Új hozzászólás Aktív témák

• GoodSpeed

addikt

LOGOUT blog (1)

Szóval leírnám, hogy most min dilemmázok :D Ameddig a Windows 10/11-be integrált blokkszíntű biztonsági mentést használtam, az volt a helyzet, hogy ha nagyon lerohadt a Windows-de még működött, akkor abból, visszahúztam a rendszert...

Viszont ha már újra kellett telepíteni a Windows-t, akkor az újra már nem húztam be a régit képet, hanem inkább végigcsináltam...

Az Acronis True Image HD esetében az volt a jó, hogy a CD-t beraktam, és ha lerohadt a Windows teljesen, akkor is vissza tudtam húzni úgy, hogy nem kellett előtte feltelepítenem egy új, szűz Windows-t.

Most itt vagyok az Acronis és a beépített után, és egy pár napos rendszerrel ami vagy backup, vagy klónozás előtt áll.

... és most hirtelen azon kaptam magam, hogy most melyiket csináljam?

Az elvárások: Nekem nem feltétlen szükséges minden héten lementeni, sem új biztonsági mentést létrehozva, sem növekményesen kezelve (ugye ez inkább a Windows 10/11-be épített megoldásra állt).
    Ott is volt helyreállító lemez...
    Ami nekem fontos lenne, hogy van egy olyan Windows telepítés, amin fent vannak a driverek, és még fontosabb, hogy be van állítva minden, és hibátlanul fut. Tehát ez kellene partícióstól mindenestől egy image-be a 3 TB-os HDD-re :D

Viszont ez ugye klónozás. A 2020-as cikkben olvastam, hogy azt nem támogatja az ingyenes verzió, de a 2020-as cikkben az is van, hogy magyarul sem tud, aztán pedig mint látható már tud. A klónozást is engedi kiválasztani, viszont klónozásnál elengedhetetlen, hogy bootolható Pendrive -ot készítsen, amiről bootolva kiválasztható lesz a az image helye, és helyre tudja állítani onnan.

Tehát 1. A klónozás támogatott e? 2. Hoz e létre bootolható pendrive-ot (feltételezem igen, mert anélkül, hogyan húzza vissza? 3. Mivel Bitlocker védelem alatt áll a backup meghajtó, a bootolható pendrive-on van e lehetőség a kulcsmegadására és azzal való feloldásra, hiszen el kell, hogy érje a meghajtón lévő állományt?

4. Ha nincs lehetőség az ingyenes verzióban klónozásra, akkor a biztonsági mentés úgy működik, mint a Microsoft féle verziónál? Magyarán, ameddig elindul a rendszer vissza lehet hozni, vagy ha nem, akkor Windows telepítés után (mondjuk ezt az utóbbik nem favorizálom).

Új hozzászólás Aktív témák