Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1251) Begi válasza Celtis (#1249) üzenetére


Begi
senior tag

Sajnos nem. Szetszedtem. A panel maga is ezt csinalja.

(#1252) Celtis válasza Begi (#1251) üzenetére


Celtis
veterán

A panelt is megpucoltad alaposan? Milyen típusú érintkezők vannak rajta? Esetleg tegyél be egy képet róla.

(#1253) Begi válasza Celtis (#1252) üzenetére


Begi
senior tag

Majd jovoheten lesz ra idom. Scope-al is meg akarom nezni, hatha kiderul valami.

(#1254) ricolan


ricolan
csendes tag

Sziasztok!

Van egy Wetek Play 1-em 2 db DVB-S2 tunerrel. Headless szerverként működik libreelec/tvheadend-del, szépen kiszolgálja a klienseket hálózaton keresztül. Távja már rég meghalt és néha nagyritkán lefagy, de ezen kívül nincs vele semmi bajom. Viszont sokszor kevés a 2 db tuner. Létezik valamilyen megoldás, hogy még 2 DVB-S2 tuner valahogy rákössek? USB-s külső tunerrel próbálkoztam már 2 fajtával is, de egyiket sem ismerte fel. Ha nem lehet bővíteni a tunerek számát, akkor létezik-e olyan hasonló vas, amiben van legalább 4 DVB-S2 tuner, amin hajlandó elfutni egy libreelec vagy coreelec hogy ki tudjon szolgálni 4 klienst?

összes hirdetésem: http://bit.ly/3tVVsxY phmegbízhatóság: http://goo.gl/cb7evm vaterás visszajelzések: http://goo.gl/9ne7Ar

(#1255) Celtis válasza ricolan (#1254) üzenetére


Celtis
veterán

Dreamboxokból volt 4 tuneres. Mondjuk ahhoz Vu+/enigma kliens kell HTSP helyett.
De USB tunerrel is mennie kell, csak olyat válassz amihez van driver. Mivel próbálkoztál?

(#1256) Mike88 válasza ricolan (#1254) üzenetére


Mike88
senior tag

Nem muszáj LE fusson rajta, ha klienseken LE/CE vagy kodi fut, akkor a megfelelő klienst kell választani, ahogy azt Celtis is írta. Én ehhez már egy quad DVB-S2 kártyát javasolnék és PC-t. Na de abból a pénzből kijön még két KII a wetek mellé, sőt még lényegesen olcsóbb is!
Nálam is így kezdődött! Fagyogatott, aztán egyszer csak elpukkant. Nézz rá néha a CPU hőfokára.

(#1257) ricolan válasza Celtis (#1255) üzenetére


ricolan
csendes tag

Az egyik egy Hauppauge WINTV NOVA HD USB2, a másik pedig egy DVBSKy S960 DVB-S/S2 USB volt. Plug and play sajnos egyiket sem látta, Én meg nem vagyok valami nagy linux guru, hogy fel tudjam őket telepíteni.

összes hirdetésem: http://bit.ly/3tVVsxY phmegbízhatóság: http://goo.gl/cb7evm vaterás visszajelzések: http://goo.gl/9ne7Ar

(#1258) ricolan válasza Mike88 (#1256) üzenetére


ricolan
csendes tag

Nem akarok külön boxokat, ezért is tetszik, hogy simán megy wifi hálózaton keresztül minden. Általában laptopokon nézzük kodi kliensekkel vagy a tv-n egy rpi3-al libreelec/kodival. Csak az a bökkenő, ha 2-nél többen szeretnénk nézni.
PC-re és 4 tuneres kártyára én is gondoltam, de az elég húzós lenne + fogyasztásban is sok lenne állandóan bekapcsolva. De lehet, hogy ez lesz a végső megoldás. 1-2 hónapja volt itt fenn hardveraprón egy 4-es TBS tuner 30k-ért talán egy 6522, de sajnos lemaradtam róla. Esetleg egy ilyenből építek egy kis fogyasztású szervert itthonra.

összes hirdetésem: http://bit.ly/3tVVsxY phmegbízhatóság: http://goo.gl/cb7evm vaterás visszajelzések: http://goo.gl/9ne7Ar

(#1259) Mike88 válasza ricolan (#1258) üzenetére


Mike88
senior tag

:) Nem értelek, de miért? A másik KII-ből is szervert, kliensnek maradhat az, ami van... Lehet 3 box és mind a 3 szerver, mitől ne? Simán megy wifin keresztül, szervernek ajánlottam még két KII-t, nem kliensnek. DE most néztem körül, ha 1 héttel előbb kérdezed, EU raktárból 22 ezerért volt geekbuying-on, jelenleg kifogytak... Körül kell nézni, mecool boxok közül melyikre van elérhető CE, körül kell nézni esetleg használtan stb. Egy tuner minimum 30 ezer forint és még hozzá a PC, szóval biztos olcsóbb lenne még két box szervernek.

Itt egy play2 26-ért, már csak 1 box kell: https://hardverapro.hu/apro/wetek_play_2_hybryd_media_center/hsz_1-50.html

Egyezz meg vele, hogy postázza:
https://www.ebay.com/itm/WETEK-PLAY-ANDROID-BOX-SATELLITE-RECEIVER/284007520361?hash=item42202ad869:g:4RYAAOSwHUdfWpKr

Ezt ha jól értem nem csak tuner (még ha ezt is írja):
https://www.ebay.com/itm/Wetek-Play-DVBS-S2-Tuner/154153654049?hash=item23e4461721:g:LNAAAOSw7s5fkEdM

Ez nem S2 tuneres, de az van nekem, odaadom!
https://www.ebay.com/itm/RICEVITORE-TV-BOX-WETEK-OPENELEC-COMPLETO-APERTO-MA-MAI-USATO-COME-NUOVO/293707333159?hash=item4462523e27:g:BjAAAOSw2E5fRnsV

[ Szerkesztve ]

(#1260) jedie82 válasza ricolan (#1258) üzenetére


jedie82
csendes tag

TBS6904 volt, én vettem meg :) Ritka mint a fehér holló ilyen áron. Már másfél éve vadászom hasonlót, most sikerült. Nekem van egy épített NAS szerverem, abba tettem. TVheadend és Oscam dockerben, és a négy klienst ki is szolgálja.

(#1261) Celtis válasza Mike88 (#1259) üzenetére


Celtis
veterán

Ha több szerveren oszlanak meg a bemenetek (erőforrások), akkor a kliensnek kell mindig a megfeleő szerverhez csatlakoznia. Ha esetleg más holdak érhetők el az egyik illetve a másik szerveren, akkor a klienst minden alkalommal át kell konfigurálni. Rém körülményes és pont a lényegét veszíti el ez a megoldás.

Ilyen DVBSKy SB tunert én már használtam Libreeleckel, igaz RPi-hoz.
Egyedül azért nem küzdenék Play1 bővítéssel, mert már sem LE sem Tvheadend támogatás nincs rá. Nálam is még fut a legutolsó releasekkel, de elkezdtem gondolkodni, hogy mi lesz utána. RPi4+USB tunerek tűnik nekem jó megoldásnak.

(#1262) the.odzsy válasza Mike88 (#1259) üzenetére


the.odzsy
aktív tag

A Wetek Play2 sat tunerral az enyém, és még mindig eladó! :K

MAGYAR vagyok nem turista!!!

(#1263) Celtis válasza the.odzsy (#1262) üzenetére


Celtis
veterán

Nekem meg DC tápos mini pc-m van eladó :)

(#1264) ricolan válasza Celtis (#1261) üzenetére


ricolan
csendes tag

Igen, pont ezen indokok és előnyök miatt szeretnék én is 1 szervert csak.

összes hirdetésem: http://bit.ly/3tVVsxY phmegbízhatóság: http://goo.gl/cb7evm vaterás visszajelzések: http://goo.gl/9ne7Ar

(#1265) ricolan válasza Mike88 (#1259) üzenetére


ricolan
csendes tag

Celtis 1261-es hozzászólásában benne van, hogy miért nem jó nekem a javasolt megoldásod.
Több szerver, sok macera a kliensekkel. Mindig állítgatni nekem még csak menne, de a család többi része számára kivitelezhetetlen és elég kényelmetlen. De köszönöm a segítő szándékot.

összes hirdetésem: http://bit.ly/3tVVsxY phmegbízhatóság: http://goo.gl/cb7evm vaterás visszajelzések: http://goo.gl/9ne7Ar

(#1266) Mike88 válasza ricolan (#1265) üzenetére


Mike88
senior tag

1 pozícióban gondolkodtam, azért nem értettelek. Ha nem fárasztalak vele, akkor hadd kérdezzek erről egy pár dolgot, mert egyáltalán nem vagyok tisztában azzal mik a korlátai ilyen téren a TVH-nek, mi a működése stb... (előrébb nem viszi ez az ügyed, de szeretném megérteni)
Szóval addig tisztában vagyok ezzel, hogy 1 tunerral max. 1 teljes tp-t lehet streamelni, azaz 1 klienst tud ellátni, 1-nél többet max. úgy, ha mindegyiken ugyanazon tp-n fogható csatornát nézzük. Ha dual tuner van és teszem azt van két antennám, ami ugyanarra a pozícióra néz vagy 1 antennám twin fejjel (részletkérdés), így mindkét tunerrel ugyanaz a pozíció fogható, akkor ugyanarról a pozícióról a dual tuneres szerver el bír látni két klienst kompromisszumok nélkül? Tehát a TVH szerver letudja ezt kezelni, hogy két különböző tp-ről de ugyanabból a pozícióból indítunk két streamet, így az egyik streamet az egyik tunerrel a másikat a másik tunerrel szolgálja ki mert felismeri, hogy az egyik foglalt, így a másikról indítja? Vagy ez nem működőképes? Hogy áll össze a te rendszered, hány pozíciót fogsz és hogyan?

(#1267) Celtis válasza Mike88 (#1266) üzenetére


Celtis
veterán

Igen. Sőt, intelligens a rendszer. Ha egy újabb klienst ki tud szolgálni egy már behangolt transzponderen akkor nem foglal másikat.

(#1268) Mike88 válasza Celtis (#1267) üzenetére


Mike88
senior tag

Értem, de akkor nyilván bizonyos korlátok között, de még működhet ez a történet két szerverrel, nem (amennyiben nincs 4-nél több kliens)? Nem tudom hány pozíciót fog és hogy mivel, de ha fix antennákkal vagy multifókuszossal, akkor quad fej kell minden pozícióra, és DiseqC kapcsolók és onnantól kezdve működik. Két kliens az egyik, két kliens meg a másik szerverhez csatlakozik (fixen nyilván), nem szükséges váltani a két szerver között a klienseken. Így megoldható, hogy minden egyes tunerhez ugyanazon pozícióba néző antennák (fejek) csatlakozzanak. Ellenkező esetben meg sehogy sem szolgálhat ki két klienst kompromisszumok nélkül, szóval ha a dual tunernél az egyik tunerre csatlakozik mondjuk a thor és eubirdre néző antennák, a másik tunerre meg mondjuk a két astra, akkor hiába a dual tuner, attól még nem tud mindkét kliensen azonos pozícióból két különböző tp-ről streamelni. Csak úgy tud 1 dual tuneres szerver (ami most van nála) két klienst kiszolgálni, ha mindkét tunerre az összes beállított pozícióra néző antenna csatlakozik, legyen ez megoldva több antennával vagy multifókuszossal. Tehát feltételezem most is twin fejjel szerelt antennája/antennái vannak. Szóval továbbra sem értem miért nem alkalmas 4 kliens kiszolgálására két dual tuneres box. Most, hogy a weteknél megállt a támogatás, az más kérdés... elvileg ennek működnie kellene, nem? Antenna/fej és kábelezés kérdése az egész... Pl. van 4 pozíció, 4 hold, mindegyik fej quad fej, mindegyik összegyűjtve 1-1 DiseqC kapcsolóba, így (ha 4 kliens lesz) 4 DiseqC kapcsoló van és ezekből 1-1, összesen 4 kábel indul az antennáktól a két szerverhez. Minden egyes bemeneten elérhető egymástól függetlenül, külön-külön mind a 4 műhold. Tehát a "bizonyos korlátok között" a TVH esetében azt jelenti, hogy max. 4, mert 4-es Diseq-et tud csak kezelni tudomásom szerint, de ha ennél több pozíció, akkor meg lehet megoldható unicable rendszerrel (bár abban nagyon nem vagyok otthon, még sosem építettem).

[ Szerkesztve ]

(#1269) Celtis válasza Mike88 (#1268) üzenetére


Celtis
veterán

Pont 4 kliens esetén elmegy, de csak hátránya van. Ez valójában 2db 2 klienses rendszer lenne.
Drága, mert quad fejek kellenek, egy 5. kliens vagy felvétel kiszolgálása már gondot okozhat, és két szervert kell párhuzamosan konfigurálni.
Nem is értem miért erőlteted ezt.

(#1270) ricolan válasza Mike88 (#1268) üzenetére


ricolan
csendes tag

Úgy néz ki most a rendszer, hogy van 4 db quad fej (0,8W, 13E, 16E, 19,2E), 4 db 4/1-es diseqc. Ebből a 4-ből 2 diseqc megy a wetek 1-be, 1 megy a DVBSky S960-as vevőmbe, amit sajnos nem tudtam összehozni a wetek-kel, ezért csak simán a windowsos gépembe van kötve és egy DvbViewer programmal nézem, ha kell. A 4. diseqc-ből pedig egy amiko beltéribe megy a kábel. Úgy szeretném átalakítani, hogy legyen 1 db tvheadend szerverben 4 bemenet, a DVBSky S960 és az amiko vételi pontokat pedig megszüntetni, azaz helyettesíteni tvheadend kliensekkel. Így az egész házban és ahova a wifi elér tudnék 4 akár változó helyen (pl. laptopok) egymástól független tp-ket nézni. Semmiképpen nem jó a 2db wetek play és semmilyen olyan megoldás, ahol több szerver van a rendszerben, mert a klienseket egyszerre csak az egyik szerverre engedi csatlakozni és a kliensekben nincs a szerverek között automatikus váltás. Viszont ha csak 1 szerver van a rendszerben, akkor minden működik automatikusan. Egyszer kell beállítani és megy minden magától.

Szerk.:
Különben 1 pozíciónál is ugyanez a helyzet, csak ott 1 db quad fej kellene és nem kellene a 4 db diseqc sem. A quad fejből pedig egyenesen mehetne mind a 4 kábel a 4 vevővel rendelkező szerverbe.

[ Szerkesztve ]

összes hirdetésem: http://bit.ly/3tVVsxY phmegbízhatóság: http://goo.gl/cb7evm vaterás visszajelzések: http://goo.gl/9ne7Ar

(#1271) Mike88 válasza Celtis (#1269) üzenetére


Mike88
senior tag

Hát és pont 4 kliensről van szó. És pont quad fejei vannak. És pont nem volt szabad tuner eddig sem a felvételhez egy 3. tp-ről, mert eddig két kliens volt, azaz eddig is foglalt volt mindkét tuner. És pont megszűnik a másik két direkt vételi pont, így ott pont felszabadul két kábel, ami mehet a 2. szerverbe, majd a két volt vételi ponthoz két kliens, ami csatlakozik wifin keresztül a 2. szerverhez. :) Két szervert kell konfigurálni, az tény, ill. valójában elég egyet, a másikra meg átmásolod, de tény, hogy egyszerűbb eggyel, ezt aláírom, csak azt nem, amit állít, hogy váltani kell a két szerver között a klienseken, mert nem kell. Én csak ezen vagyok fennakadva(!), a lóf... erőltetem, nem erőltetek semmit... azt csinál, amit jónak lát. Kérdés volt, hogy olcsón, ill. kérdés volt ez is, hát így... Miért, te mit erőltetnél, ha az ár is számít? Szóval elméletileg drága twinről quadra váltani, de akkor is váltani kellene ha 120 csillió tuneres kártyát vesz, egy fejen annyi kimenetnek kell legalább lenni, ahány klienst akar!!! Ez fix, fix akkor is, ha PC és kártya, akkor is, ha egy wetekre vagy Rpi-re rálógat 2 dupla tuneres USB-s kártyát, ez így van minden esetben, ahány kliens, annyi kimenet a fejen, hisz az akkor is egy vételi pont, ha csak egy kliens, akkor is használ 1 tunert a tuner meg 1 fejet foglal!
Ne haragudjál meg, mi egyébként én úgy gondolom nem vagyunk rosszban, és nagyon remélem eztán sem leszünk, nem sértelek meg ezzel, de megbolondítasz! :D
Szóval először azt mondtad azért nem megy, mert lehetséges, hogy a tunerekre különböző pozícióra néző antennák vannak kötve, ezért írtam, hogy diseq-el összefogni és már megoldódott, (úgy is van nála, naná, gondoltam is, hogy úgy van! Így logikus). Aztán írtad, hogy épp emiatt kell váltani a két szerver között a klienseken, majd mint kiderült nem kell, ezt te is aláírtad, amit írtam, ha diseqC és quad fej, akkor nem kell még 4 kliensnél sem, Ő még ezt követően is állítja, hogy kell, de hagyjuk... Quad fejei vannak, na erre mondjuk nem gondoltam, hogy még ez is adott.
Aztán DVBSky-t üzemeltetnéd be vele LE alatt, holott az csak plusz 1 tuner, de közben már a 4-et is kevesled a felvétel miatt...
Szóval nem erőltetek én semmit, nem az van, hogy ragaszkodom a saját hülyeségemhez, egyedül ezzel az állítással nem értek egyet, hogy váltani kellene a klienseken a szerverek között, mert az antenna rendszere adott ahhoz, hogy ne kelljen. Ez egy elméleti vita, nem érdekel mi lesz számára az optimális megoldás, az az Ő ügye, ismeri milyen lehetőségei vannak, én nem akarok dönteni helyette! A legnormálisabb megoldás valóban 1 szerver építése, így kezdtem, aztán jött az, hogy jelezte kissé árérzékeny.

(#1272) Celtis válasza Mike88 (#1271) üzenetére


Celtis
veterán

Utoljára. Két szerver használata erős megkötést jelent, még ha pont most pont ilyen esetben épp kielégítőnek tűnik (korábban nem volt leírva, hogy quad fejek vannak). Igen, eddig is volt limitáció a felvétellel, nyilván ezért is akar jobb megoldást.

Engem végképp nem kell győzködnöd, mert én ilyet biztos nem csinálnék magamnak. Ezért is lett lecserélve a korábbi két szimpla beltéri egy duplatuneres wetek szerverre. (A ritkábban használt műholdakon single, és csak páron twin fejjel. Na ugye.)

Továbbá ricolan is egyértelműen leírta, hogy neki sem kell ilyen kétszerveres megoldás.

Magadat pedig már meggyőzted.

(#1273) ricolan válasza Mike88 (#1271) üzenetére


ricolan
csendes tag

Még mindig nem érted, hogy miért nem jó a 2 szerver, akkor elmagyarázom: ha pl. beállítok 2 adó rögzítését az egyik olyan kliensen, ami az 1. szerverre van belőve és a másik szervert meg senki nem használja, de egy másik vételi ponton, ami megint az 1. szerverre van belőve, nem lesz elérhető tuner és nem fogja tudni nézni az adást rajta, hiába van 2 szabad tuner a 2.számú szerveren.

Sehol nem írtam, hogy árérzékeny vagyok. Max. ezt vetted annak:
"PC-re és 4 tuneres kártyára én is gondoltam, de az elég húzós lenne + fogyasztásban is sok lenne állandóan bekapcsolva. De lehet, hogy ez lesz a végső megoldás."
Egy olyan dobozt keresésében kértem segítséget, ahol alapból van 4 tuner és nem kell nekem mókólni semmit, nem kell hozzá nekem gépet építeni. Kerestem sokáig ilyet és nem találtam. Gondoltam hátha valaki kapásból tud mondani olyat, ami támogatja a libreelec/coreelec -tvheadend -et és rögtön működik "out of the box".
De nem akartam se veszekedni, se vitát szítani senki között. Csak próbáltam megoldást keresni a problémémra. Remélem nem lesz semmiféle rossz érzése ez miatt. Én nem haragszom senkire, remélem Ti sem egymásra.
Üdv, mindenkinek :R

összes hirdetésem: http://bit.ly/3tVVsxY phmegbízhatóság: http://goo.gl/cb7evm vaterás visszajelzések: http://goo.gl/9ne7Ar

(#1274) Mike88 válasza ricolan (#1273) üzenetére


Mike88
senior tag

Áh! Most már értem! Igazatok van! Erre abszolút nem gondoltam. Dehogy szítottál veszekedést, nem hinném, hogy ez az lett volna. Szimplán én voltam értetlen, ennyi! Celtisnek meg nem sikerült velem ezt megértetni, a konkrét példából már egyből értettem miről van szó.

Celtis, ezer bocs!

(#1275) Pityu89


Pityu89
senior tag

InputStream Adaptive beállításban segítsetek legyetek kedvesek.
Ha a felbontást 720P-nél nagyobbra veszem a lejátszás közben feketén kezd el villogni a képernyő. Netflix, HBO Go, RTL Most, ezeknél előjön a hiba, mással nem tudtam tesztelni.
NASról lejátszott filmeknél nincs ez a baj, ezért gyanakszom InputStreamre.
Wetek Play 2, Coreelec 9.2.5 és 9.2.0 verzióval is csinálja. Tegyek fel régebbit, vagy keressek új dobozt?
Hibáról egy videó, de nekem nincs Hyperion telepítve:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#1276) Mike88 válasza Pityu89 (#1275) üzenetére


Mike88
senior tag

Itt kérdezd meg: [link]

(#1277) Pityu89 válasza Mike88 (#1276) üzenetére


Pityu89
senior tag

Itt kezdtem, de sajnos nem tudták.
TVHeadend letiltásával úgy néz ki, hogy működik.

(#1278) huliganboy


huliganboy
addikt

Sziasztok!

Az miért lehet, hogy libreelec + tvheanded alatt tv-zek, és reggelre vagy kifagy, vagy egyáltalán még képet se ad a rendszer...?

(#1279) Pityu89 válasza Pityu89 (#1277) üzenetére


Pityu89
senior tag

Visszavonom, ugyan úgy csinálja... Csak 720P működik. Úgy látszik kevés már ez a processzor erre.

(#1280) Mike88 válasza huliganboy (#1278) üzenetére


Mike88
senior tag

Éjjel hagyod menni az adást? Rendszeresen előfordult nálam is a wetek-el. Fogalmam sincs miért csinálta, köze nem volt ahhoz, hogy hányas LE-t telepítettem, egyszer csak elkezdődött ez, és onnantól fogva általánossá vált. Először táphibára gyanakodtam, de a csere sem oldotta meg a problémát. Hozzászoktam, hogy leállítom az adást mielőtt a TV-t lekapcsolnám.
Mecool még nem csinálja, remélem nem is fogja. Ennél is vannak gondok, ha olyan kódolt csatornára kapcsolok, amihez nincs hozzáférésem, akkor utána az Istenért sem indul el a stream nyitható csatornáról sem. Valamikor valami oknál fogva nem indulnak egyes nyitható csatornák, újraindítás megoldja. Halovány fogalmam sincs miért csinálja, Continuity counter errors hibát dobja, aztán abból fejtsd meg, gyak. ez a hibaüzenet akkor is, ha kódolt csatornát próbálsz indítani, mintha talán az oscam-el lenne probléma, nem tudom... Már az is para, hogy 4.3-mas TVHeadendel nem tudtam összehangolni az oscam-et, na ha ebbe van valakinek tapasztalata, azt szívesen fogadnám.

Pityu, annyit tudok mondani, hogy KIII-mal nincs ilyen hiba, rendszeresen használom a Netflixet, RTL most-ot, UPC direct now-t, HBO Go előfizetésem nincs. Netflix-et 1080p felbontással használom, 4k tévém nincs. Nem túl sűrűn mondjuk, az tény, mert inkább PC-n nézem, a Windows app képes a dd+ hangot dd-re lekonvertálni, (erősítőm dd+-t nem kezeli).

(#1281) huliganboy válasza Mike88 (#1280) üzenetére


huliganboy
addikt

Igen estére hagyom, mikor ki nézi, és úgy marad... reggelre fagyott kép, nem reagál semmire, vagy nincs jel fogad a TV bekapcsolása után... de akkor leálíltom próbálom úgy... Köszi

Oscam... pfff kicsit túl van az ott bonyolítva, de én próbálgatom, mert ez newcs se stabil nekem...

(#1282) Pityu89 válasza Mike88 (#1280) üzenetére


Pityu89
senior tag

Pontosan milyen boxod van? Nekem FullHD Oledem van és az erősítő is tudja DD+, szóval az nem gond. Csak úgy látszik a wetek felett eljárt az idő.

Komponenseket cserélek mindig. Elsőnek analóg erősítőből lett, használt Onkyo, Nexboxból Wetek, majd plazmából használt Oled. Most úgy látszik a Wetek jön. :)

(#1283) Mike88 válasza Pityu89 (#1282) üzenetére


Mike88
senior tag

Mecool KIII pro.
Épp van geek-en EU raktárban, filléres postaköltséggel, pár nap alatt megkapod: [link]
Ennyi a probléma vele, amit leírtam, de állítom, hogy a 4.3-mas TVH már megoldaná a problémát. Csak a 4.3-mas oscamel valamiért nem jött össze, biztos én vagyok a béna, mert más nyilván használja oscammel.
Az android az egy rakat sz-r, szóval azzal nem érdemes foglalkozni. Próbálkoztam más androiddal, de egyik sem látja a tunert vagy csak a C/T tunert látja, szóval semmi értelme, na azt elértem, hogy a gyári firmware így már nincs meg, így nem tudtam visszaállítani azt az androidot, ami kezeli az S tunert is, de kiváltképp nem is érdekel a dolog. Az nem megoldás nálad, hogy Wetek marad szerver és kliensnek egy jobb hardver? Mert a GT king, szintén EU raktárból össz-vissz 5 dollárral drágábban kapható, mint a KIII-om!

[ Szerkesztve ]

(#1284) Pityu89 válasza Mike88 (#1283) üzenetére


Pityu89
senior tag

Köszönöm, megnézem. Nem akarok két eszközt, szóval a mecool lesz a befutó.

(#1285) Pityu89 válasza Pityu89 (#1279) üzenetére


Pityu89
senior tag

Próbából elővettem a Nexbox A95X et, rátettem a legfrissebb CE-t, azzal nem villog a kép. Netflix HD akad rajta, 720P viszi, de nem villog. RTL Most meg megy HDban. Érdekes...

(#1286) narumon


narumon
őstag

Sziasztok!

Kellene egy kis segítség. Van egy régi wetek play eszközöm. Beraktam a gyerekek szobájába, wifin keresztül csatlakoztattam a hálózathoz, aminek része egy NAS amit használ a család. (OpenMediaVault oprendszer fut rajta NFS-en). A NAS-t évek óta használjuk, számítógépek frankón elérik. Viszont a wetek (amin librELEC vagy mi fut - Kodival?) az Add Video résznél lévő browserből NFS-t választva, megtalálja a NAS ip-jét, be is lép és látja a főkönyvtárat, viszont abba belépve tök üres a könyvtár, tehát nem látja se a filmeket se semmi mást. Mi lehet ennek az oka? Merre kellene keresni a hibát? A kodi résznél túl sok beállítási lehetőségem nincs, az OMV pedig tökéletesen működik más eszközökől. Ötlet?

Köszi

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1287) narumon


narumon
őstag

Sőt, még egy kérdés - ha vissza szeretném állítani az eredeti androidos állapotot azt hogy tehetem meg? (Én már linuxosan vettem használtan tehát nincsenek meg az androidos fájlok).

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1288) narumon


narumon
őstag

Elnézést már nem engedte szerkeszteni.
Szóval igazából visszafele sem működik, ha windowa fájlkezelőbe beírom az ip címet akkor nem kapcsolódik a wetekhez sem. (Pedig leírások alapján ilyenkor be kellene, hogy jöjjenek a rendszerfájlok). ÉS itt is az van, hogy egyébként a windows fájlkezelő látja, hogy van egy LibreELEC névre hallgató eszköz.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1289) shtirley válasza narumon (#1286) üzenetére


shtirley
tag

Én Samba-t használok nem NFS-t, így nem tudhatom, hogy az NFS beállításaid milyenek. Viszont az biztos, hogy az "Add video" résznél csak a könyvtárat kell betallózni, ahol a video fájlok vannak, azokat nem kell benne látnod. Tehát ha belépsz abba a könyvtárba ahol a videofájljaid vanak és az üres, akkor csak Okézd le a beállítást és visszaadja az "Add video" ablakot úgy, hogy már látszik benne a fájlok elérési útja.

(#1290) shtirley válasza narumon (#1288) üzenetére


shtirley
tag

A LibreELEC viszont Samba-t használ a fájljai megosztására, amit konfigurálni kell a beállításokban. A Windows nem fog csatlakozni SMB1 megosztáshoz, így ha felhasználót és jelszót nem is állítasz be hozzá, legalább a használt protokollt emeld minimum SMB2.0-ra.

(#1291) narumon válasza shtirley (#1289) üzenetére


narumon
őstag

Elvileg az SMB megosztás is megvan osztva a NAS-on de itt még a könyvtárig sem jut el nem talál semmit.
NFS esetén meg az a baj, hogy megtalálja, hogy NARUNAS, de alatt nincs könyvtár (itt még külön videok, stb-nek kéne lennie). HA leokézom és hozzáadom akkor is üres marad :(

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1292) narumon válasza shtirley (#1290) üzenetére


narumon
őstag

SMB be van állítva minimum SMB2 és maximum SMB3-ra (ez a default). De se a gépről nem látom az eszközt, se a wetekről nem látom se a NAS-t se az asztali gépet (ahol szintén van SMB elérés). :(

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#1293) shtirley válasza narumon (#1292) üzenetére


shtirley
tag

Ezek együtt sem hinném, hogy ez Wetek vagy LibreELEC specifikus probléma. Esetleg próbáld egy kábellel bekötni, hátha csak a wifi szórakozik.

(#1294) Mike88 válasza narumon (#1286) üzenetére


Mike88
senior tag

smb1-smb3 van nálam beállítva és eléri a windows (10) samba-n keresztül a boxot. Szóval kizárt, hogy smb2-re kell okvetlen állítani windowsnál. Állítsd át smb1-re, úgy próbáld meg. Én meg több fórumban is ezt olvastam, azt javasolják, hogy állítsuk át smb1-re.
Boxon meg add hozzá az IP címet (a forrást) először fájlkezelőben. Hátha úgy sikerül. Fájlkezelőben forrás hozzáadása, majd vagy beírod, hogy smb://nas ip címe vagy ha jelszavas, akkor tallózás és ott nem a windows hálózatot választod, hanem a hálózat hozzáadását (utolsó lehetőség) aztán kiszolgáló nevéhez NAS ip címe, felh.nevet, jelszót megadod, leokézod, hozzáadod. Nem biztos, hogy így működni fog, a miértjét sajnos nem tudom. Nálam sem működik a megosztás smb-n egy Tenda routerrel, korábban egy NEXX-el (openwrt-vel) gond nélkül működött. Tendához FTP-vel tudok csak csatlakozni, ami egyébként nem gond CE esetében, mert lejátszás megy úgy is, de PC-vel sem tudok kapcsolódni hozzá, az meg gond, mert közvetlen letölteni arra így nem tudok. Egyetlen PC ilyen problémás, másik kettő simán látja smb-n keresztül. Beállítások teljesen megegyezőek a PC-ken. X-akta!

(#1295) Mike88 válasza Mike88 (#1294) üzenetére


Mike88
senior tag

Háh!!! Megvan a hiba! Jó, hogy szóbahoztátok az SMB1 protokollt. Felhúztam magam annyira ezen, hogy ismét elkezdtem kutakodni, mi lehet a gond. Ez a szar-szemét-szar egy frissítés során valszeg kikapcsolta az SMB1-et, s a másik két gépen meg valamiért nem, kitudja miért... Na ezért nem értem el smb-n keresztül a Tendára ráaggatott HDD-t.
Hogy rohadjon meg!

[ Szerkesztve ]

(#1296) Mike88 válasza narumon (#1288) üzenetére


Mike88
senior tag

CE-n is megvan mi volt a gond, gyak. ugyanez!
Menj a beállításokban a szolgáltatás beállításokra, majd ott az SMB ügyfél fülre, és kényszerítsd az SMB1-et, ezt úgy tudod megtenni, hogy legalacsonyabb és legmagasabbnak is ezt állítod be, majd alatta pipáld ki az örökölt biztonság használatát. IP címet nem szükséges itt megadni, azt úgy, ahogy írtam, fájlkezelőben. Nálam így végre elfogadja a jelszót, feltételezem nálad meg fogja látni a tartalmát is a mappáknak.

(#1297) ricolan válasza Mike88 (#1256) üzenetére


ricolan
csendes tag

Na, nagyon úgy néz ki, hogy a Wetek Play 1-em megadta magát. :((
Ha esetleg lenne valakinek eladó, akár 1-es, akár 2-es, akkor ne tartsa magában.

összes hirdetésem: http://bit.ly/3tVVsxY phmegbízhatóság: http://goo.gl/cb7evm vaterás visszajelzések: http://goo.gl/9ne7Ar

(#1298) Mike88 válasza ricolan (#1297) üzenetére


Mike88
senior tag

Tünet?
3 hónap elteltével azt mondom, hogy ellehet lenni a KIII-mal is, ha esetleg nem találnál wetek-et.

(#1299) pch válasza ricolan (#1297) üzenetére


pch
aktív tag

1-es van dvbc tunerrel

http://sb-soft.hu - "A" számlázó

(#1300) ricolan válasza Mike88 (#1298) üzenetére


ricolan
csendes tag

Óránként, 2 óránként teljesen lefagy. Csak a konnektorból kihúzás segít. Valószínűleg hasonlóan jártam, mint Te.

összes hirdetésem: http://bit.ly/3tVVsxY phmegbízhatóság: http://goo.gl/cb7evm vaterás visszajelzések: http://goo.gl/9ne7Ar

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.