- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
kazsmerlaca
senior tag
Sziasztok!
Amikor a windows 10 elindul miért kér jelszót?
Hiába kapcsolom ki, hogy SOHA ne kérje és a netplwiz-t is beállítottam.
Ez egy új fícsőr? -
Kbali
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #9692 üzenetére
A gépház/eszközök/gépelés/hardveres billentyűzet/szövegjavaslatok? Szerintem egész használható.
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #9695 üzenetére
A te DISM-ednek a verziószáma is az, mint ami az enyém (lásd az első képet)?
Persze, egyébként elég ritkán frissül és nem is feltétlenül változik az "api".Az "IMAGE SPECIFICATIONS:" a Te kimenetedben is ott van.
A végén amúgy írja, hogy lehet további helpet kérni, ezt mutattam én is.
Tippem szerint Te a teljes helpet szeretnéd egyből látni. Nos, ez itt (és rengeteg más programnál is) nem így működik, de szinte mindig (ahogy itt is) van utalás rá, hogyan lehet további segítséget kérni. Mivel a Cleanup-Image nem értelmezhető image megadás nélkül, ezért a "generic" help kimeneten nincs rajta. De ha követed a példát (ahogy én is mutattam), ott lesz az -
Kékes525
félisten
"... Szerintem nem megtévesztő."
Hol van (mert itt nem találom)? Windows 11 Pro 64 bit, verzió: 21H2, buildszám: 22000.918. Ugyanarról beszélünk? A te DISM-ednek a verziószáma (DISM Version: 10.0.22000.653) is az, mint ami az enyém (lásd az első képet)?
Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.22000.653
DISM.exe [dism_options] {Imaging_command} [<Imaging_arguments>]
DISM.exe {/Image:<path_to_offline_image> | /Online} [dism_options]
{servicing_command} [<servicing_arguments>]
DESCRIPTION:
DISM enumerates, installs, uninstalls, configures, and updates features
and packages in Windows images. The commands that are available depend
on the image being serviced and whether the image is offline or running.
FFU COMMANDS:
/Capture-Ffu - Captures a physical disk image into a new FFU file.
/Apply-Ffu - Applies an .ffu image.
/Split-Ffu - Splits an existing .ffu file into multiple read-only
split FFU files.
/Optimize-Ffu - Optimizes a FFU file so that it can be applied to storage
of a different size.
WIM COMMANDS:
/Apply-CustomDataImage - Dehydrates files contained in the custom data image.
/Capture-CustomImage - Captures customizations into a delta WIM file on a
WIMBoot system. Captured directories include all
subfolders and data.
/Get-WIMBootEntry - Displays WIMBoot configuration entries for the
specified disk volume.
/Update-WIMBootEntry - Updates WIMBoot configuration entry for the
specified disk volume.
/List-Image - Displays a list of the files and folders in a
specified image.
/Delete-Image - Deletes the specified volume image from a WIM file
that has multiple volume images.
/Export-Image - Exports a copy of the specified image to another
file.
/Append-Image - Adds another image to a WIM file.
/Capture-Image - Captures an image of a drive into a new WIM file.
Captured directories include all subfolders and
data.
/Get-MountedWimInfo - Displays information about mounted WIM images.
/Get-WimInfo - Displays information about images in a WIM file.
/Commit-Wim - Saves changes to a mounted WIM image.
/Unmount-Wim - Unmounts a mounted WIM image.
/Mount-Wim - Mounts an image from a WIM file.
/Remount-Wim - Recovers an orphaned WIM mount directory.
/Cleanup-Wim - Deletes resources associated with mounted WIM
images that are corrupted.
GENERIC IMAGING COMMANDS:
/Split-Image - Splits an existing .wim file into multiple
read-only split WIM (SWM) files.
/Apply-Image - Applies an image.
/Get-MountedImageInfo - Displays information about mounted WIM and VHD
images.
/Get-ImageInfo - Displays information about images in a WIM, a VHD
or a FFU file.
/Commit-Image - Saves changes to a mounted WIM or VHD image.
/Unmount-Image - Unmounts a mounted WIM or VHD image.
/Mount-Image - Mounts an image from a WIM or VHD file.
/Remount-Image - Recovers an orphaned image mount directory.
/Cleanup-Mountpoints - Deletes resources associated with corrupted
mounted images.
IMAGE SPECIFICATIONS:
/Online - Targets the running operating system.
/Image - Specifies the path to the root directory of an
offline Windows image.
DISM OPTIONS:
/English - Displays command line output in English.
/Format - Specifies the report output format.
/WinDir - Specifies the path to the Windows directory.
/SysDriveDir - Specifies the path to the system-loader file named
BootMgr.
/LogPath - Specifies the logfile path.
/LogLevel - Specifies the output level shown in the log (1-4).
/NoRestart - Suppresses automatic reboots and reboot prompts.
/Quiet - Suppresses all output except for error messages.
/ScratchDir - Specifies the path to a scratch directory.
For more information about these DISM options and their arguments, specify an
option immediately before /?.
Examples:
DISM.exe /Mount-Wim /?
DISM.exe /ScratchDir /?
DISM.exe /Image:C:\test\offline /?
DISM.exe /Online /?
"Erre: #9652 Kékes525..."
Igaz.
"Ettől függetlenül egy próbát megért"
Igen, egy próbát megért.
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #9691 üzenetére
Tehát, ha már használod, akkor ezt egy pillanat alatt le tudod írni.
Nem ülök nonstop gép előtt, útközben ennyi sikerült, szorri.Nekem fogalmam sincs, hogy melyik image-en kell, érdemes lefuttatni. Nem tudom, hogy melyik a teljesebb, biztonságosabb művelet.
Ez nem biztonság kérdése. Vagy egy .wim-et akarsz takarítani, akkor fel kell mountolni és /Image:<mount könyvtár> paraméterrel megadni, vagy az éppen futó rendszert akarod takarítani és az /Online kapcsolót megadni.Másrészt a pontos szintaxist sem ismerem, nincs a help-ben.
> dism /?
IMAGE SPECIFICATIONS:
/Online - Targets the running operating system.
/Image - Specifies the path to the root directory of an
offline Windows image.
> dism /online /?
PACKAGE SERVICING COMMANDS:
/Cleanup-Image - Performs cleanup and recovery operations on the
image.
> dism /online /cleanup-image /?
...
Szerintem nem megtévesztő.Mire gondolsz?
Erre: #9652 Kékes525
Ezeket a hibajavító parancsokat is lefuttattam, de nem használt:
1. Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
2. Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth#9693 Kékes525
Szerintem ez nem meglepő, mert a lemezkarbantartó Windows update törlési része is a DISM paranccsal működik, csak csináltak hozzá egy grafikus illesztéket.
Így. Leszámítva, hogy a felületen nem tudod megadni a resetbase-t, átállítani a scratchdir-t vagy a naplózási szintet.
Ettől függetlenül egy próbát megért -
Kékes525
félisten
Ez sem müködik.
Utána ismét mutatja a lemezkarbantartó (a törlés végrehajtása után is) és a szabad terület nagyságából is látom, hogy nem csinált semmit.
Szerintem ez nem meglepő, mert a lemezkarbantartó Windows update törlési része is a DISM paranccsal működik, csak csináltak hozzá egy grafikus illesztéket.
-
kazsmerlaca
senior tag
Sziasztok!
Olyat tud valahogyan a windows, hogy beírok bárhol egy pár betűt pl.:
Ksz
és
kiírja magától, hogy Köszönöm
Erre van valamilyen módszer? -
Kékes525
félisten
Pontosan ezért írtam, hogy a teljes parancssort, amit futtatsz légy szíves leírni. Tehát, ha már használod, akkor ezt egy pillanat alatt le tudod írni. Nekem fogalmam sincs, hogy melyik image-en kell, érdemes lefuttatni. Nem tudom, hogy melyik a teljesebb, biztonságosabb művelet. Másrészt a pontos szintaxist sem ismerem, nincs a help-ben. Másrészt azért a helpjének ezt fel kellene tüntetnie ezeket a variációkat, ha már létezik ez a parancs. Ezért help a help. Így teljesen úgy tűnik, hogy a parancs nem létezik. Ez pedig megtévesztő.
"Ugye, ez azért lenne furcsa, mert Te is írtad ugyanebben szálban "
Mire gondolsz? A linkre? Az lehet, hogy egy korábbi DISM verzióra utal. Amúgy írtam is, hogy a link mást mond, azaz észre vettem az ellentmondást. Nem olvastad el rendesen amit írtam.
-
Kékes525
félisten
A Cleanup-Image-et valószínűleg rosszul írtad, mert olyan parancs most már nincs, vagy én írtam fel rosszul. A help-je sem tartalmazza. Kérlek írd le pontosan a parancssort. Köszi!
Itt még hivatkoznak a parancsra: [Clean Up the WinSxS Folder]
-
Csupingo
veterán
válasz
Sanci38 #9687 üzenetére
Talán itt találod. Még nem használok 11-et, csak ez a cikk jött szembe nem olyan rég.
-
Csupingo
veterán
válasz
Sanci38 #9685 üzenetére
Talán lelőtte a win defender. Mintha ilyesmit emlegettek volna mostanában. Elvileg már kész is a javítás, csak frissíteni kell hozzá a defendert.
-
Sziasztok
.Alap: intel i5 9400F, 16gb Ram, nvme ssd.Win 11 oprendszer, legális 10-ről frissitve.Frissités: 2 napja települt.De a hiba: Microsoft Edge nem indul el, sokszori kattintás után se. Nálam alap böngésző. ma délután és este is próbálkoztam2-3 körözés után visszaáll az egér alapra.Mi lehet a gond, mit tehetnék?Köszi a segitő hozzászólásokat! És mellőzzük hogy "mér ezt használod, válts jobbra" hasonló egybites ötleteket, köszönjük Emese, de eddig ment , elég gyors is volt, hiba okára és helyreállitásra vagyok kíváncsi, felnőttek vagyunk tudunk böngészőt választani, nálam mindegyiknek megvan a maga feladata -
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #9679 üzenetére
Esetleg megpróbálhatod DISM-mel, /Cleanup-Image kombinálva /StartComponentCleanup -pal.
A takarító scriptembe is ez van, igaz, ott még meg van spékelve egy /ResetBase-el (visszavonhatatlanná teszi a frissítéseket). Lehet, hogy emiatt nem láttam még soha ezt a WU bejegyzést a lemezkarbantartóban -
cigam
titán
válasz
kazsmerlaca #9667 üzenetére
Nem tudom 11-nél működik-e (miért ne?): WinXCorners — Hot Corners for Windows 10
-
Geth
veterán
válasz
kazsmerlaca #9667 üzenetére
Ez de baromi idegesítő lehet
-
kazsmerlaca
senior tag
De én nem zárolni akarom a gépet, csak a képernyőt kikapcsolni.
Mint pl. imac-en. Ott lehúzom jobbra az egeret és a képernyő kikapcs.
Ha hozzérek az egérhez akkor vissza kapcs,
Csak ennyit akarnék -
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
Bennyboy #9654 üzenetére
Ha már SSD, akkor az alábbi leírásban lévőket ellenőrizni lehet, de normál esetben azok eleve rendben vannak.
Windows alapvető beállításainak ellenörzése
Windows 8 óta a meghajtóoptimalizálás SSD-knél = trimmelés, vagyis azt nyilván nem kell kikapcsolni.
-
Geth
veterán
válasz
kazsmerlaca #9661 üzenetére
Win+L lockolja a gépet, ott a monitor standby alapból 1 percre van állítva.
Kikapcsolni (amit a fizikai gomb csinál) szoftverből szerintem nem lehet. -
Bennyboy
őstag
hangkimenetet lehet váltani gyorsgombbal? Neten nem találtam semmi infót róla. köszi
-
koby11h
őstag
válasz
kazsmerlaca #9661 üzenetére
Display Power Off Utility vagy hasonló program ikonja tálcára vagy hotkey hozzárendelve
pl: https://sourceforge.net/projects/doff/ -
kazsmerlaca
senior tag
Sziasztok!
Olyan megoldás nincs windows 10-11-re, hogy megnyomok egy gombot és a képernyőt kikapcsolom? NE a fizikai gombot kelljen nyomogatni ha nem vagyok a gépnél.
Köszi! -
Csorbi
addikt
válasz
kazsmerlaca #9657 üzenetére
Nem. Azt konnektorból lehet mérni.
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
temporello #9656 üzenetére
Egy össz Watt fogyasztást is mutat ez a szofti?
-
temporello
tag
válasz
kazsmerlaca #9645 üzenetére
Egyszerűbb mondjuk a hwinfo programmal megnézni.
-
Bennyboy
őstag
Sziasztok, most raktam fel a 11 pro verziót. Még csak ismerkedem vele, eddig 10et használtam. Van olyan beállítás amit érdemes megcsinálni vagy figyelni kell rá? Pl ssd-nél, h ne legyen töredezettségmentesítés stb. Illetve eddig kinek mi a tapasztalata, mennyire megbízható a rendszer? Főleg játszom a gépen. köszi előre is.
Még1 gyors kérdés: hangkimenetet lehet gyorsbillentyűvel váltani? Miki és hangfal között szeretném. -
Kékes525
félisten
Van e ötletetek arra, hogy hogyan javítsam ki azt, hogy a legújabb Windows 11-ben (Windows 11 Pro v21H2 build: 22000.918) az adminisztrátorként elindított lemezkarbantartó nem törli a a Windows update-ot, hiába klikkelek rá a fájlok törlésére? Legközelebb is újra jelzi, hogy 4,24 GB fájl van.
Ugyanez a helyzet, ha a gépházban csinálom ugyanezt.
Amúgy lehet, hogy a kijelöltek egyikét sem törli, mert az utána indított ellenőrzésnél is látom azokat.
Ezeket a hibajavító parancsokat is lefuttattam, de nem használt:
1. Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
2. Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
3. sfc /scannow -
AtHoS
nagyúr
válasz
koby11h #9649 üzenetére
Hát akkor ez ló....fütty
Ebben az esetben viszont keresnék olyan cumót, ami megoldja ezt a OneDrive helyett (ha már ennyi sem megy neki), bár lehet ez a Milyen program, ami... topikba tartozik, megyek is oda szétnézni
szerk. no meg kapcsolhatom ki a Biztonsági mentést miután visszaállítottam az eddig megszokott és jól működő megoldást....köszi MS
-
koby11h
őstag
Én úgy tudom, hogy normál esetben a OneDrive csak a OneDrive mappában lévő dolgokat tudja szinkronizálni.
Ezért is helyezi át az Asztal, Dokumentumok, Képek mappát a OneDrive mappába, ha nem kapcsolod ki a szinkronizálását az első indításkor.
Nem tudom, hogy el lehet-e érni, hogy olyan mappát szinkronizáljon, ami nincs a OneDrive mappában. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #9638 üzenetére
No ez nálam is megoldotta memória integritás bekapcsolásának problémáját
Köszi
Más:
Szeretnék egy mappát (és almappáit) OneDrive-al figyeltetni és tartalmának változása esetén biztonsági mentésként menteni. De valahogy nem találom ezt a lehetőséget a OneDrive beállítási felületén
Mondjuk azt sem értem, hogy...
nálam át van helyezve D partícióra a Dokumentumok, Képek, Videók, Zene, Asztal stb... mappa
Bekapcsoltam OneDrive Beállításaiban az Asztal, Dokumentumok, Képek mappa Biztonsági mentését, erre kitörölte ezeket az D-n lévő helyrőlHát ez ennyire együgyű működésű? Vagy mi az amit figyelmen kívül hagytam? Vagy a Biztonsági mentést MS-éknél hogyan is értelmezik?
-
Floyd80
addikt
Akinél dobálja fel a defender :
win32/hive.zy removal notification every time I run a program - Microsoft Community -
vlevi
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #9645 üzenetére
A TDP csak a processzor maximális teljesítmény felvételét mutatja meg.
Az említett techppowerup tesztben is, az üresjárat 53W, a max terhelésen pedig 200W fölötti, ebből is látszik, hogy sok egyéb más komponens mukodese is jelentősen befolyásolja a fogyasztást. Több energiát igényel ilyenkor a RAM, nem mindegy, úgy abból mennyi van, ilyenkor a videó kártya is dolgozik rendesen, ... -
vlevi
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #9643 üzenetére
Érdemesebb fogyasztás merovel megmérni mert rengeteg más alkatrész is van aminek nem ismerjük a paramétereit.
Tápegység hatásfoka, monitor, hangszóró, és még sok minden.
De, hogy válaszoljak is, a techppowerup oldalon szokták felrakni fogyasztassal kapcsolatos grafikonokat.
[link]
Üres határban ez a teszt konfiguráció 53W-ot fogyasztott.
[link] -
kazsmerlaca
senior tag
Sziasztok!
Technikai kérdésem lenne:
Adott egy INTEL CORE I5-11400F proci ami 65W TDP-vel rendelkezik.
Ez folyamatosan ennyit fogyaszt? Vagy amikor netezel, vagy alig használod akkor kevesebbet fogyaszt?
Ez igaz a gép többi alkatrészére is? Mennyire mehet le a fogyasztása ha csak zenét hallgatsz vele? -
Geth
veterán
válasz
Fun fact: itt egy C210-el pont ugyanez a szitu, annyi különbséggel, hogy a saját driverével (amivel megy a core isolation), villódzik a kép, mintha rohamot kapna.
Visszaállítva az oem driverre (amivel nem engedi a core isolation-t), hibátlan -
FattyDove
őstag
Hát ez mi lehet? Bekapcsolás után a Defender elvileg 4x blokkolta ezt. Semmi sem volt letöltve vagy 4 napja a gépre plusz tudatos nethasználó vagyok adblockal mindennel.
Ohh, amint látom már Redditen is kérdezik ugyanezt. Valószínűleg fals riasztás.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Köszi ! Ez megoldotta !
ISTENKIRÁLY vagy !! -
csixy
addikt
Köszi. Nincs elméretezve semmi. Vettem a nejemnek egy occó Acer Aspire 1 A114-21 -es 1920x1080-as felbontású AMD procis gépet, mely az ő igényeit ki fogja szolgálni. A 4 giga RAM-ját 8 Gigásra cseréltem és tettem bele egy 500 Gigás M2-es NVME SSD-t, amin már él az S-módú Windows 10 helyett hivatalosan feltelepített magyar Windows 11 Home. Feleslegessé vált a rácinezett sokkal lassúbb 64 Gigás eMMC SSD és ezt akarom valamire hasznosítani. A Hasznosítással kapcsolatban minden ötletet szívesen fogadok. Egyenlőre a file előzmények (File History) mentése lett rá irányítva.
-
válasz
viperabácsi #9634 üzenetére
Ha vissza szeretnéd kapcsolni a magelkülönítést, akkor el kell távolítani azt a problémás driver-t (pnp driver).
Nekem egy logitech C170 webcam drivere volt problémás (már rég vettem egy új webcam-ot, aminek driverével nincs gond, csak ezek a régi /már nem használt pnp driverek "bennragadnak" a rendszerben).Az eltávolításhoz az alábbi kódot mentsd el BAT fájlként, az oemXX.inf paramétert módosítsd át a megfelelő driver nevére, esetedben oem43.inf-re, admin joggal futtasd le a batch fájlt, gép restart. Ezt követően már be tudod kapcsolni a magelkülönítést (újra restartot fog kérni, meg is kell tenni)
pnputil /delete-driver oemXX.inf /uninstall /force /reboot
PAUSE -
vaakuum
addikt
#9627nokiauser
#9628King Uniquevalóban, a biosfrissítés tekerte el a beállítást
.
Walamiért a Windows frissítésnél megállt a gondolatmenetem
Köszönöm! -
AtHoS
nagyúr
válasz
viperabácsi #9634 üzenetére
Én hasonlóan jártam, nálam a logitech G500 egér driverére panaszkodik.
kb. 1,5 hete váltottam x570-e gaming + 5800X-ről B560 D3H + 10400f -re és eddig azt hittem a platformcsere okozta ezt a memóriaintegritás bekapcsolhatatlanságot, de akkor ezekszerint az utolsó win11 update örvendeztetett megvele
-
kezo0
addikt
válasz
SunMount3r #9631 üzenetére
Ja, ez nekem is ott figyel egy ideje. Nem értem, miért forszíroz a WU egy jóval régebbi drivert, mint ami telepítve van… (Az Intel Driver & Support Assistant rendszeresen frissíti.) Még jó, hogy ez csak opcionális frissítés, ezért nincs vele gond, de akkor is észrevehetné magát a WU.
-
King Unique
titán
Turn On or Off System Protection for Drives in Windows 11
Legalábbis bekapcsolható más meghajtókon is a C mellett, meglévő visszaállítási pontok átmozgatása hirtelen passz, lehet csak manuális tákolással oldható meg.
Egyébként a C helyett a D-re, vagyis a bruttó (SI) 500 / nettó (IEC) 465 GB-os rendszermeghajtóról a bruttó (SI) 64 / nettó (IEC) 58 GB-osra érdekes, fordított esetben még lehet benne logikai, de így kevésbé... Ha esetleg betelt - nyilván nem szimplán a Windows 11 helyfoglalásától, hanem a 3rd programokétól és a személyes fájlokétól - a C rendszerpartíció, akkor a nem használt fájlokat értelemszerűen törölni kellene / átmozgatni kellene másik meghajtóra, vagy ha eleve alul lett méretezve a rendszermeghajtó tárolókapacitása, akkor nagyobb tárolókapacitásút venni és használni ilyen célra.
-
King Unique
titán
válasz
vaakuum #9626 üzenetére
Hogyan kapcsolható ki a csatlakoztatott USB eszköz készenléti áramellátása?
Vagyis a BIOS-ban az ErP Ready / USB power delivery in Soft Off State (S5), vagy ha van olyan menüpont, akkor az USB-portoknál a Battery Charging Support funkció kikapcsolása szükséges.
A Windows 11-nek viszont alapesetben semmi köze az előbbihez, de esetleg a teljes leállításhoz a Fast Startup kikapcsolása vagy a Shift + leállítás módszer kipróbálható, bár normál esetben bekapcsolt gyorsindítás melletti leállításnál sem feltétlen kellene aktív áramellátásnak lenni az USB-portoknál.
-
vaakuum
addikt
A számítógép a leálítás után nem veszi el a feszültséget az usb csatlakozókról néhány napja. Mivel tudnám meggyőzni, hogy lekapcsolt állapotban tényleg kapcsolja le az összes aljzatot?
-
Rick3D
senior tag
válasz
King Unique #9623 üzenetére
+#9622Geth Köszönöm az útbaigazítást. Teszteltem és valóban megkeverik egymást
Ubuntun az időzóna utc+2, windowson pedig utc+1(Az egyik guide alapján fixálni fogom).Lehet igazad van, viszont amikor ezzel küzdöttem csak a teljes gyilok segített. Hiába kapcsoltam ki UI-ban - azt mutatta, hogy off se tudtam elérni linuxról a wines cuccaimat. Kizárólag cmd-s parancs segített. Neki ugrok a topciknak még1x
-
King Unique
titán
• Fix Incorrect Time in Windows 11 That Dual boot with Ubuntu Linux
• How to Fix Windows and Linux Showing Different Times When Dual BootingPedig beállítható, Windowson a registry módszert / registry módszert célszerű alkalmazni és akkor nem lesz +/- 2 órás eltérés a 2 rendszer által mutatott idő között.
"linuxról hozzá kell férjek, ezért muszáj volt a hibernatet teljesen legyilkolnom."
Ennek semmi köze az előbbihez és amúgy elég lehet csak a Fast Startup kikapcsolása / Shift + leállítás használata / Windows 11 újraindítása, nyilván nem feltétlen kell a hibernálást teljesen letiltani.
-
Geth
veterán
A OS-eid alapbeállítás mellett eltérően kezelik az real-time clock-ot.
A linux UTC-ként, a Win lokális időként olvassa ki.
Ha nem állítod át egyiket se, hogy ne úgy kezelje ahogy eddig, akkor amikor syncelsz az egyikben, elrontod a másiknak.
Ja, pontosan az egyik OS-t állítsd át...Vagy irány pl. Bamako
-
Rick3D
senior tag
Sziasztok,
Előre is bocsánat ha rossz helyre írok de itt folytatom a debuggot.
Szóval mióta felraktam a windows11-et nem működik az óra megjelenítés megfelelően. Hideg indításból / másik osről való bootolásból -2 órával kevesebbet mutat. Csak akkor mutatja rendesen az időt ha sync now-ra rámegyek.
Eleinte manualba volt beállítva a timezone etc... nem segített
Aztán átraktam automatikusra és ez sem segített.
(Netes cikkek alapján végignéztem mindent servicek stb.... papíron patika mindenem)
Említésre méltó módosítások: a windows filesystemhez linuxról hozzá kell férjek, ezért muszáj volt a hibernatet teljesen legyilkolnom. Kizárólagosan így fértem hozzá a wines mappákhoz. Esetleg ez okozhatja?
Asrock x470 Taichi ultimate lapom van. P4.90 BIOS-al. fTPM bekapcsolva viszont az alaplapon csak TPM header van. Vennem kellene egy TPM2.0 chipet ?
(Nem vágom, hogy ha a prociban már úgy is van akkor kell-e a lapon is fizikailag lennie)
Más ötletek? -
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
Miként tudom beállítani, hogy a tálcán ne legyen összevonás? Már néztem mindenhol a beállításokat, 10-en is be lehetett nem hinném, hogy itt megszünt ez a funkció.
Köszönöm.
-
Konkrét példával tudok szolgálni. Pár napja érkezett Hong Kongból egy pipec kis cucc. [link]
Gyárilag egy Win 10 Home-val hirdették, ami igaz is volt, csak azt "felejtették" el közölni, hogy nem aktivált.
Viszont nálam beugrott, hogy még valamikor 2019-ben, az EMAG-on vásároltam egy akciós Win 10 Pro kulcsot, és szerencsémre még az aktivációs kódot küldő emailt is megtaláltam, nem töröltem ki.
Kb. 1 % esélyt adtam arra, hogy ez a kulcs még működni fog ennyi év elteltével, de miután a Win 11 Pro telepítésekor, bepötyögtem a kódot, azonnal el is fogadta azt, és az MS fiókomhoz hozzá is rendeltem. -
válasz
AxBattler #9611 üzenetére
Notitól függ hogy bekapcsolható az intel platform trust technology vagy akár milyen hardveres TPM2.0 (üzleti notiknál jellemzően van) . Ha igen akkor elvileg működhet. Azt nem tudom hogy a telepítő nézi-e a konkrét proci típust vagy csak az uefi/secureboot/tpm2 meglétét.
-
válasz
MasterDeeJay #9610 üzenetére
Köszi! Hát ez elég kétesélyes, és notik esetében nem segít.
-
Ha abból indulunk ki hogy még win7 driver is megy rajta (jelenleg) azaz én még egy lassan 20 éves geforce FX kártyát is működésre tudtam bírni benne agp-pci átalakítóval azért az feltételezhető hogy sima WDDM1.0 a minimál követelmény amit egyáltalán megeszik a 11.
Az persze más hogy stabil-e vagy hibázik-e valamit a driverrel.AxBattler
Igen nagy a keverc. Skylake (6.gen) beépített intel féle TPM-el támogatott hivatalosan de csak szervereknél (xeon scalable)
https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/minimum/supported/windows-11-supported-intel-processors
Szóval hivatalosan nem támogatott ha a lista szerint nézzük, gyakorlatilag meg teljesítheti hiszen UEFI, secure boot és TPM 2.0 is mehet skylake-en (nem minden modellen csak amibe van és bekapcsolható).
Röviden mondjuk úgy hogy képes futtatni mert tudása megvan rá de papíron nem támogatott. -
Csorbi
addikt
A kérdés azért nem pont erre vonatkozott (hogy a Win10-es driverrel megy-e), valamint ilyenkor az is mindig kérdés, hogy a jövőre nézve vajon meddig fog menni, az érkező 22H2-es frissítést mennyire fogja szeretni, stb. Márpedig azzal már nem fog bíbelődni az AMD egy legacy terméknél.
-
Hivatalosan nem, de 10-es driver használható hozzá.
King Unique
Elcsesztem ssd váltáskor a klónozást (azaz aomei-vel klónoztam az meg össze vissza partícionálta ntfs-re) és kitöröltem az összes kicsi partíciót aztán telepítővel kézzel hoztam létre. Ez miatt nem szokásos az elrendezése.
Ha lesz időm rendberakom, elvileg ESP flag kell rá a helyreállításit meg majd lekaparom valamelyik másik gépemről. Elég sok fejlesztői eszközöm van ez miatt nem raktam újra a gépet hanem win10 ezer éves telepítésem van az lett upgradelve. -
Ijk
nagyúr
Konfig csere előtt állok, viszont vga, egy R9 nano még maradna egy darabig. Win11-et gondoltam venni hozzá, kérdés hogy a vga-t támogatja-e?
-
King Unique
titán
Az "elég koros" nem feltétlen indok az újratelepítésre, működhet jól egy X éve telepített Windows 10/11 is. Na meg ha ennyi a kérdés és szükség lehet utólagos módosításokra a korábbi állapot reprodukálásához, akkor megint nem feltétlen kellene erőltetni az újratelepítést a 0-tól, meg ha megoldható a közvetlen Windows 10
—►
Windows 11 upgrade is, de te tudod.Windows 11 telepítési gyors segédlet
A telepítéshez a linkelt útmutató szerintem kellően világos, ahol pendrive-ra a telepítési adathordozó elkészítéséhez alapesetben adja magát az MCT használata. Ahogyan a Rufus is opció és amúgy a Windows 11 ISO-t is le tudja tölteni, de annak használata főleg akkor lehet indokolt és jöhet jól, ha nem támogatott PC-re kell Windows 11-et telepíteni, mivel beállítható a követelmények eltávolítása, sőt Home (és Pro) kiadásnál is a helyi fiókkal történő telepítés, stb.
A telepítésnél a célmeghajtón értelemszerűen az 529 MB-os WinRE, a 100 MB-os EFI, a 16 MB-os MSR (nem látszik a lemezkezelőben) és a ~ 292 GB-os C partíciót kellene törölni, az E és F partíciókat viszont nyilván nem. Majd aztán az előbbiek törlése után létrejött szabad területet megadni telepítési célnak és tovább, a telepítő ott majd automatikusan létrehozza a szükséges partíciókat.
Az előző válaszban már le lett írva, hogy ha ismert a jelszó és pláne a helyreállítási kulcs, akkor eleve feloldható a BitLocker-titkosítású kötet. Az automatikus feloldás pedig eleve beállítás kérdése.
Viszont ha ekkora a para, hát akkor kapcsold ki a Windows 11 telepítése előtt a titkosítást.+ A 0-ról történő újratelepítés miatt lehet majd utólag az NTFS hozzáférési engedélyekkel is bajlódni, beállítani az új felhasználói csoportnak, saját tulajdonba venni a fájlokat / mappákat / teljes kötetet, stb. Vagy még előtte beállítani az alábbi válaszban leírtakat az E és F köteteknél.
-
King Unique
titán
válasz
MasterDeeJay #9599 üzenetére
Ja, hát ha az alapértelmezettől eltérő házilagos módosítgatások vannak, akkor annyira nem meglepő ha olyan problémák lépnek fel amiknek normál esetben nem kellene, UEFI-s telepítésnél az alapértelmezett partícióelrendezés is kissé más, az ESP alapesetben 100 MB-os és nincsen meghajtóbetűjele, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok