Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gibo
senior tag
Kellemes a Bulleit, a sima hasonló szintet hoz mint a Wild Turkey (81 Proof). Jó a 10 éves is, de annyival szerintem nem mint amennyivel drágább..egyszer mondjuk mindenképpen megéri kipróbálni. Ott van még hasonló áron a Makers Mark is, szintén egy jó alap bourbon szerintem. A 10éves Bulleit árában ott a Wild Turkey Rare Breed is, szintén kiváló, hordó erősségű bourbon.
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Gibo
senior tag
Kezdésnek szerintem válaszd a Bulleit - Makers Mark - Wild Turkey 81 Proof trióból azt amelyiket éppen olcsóbban, esetleg akcióban találod.
Nekem személy szerint a Wild Turkey a kedvencem.Rozs whiskey-t kóstoltál már? Van egy elég karakteres ízük..abból elsőre szerintem csak kostolót szerezz.
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Frogged
aktív tag
Az áráért mindegyik bullet jó , a rye alig drágább mint a sima és lényegesen jobb szerintem számomra eddig az egyetlen rye whisky ami igazán ízlett.
A 10es testesebb mint az alap és nem olyan nyers a lecsengése.
Alap vetően azoknak való a Bulleit akik a nagyon édes bourbonoket szeretik.
A 10es áráért már kapni Wild Turkey rare breedet vagy Four roses single barelt amik szintén nagyon jók árérték arányban de nem biztos hogy kezdő bourbon ivoknak ajánlanám mert azért vadabb íz világ mind2 mint a 10es.[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
válasz Balcsix #1054 üzenetére
Szia,
én a Glenfarclas 12 yo-ot vagy a Glen Moray 12 yo-ot ajánlanám
#1055 MADcat: Valóban de a gyerekek már nekiálltak leamortizálni, azt az egy-két hónapot már kivárjuk amíg teljesen leélik
-
Gibo
senior tag
válasz Balcsix #1058 üzenetére
Kezdésnek esetleg egy Glen Grant 10 yo + Glen Moray 12yo kombót ajánlanék. Ha csak egy scotch-ot szeretnél, akkor lehetne egy Glen Moray 12yo + Wild Turkey, az úgy pont 20 k fölött van.
Amennyiben szeretnél vmi füstöset kipróbálni akkor Talisker 10yo, vagy édesebben Talisker Port Ruighe.[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
válasz Balcsix #1054 üzenetére
Még 2021 karácsonyra/szülinapra kaptam többek közt ezt a két whisky-t (Glenfarclas 12 és a Tomatin 12).
Egyik se rossz de Glenfarclas szerintem jobb, (erre mondtam Feleségemnek hogy ilyet bármikor vehet). Könnyen fogyasztható alap malt mindegyik de így utólag visszagondolva Glennek teltebb markánsabb karakteresebb ízei voltak mint Tomatininek aminél talán az alkohol is kicsit tolakodóbb volt.
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Gibo
senior tag
válasz Balcsix #1062 üzenetére
nincsenek olyan barátaid esetleg, akik hasonló cipőben járnak? Akkor rendelhetnétek közösen mondjuk egy Glenfarclas 12yo-ot, egy Glan Grant 10yo-ot ill. egy Glen Moray 12yo-ot, a költségeket pedig szét lehetne dobni...
-
Gibo
senior tag
válasz Balcsix #1066 üzenetére
Amit én utoljára kóstoltam azon pont nem igazán lehetett érezni a csilit, épp csak lecsengésében egy kicsit, egyébként egy nagyon kellemes whisky
[ Szerkesztve ]
-
zsotesz81
senior tag
-
Antonio
senior tag
válasz Balcsix #1074 üzenetére
Na erre én is kíváncsi vagyok, mi lesz a véleményed. Vajon te is érzel valami furcsát ... Remélem nem cseszték el.
Nekem anno nagyon bejött, "minden benne van ami egy jó Whisky-hez kell" (és ezt anno nagyon baráti áron tette gondolom erre rájöttek és, be is árazták újra), egy kis füstöség de nem tolakódó hanem az a kellemes háttérben megbúvó aminek hála a klasszikus karakteres whisky íz jegyek is megtalálhatóak élvezhetőek, a korty utáni kellemes csípősség pedig külön kuriózum.Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Gibo
senior tag
válasz Balcsix #1103 üzenetére
A Talisker Scotch, azon belül pedig Islay whisky, nem ír, de nagyon örülök, hogy ízlett. Esetleg következőnek akkor próbáld majd ki a Talisker Port Ruighe -t, ha a 10 éves bejött, akkor tuti ez is ízleni fog
[ Szerkesztve ]
-
zsotesz81
senior tag
válasz Balcsix #1271 üzenetére
Hali
Nálam egyértelmű kedvenc a Glenmorangie Signet, sajnos meg is kell fizetni . A megfizethetőbb kategóriából Glenfiddich Project XX, Bushmills 10 éves Sherry Finish Whisky. Ár/érték arányban nálam Arran-ok, Singleton. Még olcsóbban meg a jó öreg Jack Daniels . Az Islay ízvilág annyira nekem nem jön be, nem is nagyon veszek abból a régióból.
-
Gibo
senior tag
válasz Balcsix #1271 üzenetére
Szia!
Nekem ár/érték arányban ezek a legjobbak:
Talisker 10yo ill. Port Ruighe, Bushmills 10yo, Proper No 12, Jameson Stout Cask, Wild Turkey (81 proof) ill. Rare Breed, Knob Creek ill. a Singleton-ok.Kedvencből az a baj sok van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs