- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
rsf
senior tag
-
tthom
senior tag
-
Mike88
senior tag
Azt, h az A3 miatt egy életre elég volt belőlük.
Nézd, ha az lesz, h a hibajavítás abból áll, h újabb hibák jelennek meg akkor pont olyan lesz, mint az A3. Am. valahol olvastam, h dupla tunert csak az S905D tud kezelni, ezért van single tuner a play2-ben is. Egyébként az UI maga baromira jó, könnyen kezelhető. -
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
-
Mike88
senior tag
Ha telepíted a backup kiegészítőt, akkor annak beállításaiban meglehet adni pár opciót, hogy mi az, amit mentsen, mi az amit ne, de nincs túlrészletezve a történet. Ha ilyesmit szeretnél, akkor ki kell menteni azokat a mappákat ill. azok tartalmának egy részét, amit "hordoznál", pl. addon mappából azokat a kiegészítőket, amik kellenek. Addon_data mappából meg azon kiegészítők beállításait, amik kellenek, a tvheadend mappa tartalmazza többek között a csatornalistát és úgy egyáltalán a tvheadend beállításait.
-
Mike88
senior tag
Keymap editor. Szerintem alap Kodi repo-ban benne van, de nincs vele tapasztalatom.
Elméleti síkon már akkor magyar kiosztásúnak kellene lennie a billentyűzetednek, ha LE config-ban beállítod a magyar billentyűzetet, de nem lesz az.
Egyébként Rendszer beállításokban állítsd be, hogy a billentyűzet magyar legyen, s akkor ha kell esetleg 1-1 ékezetes karakter, azt kikeresed a képernyő billentyűzeten, az valóban magyar lesz, ha arra állítod.
Play2-ben single S2 tuner van, a másik F csati egy kimenet. De dual tunert nem is tudna párhuzamosan kezelni, S905-ből csak az S905-D tudja ezt (ha minden igaz).
LNB ha két kivezetéses, azt úgy hívják, hogy twin. (sorry, az okoskodásért)
Ja, hogy úgy gondolod, hogy lehetne egy telepíthető rendszermentést is készíteni? Én is gondoltam már rá, nem is biztos, hogy lehetetlen.
Play1-el sztem nem is megy a két kizs féle kiegészítő, ugyan egyszer próbáltam, az se tegnap volt, de már ott elakadt a dolog, hogy libtorrent nem települt. Ezt persze nem vigasztalásnak szántam.
SD csatornák play-en akkor csíkozódnak, ha váltott sorosra van állítva a képkimenet, azaz pl. 1080i-re, nem pedig 1080p-re. (bár nálam mondjuk be van kapcsolva a hardveres gyorsítás, de SD csatornáknál akkor jelentkezik interlace hiba, ha 1080i-t használok.)
Az interlace tök jó, nem tom, hogy van-e magyar megfelelője, de a recénél sokkal jobb, ezt pl. most tanultam, hogy "recés".
Mindenesetre ezeket olvasva, nem bántam meg, hogy nem váltottam play-ről play2-re. Az is lehet, hogy eleve ez az oka annak, amit rsf írt, hogy play2-n jóval kevesebben használnak LE-et. -
zell01
csendes tag
-
Mike88
senior tag
Nincs, ez arra vonatkozik nem, hogy használja-e a szolgáltató általi csatornaszámozást? Ez nálam ki van kapcsolva, különben ha új csatornát adok hozzá, akkor aztán kereshetem a bemapelt csatornák között, mivel csatornaszám ekkor nem 0 alaphelyzetben. Azért jó, ha 0, mert ha számozás szerint van sorba rakva a lista, s nálam úgy van, akkor a lista elejére kerül, aztán persze adok neki egy csatornaszámot.
Ha új csatorna érkezik, akkor azt elvileg automatikusan lekeresi a TVH, kikeresem név vagy tp alapján, majd hozzáadom. Ha áthelyezésre kerül, akkor a bemapelt csatornáknál (Csatorna/EPG fül) megadható a szolgáltatások oszlopban a csatorna új helye (már ha azt a TVH már lekereste).
Ha valamiért mégsem találná meg automatikusan az új csatornát a TVH (meglévő muxon/tp-en), akkor újra keresem annak tartalmát. Ehhez a muxok fülön adott tp-t szerkesztem, majd szkennelés státusznál megadom, hogy aktív, eztán mentés. Úgyhogy ezt meg is próbálhatnád, keresd le újra a 11804 V (U*C) vagy a 12563 H (D*gi) tartalmát. -
Celtis
veterán
-
zell01
csendes tag
-
Celtis
veterán
-
Mike88
senior tag
És hová próbáltad menteni? Én külső (USB-s) tárolóra szoktam menteni, a belső memórián nekem sem lenne elegendő hely.
Egy mentésnek egyébként a tartalma a .config, a .kodi és a .cache mappa egy storage mappán belül.
Én úgy gondolom, hogyha ezeket mented hálózaton keresztül, akkor az gyak. ua. mintha LE alatt csinálnál egy mentést, de majd a többiek megerősítenek vagy cáfolnak ebben.
Ha csak és kizárólag a csatornalista kell, ill. esetleg a OScam és annak beállításai, akkor az is elég ha mented a:
/storage/.kodi/userdata/addon data/service.tvheadend (tvheadend42, ha 4.2-t használsz)
/sorage/.kodi/userdata/addon_data/service.softcam.oscam
mappákat, új rendszeren TVH szerver és oscam telepítésével kezdesz majd eztán ezt a két mappát bemásolod a fent leírt útvonalra.EPG beállítással valami nagyon nincs rendben, ha jól lenne beállítva, akkor most is tudnál új csatornánál EPG forrást beállítani és meglévőnél módosítani. Kiadtad egyáltalán a futási jogot?
2 napos a gr*vi EPG, amit a 2. nap után látsz az nyilván az OTA EPG, ami a csatorna mellé van fűzve, így aztán ha azelőtt is volt karakterkódolási probléma, akkor a gr*vi-s persze, hogy nem oldotta meg ezt a dolgot, az helyes, az OTA továbbra is helytelen. Karakterkódolási probléma pl. a d*gis csatornáknál szokott előfordulni, ennél kell az általad említett ISO-8859-2 beállítani. U*C-s csatornáknál nem szükséges semmit sem beállítani, ott helyesnek kell lennie a karaktereknek.
Ha van olyan csatorna, ahol helytelen a karakter, de ebből van másik forrásod is, akár rosszabb minőségben, akár kódoltan, tök mindegy, akkor a 4.2-ben azt is megteheted, hogy onnan szeded le hozzá az EPG-t. Ezt az EPG újrafelhasználási oszlopban tudod beállítani. Azért írom ezt, mert feltételezem csak 1-2 csatornával küszködsz.
Én egyébként a karakterkódolást egy teljes tp-re állítottam be, nem 1-1 csatornára, de úgy sem mindig működött jól a dolog. Teljes tp-re, a muxok fülön tudsz beállítani a szerkesztéssel.Az epg attól még megmarad, hogy te a TVH-et törlöd, én feltételezem a boxon az EPG beállításainál be van kapcsolva a gyorsítótárazás. Ha be van kapcsolva, kapcsold ki, indítsd újra, majd ugyanitt csinálj egy adat törlését.
-
Mike88
senior tag
Libreelec config-ban (elvileg a Rendszer almenüjében találod, ha ott nem, akkor az alkalmazásokban, vagy rákeresel a kiegészítőkben) csinálj egy rendszer mentést, aztán a friss rendszeren meg majd indítasz egy visszaállítást.
Csak azt tudom mondani, hogy nálam(!) jelentősen gyorsabb lett a rendszer, de én egy régi 4GB-os, feltehetőleg eléggé lassú kártyával próbálkoztam a legelején. -
zell01
csendes tag
apropó, most kártyáról fut a rendszer (sandisk ultra)... a bootolást leszámítva gyorsabb vagy, stabilabb a rendszer nandról? meg át tudom én egy az egyben varázsolni az én bekonfigurált renszeremet úgy hogy ne kelljen különösebb konfigurálást végrehajtani (tegyük fel átmásolgatom ftp-ben a cfg fileokat)? vagy ilyenkor az egész clean install meg minden megy előről?
-
Mike88
senior tag
-
Mike88
senior tag
Valószínű, hogy csak téged zavar, mert szerintem mindannyian saját picon packot használunk.
Az E08... és E06.... különbség abból adódik, hogy nálad 1W van beállítva, aki csinálta a piconokat, annál meg 0.8W volt beállítva vagy fordítva.
