Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
ez működik amit én használok
a rufus meg vagy működik/ avagy nem 

-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Rufusnál is van egyszerűbb
kell hozzá Win10.iso meg win11
iso és a poweriso alkalmazás.
Win11ből ki kell másolni az install.esd-t, powerisoban meg kell nyitni a win10.iso-t, abban az install.esd-t ki kell törölni, majd a win11ből kimásolt install.esd-t bele kell másolni, majd menteni.
Így egy win10 telepítővel a 11et felteszi, mivel a win10 telepítője a win10 követelményeit ellenőrzi.
Az egyetlen bibi annyi lehet, hogy ha ezt 10 frissítésre van használva, hogy a windows biztonság részben fog normálisan működni,azaz a tálcán nem fog megjelenni,de szolgáltatás szinten megy rendesen.
Pár napja egy saját i5-4500u-val szerelt gépet frissítettem 10ről 11re. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Lenry leírásánál vagy sokkal egyszerűbb
De mind1
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Jobb reggelt! Hallottam hírét, hogy az MS megint toppon volt frissítés terén,kiadtak egy biztonsági javítást(KB5063878) ami gyilkolja az SSD-ket és egyes források szerint, ezt a frissítést visszavonták, de valahogy ez sem sikerült mert folyton le akarja a tölteni a gépem, vagy esetleg netán létezhet, hogy ugyan ezen KB azonosító alatt kiadták újra csak az SSD gyilkolós komponensek nélkül?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Napost... kérdés: hogy lehetne kiszűrni a legegyszerűbben, hogy melyik windows update hibás?
Hibajenség:
Pár hete feltűnt, hogy a tálca nem érzékeli a kattintásokat(se tapi,se külső egérrel!) csak "ctrl-alt-del" vagy "win+l"(vagy/vagy) gombok lenyomása után. A hiba egy 2 éve készített külső hdd-re mentett win10pe rendszeren is jelentkezik, ami teljesen független a gépen lévő win11-től.
Próbáltam frissíteni 23h2ről 24h2-re, de egyes játékok nem hajlandóak elindulni frissítés után. Próbáltam újratelepítést is, tiszta telepítést is, az utóbbi kettő esetében kezdetben nincs hiba, majd a vége felé valamikor megint jelentkezik!
3 másik win11es gépen meg nincs jelen a hiba!
Továbbá megszünt a görgő kattintás érzékelése is, eddig 3 usb-s egérrel próbáltam, egyikkel se működik a görgőklikk...
Sajnos az már észrevehető, hogy a legtöbb szoftver minősége(függetlenül attól, hogy fizetős vagy ingyenes) egyre jobban közelít a béka segge alatti szintre...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Sajnos a szabályzat értelmében erre a hozzászólásra, csak privát üzenetben lehet válaszolni...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Astery
üzenetére
Tudod azt vettem észre, hogy aki idejön kérdezni,azt általànosítva a topkkot húzó tagok úgy kezelik mint aki vagy digitálisan analfabéta, vagy full hűlye a windowshoz... Amíg ez így megy, addig hasonló stílust nekem is ugyan úgy jogomban áll használni. De én itt be is fejeztem, mert itt eddig senki sem tudott érdemben segíteni, csak kioktatni...
Az nem érdemi segítség, ha valaki a google találati eredmènyek linkeli be, amit esetleg màr a kérdező vègigzongorázott...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Nem erőltetem a gépre... Majd egyszer... de mint az előbb írtam, VBoxba megy szépen felment...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
A bios igen, 301nél nincs frissebb az Asus honlapján.
Az az érdekes, hogy update-nél hibára fut és visszaáll a folyamat elötti állapotra, gyári rendszerállapotnál az upgrade a telepítési szakaszban BSOD-zik, bár nem ad be kék képernyőt,de szerintem kékhalált is csinálhat amitől "bootloop"os lesz a telepítő... ugye clean installt meg nem próbálom meg, mert annak számomra meg semmi értelme nem lenne, a gyártó specifikus appjai miatt.Most azt csináltam, hogy upgradeltem azt a win11es képfájlt, amit anno csináltam win10es telepítő iso-ból. Kapaszkodj meg, hiba nélkül felment a 22h2 virtuális gépes(Vbox) emulált hardverkörnyezetre(EFI,Sata,ICH9), egyedül ami hosttal megegyező hardver, az csak a CPU, minden más linkelt virtuális eszköz(Sata,usb,vga stb...). Csak megakad a hálózat miatt a beállítások képernyő, azt írja, hogy mindenképpen kell neki net a beállítás folytatásához,de én nem aksrok neki netet adni, nincs
... Na... ez hogy van? -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Valami nagyon hardcore probléma lehet a win11 22h2 kompatibiltásával, leszedte a win update assist a 22h2 frissítést, telepítés közben 20-40% között random rebootol a gép és 0%ról kezdi el újra, nem lép vissza a korábbi állapotba... Friss,tiszta telepítésnél meg végig megy az első fázis,újraindul szokásos módon és ott karikázik kettőt és újraindul... 1000% hogy nem hardverhiba, mert a lementett rendszer normálisan fut hibák,kékhalálok nélkül. Szóval ennyi...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Utólagosan: samsung evo 970 plus nvme pcie ssd-nek van gyári drivere,mert az ms driverével nem hozza a teljesítményt...
Hogy elégedett legyél, megcsináltam a gyalut(persze lementettem a régi rendszert), 21h2 alapból "gyártói szüzességű",22000.1042-es build... Windows Update semmilyen frissítést sem talált(vajon miért nem lep meg) leszedtemcaz Update segédet... Na jött a homokszem a gépezetbe,windows 11en windows11 kompatibiltási ellenőrzés, hm... eddig nagyon jó, feltettem, ráklikkeltem az ellenőrzésre 1mp-en belül az eredmény is meglett, minden zöld pipa,na 3/3. Telepítés előkészítésénél jár... Hozzáteszem, semmilyen drivert nem tettem fel, minden gyártói alap! Kíváncsi leszek
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Érdekes lenne ha a ryzen7-4800h, meg az rtx3050 nem kompatibilis hardver... akkor felőlem ott fog az ms szerverén megrohadni a 22h2-es verzió. Az már nonszensz, hogy ezt szinte minden verziófrissítésnél eljátsza az MS. Ráadásul nekem a gyári telepítő, hardverspecifikusan lett készítve, benne vannak a gyártó appjai, ha natúr winfost teszek fel, akkor a sok beètett dolog nem fog rendesen működni, és gépkezelő is hibásan fog működni... ezt a kört anno megjártam már. Hát probléma az van vele, mert az ms közösségi fórumán is fent van a probléma, redditen is, stb... tehát nem olyan kevés embert érint...
Amúgy repair installal is próbáltam, arra dobta a safe_os driveres hibát... Nem Azért vettem winfosos gépet, hogy párhavonta újratelepítsem, akàrhányszor előrukkol az ms egy ganyézó frissítéssel, és ezzel szerintem nem csak én vagyok így... tisztelem a segítőkézséged, de eddig egyszer sem tudtál olyan megoldást linkelni, ami megoldotta volna problémát, hiába volt az x db cikkben is leírva... mint ha egyszer írtam volna már neked, nem ma kezdtem a pc-kkel foglalkozni, jó párszáz átfutott már a kezem alatt... tehát ha azt írom valamire, hogy nem volt jó, akkor nem volt jó, amit meg nem próbálok ki, valószínüleg azért, mert ha 40szer sem volt jó, akkor 41edszerre sem lesz jó. A repair install amúgy a windowsos hibák 1-10%át képes javítani csak, a clean install kb.99%át...na de, az ms se várja el, hogy állandóan telepítgessék újra az egész gépet, akàrhányszor hibát dob egy frissítés... -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Nincs előtelepített vírusírtó, csak a win defender. Nem 0x80070003 hiba van, hanem 0x80070002.
Az àltalad linkelt egyik cikk...3-as hibákkal foglalkozik.
Holnap majd kipróbálom, hogy lementem a mostani rendszerem, csinálok egy gyári gyalut és megpróbálom azt a rendszerverziót frissíteni. Amúgy beszéltem több PC szervizes ismerőssel, nekik is gondjuk van a 22H2 telepítéssel is, meg frissítéssel is!
Úgyhogy ez a hiba nagyon valószínű, hogy MS hiba lesz, nem pedig user error. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
1. Nincs előtelepített vírusírtó, csak a win defender
2. és 3. Nem 0x80070003 hiba van, hanem 0x80070002
Az àltalad linkelt cikkek ...3-as hibákkal foglalkoznak.
Holnap majd kipróbálom, hogy lementem a mostani rendszerem, csinálok egy gyári gyalut és megpróbálom azt a rendszerverziót frissíteni.Amúgy beszéltem több PC szervizes ismerőssel, nekik is gondjuk van a 22H2 telepítéssel is, meg frissítéssel is!
Úgyhogy ez a hiba nagyon valószínű, hogy MS hiba lesz, nem pedig user error.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
gyári windows 11-es rendszer, gyárilag előtelepített driverek, nincs felesleges eszköz csatlakoztatva(kérdés, hogy a windows telepítőnek mi számít feleslegesnek ugyebár, mondjuk a klaviatúra RGB világítás vezérlése mondjuk, vagy az IGP/GPU muxer... így igenis meglepő... hogy alapvető problémán akad ki úgy, hogy semmi logot nem generál...
1.) gyárilag integrált eszközöket lecsatlakoztatni igen necces lenne egy laptopnál
2.) ezt már többször próbáltam, nem hozott javulást
3.) ez sem működött... -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Most kezd tele lenni a bugyrosom a Microsofttal...
Gondoltal ellenőrzöm, hogy nem-e a játék elérhetősége fos...Hát nem...
Újabb 2 hibakódot produkált másik 3 játéknál...
A Fallout76-nál előjött egy újabb, 0x803fb107, ami elvileg "user account corruption"... kiléptem,restart,újra beléptem A World of Warships-nél meg a Halo:Spartan Assault-nál 0x80242020, "csatlakoztatott meghajtó nem találtható" hibára utal
...
Most próbálok egy 4.et... a Destiny2őt... -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Amúgy a leírásban szerepel egy olyan pont, hogy a "WindowsApps" mappát töröljük... nem törölhető teljesen... sok a rendszertől függő UWP app... így ez a módszer totál kilőve...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Na, az újrarakás már problémásabb...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Na már most matekoljunk egy kicsit... 9 lehetőség, amiből lényegesen csak 6 ami érdemleges egy játék telepítésnél. De minden alkalom után letölteni 92GB-ot egy SSD-re elég nonszensz, gondolom az MS nem fizeti ki az SSD-m, ha a sz@r#$ Xbox App hibájuk miatt gajra megy az 1TB-os 970 Evo Plus SSD-m?
De amúgy megcsináltam mind a 9et, és ugyan úgy kiakad a letöltés végén...
Sőt, 2 SSD van a gépben, próbáltam másikra is, ott is kiakad -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
köszi a tippet, de nem egyik alkalmazása sem oldotta meg a hibát
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Szebb napot...
Na ez most mi?
A hiba a Fallout76 letöltés végén dobta
Leszedte a maga 92GB-ját és KO, Letöltés után nem telepíti
Helyhiány nincs, 250GB szabad az SSD-n, wsreset megvolt, xbox app újratelepítés megvolt,sfc scan megvolt,winupd cleaning megvolt...
Letöröltem amit eddig leszedett, most leszedem megint...
Kíváncsi leszek kiakad-e megint 
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Igazából nagyon lényegtelen. Amúgy MyAsus Recovery-vel visszaállítottam a rendszert, a WU megjavult…kérdés meddig

-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Mikor, 3 hónapja? ma délelőtt

Az egyik ssd-n vegyesen vannak személyes fájlok és online letöltött játék(pl. epic games-es, amit nem lehet újratallózni,csak úkra letölteni/telepíteni) a másik ssd-n meg csak játékok vannak, pl. Windows Store-os játékok(amiket szintén nem lehet újra tallózni, csak újra telepíteni/letölteni)
De amúgy van egy érzésem, hogy nem úszom meg megint a visszaállítást
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Akkor, ezeken a lépéseken mentem végig, a
https://www.howto-connect.com/fix-error-0x800f081f-windows-10-update/
oldal alapján, amit linkeltél.1) dll rereg: kb. a felét nem tudja regisztrálni mert nem tartalmazza a rendszer alapból
2) chkdsk: nem talál hibát
3) dev mode: nincs bekapcsolva
4) hibaelhártó: 11-ben nincs ilyen, de lehalábbis én sehol nem találtam
5) win 11 home-ban nincs gpedit.msc és be sem lehet kapcsolni
6) ms upd cat: manuálisan telepítve sem megy fel
7) .net: amit fel engedett tenni feltettem, 4.8-ig megvan minden, feltettem az 5.0-át is de semmi változás
8) .net 3.5: telepítve van
9) reg: nincs alapból ilyen regisztrációs kulcs
10) a sok telepített program és játék miatt ezt nem csináltam meg(nincs energiám megint telepíteni meg letölteni 650GB-nyi játékot és 4órát elcseszni a programok újrateleptgetésével és az 5 email fiók újra beállításával)
11) 0x80070002-0x20007 SAFE_OS fázisban meghiúsult a telepítés egy -INSTALL_DRIVERS művelet közben22000.194-es ISO meg nem világos honnan letöltve
Ezt töltötte le a MediaCreationToolsW11!de ha teljesen naprakész kell, akkor adott az UUP dump módszer.
11) pontHa még a repair install sem fut le esetedben, akkor jól szét lehet ott csesződve a rendszer és nem csoda ha a Windows Update-es frissítés sem megy
kb.2 hete állítottam vissza, mert akkor meg az áruházas letöltések, gyári posta app és a fiók hozzáadás sem akartak működni, így még anno a gyári állapotról csináltam egy teljes Macrium-os mentést, azt állítottam vissza és teleptettem újra közel 700FB-nyi adatot a 2 belső SSD-re. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Ez sem jött össze...
0x80070002-0x20007 SAFE_OS fázisban meghiúsult a telepítés egy -INSTALL_DRIVERS művelet közben
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Letöltöttem a Win11 képfájlt, hát, ez nagyon régi, 22000.194-es.
Inkább az uupdump-os iso-t megpróbálom.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
pendre54
üzenetére
nekem van egy virtualboxban telepítve ami naprakész, az 22000.469, ami meg fut nálam a laptopon, az 22000.438(nekem már 2 kumulatív update nem akar települni.
Számomra érdekes, hogy a virtualboxos Win11re gond nélkül felmentek azok az updatek, ami a laptop rendszerére meg nem
dehát, az MS már csak ilyen… -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi, amit tudtam kipróbáltam, nem hozott sikert. Az helyi lemezképes frissítés, amit mondjuk MCT-vel csinálnék, az mennyire kavarna be egy gyártóspecifikus Windows 11-be?
Amin nem megy fel már 2 update, az egy Asus Tuf laptop, amin egy előretelepített Win11Home fut.
Most már nem csak a KB5008353, hanem a KB5010795 sem megy fel ugyan ezzel a 0x800f081f hibával. -
st3v3np3t3r
nagyúr
Estét. Nem hajlandó települni a KB5008353-as frissítés 0x800F081F hibakód miatt
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Estét. A Windows Posta email app másnál is hibás? Illetve nem tudok az Áruházba belépni. Rányomok, hogy Bejelentkezés és nem történik semmi. A gépházban a Fiókok/email és fiókok meg csak karikázik
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
A videólink lemaradt [link]
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Üdv. Ezzel a EventID 10016-al mit lehetne kezdeni(újratelepítésen kívül)? Olvasgattam pár cikket ezzel kapcsolatban, de nekem a Komponensszolgáltatásokban nem enged módosítani semmit
szinte minden funkció inaktív.
Azt is próbáltam, hogy a DCOM kiszolgálót letiltottam, de az sem hozott eredményt.- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">- <System><Provider Name="Microsoft-Windows-DistributedCOM" Guid="{1B562E86-B7AA-4131-BADC-B6F3A001407E}" EventSourceName="DCOM" /><EventID Qualifiers="0">10016</EventID><Version>0</Version><Level>3</Level><Task>0</Task><Opcode>0</Opcode><Keywords>0x8080000000000000</Keywords><TimeCreated SystemTime="2022-01-06T06:08:39.5431429Z" /><EventRecordID>19602</EventRecordID><Correlation ActivityID="{7bbc88b4-5c22-4c13-b3d3-6a698aec9721}" /><Execution ProcessID="1680" ThreadID="10680" /><Channel>System</Channel><Computer>xxxxxx</Computer><Security UserID="S-1-5-21-3972572862-3428488183-979093587-1002" /></System>- <EventData><Data Name="param1">alkalmazásspecifikus</Data><Data Name="param2">Helyi</Data><Data Name="param3">Aktiválás</Data><Data Name="param4">{2593F8B9-4EAF-457C-B68A-50F6B8EA6B54}</Data><Data Name="param5">{15C20B67-12E7-4BB6-92BB-7AFF07997402}</Data><Data Name="param6"> xxxxx/Data><Data Name="param7">xxxxx</Data><Data Name="param8">S-1-5-21-3972572862-3428488183-979093587-1002</Data><Data Name="param9">LocalHost (helyi állomás, LRPC használatával)</Data><Data Name="param10">Nem érhető el</Data><Data Name="param11">Nem érhető el</Data></EventData></Event>param4: RuntimeBroker.exeparam5: PerAppRuntimeBroker
Az a bajom ezzel a hibával, hogy totál kifagyasztja az egyik online játékot
Megnéztem egy szűrt eseménynaplót, 2021. November 1 óta a mai napig 920db ilyen 10016-os EventID-s bejegyzést rögzített, azaz átlag napi 14-15!

Megnéztem, hogy mi ez a RuntimeBroker, WinStore-os appokhoz kell elvileg...
Frissiítés: kipróbálom ezt a Videóban bemutatott módszert, hátha...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
thotzoltan
üzenetére
szia. tedd bele a gyári win11 install.wim vagy .esd fájlt egy Win10 telepítőbe és fel fogod tudni tenni. Szerintem ez a legegyszerűbb módja, hogy nem kompatibilis gépre 11-et lehessen feltenni.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Már írtam nekik…
Ma division 2 közben néha megfagyott a gép… néztem az Eseménynaplót, valami DCOM proglémája volt a RuntimeBroker.exe-nek… A net azt írta, hogy ez valami Windows Áruházbeli appok engedélykezelő szolgáltatása… néztem a registryben, amiben hivatkozik, de konkrét appot nem írt ki, amivel hibára fut.. Egyre jobban kezd elegem lenni már a Windows-zal, csak az baj, hogy a játékaim 99%-a csak Windows-on fut
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Egy Vboxos fórumoldalon olvastam… nem könyvjelzőztem, így nem tudom melyik bejegyzésben…
Amúgy továbbra sem engedi kikapcsolni…funkció kikapcsolás után újraindítom a gépet, megnézem és be van kapcsolva és ez Windows 10-en… Tuti, hogy az 1.17es biosba tettel bele valamit, mert azóta van ez jelenség. Meg amúgy is gond, hogy aktív, mert gyengébb gépeken teljesitményromlást okoz…
Jelenleg úgy tudom kompenzálni, hogy a VT ki van kapcsolva.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Mert se a Virtualbox nem fut, se a VMWare …. Újratelepíteni sem engedi… Mindegyikből a legfrissebbet… A Vboxnál elvileg már javították a hibát, ám egy frissen telepített Windows 10 alatt sem engedi letiltani!
A másik problémám pedig az, hogy a KB5007186-os update kegyetlenül belassította az NVMe SSD-m olvasás/írás sebességét
Update előtt 2.8/2.4GBájt/s volt, update után meg 2.1/1GBájt/s
Az utóbbit megoldottam, szerencsére nem volt tőle függő update, így szimplán töröltem és visszaállt az SSD sebessége… -
st3v3np3t3r
nagyúr
Jobb reggelt. Az létezik, hogy egy laptop gyártó bios szinten kényszerítve nem engedi kikapcsolni a Magelkülönítés funkciót a Windowsban?
Van egy Matebook D15 R7-em, amióta frissítettem 1.16-ról 1.17-re a bios-t, azóta ezt a funkciót nem lehet kikapcsolni, csak ha bios szinten kitiltom a virtualizációs technológiát
Most reggel feltettem egy Win10 21H2-őt és hiába kapcsolom ki, újraindítás után megint bekapcsolt állapotban van
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Mióta volt szerencsém egy Ransomware-hez és nem jöttem rá, hogyan, azóta nagyon alap

Trollokat megkímélném: nem látogatok XXX 18+-os oldalakat

-
st3v3np3t3r
nagyúr
Lehet, az az 1 ami működne, de a Hyper-V 2.gen-ben nem bootol semmilyen képfájl UEFI-ben, vagy sign vagy hash hiba miatt
1.genben meg bootolnak, de az legacy… Amúgy az is vicc, hogy a VBox 6.1.28-ban javították elvileg a kompatibilitási gondot, ezzel szemben a 6.1.30 nem indul, újratelepíteni meg nem lehet
A VMWare 15 Pro se indul
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Nekem sehogy sem megy… próbáltam a reges mókolásokat…
Van egy full tiszta win11 telepített verzióm kimentve, abban sem engedi kikapcsolni! Ugyhogy a Win11 bug szerintem kilőve… Szerintem a matebook 1.17-es bios-ásba van valami, ami nem engedi kikapcsolni, minden esetre írtam a huaweinek ezügyben… amúgy rohadt idegesítő… -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Visszaállítottam a Tisztán telepített Win11-et, és ebben sem lehet kikapcsolni a Magelkülönítést. A visszaállításokban 1 közös van csak, a bios verzió, 1.16-ról 1.17-re frissült, lehet, hogy a huawei beletett valamit a biosba ami meggátolja a funkció kikapcsolását? biosban nincs erre vonatkozó beállítási lehetőség
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Sziasztok. Ezzel az idióta buggal mit lehet kezdeni?
A Win 11 magától bekapcsolta a magelkülönítést és nem engedi kikapcsolni
és így nem tudok virtuális gépet futtatni
Utána olvastam pár módszernek, de egyik sem működik 
Gondoltam felteszem a Hyper-V-t, de az is bugos, semmiről nem enged bootolni 2.gen-es Virtuális konfigurációval
Se Linux, Se Win7 se semmit... -
st3v3np3t3r
nagyúr
De jó, hogy nem képesek az alapfunkciókat bugmentesre megcsinálni... Magelkülönítés funkció bekapcsolása Page_fault_in_non_paged_area hibát generál újraindítás után
Tegnap újratelepítettem a Matebook-om, elötte tökéletesen működött Win10ről frissített 11-en, most meg tiszta telepítésű 11 alatt cseszik működni...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Csabesz666
üzenetére
Nekem is produkál hasonlókat, de nálam olyan mint ha az éjszakai fény kapcsolgatna ki/be magától mikor kilépek egy teljesképernyős játékból. Az utóbb időben elkezdtem játszani az FC3-al. Mikor kilépek a játékból akkor a képernyő meleg színárnyalatra vált(holott az éjszakai fény ki van kapcsolva), mikor utána megint elindítom a jàtékot, majd kilépek, akkor meg normális a megjelenítés
Meg hozzáteszem, véletlen időközönkét összeomlik a jàték, van hogy farcry3.exe, van hogy fc3.dll van, hogy msvcr100.dll hibával
Van, hogy 10 percenként , de van olyan is, hogy 2-3 óra játékidő után.
De hát mi így szeretjük a Windows-t
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Nekem 6GB a WinSxS mappa mérete és 16196 könyvtár van benne
.... A Wise Disk Cleaner Free ki tudja takarítani.Tapasztalataim alapján:
Az nem igaz, hogy fizikálisan nem foglal helyet, mert valójában foglal, az $MFT (Master File Table) és társai fájlokban, ami nem látható, nagyon rejtett. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Nekem 520db ilyen mappát generált...

Az az érdekes, hogy tegnap futott utoljára, ma reggeli loginnál nem futott le...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Windows 11 SE? [link]
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Estét. Lehet valami megoldást találni az alábbi hibára, azon kívül, hogy bármit is törölnék?
Event log error 10010, Apple SecDeamon, secd nem tudta magát regisztrálni a dcom-ban. Ez a hiba 99%-ban játékok közben jön elő és ennek hatására crashelnek a játékok.
Próbálgattam pár megoldást, de nem oldotta meg sajnos. -
st3v3np3t3r
nagyúr
Ha volt már, akkor bocs!
A registry-s és install.wim(esd) cserélgetős módszerek mellé jött egy újabb módszer. A Rufus legújabb Beta verziója már támogatja az olyan telepítő lemez készítést, melyben beállítható a NoTPM/NoSecureBoot/8GB- RAM
[link] Ezen módszer azon gépekhez ajánlott amelyek nem tàmogatják sem a SecureBoot-ot, Sem pedig az UEFI-t. -
st3v3np3t3r
nagyúr
Ha esetleg nem került még szóba... Klasszikus jobb klikk menü:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FeatureManagement\Overrides\4\586118283]
“EnabledState”=dword:00000001
“EnabledStateOptions”=dword:00000001
“Variant”=dword:00000000
“VariantPayload”=dword:00000000
“VariantPayloadKind”=dword:0000000Ezután feladatkezelőben az explorer.exe bezár, majd fájl-új folyamat indítása. ide elég annyit beírni, hogy explorer és már működik is.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Ezen leírás alapján az install.wim(esd) csere szerintem milliószor egyszerűbb és még talán gyorsabb is, mint egyesével hozzáadogatni a képfájlhoz a reg bejegyzést
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Doky586
üzenetére
Én most tesztelek egy Virtuális gépen, egy 21h1 módosított telepítőt, ugye írták, hogy install.win(install.esd) cserével Reg mókolás nélkül feltehető.
A VM-et Legacy(BIOS) módban állítottam be(így ugye se UEFI,se SecureBoot,se TPM).
2mag/4szál,4GB memória
Sajnos a CPU-t nem lehet módosítaniSzerintem ez a legegyszerűbb és kevésbé bonyolultabb megoldás.

Lekopogom, eddig én nem tapasztaltam problémát... egy darabig tesztelgetem, kíváncsi leszek, hogy lesznek-e majd gondok

-
st3v3np3t3r
nagyúr
Lefrissítettem a Matebook-om. Végre javították a Huawei PC Manager tálca beépülő ikon helyét, most már jó helyen van, Insider verzióban a Wifi/hang/akku ikoncsoporton volt fedésben.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Akkor írok talán még viccesebbet...
Viszonylag modern laptop, a gyárilag felhúzott Windows 10 Sata mode: IDE mode-ban lett felrakva ACHI mode helyett...Egy ismerősöm 4éve vett egy Aspire laptopot, az akkut sose használta hozzá. Egyik nap kapcsolná be, aztán kiírja a laptop, hogy No bootable device... Messengeren keresztül segítettem neki konfigolni a Bios-t, hogy elinduljon... akkor szembesültem vele...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Vélemény:
A Windows 11 fejlettebb védelemmel lett ellátva a 10-hez képest, amit a 10 nem kap vagy nem fog megkapni. Így remélem érhetőbb.Tehát 11-be beletett fejlesztések igénylik az követelményt...
Az, hogy a 10 miért nem kap vagy kapott ebből semmit, arról az MS-t kellene megkérdezni.De nyilván oka van mindennek, ez egyfajta kényszerítés szerű viselkedés, a modernebb és újabb hardverek irányába.
Sok az öreg és biztonságilag elavult hardver az embereknél.Megint csak idézném azt a vallási idézetet amit korábban írtam, de ugye feleseges lenne.
Meg nem utolsó sorban igoványos talajra nem szabad házat építeni, mert összedőlhet.Mondjuk úgy, hogy az MS kizárt minden olyan hardvert, amely a felépített biztonsági mechanizmust nem tudja stabilan tartani.
Ez van, haladni kell a korral és lépést kell tartani a technikai fejlődéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
a rufus meg vagy működik/ avagy nem 

Vbox 6.1.28-ban elvileg kijavították Core Isolation problémát, bár ennek ellenére mégsem működik…

.... A Wise Disk Cleaner Free ki tudja takarítani.