Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#951) Reaper válasza Celtis (#948) üzenetére


Reaper
őstag

Nekem 8.0.2 van, ezek szerint elég régi. Van értelme lefrissíteni, hogy elvesszen minden beállítás, van benne valami olyan plusz amiért megéri?

(#952) Celtis válasza Reaper (#951) üzenetére


Celtis
veterán

A frissítéstől nem veszik el semmilyen beállítás.

(#953) Reaper válasza Celtis (#952) üzenetére


Reaper
őstag

Köszi, látszik, hogy nem követem az eseményeket, én mindig az új micro SD-vel "frissítettem" eddig, most kipróbáltam a tényleges updatet, így lényegesen egyszerűbb :)

(#954) Celtis


Celtis
veterán

Régi Wetek Play LE 8.2.2 alatt tudtok letölteni a hivatalos Libreelec repoból Tvheadned42 server addont?

Én a mycvh féle buildeket használom, de találtam egy komoly problémát, és szeretnék visszamenni a legutolsó hivatalos verzióra, de nem tölt le nekem semmit.

(#955) mexel


mexel
veterán

Sziasztok! Tvaheanded wewbes felületén le tudom nullázni ( alaphelyzetbe állítani) a TVaheandedet? Szeretném ha minden visszaállna alapra mert nagyon elállítgattam mindent.

(#956) Celtis válasza mexel (#955) üzenetére


Celtis
veterán

Állítsd le az addont, aztán a hálóztaon megosztott Userdata\addon_data\service.multimedia.tvheadend42 (vagy ilyesmi nevű) mappát töröld ki. Majd indítsd újra az addont.

HA SSH-n lépsz be akkor a /storage/.kodi/userdata/addon_data/service.multimedia.tvheadend42 lesz az.

[ Szerkesztve ]

(#957) mexel válasza Celtis (#956) üzenetére


mexel
veterán

Köszi! Sajnos nem tudok odamenni a boxhoz, csak a felülethez fértem oda. De majd nullázom. Azzal szenvedek egyébként, hogy van egy Komjáti ktv nevű kábeltévé szolgáltatás, de DVB-T tunerrel fogható az adás. Abox android alatt auto módban mindent megtalál, de LE alatt nem. Most a TVheadend-et próbálom, és kb csak 10 csatornát találok a 030 helyett. Nem tudom mit hová állítsak. Olyan lehetőség nincs hogy mindent végignéz ami lehetséges?

(#958) Celtis válasza mexel (#957) üzenetére


Celtis
veterán

Hát a folder törléshez sem kell odamenni a boxhoz. :Y

Android alatt milyen tv alkalmazást használtál? Mármint nem Kodit és Tvheadendet, ugye?

Tvheadend esetén a lényeg, hogy a muxokat ismerje. Egyrészt vannak előre beállított földi és műholdas MUX-ok, illetve a MUX-okon jön információ a többiről is( legalábbis műhold esetén), így a Tvheadend magától megtalálja az új MUX-okat is, ellentétben pl. az enigmával.
Viszont ilyen himi-humi szolgáltatónál ki tudja hogy működik ez, ezért ott szerintem be kell gyűjtened ezeket az infókat és kézzel be kell állítanod. Ha android alatt megtalál mindent, akkor megpróbálhatod onnan kinyerni ezekez az adatokat.

(#959) mexel válasza Celtis (#958) üzenetére


mexel
veterán

Azért kellett volna odamenni mert ahoz újre kellett volna indítani gondolom, de megoldódott. Végül így megtalált a csatornákat, epg-t is hozzáadtam, de egyszerűen nem azt látom a boxon amit a webes felületen beállítok :) Mindegy, eljátszom vele, köszi a segítséget!

Ja, nem, még egy kérdés lenne: status/stream menüpont alatt mindig keres? Folyamatosan látom hogy megy a keresés.

[ Szerkesztve ]

(#960) mexel


mexel
veterán

Az epg-hez kell a libreelecben isállítani valamit, vagy minden a webes felületen megy? ( scriptet bemásoltam)

(#961) Celtis válasza mexel (#960) üzenetére


Celtis
veterán

Az újraindításhoz sem kell odamenni a boxhoz. SSH-n belépve kiadod a reboot parancsot és újraindul a box.
Továbbá érdemes feltenni az aml-vnc kiegészítőt, mert akkor egy távoli PC-ről látod a Kodi felületét. Bármit meg tudsz csinálni, amit helyben tudnál a TV előtt ülve.

Tvheadend csatorna műveletek után a Kodiban érdemes a beállítások/élő tv/általános pontban egy "adat törlése" parancsot végrehajtani. Ilyenkor a kliens újra leszedi a csatornalistát és az epg-t. Egyébként nem szinkronizálódik le vagy csak nagyon sokára a változás.
Az élő tv/műsorújság beállításánal ellenőrizd, hogy az epg frissítés tiltása lejátszás alatt ne legyen bekapcsolva.

Én a HTSP kliens beállításainál még annyit szoktam csinálni, hogy az aszinkron EPG módot választom.

Ha EPG scriptet telepítetteél, utána a theadend addont újra kell indítani. A configuration/epg sources-nál kell megjelenjen a script. Ezt engedélyezni kell, illetve az egyes csatornáknál ki kell választani az EPG forrást. Csak ezek után fog működni.

(#962) mexel válasza Celtis (#961) üzenetére


mexel
veterán

Köszönöm szépen, az újraindításhoz használtam én minden parancsot, kivéve az egyszerű reboot-ot nem :D
Az aml-vnc-t kipróbálom, jól hangzik.
LE-ben nem csináltam adat törlést, azt megteszem, de egyébként működik majdnem minden .Többi megvan, de az epg-nél nincsenek ikonok, és nem azt a nevet látom amit a webes felületen megadok. Szeretném ha az a név jelenne meg amit a szolgáltató ad ( pl odaírja hogy HD stb, ) de itt csak azt lárom ami az epg-nél an, ráadásul az ikonok nincsenek sehol. Ma még molyolok vele, az már jó hogy kiderült hogy a box tunere nem teljesen rossz, itt működik.
Ja, ha webes felületen bármit változtatok ( csatorna számozás, átnevezés, vagy törlés) utána mindig kell mappelni? Érdekes ha mappelek nem fut végig, csak kiírja hogypl 23 elutasítottt de nem írja hogy mennyi a hozzárendelt, az mindig 0, kivéve amikor először csináltam

(#963) mexel válasza Celtis (#961) üzenetére


mexel
veterán

Próbáltam csatlakozni a VNC viewerrel de mindig azt írja hogy visszautasítja a kapcsolatot.Esetleg abban tudsz segíteni mit és hogyan kellene ott beállítani? Akkor nem kell annyit olvasgatnom és másnak is hasznos lehet.

(#964) mexel


mexel
veterán

Probléma megoldódott, nem a legújabb addon volt fent, most találtam újabbat, nem frissítette magát. Régi töröl, új fetelepült és már megy is úgy tűnik így elsőre.
Illetve mégsem. A képét látom a LE-nek már, de nem csinál semmit még. Van valami amit be kell állítani?

[ Szerkesztve ]

(#965) shtirley válasza Celtis (#958) üzenetére


shtirley
tag

Az Enigma is megtalálja az új muxokat, csak be kell neki pipálni, hogy hálózatban keressen.

(#966) Celtis válasza mexel (#964) üzenetére


Celtis
veterán

Csak billentyűzettel megy, egérrel nem.

(#967) Celtis válasza shtirley (#965) üzenetére


Celtis
veterán

Azt hol kapcsolod be? Mert az én tapasztalatom az, hogy a dreamboxeditben kell futtani az update satellites.xml parancsot és utána visszaftp-zni a boxra.

(#968) Celtis válasza mexel (#962) üzenetére


Celtis
veterán

Ja, ha webes felületen bármit változtatok ( csatorna számozás, átnevezés, vagy törlés) utána mindig kell mappelni? Érdekes ha mappelek nem fut végig, csak kiírja hogypl 23 elutasítottt de nem írja hogy mennyi a hozzárendelt, az mindig 0, kivéve amikor először csináltam

Nem kell mappelni mindig. Mappelni a DVB Service-eket kell ezáltal lesznek belőlük csatornák (channels)
Sorszámozást, átnevezést, ikon és EPG forrás hozzárendelést eleve a lemappelt csatornákkal végzel.

Nyilván azért ír 0 mappeltet, mert már mind le van mappelve. Lásd előző bekezdés.

(#969) mexel válasza Celtis (#968) üzenetére


mexel
veterán

Értem, köszönöm! Akkor a sima save elég neki. Most már jó lett sok minden, csak az ikonokat nem tudom megtalálni.
Első hsz-t átnézem, megmondom őszintén eddig nem tettem meg, nem volt összefoglaló és azt hittem csak egy indító írás a topikhoz, de most elolvasom :)

[ Szerkesztve ]

(#970) Celtis válasza mexel (#969) üzenetére


Celtis
veterán

Gravi EPG-t használsz?
A Tvheadend konfigurációban az EPG grabber oldalon kattinsd be az Update channel icon négyzetet. Automatikusan hozzá fogja adni az ikonokat.

(#971) mexel válasza Celtis (#970) üzenetére


mexel
veterán

És valóban :D Nem tudom hogy nem vehettem észre pedig átböngésztemmindent, de azt nem látjuk ami a szemünk előtt van. Köszönöm ismét! :R A VNC viewerben természetes a nagyon laggolós hozzáférés?

(#972) Celtis válasza mexel (#971) üzenetére


Celtis
veterán

Igen, elég lassú a frissítés 1-2fps.
Ez amolyan szükségmegoldás, de headless szervernél vagy ismerősnél távoli segítséghez aranyat ér.

(#973) mexel válasza Celtis (#972) üzenetére


mexel
veterán

Az biztos :) Köszi az ötletet, jól jöhet még valóban. :R Sajna azt észrevettem ha nincs tv-re kötve a box a felbontása olyan rossz hogy nem lehet semmit látni.

(#974) mexel


mexel
veterán

Most tudtam meg hogy a TVHeadend androidon is működhet. Tud erről valaki valami beállítást? Letöltöttem a TV Client appot ( van több féle is de ezt is írták hogy jó a TVheadendhez) de nem tudom működésre bírni. Ha valaki tudna a droidos részéről valamit, nagyon örülnék.

(#975) Mike88 válasza mexel (#974) üzenetére


Mike88
senior tag

És mi az elvárásod ettől az apptól? Csak mert ez egy szimpla kliens, ahogy a nevében is benne van. Elsősorban TV újság, de a csatornákat is tudod nézni streamelve. Kodi is jó erre androidon, ha telepíted a TVHeadend kliens-t s a beállításaiban megadod a box IP címét (ahogy egyébként ennél a kliensnél is kell).

(#976) mexel válasza Mike88 (#975) üzenetére


mexel
veterán

Az lenne az elvárás, hogy úgy használhassam az androidon mint pl Libreelec alatt. Sajnos droidon a tuneres boxon csak egy DTV bnevű app van telepítve amiben nem lehet epg-t és semmi mást jól beállítani. Gondoltam hogy akkor itt ugyanúgy meg tudok mindent csinálni a webes felületen és lesz egy olyan app amivel tudom nézni a tv-t.
Plusz érdekes lenne hogy sony andridos tv-re fel lehetne-e tenni, mert ez a komjáti nevű szolgáltató semmi epg-t nem ad, viszont így lehetne rendelni hozzá manuálisan mindent.
De akkor úgy kell értsem hogy ez inkább a fordítottja a Libreelec-es verziónak? Azaz nem a Tuneres boxon kell lennie, haeme pl a telefonon, tableten, és a tuneres egységről streamelem a csatornákat? Nem értettem teljesen a működését, azt hittem ugyanúgy kell csináljam mnt LE alatt. Telepítem, és a pc-n a box IP-jével belépek webes felületen. De szép lassan rájöttem így nem megy, ahogy írtad csak kliensnek tűnik, keresgéltem van-e mellé más amit telepíteni kell, de nem találtam. Pedig nagyon megörültem hogy lesz normális megoldás droid alá is. ( sajnos a boxon érdekes módon ebben jobb a droid mint a LE - ez nem wetek box - jobb a tv csatornák képe és gyorsabb a csatornaváltás mint LE alatt)

(#977) Mike88 válasza mexel (#976) üzenetére


Mike88
senior tag

Android alá tudtommal nincs TVheadend szerver, szóval jól érted, nem fog működni az elképzelésed.

(#978) mexel válasza Mike88 (#977) üzenetére


mexel
veterán

Köszönöm! Szép lassan kezdett világosodni a helyzet, valamikor éjjel találtam rá a dologra és próbálgattam, kár érte. Jól jött volna. Sajnos droidra nem találok semmi jól beállítható DVB vevő progit :(

(#979) Mike88 válasza mexel (#978) üzenetére


Mike88
senior tag

Mert nincsen. Android nem erre van kitalálva. Olcsóbb boxokon van egy puritán DVB app, mindegyiken ugyanúgy néz ki kb. és ugyanazt tudja. LE alatt ezen a boxon maximálisra volt állítva a felbontás? Elég annyi is, hogy úgy kapcsolod be a boxot, hogy a TV/monitor épp nem azon a bemeneten van, amin a box van, s máris alacsonyabb (720p) felbontással indul a rendszer. Kapcsolásban még mindig nem túlzottan gyors a tvheadend az egyszer biztos! Viszonylag hamar megszoktam.

(#980) mexel válasza Mike88 (#979) üzenetére


mexel
veterán

A felbontás jó volt, más is írta hogy sajnos a tv tuner képminősége nem éri el egy sima DVB vevő minőségét. Ezt már régebbi boxoknál is tapasztaltam :( Amikor a wetek-em volt, akkor annak jó volt a képe.

(#981) mexel


mexel
veterán

Vajon a TVHeadend miért törli ki mindig a webes felületen a pipákat a "Automatikus névadás a hálózatból" opciót? Bepipálom, mentem, utána egy indításig jó aztán megint nincs bepipálva. Megint nem találok valami beállítást ami felülírja?

[ Szerkesztve ]

(#982) divan


divan
senior tag

Kicsit Tvheadend lett itt most a topic, emiatt én is itt tenném fel a kérdésemet. Küzdök vele már napok óta, de nem tudok rájönni, hogy hol tudom beállítani a tv adás rögzítését. A Tvheadend webes felületén gondoltam a "Felvétel" fület, ott beállítottam az elérési utat, de ha elindítom a felvételt, kiírja, hogy elindult, majd rögtön, hogy leállt.
Mit kellene még esetleg itt (vagy bárhol máshol) állítanom, hogy működjön?
Androidon megy rendesen.

A másik az EPG.Beállítottam a Tvheadend Serverben a http://xmltv.czo.hu/get/hu/ címet (előtte anélkül is próbáltam) de nekem az EPG forrása fülre hiába kattintok rá, üres.

(#983) Celtis válasza divan (#982) üzenetére


Celtis
veterán

Ha CEC-en használod, esetleg bedupláz a gomb, és azért áll le egyből a felvétel. Ha nem ez az oka, akkor meg kell nézni a logot.
A fáljnévvel is lehetnek gondjai, ha pl. ékezetes betű van a a csatornanévben. Kattinsd be a nem biztonságos karakterek lecserélését, a whitespace-ek lecserélést, és a windows kompatibilis név használatát.

Ezt az xmltv linket hova állítottad be? Nem is tudok róla, hogy ilyen működés lenne. Én a gravi-t használom, az egy script. Az addon bin mappájába kell másolni, és a tvheadendet újra kell indítani. Utána megjelenik az epggrabber modulok között.

(#984) divan válasza Celtis (#983) üzenetére


divan
senior tag

Ok, köszi, kipróbálom este, ha hazaértem.
Az xmtv-s linkről csinálok majd egy képernyőképet, hogy hova írtam, csak kiváncsiságképpen, hogy teljesen rossz volt e a logikám. Valószínűleg igen. :(( :R

(#985) Mike88 válasza divan (#982) üzenetére


Mike88
senior tag

Helytelenül megadott útvonalnál történik ez, hogy elindul a felvétel és azonnal le is áll. Azzal van a gond, maga az elérési út jó lenne, de szerintem úgy fog csak működni, hogy létrehozol egy mappát, nem a gyökérbe próbálsz menteni, és azt adod meg mentési helynek, mondjuk wetek_rec és így az elérést bővíted ennyivel, hogy /wetek_rec.

(#986) pch válasza divan (#982) üzenetére


pch
aktív tag

Tuti, hogy a var/media az útvonal?
Linux alatt a var-ba nem szokott media lenni.

pch

http://sb-soft.hu - "A" számlázó

(#987) Mike88 válasza pch (#986) üzenetére


Mike88
senior tag

Az jó! Nálam is az!

(#988) Celtis válasza pch (#986) üzenetére


Celtis
veterán

Nálam /storage/recordings. Igaz ide a NAS van felmountolva.

(#989) divan válasza Celtis (#988) üzenetére


divan
senior tag

Köszi mindenkinek, valami gond az usb-s merevlemezzel volt, pendrive-ra vesz rendesen.

Amit korábban ígértem, itt írtam be a http://xmltv.czo.hu/get/hu/ címet.

Ez olyan egyértelműnek tűnt nekem.

Itt a vevőeszköz, és a készülék állapota, letiltva, az rendben van?

:R

(#990) divan


divan
senior tag

Az EPG működik rendesen. A felvétel is elindul viszont nem lehet megállítani. Ez van a logban:
2018-01-30 08:19:09.465 [ INFO] subscription: 000B: "DVR: VĂ©szhelyzet" subscribing on channel "RTL II", weight: 300, adapter: "Digi", network: "DVB-C Network", mux: "714MHz", provider: "DIGI Miskolc", service: "RTLII HD", profile="webtv-h264-aac-mpegts"
2018-01-30 08:19:09.812 [WARNING] dvr: Unable to change directory permissions to "775" for "/var/media/Mobil/Record/VĂ©szhelyzet" (keeping "777")
2018-01-30 08:19:09.814 [WARNING] libav: Using AVStream.codec to pass codec parameters to muxers is deprecated, use AVStream.codecpar instead.
2018-01-30 08:19:09.814 [WARNING] libav: Using AVStream.codec to pass codec parameters to muxers is deprecated, use AVStream.codecpar instead.
2018-01-30 08:19:09.814 [ INFO] dvr: /var/media/Mobil/Record/VĂ©szhelyzet/VĂ©szhelyzet-RTL II2018-01-3008-00.ts from adapter: "Digi", network: "DVB-C Network", mux: "714MHz", provider: "DIGI Miskolc", service: "RTLII HD"
2018-01-30 08:19:09.814 [ INFO] dvr: # type lang resolution aspect ratio sample rate channels
2018-01-30 08:19:09.814 [ INFO] dvr: 1 H264 1920x1080 16:9
2018-01-30 08:19:09.814 [ INFO] dvr: 2 AAC hun 48000 2
2018-01-30 08:19:34.207 [ INFO] subscription: 000B: "DVR: VĂ©szhelyzet" unsubscribing from "RTL II"
2018-01-30 08:19:34.288 [ INFO] libav: Qavg: 591.747
2018-01-30 08:19:34.288 [WARNING] libav: 2 frames left in the queue on closing
2018-01-30 08:19:34.289 [ INFO] dvr: "VĂ©szhelyzet" on "RTL II": End of program: Aborted by user

Lehet, hogy a magyar ékezettel van baja?

(#991) envagyok


envagyok
veterán

Van egy tvheadendes boxom. Régen kb 1 éve konfiguráltam fel.
Sajnos a upc és a digi áthelyezett pár csatornát ami emiatt most nem elérhető.
Hogyan lehet a legkisebb vesződséggel ezt korrigálni? Olyan jól be van lőve, nem szeretném elb@szni

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#992) Mike88 válasza envagyok (#991) üzenetére


Mike88
senior tag

Beállítás / Csatorna, EPG / Csatornák fülön a szolgáltatások oszlopban adott csatorna soránál katt kétszer, majd lenyitod a legördülő menüt, kiveszed a pipát a jelenlegi frekvenciánál, majd és kikeresed az új "forrást" azaz az új frekvenciát és azt bepipálod, majd mentés. Ehhez az kell hogy az új frekvenciák szerepeljenek a muxok-nál, ha a hálózati felderítés automatikus, akkor nyilván az új frekvenciák automatikusan megjelennek a muxoknál.

(#993) envagyok válasza Mike88 (#992) üzenetére


envagyok
veterán

:R
Reggel meg is próbálom.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#994) Celtis válasza Celtis (#954) üzenetére


Celtis
veterán

Továbbra is segítséget kérek. Egyszerűen nem érem el a 8.2-es Libreelc-hez tartozó hivatalos Tvheadend addont sima Wetek Play-re.
Ez a verzió kéne: TVH 4.2.2-32, addon version 8.1.11. Ha valakinek fel van/volt telepítve, akkor egyszerűen a /storage/.kodi/addons/packages mappából ki tudja másolni a zip fájlt.

(#995) Mike88 válasza Celtis (#994) üzenetére


Mike88
senior tag

Nálam ez van fönt: 4.2.3-20 (8.2.112)
Ez nem lesz jó?

(#996) Celtis válasza Mike88 (#995) üzenetére


Celtis
veterán

Ez is jó lesz, köszi.
Sima wetek play ugye?
Estig hagyd fenn légy szíves, hogy otthon le tudjam szedni.

[ Szerkesztve ]

(#997) mexel válasza Celtis (#994) üzenetére


mexel
veterán

Mi a különbség lehet tudni?

(#998) Celtis válasza mexel (#997) üzenetére


Celtis
veterán

Van egy csúnya hiba nálam az újabb releasekkel. Az egyik bemeneten egy 10/1-es diseqc switch van. Ha ezt a tunert használom, akkor kb. 20 csatornaváltás után nem hoz be újabb csatornát. Be tudja hangolni, de folyamatos continuity counter error-t mutat. Az első 20 csatorna bármelyike továbbra is működik. Érdekes, hogy akár egy muxon belül is az egyik csatornát fogja a másikat meg nem. Ha újraindítom az addon-t akkor megint 20 váltásig jó vagyok, de ez bármelyik 20 csatorna lehet.

Nyitottam rá ticketet, de nem történik semmi debuggolni kéne, de ha bekapcsolom a debug-ot, akkor 4-5 csatornaváltás után elcrashel az addon. :(

(#999) Mike88 válasza Celtis (#998) üzenetére


Mike88
senior tag

Nincs mit, törölni nem szoktam semmit. Hely van, bőven, s ha kell valami valakinek X hét, X hónap múlva, akkor is él a link. (Mondjuk ez pont nem kell majd senkinek X hónap múlva, de mindegy). Sima Wetek play, igen, még nem váltottam, egyelőre nem is tervezem. Épp ma kaptam szívbajt, hogy a tunerrel lehet valami gond, de kiderült, hogy a Diseq kapcsolóm "ment tönkre" gyak. kirohadt az egyik F aljzat, kiváló munka, tényleg, ha körbenyomták volna ragasztópisztollyal vagy szilóval vagy bármi, akkor soha nem történik meg ilyen, én meg nem néztem milyen tákolmány, volt esővédője, azzal együtt "felpattintottam" az antenna alá, azt' ennyi. Élt 2 évet... Most összeforrasztottam, de már nincs kedvem kipróbálni, majd hétvégén, ha ráérek.

(#1000) mexel válasza Celtis (#998) üzenetére


mexel
veterán

Köszi az infót!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.