel, ami létezik 1009)
Nem tudtam rájönni, hol lehet átállítani, beállítani, hogy működjön.Persze az op rendszeren (vagyis a rendszerleíróban) megváltoztattam azt az 1 kulcsot, de az eszközkezelőben és persze sebességben úgy néz ki, csak ide-ben fut...Nem látom sehol az ahci módot.
Aida64 is van fenn, nem találtam abban sem még azt sem hol lehet (kellene lennie) az adatnak
Nagyon szépen megköszönöm, ha valaki segít
-
törölt tag
Csak annyi segítséget kérek, hogy mondja már meg valaki hol tudom és mivel megnézni azt, hogy az sata-s hdd ahci módban fut-e vagy csak ide...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Padavan firmware
- Fujifilm X
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen notebookot vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest