Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1101) narumon válasza narumon (#1100) üzenetére


narumon
őstag

Nah most elértem megint az eszközt a hiba: Lost websocket Connection. Ez mi?

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1102) Celtis válasza narumon (#1100) üzenetére


Celtis
veterán

Az Android kb. olyan mint a telefonodon, csak nincs érintőképernyő.
Az Openelec és a leszármazottja a Libreelec egy kicsontozott linux alapú operációs rendszer ami a Kodi futtatására van optimalizálva.
Az Enigma egy klasszikus - szintén linux alapú - operációs rendszer műholdvevő boxokra.

Ez a sorrend az általánostól a leginkább specifikusig.

A tvheadend egy dvb és iptv vevő alkalmazás (nagyon leegyszerűsítve). Két részből áll egy szerverből és egy vagy több kliensből. A szervert alapértelmezésben a 9981-es porton tudod konfigurálni. A browserben: boxipcím:9981 fromában kell megadni. Ha sikerül belépned, akkor nem fogod azt mondani, hogy szegényes. De ez a felület csak a TV vétel konfigurálására szolgál.
Magát a Kodit és az addonokat a grafikus felületen tudod konfigurálni, nem a böngészőn keresztül.

Az a helyzet. hogy most kezdőként feldobálsz mindenféle kérdéseket, problémákat, amikre így nem lehet válaszolni. Sajnos bele kell ásnod magad. Például kitalálni, hogy pontosan mire akarod használni.
Valószínűleg jó lenne egy legrissebb Libreelec-et felrakni, és gyári visszaállítást csinálni (nem kell újratelepíteni, ez nem windows).

(#1103) narumon válasza Celtis (#1102) üzenetére


narumon
őstag

Hát pontosan arra akarom használni amit leírtam :)
Ez fogná be a Digi TV kábeles adását (DVB-C)
Ez venné fel amit fel akarok amikor nem vagyok itthon
Kodi menne a medialejátszásra amikor lefekvéskor meg akarok nézni egy sorozatot vagy filmet illetve
Youtube elérés kellene rá.
Ezekre kell.
Az enigma2 az ugyanaz mint ami a Dreamboxokon van? Mert azt használtam sokáig DVB-S-re azt a rendszert végül is ismerem. A kérdésem az oprendszerekről arra vonatkozott volna, hogy a fenti feladatokra mindegy mit teszek fel? Mindegyikkel megy? Mert akkor átrakom az enigmát mert azt már ismerem, de az android is csábító mert az meg színes-szagos.
Hol találom meg az egész Libreelec resetelését? Akkor onnan kezdeném a felépítést mert a probléma továbbra is adott. Nem tudok kiegészítőt telepíteni.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1104) Celtis válasza narumon (#1103) üzenetére


Celtis
veterán

Az enigmára szerintem nem teszel youtube-ot. Mintha lenne rá valami Kodi, de szerintem az nyögvenyelős.
Andorid alatt működik minden, de a filmek kadenciahelyes lejátszásával probléma lehet.

Libreelec alatt mennie kell a youtube addonnak, mondjuk a használata fapados az andoidhoz képest.

Én már nem emlékszem fejből, hogy hogyan tudsz rendszert újratelepíteni. Lehet, hogy csak az SD kártyát kell kivenned és máris andoriodon vagy, nem tudom. Ha más nem segít, akkor kénytelen leszel a google-t használni.

(#1105) Mike88 válasza Celtis (#1104) üzenetére


Mike88
senior tag

OE box, könnyen lehet, hogy NAND-on van a Libreelec! Ja van Kodi enigmára (kodidirect asszem...). Ha gyors az SD kártya vagy NAND-ra megy az e2, akkor egész korrekt sebesség terén, a kodi kiegészítők terén problémás tudtommal, keveset támogat.

Igen, alapvető probléma az androiddal, hogy médialejátszásra alkalmatlan ezen a boxon legalábbis. Így én is azt javaslom, hogy maradjon a Libreelec-nél és esetleg a legfrissebbnél, de kitudja, lehet az van rajta.

narumon! Nézd meg melyik verzió van rajta, bootnál kiírja (többek között). :)
Youtube-nak probléma nélkül kell működnie, nálam is gond nélkül működik. Igaz, hogy fapados, de legalább nincs reklám!

Ezt a wifis dolgot nem teljesen értem, miként képzeled. Szóval mi van? A boxot muszáj a kábelhez csatlakoztatnod, viszont lehet csak szerver, teheted bárhová, és kliensnek meg használsz egy másik boxot, ott ahová nem akarsz kábelt, ekkor működik a történet hálózaton.

Nem 2 perc belakni a rendszert, az tény és való, de e2-t azért felülteljesíti, ha kihasználod a lehetőségeket. Csak türelmed legyen hozzá!

[ Szerkesztve ]

(#1106) narumon válasza Mike88 (#1105) üzenetére


narumon
őstag

Izé melyik része nem érthető a wifinek? Látja a wifis hálózatot fel is kapcsolódik, nem akarok LAN kábelt azért behúzni a hálóba, hogy hébe hóba elindítsak egy youtube videót. A Youtube nem megy wifin vagy mi a gond? Megnézem estére melyik rendszer van rajta. Kodiból tudom, hogy egész új emlékeim szerint 17.3 talán?, de most nincs előttem a box.
A kérdés, hogy egyébként androidon is tudja a PVR funkciót? Mert kb ez lenne a lényeg...

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1107) Celtis válasza narumon (#1106) üzenetére


Celtis
veterán

Androidon ugyanúgy Kodi alatt tudja PVR-t. Cseberből vederbe. Emiatt tehát kár váltani.
Ha nem tetszik a Tvheadend, választhatsz más PVR addont is.

(#1108) Mike88 válasza narumon (#1106) üzenetére


Mike88
senior tag

Jaaaa, hát ez nem volt érthető. "a kábel" nem a netre gondoltam, hanem minek után ezt sokan használják szimplán szerverként, így arra, hogy koax kábel (tehát a kábeltévé) nincs abban a helyiségben!

(#1109) narumon válasza Celtis (#1107) üzenetére


narumon
őstag

Most igazából csak az a gond, hogy semmit nem tudok installálni. Rámegyek, hogy youtube, akkor bejön egy másik ablak ahol csak a telepítés gomb aktív. Itt nyomok egy OK-t és visszaugrik az előző ablakra nem történik semmi. Végülis ha jól nézem ez a fő gondom. Amúgy a készüléket úgy vettem, hogy TVHeadend meg Kodi fel van rá téve. ( Elvileg működik is de talán most hétvégén lesz időm vele szórakozni, egyelőre nem tudtam a DigiTV-t rákötni, mert a Weteknek csavaros bemenete van, ami meg nekem bejön az sima "dugós" (ami a tévébe ment eddig). Valahol kell vennem egy ilyen átalakítót.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1110) Mike88 válasza narumon (#1109) üzenetére


Mike88
senior tag

Az, hogy beszélünk róla napok óta, ill. beszélgettek róla, hogy kéne valamit csinálni, azzal nem halad előre a sztori! Tedd fel a legújabb Libreelec-et vagy ezt tedd alapra. Egy valamivel számolj, ha úgy kaptad, hogy csat.lista lekeresve, beállítva stb. akkor azt újra el kell végezni, ha nem mented ki.
Ha LibreElecről beszélünk, hiába egy rendszer szinten futtatott Kodi végső soron, akkor is Libreelec-ként hivatkozz rá (röviden LE), mert így, hogy Kodi, így félreérthető.
Egyébként meg a C/T tuneren emlékeim szerint koax csatlakozó van (az a bedugós), nem pedig F csatlakozó (az a csavaros). Tutira C tuner az? Nem ATSC vagy SAT?

[ Szerkesztve ]

(#1111) shtirley válasza Mike88 (#1110) üzenetére


shtirley
tag

Nekem is F csatis a C tuner a Wetek 1-en.

(#1112) Mike88 válasza shtirley (#1111) üzenetére


Mike88
senior tag

Igen, azóta utánanéztem s láttam, hogy kétfélét is gyártottak, van F csatis, ehhez pl. a gearbest anno adott átalakítót is, s van koax csatlakozós is, csak a wetek hivatalos oldalán koax csatlakozóst árultak, ezért maradt meg így bennem.

(#1113) narumon válasza Mike88 (#1110) üzenetére


narumon
őstag

Igen köszi, fogok is jelezni csak annyira el vagyok havazva hogy most is ott tartok, hogy még nincs F csatim hozzá. Majd talán most hazafele. Aztán a négynapos ünnep alatt - bár határidős melóm van - megpróbálok szakítani annyi időt, hogy végre be legyen állítva. (Most egyelőre az LE alatt lévő KODI-t használjuk a gyerekek így tudnak mesét nézni :D)

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1114) Mike88 válasza narumon (#1113) üzenetére


Mike88
senior tag

Sima F csatlakozó megteszi, ha nem kapsz átalakítót hozzá. Csavaroshoz nem kell szerszám, tökéletestől is messze van, de elfogadható. Max. veszel hozzá egy F csatlakozós koax dugót, h vissza tudd tenni könnyen, ha esetleg kell, mert feltételezem a digi krimpelt koax dugóval szerelte a kábelt.

(#1115) narumon


narumon
őstag

Vettem hazafele egy atalakitot ugyhogy este bekotottem de nem mukodik! Marad az hogy teljesen ujra telepitem (ami max azert fura mert az elozo tulaj szerint ez igy rendben mukodott)! Nalam mar eleve az a gond hogy ha barmit beallitok akkor az eszkoz ujrainditasa
Utan mindent elfelejt, kezdhetem elolrol a felbontastol kezdve mindent ujra beallitani! Ha elinditom a TV menut akkor azt irja PVR kezelo elondul 0% es csak teker teker a sarokban de nem tortenik semmi! Beallitasoknal hiaba nyomok csatornakeresesre, olyan mintha meg sem nyomnam a gombot! (Semmi nem tortenik)!
Szerintetek tenyleg ennyire meghyult egy eddig mukodo rendszer hogy nalam semmit nem csinal, vagy lehet hogy rossz az eszkoz??

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1116) Mike88 válasza narumon (#1115) üzenetére


Mike88
senior tag

Jaja, valamelyik LE verziónál volt ilyen hiba (asszem a 8.0-nál), egyetlen verziószámnál fordult elő ez a hiba, hamar javításra került, pont ezt sikerült rajtahagynia az előző tulajnak, ki tudja meddig használta ezt a verziót, lehet már rég elfelejtette, hogy ilyen hiba volt ezzel. Beállítás után kellett csinálni egy rendszermentést a LE beállításokon belül, ezt a program kiegészítők között találod meg! Miután mentesz, újraindítást követően megmaradnak a beállítások. Hogy miért és mi köze van hozzá, azt nem tudom, de működik.
Nem rossz az eszköz, de ha TVHeadend van rá telepítve, akkor nem a boxszal kell lekeresni a csatornákat, ezt már írta Celtis is! Kell egy PC, ismerned kell a box ip címét és a tvheadend webes beállítási felületén kell lekeresned a csatornákat. Box ip címe, majd a 9981-es port, pl.: 192.168.0.100:9981 (ezt egy böngészőbe kell beírnod!) A box ip címét, amennyiben nem állítottál be statikus IP-t, akkor a Rendszer beállításokban, a Rendszerinfó menüpontban megtudod nézni!
Azért nem történik semmi szerintem, mert a PVR kliens és a PVR szerver is engedélyezve van, de abban nincs 1 csatorna sem beállítva avagy csak a kliens van engedélyezve és vár a szerverre.
A kiegészítők telepítésében válaszd a telepítés tárolóból-t majd, itt válaszd a libreelec add-ons-t, eztán itt a szolgáltatásokba lépj be, keresd meg a TVHeadend server-t, majd ezt telepítsd/engedélyezd. Ha megvan, akkor lépj vissza egyet, válaszd a PVR ügyfeleket, itt pedig a TVHeadend client-t, majd ezt telepítsd/engedélyezd. Ezt követően állítsd be a csatornákat a webes felületen. Ha fent hagyod ezt a LE verziót, akkor ahogy írtam, miután kész vagy a beállításokkal csinálj egy rendszer mentést. Ha jól emlékszem miután ez megvan, ezt követően történő beállításokat már nem fogja elfelejteni!

Tedd fel a legfrissebb LE-et, én azt javaslom, s megszűnik ez a hiba egyrészt, másrészt nincs semmi gond a 8.2.5-tel, s még a YT problémád is megoldódik, kiegészítők terén sem árt, ha a legfrissebb kiadott rendszert használod stb...

Sok idő és türelem, mire belakod a rendszert, de megéri a fáradozást, mondjuk ez nincs másképp e2 rendszernél sem...
Gondolom én azért valamennyire informálódtál erről a boxról, mielőtt megvetted, mert akkor tisztának kellene lennie, hogy nem egy bedugom, használom típusú box. Ha olyan kell, és Kodi is fontos számodra, akkor mellé nyúltál, ahhoz egy Amiko A4-et ajánlottam volna! (A3 egy rakat szar, de az A4 állítólag egész jól sikerült).

[ Szerkesztve ]

(#1117) Celtis válasza narumon (#1115) üzenetére


Celtis
veterán

Ha nem megy a PVR, akkor nem fogsz csatornákat találni. Megjegyzem a csatornakeresés a Tvheadend webes felületén történik, nem a Kodi GUI-ban.
Nálad az alapokat kéne rendberakni először. Nem a csatorna kereséssel kell kezdeni, hanem megnézni, hogy máködik-e a Tvheadend szerver, jól van-e beállítva a tuner, látja-e a muxokat, stb. A csatornakeresés a legvége.
Ha veszel egy használt számítógépet az hiába működött az előző tulajnál jól, neked lehet, hogy teljesen más programokra és beállításokra van szükséged.

(#1118) narumon válasza Mike88 (#1116) üzenetére


narumon
őstag

Ah köszi végre egy komplett leírás így már kezdem kapizsgálni. Ezért kérdeztem egyébként az elején, hogy nem-e érdemes lenne nekem androidot rátenni, ott gondolom jobban plug and play a dolog nem? (Lehet hogy nem csak tippelek). Persze szeretem az ilyen machinálós boxokat, ezért volt a dreamboxom is, csak igazából azt hittem, hogy ez így feltelepítve működik aztán lesz időm majd elszórakozni vele, hogy hogyan lakjam be.

Most meg ott tartok, hogy csak a medialejátszó működik más nem.
Azt pl hol tudom beállítani, hogy a távirányító kikapcsoló gombjára kikapcsoljon (vagy legalábbis elmenjen sleepbe?) mert ha a rendszerben megyek rá, hogy leállítás akkor lekapcsolja magát (piros lesz a LED a dobozon), de akkor meg annyira lelövi magát, hogy a távirányítóval be sem lehet kapcsolni.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1119) Mike88 válasza narumon (#1118) üzenetére


Mike88
senior tag

Ha gyári a távkapcsoló, akkor elvileg ki-be kapcsolható vele, mivel ez a része infrával van megoldva. Igazság szerint nincs jelentősége, alig fogyaszt pár wattot, ha sleepbe küldöd akkor egy tized wattal sem fog kevesebbet fogyasztani. Nekem eléggé nyakatekert volt az android DVB applikációja. A legnagyobb gond vele az, hogy a hardver miatt nem túl kapkodós, illetőleg, ahogy celtis is írta nincs kadenciahelyes lejátszás, azaz médialejátszásra nem jó. A lejátszott filmek, sorozatokhoz 24Hz-es beállítás kellene, erre pedig nem tud automatikusan átváltani az android, sőt szerintem "kézzel" sem lehet átváltani. Ez a box nem androidra való, semmi értelme. A play2 már akár illetőleg az Amiko a4-a5 stb. Olvasd el az 1. hozzászólást, ugyan az sat-os tuner mentén íródott, mert nekem az van, de azért nagyjából ad egy irányt a beállításhoz.

(#1120) tomy_cz


tomy_cz
senior tag

Sziasztok!

Úgy látom a Wetek Play 2-t nem forgalmazzák tovább, helyette Air lesz valamikor...

Tudtok ajánlani alternatívát a Dual DVB-S tuneres, Kodi képes kompakt megoldásra?

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz

(#1121) gurabli válasza tomy_cz (#1120) üzenetére


gurabli
senior tag

Elvileg az Air dvb tuneres lesz, szintén moduláris. S2/C/T2. Azt nem tudom, hogy dual vagy sem.
És biztos, hogy lesz rá Kodi, valamint Libreelec/Coreelec.

A 100-as NIC szomorú, elég nagy party braker. 1 Gbps kellene.

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#1122) Mike88 válasza gurabli (#1121) üzenetére


Mike88
senior tag

Jaja... Én is értetlenkedek rajta, nem csak a 10/100-on, az egész boxon!
Nem tudom mi ez a visszafejlődés és mi értelme van... És leginkább azt nem értem ennek fényében ugyan miért álltak le akkor a play2 gyártásával? Ugyanúgy négy magos proci (bár azt nem tudni milyen lesz) ugyanúgy 2GB ram, 16GB ROM, csak 2.0-s USB.
Műholdas tuner S2, nem S2X. Szóval semmi nem történt. Amiko A6 már octa core procival jön... Nincs ezzel gond, bőségesen elég az S905D-re építeni, viszont ha az androidos játékokra is épít a wetek (márpedig épít, ld. saját controller), akkor viszont nem ártana!
Egy mentségük lehet, hogy szoftveresen megint odateszik magukat, mert az Amiko-t abban lehet lenyomni. Kritikán aluli, amit az Amiko művel... A5-t kiadták a kezük közül úgy, hogy mindenki panaszkodik, hogy boot alatt újraindulgat, hogy alvó módból visszatérve lefagy, hogy a Kodi képes megborítani stb. (mondjuk mindent képes). Hogy az E2 nem igazán használható, hogy ez miben merül ki, arról nem találtam információt és persze továbbra sem nyitnak a Libreelec felé.
A Wetek Air bemutatkozó oldalán viszont szó nincs Libreelec-ről, E2-ről, csak az Androidról.

tomy_cz! Wetek play-t tudom ajánlani ebay-ről (ha éppen van fent, ez változó nyilván) 10-20 körül megkapod, ha nem elég hardveresen, akkor beüzemeled Libreelec-el (TVHeadenddel) csak szervernek, és kliensnek választasz egy olyan boxot/boxokat, ami hardveresen megfelel számodra, más megoldás nincs, play2 sem dual tuneres, sőt Amiko-k is combo tuneresek, dual s2 tuneres nincs köztük. Full kínai tuneres boxok között sincs dual s2 tuneres, csak combo.
Avagy megvárod az Air-t, twin tunert ígérnek, ami a dual tunerre egy másik kifejezés.

(#1123) huliganboy


huliganboy
addikt

Sziasztok!

Van egy wetek play 2 box a barátomnak... tavaly raktunk rá egy libreelecet a NAND-ra, de TV-re ez nyögvenyelős szerinte, de egy fél nap után szerintem is.... igazán más funkciót nem használ rajta..

Valahogy vissza lehet rakni a droidot? Vagy Enigma 2 hol lelhető fel hozzá? A google nem ad vissza sok mindent.... Illetve recovery, hogy hozható be vajon mert akkor lenne valami kiindulópont..

Köszönöm! :R

Szerk: a boot alatt nem ajánlja fel a dualboot lehetőséget :( :W

[ Szerkesztve ]

(#1124) Mike88 válasza huliganboy (#1123) üzenetére


Mike88
senior tag

Már mitől nyögvenyelős? Pont TV-re tökéletes szerintem. :D Inkább a legfrissebb LE-t tegyétek föl. Ha egyszer beállítasz mindent, akkor ötször többet ér TV-re is, mint az e2, az android, de ti tudjátok.

Mindegy. Simán vissza tudod tenni az androidot. wetekforum-on mindent megtaláltok. Androidot, e2-t egyaránt.
google 2. találata: [link]

Android 6-os verziónál megállt. Így a legfrissebb WeOS: [link]
AndroidTV (custom): [link]

Androidot visszatelepíteni ugyanúgy kell, ahogy az LE-t telepítettétek NAND-ra. Kártyára másolod, behelyezed, recovery gombot nyomva tartod, áram alá helyezed. Recovery menüre nincs szükség! DE szerintem kártya nélkül a recovery menü jön be a gomb nyomva tartására.

E2, linux itt: [link]
Openpli: [link]
OpenATV: [link]

Nézz szét a fórumban, play1-re van nandra telepíthető is, így biztos van play2-re is.
Play2-n nem tom, hogy van-e egyáltalán boot menü vagy csak terv maradt-e ez, de play1-nél ha kártya bent van, arról bootol, ha nincs, akkor nandról.

[ Szerkesztve ]

(#1125) huliganboy válasza Mike88 (#1124) üzenetére


huliganboy
addikt

Uuu de köszi!!

Melyik LE-re gondolsz? 9.0?kodi 18al?

Azon is tvheadend megy?

(#1126) Mike88 válasza huliganboy (#1125) üzenetére


Mike88
senior tag

Hááát, egyenlőre inkább a hivatalos 17.6-ot tartalmazó 8.2.5-ös LE-re gondoltam, ha nem az volna fent rajta, de akár azzal is lehet próbálkozni, még nem próbáltam.
Akár azon is TVHeadend megy, de mindegyik verziónál ott volt és most is ott van a lehetőség a VDR használatára is, azt sem próbáltam még soha, de volt itt olyan, aki igen, sokkal egyszerűbb a "hangolás", abban hasonlít egy hagyományos boxhoz, viszont lényegesen kevesebb lehetőséged van, értelemszerűen bukod a TVH előnyeit, a hálózati elérést, alternatív EPG forrást, magát a működést, hogy mindent automatikusan lekeres, kb. két kattintással megoldható így egy frekvenciacsere esetén az új forrás megadása, nem kell lekeresni, régit törölni, újat betenni, logo-t átnevezni stb. stb.
Nem nyögvenyelős ez egyébként, csak ismerni kell. Nem születik senki sem úgy, hogy ismeri, ki kell tapasztalni, kell rá időt szánni. Példának okáért én úgy kezdtem, hogy tiltottam ezt az automatikus frekvencialekeresést és frissítést, aztán Celtis szólt, hogy azt meg ugyan mi a bánatért teszem, hisz egyik lényeges funkciója a TVHeadendnek. Arról nem is beszélve, hogy az első héten másból nem állt a történet, mint idegeskedésből... Aki csak TV-t bekapcsol, néz, annak nem rosszból és ne vedd magadra és nyilván nem is teszed, hisz nem is rólad van szó, de annak az e2 sem való sőt az android sem, az vegyen egy olcsóbb "hagyományos" boxot, egyszerű mint a faék, megkapod 10-en ezerért. Mész te, mint haver, beállítod, azt csá, azt már talán megtudja tanulni, hogy azon hogy ad hozzá új csatornát, hogy töröl meglévőt. Aki nagyon végfelhasználó az csak beleőszül ebbe az egészbe, mert frászt kap mindentől, hogy most ezt hogyan, ez miért ilyen bonyolult, hiába akarsz jót neki, gondolom én úgy indult a történet, hogy legyen TV nézés és magyar Kodi kiegészítők egyben, aztán kiderült, hogy azt sem meri, tudja használni, jól gondolom? Nekem is vannak ilyen ismerőseim, tapasztalatból mondom, hogy ezt el kell engedni, ha alkalmatlannak tartod rá, akkor nem szabad felajánlani, hogy majd te elintézed helyette.
Ajánlj fel neki egy cserealapot! :D Vagy felajánlok én! 15e plusz egy használt Amiko HD 8140CX E (hagyományos box). :D

[ Szerkesztve ]

(#1127) rsf


rsf
senior tag

Sziasztok!
Először is BUÉK!
Aztán..
Mi lett ezzel a Wetek céggel??
De mintha az egész LibreElec haldokolna.. Nem nagyon jönnek frissítések egy ideje stb.
Most minden fejlesztő megy a CoreELEC-hez?
Ti mit tudtok erről a vonalról?
Üdv.

“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

(#1128) Mike88 válasza rsf (#1127) üzenetére


Mike88
senior tag

Készülnek az Air-rel, ahogy leírtam ha kiszúrják a szemünket egy Android TV-vel, akkor abból még nem lesz nagy siker...
A Kodi nem fejlődik akkora ütemben, mint tavalyelőtt... :D Az LE azért követi, ahogy a CE is, sokat nem tudok róla, ahogy látom teljesen más boxokkal foglalkoznak, de LE reagált azzal, hogy a 9-es már jön azokra is, amire CE elérhető! Szóóóval majd kiderül ki "győz"! Úgyhogy a kesztyűt fölvették!

(#1129) Strauss


Strauss
senior tag

Sziasztok!kellene egy kis help.. wetek 1 van Libre elec rendszerrel.Kb 4-5 éve Én állítottam be, de most új rendszert kellett a Pc re tennem , és totálisan elfelejtettem a beállításait. konkrétan arra sem emléxem hogyan kötöm össze a Pc vel TV nézésre nem használtam, csak filmek lejátszására. Előre is köszi.

" a parlamentben demokrácia van - kő- papír-ollóval döntenek el mindent - Igaz Viktor használhat flexet is - "

(#1130) Mike88 válasza Strauss (#1129) üzenetére


Mike88
senior tag

Segítenék, de egy szót nem értek...
Mire raktál új rendszert, a PC-re? Ha arra raktál, mi köze ennek a Wetekhez? Miért akarod összekötni a PC-t a Wetekkel?

(#1131) Strauss válasza Mike88 (#1130) üzenetére


Strauss
senior tag

Bocsi, ha nem voltam érthető.. Szóval új rendszert raktam a Pc re , (a wetek sima médialejátszóként üzemelt.a pc n vannak a filmek , és a weteken játszom le. ) megváltozott minden beállítás -ezért kellene újra összehozni őket.

" a parlamentben demokrácia van - kő- papír-ollóval döntenek el mindent - Igaz Viktor használhat flexet is - "

(#1132) Strauss


Strauss
senior tag

Ja igen , azt elfelejtettem írni , hogy hálózatban akarom összekötni , de sajna nem látják egymást -

" a parlamentben demokrácia van - kő- papír-ollóval döntenek el mindent - Igaz Viktor használhat flexet is - "

(#1133) huliganboy válasza Strauss (#1132) üzenetére


huliganboy
addikt

A weteken kapcsold be a samba megosztás, ekkor a Windows hálózatfelderítése látni fogja... Visszafelé jó lenne tudni milyen rendszer van a PC-n!

Mexel: maradtam a tvheadendnél, ha sikerül belőni akkor maradna, viszont lenne majd még pár kérdésem..

Köszönöm

(#1134) Celtis válasza huliganboy (#1133) üzenetére


Celtis
veterán

Neki fordítva kell. A wetek-nek kell a windows fájlmegosztáshoz csatlakoznia. A PC-n kell fájlmegosztást beállítani majd a weteken kell ezt megadni. Sajnos az SMB tallózás egy ideje nem megy LE-ben, ezért explicit kell az elérési utat megadni.

(#1135) Strauss válasza huliganboy (#1133) üzenetére


Strauss
senior tag

win 10 van rajta , eddig is az volt , cak SSD t tettem bele , és újra tettem. Eddig működött , használtam rendesen,

" a parlamentben demokrácia van - kő- papír-ollóval döntenek el mindent - Igaz Viktor használhat flexet is - "

(#1136) rsf válasza Strauss (#1135) üzenetére


rsf
senior tag

Hát csak az egyik win10 build pont az egyszerű file megosztást szüntette meg.
Üdv.

“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

(#1137) huliganboy válasza huliganboy (#1133) üzenetére


huliganboy
addikt

Mexel helyett Mike88. Bocs :U

(#1138) Reaper válasza Strauss (#1132) üzenetére


Reaper
őstag

Esetleg ezt a leírást próbáld meg: [link]
Nekem működött még LE alatt a samba, de kellett hozzá egy user.conf file ide: /storage/.kodi/.smb
Ezzel a tartalommal:

[global]
client NTLMv2 auth = no
client use spnego = no

(#1139) Mike88 válasza huliganboy (#1137) üzenetére


Mike88
senior tag

Egész nyugodtan, akár itt, akár privátban, mindegy...

Strauss!
PC-t nem, de egy NAS-t én is hálón belül használok a Wetek-el, a legszerencsésebb az, ha fix IP-t adsz a PC-nek, megosztást bekapcsolod, és ahogy Celtis írta, nem "kitallózod" mert hogy az nem is fog menni, hanem hozzáadod forrásként, hálózati hely hozzáadásával. [link]

(#1140) Strauss válasza Mike88 (#1139) üzenetére


Strauss
senior tag

Na--- sikerült összehozni , igaz , hogy a gép nem látja még a Weteket , de fordítva igen - így tudok lejátszani filmeket.Igaz , mindet újra fel kell vennem , mivel az elérési utak is megváltoztak..

" a parlamentben demokrácia van - kő- papír-ollóval döntenek el mindent - Igaz Viktor használhat flexet is - "

(#1141) Pityu89


Pityu89
senior tag

Tvheadend beállításra kérhetek segítséget? Hogy tudok úgy muxokra keresni, hogy nem tudom melyik frekin vannak? Vidéki lakótelep, no name kábelszolgáltató.

(#1142) Mike88 válasza Pityu89 (#1141) üzenetére


Mike88
senior tag

Én S tunert használok ugyan, de Tvheadendben nincs vak keresés, szóval vajmi módon ki kell kérd a frekvenciakiosztást a szolgáltatótól. Ugyan azt sztem DVB-C tunerrel is tudja, hogy amennyiben már legalább 1 frekvenciát megadsz helyesen és a hálózati felderítés be van kapcsolva, akkor a többi frekvenciát már megtalálja. No most lehet találgatni, azért ált. a kábelszolgáltatók is azonos frekvenciákat használnak, így nem kizárt, hogy egyet eltalálsz! De szerintem százszor egyszerűbb, ha felkeresed az irodájukat vagy írsz egy e-mailt, esetleg odatelefonálsz, ha pedig van weblapjuk, akkor a letölthető ÁSZF-ben benne kell lennie a frekv. kiosztásnak (elméletileg) hisz ez kötelező. Ez alapján a videó alapján úgy tűnik, hogy működik az, ami sat-nál is, elég 1 helyes frekvencia: https://youtu.be/cvRB7oVg2r0?t=106

Ja, és ha van otthon legalább 1 TV is, amiben van C tuner, vagy egy hagyományos box, esetleg a szomszédnál, akkor a helyes frekvenciákat jó eséllyel megtudjátok nézni... Egy, adott csatornára kapcsoltok majd a TV vagy a box menüjében megkeresitek a kézi keresést, és elméleti síkon (nyilván gyártó függő, de...) látni fogjátok az adott csatorna melyik frekvencián van.
Csak nem ám az van, hogy annyira amatőr a kábelszolgáltató, hogy T-s rendszert használ, mert van erre is példa Mo-on!

[ Szerkesztve ]

(#1143) Pityu89 válasza Mike88 (#1142) üzenetére


Pityu89
senior tag

Köszi. Az izgalom pont itt van. A tévén a 730Mhz frekin bejön az Eurosport. A szolgáltató ÁSZF-jében nincs ilyen csatorna és ilyen frekvencia sem. :) , sejtem mi a turpisság. A lényeg, hogy a TVheadendbe hiába adom meg manuálisan a MUX adatait (730000000 Hz frekvencia, 6900000 symbol rate, Quam/256 ahogy a tévén is látom) nem talál csatornákat. Pedig az antenna kábel keresztül megy a Wetek play 2-őn, úgy megy a tévébe.
Gondoltam ha tudna a TVheadend így keresni találna még pár titkos csatornát :)

(#1144) Celtis válasza Pityu89 (#1143) üzenetére


Celtis
veterán

Az a 730 Mhz-es eurosport nem analóg véletlenül?

(#1145) Mike88 válasza Pityu89 (#1143) üzenetére


Mike88
senior tag

Érdekes... Milyen jelminőség és jelerősség mellett jön ez a csatorna a TV-n? Mert a magas frekvencia miatt eltudom képzelni, hogy esetleg vmi minicsomagos csatorna és a szolgáltatód szűrőzéssel csomagoz... Ha mondjuk 730 közelében "vágnak" és a tv-dben lévő tuner pedig nem túlzottan érzékeny, akkor előfordulhat, hogy "áthallatszik". Bár az felettébb furcsa, hogy nincs az ászf-ben a csatorna, az is, hogy egyetlen csatorna van csak ezen a frekvencián, ilyen digitálisnál nem szokás. Lehet, hogy csak teszt jelleggel van. Amúgy nincs Eusp. a szolgáltatódnál? Milyen szolgáltató ez?

[ Szerkesztve ]

(#1146) Pityu89


Pityu89
senior tag

Valóban sávszűréssel oldják meg a minicsomagokat. Én a fullos csomagban vagyok, csak Digi filmem nincs, de az is valahol 100-200MHZ környékén van.

Itt látszik minden infó ami alapján beállítottam a Tvheadendet. Betanet amúgy a szolgáltató, semmi panaszom nincs rájuk.

(#1147) Mike88 válasza Pityu89 (#1146) üzenetére


Mike88
senior tag

Hááát, ötletem nincs, miért nem "látja" a Wetek. Egyébként adatoknál TVH-ben megadhatod MHz-ben is a frekvenciát, nem muszáj tökölni a nullákkal, automatikusan Hz-ben tölti ki, de ez részletkérdés... Amikor hozzáadod a frekvenciát a felugró ablakban, a szkennelési státuszt átállítod aktívra? (közben a boxon, más kliensen ne menjen egy csatorna sem, mert akkor foglalt a tuner)

(#1148) Pityu89 válasza Mike88 (#1147) üzenetére


Pityu89
senior tag

Nem egy gyors reagálású hadtest a Tvheadend. Ma néztem, bekerült az Eurosport is. Pedig nem változtattam semmit az elmúlt napokban.

(#1149) rsf válasza markkovacs76 (#311) üzenetére


rsf
senior tag

Valaki tudna segíteni az EPG beüzemelésében, mert nem él a Gravis oldal ahol volt egy jó leírás róla.
Ha vkinek megvan bemásolhatná.
Már kipróbáltam pár verziót de nem megy.
Köszi.

“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

(#1150) Celtis válasza rsf (#1149) üzenetére


Celtis
veterán

Dióhéjban

Az addon /storage/.kodi/addons/service.tvheadend42/bin/ folderben létrehozol egy myepggrab.sh fájlt.
Futtathatóvá teszed a chmod paranccsal
Ezt bemásolod a fájlba
Átírod az epg forrás URL-t a fájlban ahol jelezve van.
Lemented.
Újraindítod a Tvheadend szervert
Az EPG beállításoknál megjelenik a myepgrabber. Ezt engedélyezed.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.