Ennyi HD csatorna pl. a Tarr kft-nél van (kábeles szolgáltató). Ezért mondtam, hogy adok picon packot, abban ugyanúgy E06... van a fájl névben.
Ezt is valszeg itt-ott módosítanod kellene, pótolnod kellene, de legalább a nagyja megvan (ugye)
Kodin belül egyesével hozzárendelni, az elég nyakatekert megoldás.
Épp egy rendszer tisztítás kellős közepén vagyok. Időszerű volt most már, mert annyi szemét halmozódott fel, telepített, majd törölt kiegészítőkből/skinből, hogy kell egy olyan backup-ot készítenem, amiben valóban csak a szükséges dolgok vannak benne. De ha végeztem vele, akkor adok linket a picon packhoz.
-
Celtis
veterán
Hidd el nekem, hogy a 4.2es (4.1.xxx) TVH fényévekkel stabilabb. Amit legutóbb írtam, azt nyugodtam felrakhatod. Mondom, ha nekiveselkedtem percek alatt ki tudtam nyírni a régit, de ha egy nap alatt nem indult újra, akkor már pezsgőt bontottam. A második kliens, amitől összefossa magát.
Az EPG-t meg be kell konfigurálni. a TvH webgui-ban látnod kell a csatornáknál, hogy mi az EPG forrás. A Gravi EPG nagyon megbízható. Egy kivétel volt, amikor a forrás változása miatt korrupt EPG fájlt gyártott le, amibe a TVH üzemszerűen bele is halt, folyamatos újraindulás. Nyitottam rá ticketet, de még nem javították ki. Nyugi, ez ugyanúgy rossz lehet a 4.0-ban is.
-
Mike88
senior tag
Erős a gyanúm, hogy egyetlen egy csatornádon sincs gravi-s EPG. Nálam valamiért nem jött össze a dolog, hogy az OTA EPG és a gravi-s egyszerre működjön, így az OTA ki is van kapcsolva. Hiába töltött be a gravi-s, azt felülírta az OTA EPG.
Ilyen EPG betöltési probléma nálam utoljára 6.0 OE-vel volt, LE 7.0-val csak újraindítás után fordul elő néha, akkor sem mindig, s az első csatorna indítása után betölti az EPG-t.
Ha esetleg nem töltené be s idegesít a dolog, akkor 6.0-nál azt csináltam, hogy a Rendszerben, az Elő TV - műsorújság fülön az adat törlését választva gyak. kikényszerítettem, hogy újra lekérje az EPG-t.
Aeon noxon kívül nem sok olyan skin van, ami ad a PVR részre is látványban, tervezésben, pl. logók méretarányossága stb, egy valamire való info bar, ami szinte egyiknél sincs meg, info gombra vagy bill. I gombra kapsz now-next infót s akár aktuális tartalom leírását, de csatornaváltáskor nem, egy TV boxnál pedig az a megszokott, ha rákapcsolsz egy csatornára, akkor látod mi megy éppen, mikor lesz vége, mi következik utána. Xperience1080-at használtam egy darabig, de kiderült, hogy iszonyatosan fagy, lassul stb.
565. hozzászólástól kezd el olvasni a fórumot, ne csak azt, amit én írtam, mert abban van némi elírás is, szóval olvasd végig, amíg erről szól a téma. A ki-be kapcsolást nem fogod tudni megoldani vele. i8 kattog, ahogy a többi is.Ezt a dolgot, hogy 4.0 stabilabb a 4.2-nél kimondottan play2 esetében írták? Hogy 4.0-ról hogy váltottam 4.2-re, arra őszintén szólva egyáltalán nem emlékszem, OE-ról LE-re váltással egyidejűleg csináltam, de biztos, hogy nem kerestem le újra a csatornákat, majd valaki más válaszol...
Vigyázz a skin próbálgatásokkal, mert tök sok fölösleges addont is telepít s akár beállításokat is módosít 1-1 skin telepítése, ami később tud káoszt okozni, most épp nálam is van valami infó ablak a sorozatoknál, amit nem tudok beazonosítani, hogy mi a bánat lehet, így nem tudom törölni sem.
-
Celtis
veterán
-
Mike88
senior tag
Ez azért van valszeg, mert beta-t használsz. 7.0.2-t ill. akár a 7.0.3-mat ajánlom addig, amíg a 8.0 hivatalosan meg nem jelenik. Ez a maniac project szerintem "megszűnt" beolvadt a hivatalos Aeon noxba az Ő fejlesztései, szóval simán kodi repoból töltsd le az Aeon nox skint. Én is próbálkoztam a 7.9-el, de ugyanúgy számos kiegészítő nem működött.
Ha az EPG kaki (takarjon ez bármit is, fogalmam nincs mire gondolsz), próbálkozz a gravi-s epg-vel. Itt keress rá a gravi szóra.
Csatornaszerkesztéshez készített Celtis egy programot, hátha azzal könnyebb lesz.
Piconokat meg adhatok ha kell, bár azt nem ígérem, hogy teljes, azok vannak csak benne, amik nekem kellenek, mindenesetre több a semminél. -
rsf
senior tag
-
Reaper
őstag
Nekem adtak hozzá SD kártyát (pedig vettem előre egy 32-eset), amin egyből rajta volt a LE, mondjuk azt azóta újra raktam, jelenleg a névjegy szerint 7.1.0.7.0 van fent LE ből, és teljesen elégedett is vagyok vele. Egy régi film volt csak eddig amitől kifagyott 2x december eleje óta.
A TVHEADEND-et meg ahogy a kolléga írta megtalálod majd a repoban a szolgáltatások, illetve a PVR kliensek között.
Én a saját távja mellett egy Ilyet használok, plug and play, semmi nem kell hozzá.
Már csak egy kártya olvasót kell majd vennem hozzá a kódolt csatornákhoz, és elvileg minden meglesz.
Rövid időre kipróbáltam én is az androidot, nem volt bajom vele, a tv tuner nagyon gyors volt és egyszerű a headendhez képest, valamint van rá spotify is, de én mindenképpen Kodit akartam így nem sokáig használtam a gyári rendszert.
Simán az USB creatorral ki kellett tallózni az img-t, az szépen megformázta az SD kártyát, innentől kezdve lehetett váltani, hogy melyik rendszert indítsa, mindíg a legutóbbi a default, ha váltani akarsz akkor indulásnál felajánlja.
Én innen szedtem le az img-t, és simán beadtam a creatornak.
Jó kis gép ez szerintem, én nagyon meg vagyok vele elégedve. -
Mike88
senior tag
Na, végre olvashattam tapasztalatokat (magyarul) az androidról, köszi!
Érdekes ez a dolog, hogy wifit várnak el LAN kapcsolat helyett a játékok, eddig én ezzel csak az HBO go-nál találkoztam (régebben), játékoknál nem. Amiko A3-ban pl. funkcióként bekapcsolható az, hogy a LAN-t úgy lássák az ilyen applikációk, mint pl. az HBO Go, mintha az wifi kapcsolat lenne...
Egyébként ez nagyon elkeserítő, hogy ennyire használhatatlan az android, elsőre el sem akarom hinni, most már látnom kell, holnap felerőltetem (igaz én sem play2-t használok, hanem a sima play-t).
Néztem play2-ről pár teszt videót, ott minden ment flottul, csatornaváltás gyors, zapping gyors, fullHD filmek mennek gond nélkül...A TVheadendet megtalálod majd a Libreelec repo-ban, nem muszáj fájlból telepítened. Android alatt Kodi-ban nyilván nincs Libreelec repo.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Spórolós topik
- GL.iNet OFF topik
- Napelem
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Facebook és Messenger
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 11900 / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 512GB Nvme
- Gamer szgép eladó, 4k, 1440p játékokra részben garis!
- Asrock Phantom Gaming 6 Z390 + Intel I5 9600K + 2x8GB DDR4 + ID COOLING 226 XT black ( Félkonfig )
- Erős Gamer PC RX 6600 + Ryzen 5 Garanciával
- GAMER PC! i5-8600K / RTX 3060 12GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / 650w! BeszámítOK
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dobozos ÚJ ASUS TUF 17 Ryzen 9 7940HS 16 GB DDR5 512 SSD RTX 4070 (8 GB) 2.5K 240Hz Garancia
- Bomba ár! Asus R512CA - Core i3 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Magic V2 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 14" M4 16 GB RAM, 512GB SSD, Silver - 27% ÁFA (0436AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest