- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
sqpp
őstag
Na "végleg" átköltöztem Win7-re - XP-ről... Nem-nem a Windows Update miatt
Inkább azért, mert a legtöbb program már csak Windows 7-től vagy Vistától képes feltelepülni, vagy elindulni és meguntam. És viszonylag a Win7 tetszik a legjobban. Vista-t természetesen egyből kizártam, a Windows 8.1-et próbáltam, de drivergondok híján váltottam Win7-re és most minden okés. Ráadásul jobban tetszik, mint a Win8.1... -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Kékes525 #43194 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Nem driver gond volt, kipróbáltam többet is, mindnél mértem ssd sebességet és indulási időt is. A végső megoldás az lett,hogy fel van csatolva egy rakat hálózati meghajtó, itthon is és melóban is és egyik helyen nem látom a másikat, így valószínűleg azzal szarakodhat induláskor, mert ha azokat töröltem, rögtön 30 sec-el bentebb voltam.
Viszont ez a fix-it amit küldtél még talált valami elő betöltő akármit ami nem volt engedélyezve, engedélyeztem vele és már a hosszú fekete képernyő is eltünt az "üdvözöljük" előtt.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Tudtok jó programot ajánlani win7 alá, amivel hálózati profilokat tudok létrehozni, és azután egyszerűen, de megbízhatóan váltani közöttük? Ideális lenne, mert más konfigot kell használnom a munkahelyemen, a suliban, itthon pedig dhcp-vel megy minden.
-
Kékes525
félisten
válasz
V.Stryker #43186 üzenetére
Driver probléma? Nem volt mostanában driver csere? Gondolom az SSD-éd olvasása is elég gyors, ezért ott nem lehet gond.
Ezt próbáld ki:
A Windows gyorsítása, ha a Windows vagy a számítógép lassú
"Ez a javítás automatikusan diagnosztizálja és megoldja a rendszer teljesítményét jelentősen csökkentő tényezőkkel (például az energiatakarékossági beállításokkal, az egyszerre több víruskereső vagy rendszerindítási program futtatásával vagy a túl sok bejelentkezett felhasználóval) összefüggő problémákat"
-
idevele!
csendes tag
Erről [link] a programról mi a véleményetek? Használta már valaki? A fizetős Camtasia Studio program helyett gondoltam erre.
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Segitsetek lécci, a gondom a következő :
Vettem egy Asus X551CA-SX130 as gépezetet. (op rendszer nélkül)Win 7 et telepitenék rá....
Letöröltem minden particiot, és csináltam a win 7 telepitővel 2 uj particiót...minden okés is, végig megy a telepitő, de a végén mikor ujraindul,
cd ről telepitéshez nyomja meg .... stb.....ha nem nyomom, akkor az asus felirat bevillan, és ujra a " cd ről telepitéshez nyomja meg .....
ha nyomom, akkor meg a telepitő indul ujra..
ha csak vinyorol boot -ra állitom, akkor meg cszintén csak az asus feliratig jut !Segitsetek lécci mi lehet a hiba ..?
-
idevele!
csendes tag
válasz
beleszólok #43190 üzenetére
Nem kér semmilyen jogot, azonnal hibaüzi lesz. Elvileg rendszergazda vagyok a gépen, csak én használom.
A 43187-re valami? -
idevele!
csendes tag
válasz
V.Stryker #43188 üzenetére
Ez a file név: bootracer-470.msi Erre jobb gombot nyomva nincs futtatás rendszergazdaként menü. Telepítés, javítás, eltávolítás az 1. 3 menüpont. Én is gondoltam erre.
A google-ben rákeresve az angol hibaüzire főleg Java (nem javascript) témák jöttek elő, de nálam nincs Java telepítve. -
idevele!
csendes tag
Ha a 43178-as problémát senki sem tudja megoldani, akkor milyen más bootidő mérő programot ajánlotok Win7 ulti x64-re?
A bootidőt hogyan lehet még csökkenteni? SSD-m van. Csak 7 szokásos folyamat indul automatikusan.
Mit jelent a 43175-ben az időkorlát menü beállítása? Mit állítok ezzel? Nálam 30 s-en van.
A CPU magokat már 4-re állítottam. A "nincs folyamatjelző"-t beixeltem, akkor gyorsabb a bootolás, vagy nem? -
idevele!
csendes tag
Ha a 43178-as problémát senki sem tudja megoldani, akkor milyen más bootidő mérő programot ajánlotok Win7 ulti x64-re?
A bootidőt hogyan lehet még csökkenteni? SSD-m van. Csak 7 szokásos folyamat indul automatikusan.
Mit jelent a 43175-ben az időkorlát menü beállítása? Mit állítok ezzel? Nálam 30 s-en van.
A CPU magokat már 4-re állítottam. -
maxxenergie
senior tag
-
Kityeszto
tag
Sziasztok lenne egy olyan problémám hogy van wifi jelem fullon megy a net is de mégis a jobb sarokba kivan x elve a jel ez egy kicsit zavaró eddig jóvolt a rendszer win 7 nem eredeti de nemhinném hogy emiatt van a laptop sony vaio vpceb1m1e köszönöm a segítségeteket
-
idevele!
csendes tag
Ki akartam próbálni az itt írt bootracer programot, letöltöttem a készítő oldaláról a legfrissebb 4.7-est (csak 1 db .msi file), de a telepítés azonnal leáll hibával. A magyar 4.6-ost is próbáltam, ott is ugyanez a hiba, de már magyarul írja ki: Hiba 1723 Probléma lépett fel a windows installer csomaggal. A telepítéshez szükséges egyik dll nem futtatható. Forduljon szakemberhez....
Mi a baj? -
idevele!
csendes tag
Hali. Van olyan program Win7 ulti x64-re, amivel rögzíteni lehet egy videofájlban hanggal a PC képernyőjének teljes tartalmát, amin minden látszik, hogy mit csinálok, hogy mi történik? Persze az asztalt, a fenti lapok, url sor részt nem akarom rögzíteni, csak az aktuális képernyő tartalmát.
-
válasz
beleszólok #43173 üzenetére
Kíváncsiságból én is felraktam a progit, és egy 64 GB-os 830-as Samsunggal ezt produkálta.( a többi cucc a profilomban)
Egyébként érdemes még ezt is meglépni a gyorsabb bootolás érdekében, hogy az időkorlátot átírni 3 másodpercre az alapbeállítási idő helyett, illetve több magos prociknál a speciális fülön a processzorok számához beírni az összes magot, mert alapból csak 1 db szerepel. -
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Valahogy rákerült a gépemre a Yahoo Search. A programok eltávolításánál folyton ezt írja ki:
Browsers restart is required to complete the uninstall proccess! Click the Uninstall button to close any open browsers and start uninstallingNincs is megnyitva böngészőm. Ez amúgy nem a Toolbar, viszont a böngészőm mindig belassul és már vagy 10 szer telepítettem újra a chrome-t, de mégis folyton meghülyül, gondolom ettől.
Kivettem már az auto indulásból is, de mégis mindig elindul.
Hogy tudom leírtani ezt a gépemről?Üdv: Fishor
-
beleszólok
senior tag
válasz
V.Stryker #43162 üzenetére
Nekem most egy 840PRO van a gépemben.
Power gomb után 6-8mp mire a windows bootolni kezd, 30-35 körül kapok logint és ujjlenyomatolvasóval azonnal bejelentkezve 44mp körül jár a stopper, mire eltűnik a homokóra utód a kurzor mellől.
Viszont ezen a rendszeren csak a biztonsági szoftver és a dell driverek indulnak, semmi egyéb automatikusan induló program nincs rajta.Ha jól számolom, kb. 10mp-cel vagyok gyorsabb, amit okozhat akár az is, hogy valamelyik hardvereden kicsit többet molyol a windows indításkor.
Mondjuk multimédiás dolgokat indít, esetleg hálózati kapcsolatokat épít újra (NAS-t nem tudom, használsz-e) stb.Szóval vagy nem olyan lassú a géped vagy az enyém is az...
-
Travelos
őstag
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Az otthoni asztali gépem és a laptomon között szeretnék egy otthoni hálózatot létrehozni.Létrehoztam, azt írja mindkét oldalon, hogy csatlakozva.
Megosztok egy mappát.A probléma itt kezdődik, mert azon a gépen, ahol a megosztott mappa van, belelépve a hálózatba, egyszerűen hiába klikkelek rá a mappára, nem nyílik meg. Hangsúlyozom, hogy aról a gépről ahonnan megosztottam, csupán egy windowsos pittyenés van, egy hangjelzés, de nem nyílik meg.
A másik gépről pedig szintén látom a mappát, de ahogy meg akarom nyitni, azt írja, hogy hozzáférés megtagadva.Hol rontottam el?
-
rii
nagyúr
sziasztok
windows7-ben hol lehetne megnézni a Wi-Fi jelszót?
-
-
maxxenergie
senior tag
Sziasztok!
Valaki tud segíteni nekem abban (remélem), hogy mi lehet a következő jelenség magyarázata. Memória csere volt a gépben, és gondoltam új memóriára csinálok egy WIN7 alatt elérhető memória diagnosztikai tesztet. Így is tettem, elindítottam, gép újraindult, de azóta csak tesztel egyfolytában és nem lép tovább, már próbáltam mindent de csak megy a teszt be is állítottam Alap teszt legyen 1/2 menet de mindig újrakezdi csak akár órákig is majd ha resetelek megint kezdődik újra ez a folyamat. Hogy lehetne ezt megszakítnai, vagy hogy el sem induljon már, újra betöltsön a WIN7 ? Korábban is csináltam ilyet, akkor megcsinálta 2 menetben a teszte, és újra betöltött a WIN ahogy kell na most ez a rész elmarad azóta
Előre is köszi mindenkinek, ha számít 775-ös ASUS lap 2 magos procival DDR2 memóval.Gondoltam arra, hogy csökkentett módban káne indítani, de azt sem nagyon tudom hogy kéne, mert F8-ra Boot eszközök jelennek meg
KÖszi köszi mindenkinek addig is fut a teszt iszonyat hibátlanok a ramok már 5 órás teszten vannak túl
-
törölt tag
Erre valaki ?
Plusz: az ssd-n lévő fájl és mappahozzáférés oké...De a tárolóeszközként használt hdd-én lévő fájlokhoz a "hozzáférés megtagadva"
Olvasgattam, láttam a biztonsági beállítások résznél kell és lehet adott fájl/mappa hozzáférési engedélyeit módosítani, azaz rendszergazdai jogokkal kell felruházni a hozzáférést.
Ha ezt 1 egész partícióra végzem el (ugyanúgy, mint az előbb leírtak) akkor az egész partícióhoz lesz hozzáférésem ?Választ
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Itt is megkérdem, hátha.
A régi 840-es evo-t (120gb) ami még alacsonyabb sebességen írt, nemrég lecseréltem egy újabbra, amely már 500 felett ír. Közben volt egy noti csere és egy új telepítés ís, viszont valamiért az indulást meglehetősen lassúnak érzem az előzőekhez képest. A rendszer windows 7 prof 64 bit.
A teljes rendszerbetöltés, amire feláll a wifi és eltűnik a karika az egér mellől az 57 másodperc. A gomb megnyomásakor indítottam a stoppert. A boot rész 6 másodperc, onnantól már a windows tölt. Leginkább az Üdvözöljük résznél "áll", közel fél percet.
Normális ez az idő vagy van valami gebasz? Eze a progik indulnak a géppel.
-
spiritex
veterán
válasz
beleszólok #43150 üzenetére
-
Kékes525
félisten
válasz
kraftxld #43158 üzenetére
Köszi! Valószínűleg már régebben próbáltam, mert zöld volt a letöltési link.
Viszont ezzel ugyanaz a bajom mint a UAC Trust Shortcut -al, azaz manuálisan kell felvinnem minden egyes programot. Ez pedig nagy munka, habár egyszer kell elvégezni.
Az igazi az lenne, hogy amikor az UAC engedélyt kér az adott program futásához, akkor egy klikkel felvihetném a kivételek közé és legközelebb már nem kérdezné meg. -
Kékes525
félisten
Ismertek olyan programot, amely az UAC -ben automatikusan a (egy klikkel) kivételek közé teszi az elindított programot?
Az UAC contorllel Tool és az UAC Trust Shorcut gyengécske ezen a téren, mert minden egyes programot manuálisan kell felvenni egy listára, amelynek elkészítése nagyon időigényes.
Olyasmi kellene, hogy amikor elindítom a programot, akkor egy klikkel automatikusan felvehetem a kivételek közé és így legközelebb már nem riaszt az UAC.
Nagyon idegesítő, amikor 100-adszor is megkérdezni, pedig biztosan tudom, hogy ártalmatlan. Szerintem így semmi értelme, mert mindenki kikapcsolja és akkor a lényege veszik el.
-
Lenry
félisten
válasz
vezérlőpult - hálózat és megosztási központ - speciális megosztási beállítások - médiaadatfolyam-továbbítás be van kapcsolva?
-
idevele!
csendes tag
Hali. Van olyan program Win7 ulti x64-re, amivel rögzíteni lehet egy videofájlban hanggal a PC képernyőjének teljes tartalmát, amin minden látszik, hogy mit csinálok, hogy mi történik? Persze az asztalt, a fenti lapok, url sor részt nem akarom rögzíteni, csak az aktuális képernyő tartalmát.
-
beleszólok
senior tag
válasz
beleszólok #43151 üzenetére
Hát ezt nem teljesen értem, de erre a másodikra van itt egy workaround: http://www.dslreports.com/forum/r26170762-WIN7-Event-ID-11-but-AppInit-is-blank.
Az ok nem igazán tiszta, mivel a windows telepítése óta ott van az event logban, holott akkor még nem szedtem le semmit sem. Tudtommal.
-
beleszólok
senior tag
válasz
És van még egy, csak már nem volt időm szerkeszteni az előzőt:
"Custom dynamic link libraries are being loaded for every application. The system administrator should review the list of libraries to ensure they are related to trusted applications."
Ez egészen addig érthető lenne, amíg a Details fülön a String count 0-nál nagyobb. Esetemben viszont következetesen nulla, így fogalmam sincs, milyen dll-ről beszélhet.Erre van valakinek ötlete? Két gyanúm van: vagy valamelyik dell szoftver szemete vagy begyűjtöttem valami malware-t, de egyiket sem tudom sem megerősíteni sem kizárni. Tegnapelőtt húztam fel nulláról a rendszert, azóta csak a régi szemeteim visszatöltésével foglalkoztam, meg egy-két fórumot látogattam...
Szóval ha valami vírusféleség, azt vagy a driverekkel szedtem össze (ami elég nagy gáz lenne) vagy már a régi rendszerem is fertőzött volt és bár ügyeltem rá, hogy .exe-t ne nagyon hozzak át róla, amit mégis, azt még véletlenül se indítsam el... mióta olvasgattam a buhera.blog.hu-t, azóta bármit el tudok képzelni. -
beleszólok
senior tag
Media server 'Gépem neve: admin userem neve' was successfully initialized and is sharing media with network media devices.
Ismerős valakinek ez az üzenet?
Az event logot bogarászva találtam rá, de el nem tudom képzelni, hogy mit jelenthet.
Nem emlékszem arra sem, hogy korábban láttam volna ilyet (jó, ez semmit sem jelent), de arra sem, hogy bármiféle szervert futtatnék a gépemen. Pláne adminként, média szerver... Ez valami szabványos része a windows 7-nek?Google nem adott használható találatot.
-
Lenry
félisten
válasz
petymeg #43146 üzenetére
\Windows\SoftwareDistribution\Download\ - itt tárolja a Windows a letöltött Windows-frissítések telepítőit, meg a \Windows\temp
kb ennyi, amibe biztonságosan beletörölközhetsz.futtass a rendszerpartíciódon Lemezkarbantartót, az pl ki tudja takarítani a frissítések uninstallerjeit is sok egyébbel együtt.
ha a Windows mappán kívül nézelődsz, akkor jóval több lehetőséged van. a profilodhoz tartozó Letöltések és Dokumentumok mappa könnyedén áthelyezhető és ezek jellemzően sok helyet foglalnak. ha nem Hibernálod a géped, akkor a parancssorba: powercfg -H off ezzel kikapcsolod a funkciót és törlöd a RAM méretével megegyező méretű hiberfil.sys fájlt.
nyugodtan törölhető a \Users\userneved\AppData\Local\Temp\ mappa tartalma is, ahogy a rendszerpartíció gyökerében lévő Intel, NVIDIA, AMD mappák is, ezek csak a VGA driverek kicsomagolt telepítőit tartalmazzák. -
petymeg
addikt
válasz
beleszólok #43145 üzenetére
Csak windows könyvtár, program files nélkül.
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
A win 7 ultimate 64 bit foglal nálam vagy 28 gigát.
Tudnátok abban segíteni, hogy miket lehetne letörölni, hogy ne legyen ilyen hatalmas? -
sqpp
őstag
válasz
F-ECT$ #43141 üzenetére
Hallottam haveromtól egy olyan jellegű alkalmazásról, amely arra szolgál, hogy ha berakod a CD-t, amin egy szoftver van, akkor annak segítségével tudsz bootolni pendrive-ról régebbi gépeken is.
Persze most nem azt gondoltam, hogy neked régi géped van hanem, hogy hátha azzal felismerné neked.
Majd utánakérdezek és akkor leírom neked -
Bacusuz
őstag
válasz
Bjørgersson #43135 üzenetére
Egy ami biztos,hogy usb 3.0 eszköz nincsen bedugva usb 2.0 csatlakozóba sem elöl,sem hátul sem alul.Amúgy ezt a harmadik asrock alaplapommal csinálja win 7 alatt z77,z87,z97 is.Win8 alatt nincs ilyen jellegű gondom.
-
brd
nagyúr
válasz
mhorvat #43133 üzenetére
Feltételezem, üres vagy törölhető az SSD.
A telepítővel Parancssoros javításba be, ott pedig:diskpart
list disk
/* ha itt több disket hoz fel, akkor méret alapján találd ki, hogy melyik sorszámú az SSD */
select disk 0 /* ha több disked volt, akkor annak a sorszáma kell a 0 helyére */
cleanEz töröl minden a lemezről, így a telepítő majd létrehoz magának olyat, amit szeretne, mehet az install.
-
krealon
veterán
válasz
[KgP].Robot #43132 üzenetére
Ilyenkor valami hiba (filerendszer, hozzafersi jog, antivirus zarolas, stb) miatt, atmeneti profilba lepteti be a felhasznalot.
Egy masik adminisztrativ profile-ba belepve javithato:
How to Fix Temporary Profile in Windows 7 -
mhorvat
senior tag
Sziasztok,
egy mSATA-n csatlakozó SSD-re szeretnék UEFI módban Win7-et telepíteni. UEFI-nek GPT-lemez kell, az SSD jelenleg MBR partíciós táblát tartalmaz. Próbáltam parancssorból MBR to GPT konverziót, de azt írja, nem lehet konvertálni GPT-re.
Mit lehet szerintetek tenni? Előre is köszönöm!
-
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok!
Win 7 problémám lenne a barátnőm gépével. Este kikapcsolta másnapra eltűntek az ikonok az asztalról. Nem minden, de pl sajátgép és az asztalra kirakott mappák eltűntek. Illetve csak az ikonok mert fizikailag a cuccokat megtaláltam az eredeti helyükön. Ami furcsa, hogy eltűnt pl a totalcommander ikon is, de a program megmaradt. Elindítottam az eredeti helyéről ahová telepítve lett és gond nélkül elindult. Ezután kitettem az asztalra. Elindítottam onnan és meglepődve tapasztaltam, hogy úgy indult el mint amikor nincs regisztrálva. Ami meg még meglepőbb volt, hogy megnéztem az elérési útját és C:\Windows\system32\config\systemprofile\Desktop-ra hivatkozott. Na már most ezt nem értem miért van. És az sincs már, hogy ha vmit ki akarok tenni asztalra akkor jobb gomb -> Küldés -> Asztalon parancsikonként
Ez is eltűnt.
Mi lehet a gond???
Ha valaki találkozott már ilyennel kérem szépen írja e a megoldást!Köszönöm szépen!
ÜDV
Robi
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok
Erre lehet valami megoldásotok?
Előre is köszi. -
donmackó
addikt
Hol lehet az beállítani, hogy egy átlag multimédiás billentyűzet (nincs külön driver hozzá) kiegészítő billentyűi (e-mail, böngésző megnyitó stb.) mit nyissanak meg ténylegesen?
-
törölt tag
Ugye ? írtam h.rendszert költöztettem hdd-ről ssd-re.
Kész klassz működik.
De: van ugye alapból a hdd-n a win 7 partíció, meg ugye az a bizonyos 100 mb.
És van ugye az ssd-én ugyanez.Miért nem engedi törölni azt a bizonyos hdd-s 100 mb-os partíciót, ha a win 7 parti már meg sincs ?
Mi kell/lehet tennem, hogy eltünjön ? -
LonGleY
veterán
válasz
DeathAdder #43122 üzenetére
Akkor most kaptál. Mi a kérdés?
QwErTy42 Ha működik a rendszer kifogástalanul, akkor miért akarod újrarakni? Itt sem értem a kérdést.
-
sqpp
őstag
válasz
DeathAdder #43122 üzenetére
Ilyeneket én is nap mint nap kapok
-
-
QwErTy42
addikt
Sziasztok!
A gépem egy alapos tatarozáson esett át. A régi Athlon II X2 240 proci, 2 GB ddr3 1333 ram, Giga alaplap, HKC ház és táp ment a levesbe és új ház, táp, proci (4440), ram 4 GB 1600, került bele.
Át lett mentve a régi winyó WD Green 500 GB, Intel 520 120 GB, Quadro FX 1800, ODD.
A Win 7 az SSD-n van viszont nincsen kedvem újra rakni. Az alaplap drivereit persze telepítettem a régit töröltem. Az eszközkezelőben minden jónak tűnik.Érdemes szerintetek újra rakni az oprendszert?
Köszi szépen!
-
beleszólok
senior tag
Attól függ. Ha másik gépen fut a letöltés, akkor megy tovább.
Picit gondolkodj! Hibernáció=op.rendszer működése felfüggesztődik, az aktuális állapota kikerül egy fájlba és a gép kikapcsol. Szerinted mi és hová folytatná a letöltést?Ez a (szerintem) triviális része a kérdésnek.
Hogy mi történik a hibernáció után visszakapcsolt rendszeren a letöltéssel, az sok mindentől függ, de ez az a terület, amihez nem tudok hozzászólni, max. a saját tapasztalataimat tudnám elmondani, de az kevés. -
degu
senior tag
Ha a win7 hibernálja magát,akkor a folyamatban lévő letöltés megáll,vagy háttérben folytatódik?
-
törölt tag
Az a baj ez a cserélgetés nem megy olyan könnyen.
Próbáltam most az aida64-et abban is a stressz tesztet külön külön cpu-ra vga-ra merevlemezre, memóriára de semmi. Nem fagyott le.
A gépben viszont van egy merevlemez ami nincs már a toppon (a samsung) lehet attól van? Az a HDD csak tárolásnak van a gépen nem fut rajta semmilyen program és nem is telepítettem rá semmit. A rendszer amin fut az a wd. Viszont telepítésnél elfelejtettem lehúzni a régi merevlemezt és emiatt a Rendszer számára fenntartott partíció is ide került.
Arra gondoltam, hogy amikor tesztelem a merevlemezt a program csak a jó szektorokat használja a régieket elkerüli. Lehet amikor valamit szeretne olvasni a gép a régi HDD-ről az olyan helyen van ahol rossz a szektor és meghibásodott a fájl. Csak azt nem tudom, hogy az indításon kívül a Windows használja-e még utána azt a partíciót vagy csak az induláshoz szükséges adatokat tartalmazza-e. Ha meg kiveszem a régi merevlemezt a gép nem indul el.
-
sqpp
őstag
válasz
#65388800 #43116 üzenetére
Hmm...
Akkor lehet winchester, erre nem gondoltam... Mert ha pl a rendszert nem tudja olvasni, nyilván nem kapcsol ki, szimplán csak lefagy... javaslom próbáld ki, hogy egy pendrive-ról bootolható linuxot vagy windows-t elindítasz, esetleg szerzel ideiglenesen egy winchestert és ha folytatja, akkor már én sem tudom mi lehet a baj
Szerk:
A legjobb megoldás, ha mindent egyenként lecserélsz, hogy mitől fejeződik be a probléma az adott alkatrész kicserélése után.
-
-
sqpp
őstag
válasz
#65388800 #43111 üzenetére
Javaslom, ha teheted próbálj ki mindent cserélgetni egyenként kölcsön alkatrésszel és úgy lehet meglesz a hunyó. Én így hirtelen csak a procira tudok gondolni. A többi nem ilyen jellegű dolgokat produkálna.
Nekem most olyan gondom van, hogy néha fogja magát a gép és újraindul. Elvileg a táp, de már én sem tudom, szóval előtte mielőtt veszek egy másikat tényleg letesztelek mindent cserével és ha tényleg a táp, csak akkor veszem meg -
kraftxld
félisten
válasz
F-ECT$ #43112 üzenetére
Mivel abban benne van a megfelelő SATA driver.
Ezt letöltöd: [link] (SATA Floppy Image ver:13.1.0.1058)
Kicsomagolod a pendrive-ra egy mappába, és a bitszámnak megfelelő mappát - ami remélem, hogy 64- betallózod amikor nem tudsz továbblépni a telepítőből (f6flpy-x64), és utána megy szépen tovább minden.
-
törölt tag
Sziasztok!
Már egyszer feltettem ezt a kérdést és az volt a válasz rá hogy cseréljem ki a tápot mert azért fagy le a gép állandóan.
Most kicseréltem a tápot LC POWER L6550-ről FSP Raider 550W-re de most is ugyan úgy lefagy. Hirtelen minden előjel nélkül egyszer csak megadja magát. Nem kapcsol ki nem indul újra csak áll a kép egér nem működik billentyűzet sem működik semmi sem. Néha kb 10% lehet az amikor mintha mi sem történt volna megy tovább a gép, de ez ritka eset. Már nem tudom mit csináljak.Konfig:
Windows 7 64bit Professional (eredeti)
Táp: FSP Raider 550W
Processzor: Intel core i3-2120
VGA: Radeon HD 5750
alaplap8-H61-M LX3 PLUS R2.0
Memória: 4 GB kingmax
HDD: Samsung HD103SJ és Western Digital WD10EZEX -
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek van különbség sebességben a különböző Win verziók közt? Barátnőm laptopján 32 bites HomePremium van, de nagyon lassú a gép a friss telepítés ellenére is. AMD TK 55 2x1,8Ghz-es proci van benne, Satás 250-es hdd, és 2 GB ram, meg egy X200-as VGA... nem tudom érdemesebb-e egy Basic-et venni a Home Premium helyett, mert ez baromi lassú:S
-
F-ECT$
titán
válasz
szabonagyur #43103 üzenetére
Úgy értem, hogy ha felmegy a win 8,attól utána a win 7 megint nem fog magától
-
F-ECT$
titán
válasz
szabonagyur #43101 üzenetére
Megpróbálom win 8-cal, ha azzal esetleg menne, akkor onnan vissza tudok állni win 7-re?
(Btw ha rádugok egy DVD írót, és akár az alaplapi akár az SSD DVD-jét teszem be, azokat sem fogadja el, mint illesztőprogram helye.)
Raid: disabled.
-
szabonagyur
félisten
válasz
F-ECT$ #43100 üzenetére
A Sata vezérlővel lehet valami, azt nem ismeri fel pedig Intel van rajta azt szokta ismerni.. Másik portra rádugni nem próbáltad? ha így sem megy akkor bele kellene integrálni a telepítőbe a szükséges fájlokat.
Esetleg a RAID funkciók állítása? Látom azt is tudná a lap.
Bár szerintem Win8-al is tehetnél egy próbát legalább.
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Konzol Screenshot
- Óra topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó