Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Terrano

csendes tag

válasz Degeczi #4151 üzenetére

Helló !
    Az alkalmazásokkal kapcsolatban sajnos én nem tudok segíteni , még csak most kezdem bele ásni magam.
    De a fanok biztos lökik séróbol a témát.

• snowdog

veterán

Kicsit keresgéltem, hogy mi lenne erre a célra a legegyszerűbb program, és meglepetésemre nem vettük észre a legkézenfekvőbb megoldást. Nálam magában a gyári Windows-ban van egy GpsViewer nevű program, ami NMEA-ban képes loggolni. Azt is meglehet neki adni, hogy a log fájlt hova mentse (pl. Log to SD).

Bár ezt most a BP Azure-ban néztem, de mivel a programra mutató linkem még az N770-ből származik, gondolom abban is benne van. Ennél egyszerűbbet nem találunk! :C

• coredump222

tag

Szia !

Esetleg ezt is lesd meg, itt van mas erdekes softs is ! :)

http://www.alfcen.com/pocket/chikyu.html

• snowdog

veterán

más: pozíciót loggoló alkalmazás létezik rá?
    olyan, aminek semmi más feladata, mint mondjuk félpercenként elmenteni az aktuális pozíciót, és a logfile alapján később, az asztali gépen meg lehetne jelölni egy fényképzőgép képeit, hol készültek

Ha ilyeneken töröd a fejed, akkor ajánlok egy kíváló programot, én is ezt használom: locr GPS Photo for Windows

Innen letöltheted: [link]

Ez a program automatikusan beírja a jpg fájlokba a koordinátákat. Persze ehhez szükséges egy NMEA log fájl. Ezt az iGO is képes létrehozni.

Nagyon fontos, hogy a fényképezés előtt állítsd be a fényképezőgép óráját (a legjobb a GPS időhöz állítani), mert ez alapvetően fontos a későbbi feldolgozáshoz. De az sem gond, ha a fényképezőgép órája nincs szinkronban a GPS idővel, mert korrekciós időt is meglehet adni.

Azért gondoltam külön, egyszerű alkalmazásra, mert annak nyilván minimális a processzorterhelése és így a fogyasztása egy komoly navigációs programhoz képest (hiszen fényképek majd gyalogos túrák során készülnek),
    de először majd valóban megnézem Igo-ban milyen lehetőség van rá (hogyan tudja pl kiexportálni, azt megeszik-e a képjelölő programok)

Az iGO-ban van lehetőség NMEA log fájl létrehozására (mint azt az előbb már írtam). Túrázáshoz folyamatosan nehéz lesz használni, mert ehhez túl hamar le fog merülni.

Vannak erre alkalmas célhardverek. Ilyen pl. a Royaltek RBT-2300. Kimondottan erre találták ki. Bruttó kisker. ár: 12,990 Ft

Néhány érdekes adat a szerkezetről:
    - Működési idő: 7 óra
    - Cserélhető 680mAh akkumulátor
    - NMEA0183 protokoll
    - Alacsony jelszintnél is extrém gyors pozíció vétel
    - WAAS/ EGNOS támogatás
    - Bluetooth 2.0 szabvány (Class 2)
    - Protokoll: NMEA 0183 ver 3.0, GGA, GSA, GSV (5), RMC
    - 64Mb Flash memória
    - Különböző log mentési beállítások
    - Naplózás 5 és 60 mp-es időközönként állítható, alapból 15mp
    - UTC idő, hosszúsági, szélességi koordináta (max. 650.000 bejegyzés)
    - UTC idő, hosszúsági, szélességi koordináta, magassági szint (max. 500.000 bejegyzés)
    - UTC idő, hosszúsági, szélességi koordináta, magassági szint, sebesség (max. 400.000 bejegyzés)
    - Maximális naplózás: 180 nap 15mp-es mentésekkel napi 12 óra naplózás mellett

Szóval erre a célra ezt ajánlom! :C

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés