- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- svajcsik18: email csere
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Épp ez az, magad ellen beszélsz, attól még, hog neked minden flott, attól még másnak, más programokkal, játékokkal lehet esetleg gondja vele. És miért ne lehetne, hogy akkor be is írja ide a kérdésemre. Azt hiszem nem érted a Tech Fórumozás lényegét. Ez így nem más csak egy benyögés. Azt minimális infót azért köszi, de ezt is lehetett volna hülyegyerekezés nélkül is.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
SunMount3r #6897 üzenetére
"Ütközött már valaki ilyen jellegű gondba vele?" -> Mármint, hogy ugyanúgy futnak az alkalmazások 11 alatt mint 10 alatt?
Minden játék/program gond nélkül fut nálam......amit használok
Amit nem használok azt meg nem tudom, hogy rendben működik-e
Feltetted a hülyegyerekek általános kérdését, amire nem lehet egyértelműen válaszolni, mivel nem ismertek a hardvered pontos részletei, ráadásul ugyanígy ismeretlenek az általad használatos programok.
Innentől, ha bárki bármit ír az vagy bejön neked vagy nem
Nálam pl. minden fut mint 10 alatt, meg előtte 7 alatt, csak Lide100 szkenner driverét kell használat előtt újra raknom, hogy használni tudjam. Bár most vettem multifunkciós nyomtatót, így már erre sincs szükségem.
Javaslat: pl. macriumos rendszermentést követően próbáld ki a W11-et, így hamarabb kiderül számodra, hogy NÁLAD megfelelő-e az új OS működése avagy sem
-
SenorGrande
senior tag
válasz
Mr.Wiking #6894 üzenetére
Tegnap este frissítettem Win 10-ről a laptopomat (Lenovo), nálam sem működik a layer, amin ezek eddig megjelentek.
Igazából azért jöttem a topikba, hátha van valami jól összeszedett összefoglaló, tippek-trükkök, okosságok, ismert problémák, de látom sajnos nincs.
3-4 órányi használat után azért találtam sajnos jó pár átgondolatlanságot, irritáló butaságot. -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Az eddigi (gyakorlati) tapasztalatok érdekelnének, hogy érdemes e rá frissíteni már Win10-ről? Elsősorban az applikációk és a játékok kompatibilitására gondolok. Vagy csak egyszerűen az a helyzet, hogy ami futott Win10-en az tuti ugyan úgy fog futni Win11-en is? Ütközött már valaki ilyen jellegű gondba vele?
Köszi!
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #6850 üzenetére
-
válasz
King Unique #6881 üzenetére
Igazából nagyon lényegtelen. Amúgy MyAsus Recovery-vel visszaállítottam a rendszert, a WU megjavult…kérdés meddig
-
Mr.Wiking
tag
Sziasztok! Egy olyan problémám lenne, hogy Windows 11 alatt hirtelen eltűntek a funkciógomboknak (F1-F12) megfelelő animációk a képrenyőn. Tehát amikor megnyomom a hangerőszabályozó gombot, akkor bár a hangerőt álltja a rendszer, nem jelenik meg az a csúszka pl. ami eddig megjelent és mutatta, hogy mennyire vettem le azt fel-le. Ugyanígy a többinél is. Amikor megnyomom a webkamera gombot, eddig a rendszer mutatta, hogy most fel vagy lekapcsoltam, most az is eltűnt, így azt is csak az értekezletek alatt tudom meg, hogy most a kamerám egyáltalán ki-vagy be van-e kapcsolva. Ugyanígy a fényerő állításnál, a gép teljesítményének (értem itt azt, hogy csendes, vagy teljestmény mód stb.) állításánál is.
Mi lehet a probléma szerintetek?
Remélem érthető, hogy mi a problémám, nem tudom, hogy ezeket az "animációkat" pontosan hogyan is kell hívni.
Köszönöm a segítségeteket előre is! -
miresz
veterán
Ezek szerint akkor senki sem tudja a választ, vagy nem használjátok ezt az app-ot a windowsban.
A start menű az valami botrányosan sz@r,és sz@rul is néz ki a win 10-hez képest. Ezt így már ~ 4 hónap használata után sem tudom megszokni. A személyre szabható csempék sokkal jobbak voltak,meg úgy amblokk az egész startmenű a 10-ben.
-
King Unique
titán
válasz
HUNited #6890 üzenetére
Hát ki tudja a tákolmány rendszerbuheráló program mit tiltott le, mit állított el, de ugye normál esetben nem az ilyen működés, "beragadás" a jellemző, telepítés után rákattint a user a gépházban a frissítések keresése lehetőségre és már tölti le és telepíti is a Windows Update a frissítéseket.
És? Ha az előző válaszban le lett írva világosan, hogy szükség esetén megtekinthetők a diagnosztikai adatok és akár törölhetők azok az alap adatok is, + már a telepítésnél és utólag a gépházban az adatvédelem menüben is igény szerint több minden kikapcsolható, meg ugye Windows-kiadás függvénye is lehet melyiknél milyen szintű diagnosztika állítható be, akkor miről is beszélünk, miért kell okvetlenül 3rd party buheráló programamal külön letiltani ezt-azt? Adott a válasz, hogy nem, nem feltétlen kell olyanokkal nekiesni a Windowsnak.
A "feltelepít kb. 100 féle vackot" meg nyilván csak a szokásos barokkos túlzás, a Candy Crush eleve csak placeholder cucc és szükség esetén pár kattintással eltávolítható és nem is minden kiadásban van ott telepítés után, az UWP appok háttérben futása a gépházban igény esetén szintén pár kattintással tiltható, stb. Vagyis akkor megint eljutottunk oda, hogy miért is kellene mindenképpen, kötelező jeleggel ilyen 3rd party rendszeroptimalizáló programokat használni, amiknek akár káros hatásai is lehetnek a rendszer működésére nézve? Ja, megvan, nyilván nem kell okvetlenül ilyeneket használni, meg nyilván csak opcionálisan és csak saját felelősségre javasolt... -
King Unique
titán
válasz
HUNited #6889 üzenetére
Az más hsz-e és ott a tálcáról van szó, nem azon lévő elemek összevonásáról...
Igen, hagyjuk, mert a kereső pl. a tálca és összevonás szavakra szépen kilistáz hasznos találatokat.Akkor írjál, hajrá! De ugye ha a visszaolvasás - nem kell több száz / ezer hszt, van hogy elég lenne csak néhányat mint esetedben is - és kereső használata sem jellemző, akkor egy téma összefoglaló elolvasása sem feltétlen lesz az, meg pl. a W10 topikban van és ott leírva hasznos infók aktiválásról, ISO letöltésről stb., mégis újra megkérdezik mert nyilván el sem olvassák előtte azt...
-
HUNited
őstag
válasz
King Unique #6888 üzenetére
Letöltöttem az egyik frissítést a katalógusból, és most elindult az update is úgy tűnik. Lehet valami beragadt neki.
A kémkedésről és a diagnosztikai adatok kikapcsolásáról: amikor telepíted az oprendszert, csak a bővített diagnosztikai adatok küldését tudod kikapcsolni. Alap adatokat küld a rendszer. Valamint feltelepít kb. 100 féle vackot, beleértve ilyen candy crush szerű borzalmakat is.
Igen, a Google szoftverei is tele vannak szeméttel. Nem is tartom többre a guglit mint az MS-t. Sőt, mára sikerült elérnie nálam hogy kevés dolgot/céget tartok veszélyesebbnek, mint őket. Természetesen az android telefonom is debloatolom, emellett szűrök minden forgalmat, és tiltok mindenféle analytikát.
-
HUNited
őstag
válasz
King Unique #6887 üzenetére
https://itcafe.hu/tema/windows_11/hsz_599-599.html
Erre a postodra találtam a Google keresőben, és itt még határozottan állítottad hogy nincs. Valóban nem olvastam vissza több ezer hozzászólást, a prohardver keresőjét meg inkább hagyjuk. Még akkor sem tartom jól használhatónak, ha ismert a kifejezés, de nem ismertem.
Talán egyezzünk ki abban, hogy egy összefoglalót lenne érdemes írni a sűrűn felmerülő kérdésekről.
-
King Unique
titán
válasz
HUNited #6886 üzenetére
Gondolom erről a "kémkedésről" van is hiteles információ és bizonyíték, meg hogy milyen privát adatokat gyűjtenek a felhasználóról és annak ténylegesen milyen kára származik belőle, meg pláne hogy a Windows 10-hez hasonlóan eleve megtekinthetők és akár törölhetők is a diagnosztikai adatok, + külön opció van erre a Microsoft-fióknál is, stb., + az ugye biztos mellékes az előbbihez képest hogy a gúgli és társai miket.
Nem, nem arról volt szó az előbb, hogy egyáltalán nem lehet 3rd party programokat használni, mert nyilván lehet, meg ennyi erővel pl. egy Firefox, VLC stb. is az, amiket eleve sokan használnak. Itt arról volt szó, hogy az ilyen Debloater és társai "optimalizáló" vackok használatát nem feltétlen kellene erőltetni, amik összevissza elállítgathatnak, letiltogathatnak csomó mindent a Windowsban, aztán utána meg megy a csodálkozás, ha alapvető funkciók nem működnek rendesen...
-
King Unique
titán
válasz
HUNited #6880 üzenetére
Ha adott esetben egy kérdésnél a válasz megleléséhez csak néhány hozzászólás visszaolvasása és/vagy a topik keresőjének használata sem jellemző sokaknál, akkor adott a válasz mennyire lenne értelme egy téma összefoglalónak, azt hányan olvasnák el kérdezés előtt.
-
HUNited
őstag
válasz
King Unique #6885 üzenetére
Megnéztem a szolgáltatások listáját, nincs releváns funkció letiltva.
Ha a Windows nem kémkedne, és nem lenne tele felesleges és kikapcsolhatatlan sallangokkal, nem kellene debloatolni. Amúgy meg az Open Shell, meg az általam most megismert Explorer Path is 3rd party. Mindenesetle parttalan vitába nem szeretnék belemenni, szóval ezt elengedem.
-
King Unique
titán
válasz
HUNited #6883 üzenetére
"Valószínűleg valamilyen szolgáltatást tiltott le a Win11 debloater, annak ellenére hogy a Windows Update letiltása funkciót nem kértem."
Magad is megválaszoltad, talán nem kellene ilyen 3rd party "optimalizáló" tákolmányokkal kínozni a rendszert, aztán akkor működne normálisan minden funkció aminek kell, beleértve a Windows Update is.
-
King Unique
titán
-
HUNited
őstag
Esetleg arra valakinek ötlete, hogy a Windows Update miért nem tölti le a frissítéseket?
És kézzel sem tölti le őket. Ott vannak listázva, látom őket, de Letöltés - 0% a státuszuk, és felül a letöltés most gomb is szürke.Valószínűleg valamilyen szolgáltatást tiltott le a Win11 debloater, annak ellenére hogy a Windows Update letiltása funkciót nem kértem.
Természetesen a Windows jogtiszta.
-
Ciccuka
veterán
válasz
King Unique #6848 üzenetére
Addig el se jutottam, hogy elnevezzek bármit is.
Az újraindítás után ez fogadott egyből:
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #6874 üzenetére
See Full Details about Windows 11 Installation ISO or USB
Ha ma délelőtt 22000.194-es ISO-t a Microsofttól az meglehetősen érdekes, mert én tavaly decemberben és most idén január elején is 22000.318-as W11 ISO-t töltöttem le onnan, de most a kedvedért direkt letöltöttem újra MCT-vel az aktuális 64 bites, magyar nyelvű Windows 11 ISO-t és a fentebb linkelt útmutató alapján továbbra is 22000.318 az ISO-fájl buildszáma, illetve pl. az alábbi screenshoton szemléltetve a ServicePack Build = 318. Vagyis nem világos esetedben mi alapján lett állítva a 22000.194, ami a hónapokkal ezelőtti legelső kiadásra szánt verzió volt, annak volt az a buildszáma...
-
HUNited
őstag
Igen, az volt telepítve, de nem ment. Most újra feltelepítettem és működik... Felettébb érdekes. Még a régi XML mentésem is vissza tudtam tölteni...
No akkor köszi srácok, minden nyűgöm megoldódott ami UX téma
(esetleg egy téma összefoglalót érdemes lenne írni, mert látom King Unique kolléga már kissé türelmetlen az újra-újra felbukkanó kérdések miatt)
-
HUNited
őstag
válasz
King Unique #6876 üzenetére
Köszi, ez a regedites megoldás segített visszaállítani a régi jobb gombos menüt.
-
HUNited
őstag
Igen, köszi, ez az Explorer Patcher időközben meglett, és néhány problémát megoldott (tálcaösszevonás, és label).
Az Open Shell nekem nem működik, van valami trükk rá hogy működjön? (tudom hogy más a neve, a legújabb változatot is használtam, de töröltem mert nem ment)
Illetve a jobbgombos menüre nincs működő megoldás? Ebben az Explorer Patcher appban is be van pipálva hogy Disable the Windows 11 context menu, mégis az jelenik meg.
-
King Unique
titán
válasz
HUNited #6873 üzenetére
Azt megmutatja a gúgli is az ilyen és ehhez hasonló találatoknál hogy van, lásd pl. Open-Shell, Start 11, StartAllBack és társai programok.
Csak épp nemrég lett itt újra leírva, linkelve a kérdésre, hogy a tálcán az összevonást jelenleg max. 3rd party programmal lehet kikapcsolni (példa).
-
-
válasz
King Unique #6872 üzenetére
Mikor, 3 hónapja? ma délelőtt
Az egyik ssd-n vegyesen vannak személyes fájlok és online letöltött játék(pl. epic games-es, amit nem lehet újratallózni,csak úkra letölteni/telepíteni) a másik ssd-n meg csak játékok vannak, pl. Windows Store-os játékok(amiket szintén nem lehet újra tallózni, csak újra telepíteni/letölteni)
De amúgy van egy érzésem, hogy nem úszom meg megint a visszaállítást
-
HUNited
őstag
Sziasztok!
Frissült a gépem nekem is Win 11-re.
Classic shell jellegű alkalmazás létezik rá? (régi normális nem kereső alapú startmenü, amiben minden hasznos dolog látszik, és nincs alapból elrejtve az alkalmazások listája)
Illetve a tálcán nem lehet olyat választani már, hogy a megnyitott alkalmazások neve látszódjon? Most csak annyi hogy van alatta egy kis aláhúzás annak, amilyen programot éppen használok. Az alkalmazások összevonását is kikapcsolnám, de arra sem találok megoldást (ha 3 Excel tábla van nyitva, akkor 3 alkalommal szerepeljen a tálcán).
A jobbgombos menünél is a hasznos és sokat használt funkciók bekerültek egy további lehetőségek menübe. A Windows 11 debloat nevű terminálos alkalmazással elvileg ezt kikapcsoltam, de nem működik. Erre van működő megoldás?
Köszi a segítséget.
(használt verzió Win 11 Pro 21H2)
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #6870 üzenetére
Oké, de a másik kettő is megtörtént, ami nemrég lett említve, + amik a Microsoft fórumán javasolva?
"Ezt töltötte le a MediaCreationToolsW11!"
Mikor, 3 hónapja? Az érdekes lenne ha most, pláne hogy a TenForumrs útmutató is írja az MCT-nél, hogy 22000.318 buildszámú ISO-t tölt le, TechBench stb. oldalnál is az szerepel legújabbként, stb.
Ha van Macrium Reflect mentés egy korábbi, jól működő állapotról, akkor azt elvileg újra vissza lehetne állítani, meg ha azon a 2 másik SSD-n csak személyes fájlok vannak, vagy nem teljesen világos hogyan is van ez esetedben pontosan.
-
Fred23
nagyúr
-
válasz
King Unique #6867 üzenetére
Akkor, ezeken a lépéseken mentem végig, a
https://www.howto-connect.com/fix-error-0x800f081f-windows-10-update/
oldal alapján, amit linkeltél.1) dll rereg: kb. a felét nem tudja regisztrálni mert nem tartalmazza a rendszer alapból
2) chkdsk: nem talál hibát
3) dev mode: nincs bekapcsolva
4) hibaelhártó: 11-ben nincs ilyen, de lehalábbis én sehol nem találtam
5) win 11 home-ban nincs gpedit.msc és be sem lehet kapcsolni
6) ms upd cat: manuálisan telepítve sem megy fel
7) .net: amit fel engedett tenni feltettem, 4.8-ig megvan minden, feltettem az 5.0-át is de semmi változás
8) .net 3.5: telepítve van
9) reg: nincs alapból ilyen regisztrációs kulcs
10) a sok telepített program és játék miatt ezt nem csináltam meg(nincs energiám megint telepíteni meg letölteni 650GB-nyi játékot és 4órát elcseszni a programok újrateleptgetésével és az 5 email fiók újra beállításával)
11) 0x80070002-0x20007 SAFE_OS fázisban meghiúsult a telepítés egy -INSTALL_DRIVERS művelet közben22000.194-es ISO meg nem világos honnan letöltve
Ezt töltötte le a MediaCreationToolsW11!de ha teljesen naprakész kell, akkor adott az UUP dump módszer.
11) pontHa még a repair install sem fut le esetedben, akkor jól szét lehet ott csesződve a rendszer és nem csoda ha a Windows Update-es frissítés sem megy
kb.2 hete állítottam vissza, mert akkor meg az áruházas letöltések, gyári posta app és a fiók hozzáadás sem akartak működni, így még anno a gyári állapotról csináltam egy teljes Macrium-os mentést, azt állítottam vissza és teleptettem újra közel 700FB-nyi adatot a 2 belső SSD-re. -
King Unique
titán
válasz
MikeWazowski #6860 üzenetére
Le lett már írva itt többször és nemrég újra, hogy jelenleg max. 3rd party programmal lehet megoldani a tálcán az összevonás kikapcsolását, natívan majd esetleg talán a 22H2 verziónál lesz rá lehetőség.
-
King Unique
titán
válasz
pendre54 #6853 üzenetére
Nem világos miért akkora rejtély ez amihez külön itt kell keresni a megfejtést, amikor eleve nyílt információ a buildszám és az update history, ami megtekinthető a Microsoft weboldalán. Ahol világosan látszik, hogy jelenleg a KB5009566 számú automatikusan települő frissítéssel alapesetben a 22000.434 az aktuális buildszám és a januári naprakész állapot, viszont az eleve csak választható (preview) és nem automatikusan települő KB5010795 OOB és KB5008353 számú frissítések telepítésével már a 22000.438 és 22000.469.
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #6852 üzenetére
Értelemszerűen az először a linkelt javítási módszereket mind ki kellene próbálni, amibe pl. ezen parancsok is beletartoznak, SoftwareDistribution mappa törlése majd restart és utána frissítés újrapróbálása, stb.
A repair install során eleve megtarthatók a személyes fájlok és a telepített alkalmazások, pont ezért jó módszer és nem kell a 0-ról újratelepíteni a rendszert, mint clean install esetén.
22000.194-es ISO meg nem világos honnan letöltve, amikor a 22000.318 (vagy újabb) az aktuális, de ha teljesen naprakész kell, akkor adott az UUP dump módszer.
Ha még a repair install sem fut le esetedben, akkor jól szét lehet ott csesződve a rendszer és nem csoda ha a Windows Update-es frissítés sem megy... A leírt hibaüzenetre a Microsoft fórumán vannak megoldási javaslatok, azokat lehet próbálgatni. -
válasz
st3v3np3t3r #6858 üzenetére
Ez sem jött össze...
0x80070002-0x20007 SAFE_OS fázisban meghiúsult a telepítés egy -INSTALL_DRIVERS művelet közben -
niof
veterán
Apropó King Unique. A nick-ed kapcsolódik hozzá, vagy véletlen egybeesés? [link]
Csak kérdezem... -
válasz
kecsawi #6861 üzenetére
Akkor valószínűleg ez az aktuális verzió, nálam meg az említett frissítést lehetetlen felvarázsolni. Bő egy hete azokkal kezdtem, amit King Unique is javasolt [link] , azután voltak olyan kósza kísérletek, hogy letöltöttem a katalógusból, és manuálisan próbáltam, majd net kihúzásával, majd csökkentett módban, net nélkül, meg még egy jó pár okosság, de minden egyes alkalommal, a telepítés 25 %-ánál megállt, és dobta a hibaüzenetet, ráadásul itt vannak a teljesen random szerű, egy-két naponkénti kékhalálok is bónuszként.
-
Silverboy
aktív tag
válasz
MikeWazowski #6860 üzenetére
-
MikeWazowski
veterán
Üdv, hogy lehet kikapcsolni a hasonló gombok összevonását a tálcán?
-
-
válasz
King Unique #6841 üzenetére
Letöltöttem a Win11 képfájlt, hát, ez nagyon régi, 22000.194-es.
Inkább az uupdump-os iso-t megpróbálom.
-
válasz
pendre54 #6853 üzenetére
nekem van egy virtualboxban telepítve ami naprakész, az 22000.469, ami meg fut nálam a laptopon, az 22000.438(nekem már 2 kumulatív update nem akar települni.
Számomra érdekes, hogy a virtualboxos Win11re gond nélkül felmentek azok az updatek, ami a laptop rendszerére meg nem
dehát, az MS már csak ilyen…
-
Akinek perpill nincs gondja a Win 11-el, és teljesen naprakész nála a rendszer, az írja már meg, hogy mi az aktuális verziószám, amit előre is köszönök.
-
válasz
King Unique #6841 üzenetére
Köszi, amit tudtam kipróbáltam, nem hozott sikert. Az helyi lemezképes frissítés, amit mondjuk MCT-vel csinálnék, az mennyire kavarna be egy gyártóspecifikus Windows 11-be?
Amin nem megy fel már 2 update, az egy Asus Tuf laptop, amin egy előretelepített Win11Home fut.
Most már nem csak a KB5008353, hanem a KB5010795 sem megy fel ugyan ezzel a 0x800f081f hibával. -
Csorbi
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #6850 üzenetére
The updated Wireless drivers (WIFI and Bluetooth) were released today, the 14th of August 2021 and also brings support for Windows 11, with the following changelog:
Support for Windows 11
A bug where LG Television fails to connect to Miracast when using Intel’s Wi-Fi has been fixed
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest