Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ekkold

Topikgazda

válasz repvez #2529 üzenetére

....ha egy nem illegális tartalmat szedsz le akkor sarra is ugorhattak volna, ....
    Ne haragudj meg, de ez netto baromság. Lehet valakit vádolni sokmindennel, de a vádakat bizonyítani is kell - legalábbis egy jogállamban így kellene működnie! Sőt tovább megyek, a legtöbb torrent program tud titkosított kapcsolatot használni, ami csak igen nagy ráfordítással fejthető vissza. Ez sokba kerül, és indolkolatlanul nem lehet senkit sem csak úgy lehallgatni...

Az hogy biznyos szolgáltató korlátozza a szolgáltatásának az elérhetőségét, eleve aggályos (pl. hátrányos megkülönböztetés), de elfogadható technikai okokkal megindokolható, és érthető. Azonban VPN-el a technikai okok nagyrészt már nem állnak fenn, hiszen egy közeli IP-t kell kiszolgálni, ugyanúgy mint a többi felhasználó esetében, és a szolgáltatást igénybe vevő felhasználó fizetett is a szolgáltatásért. Inenntől pedig már elsősorban csak a "profit optimalizálás" miatt van a korlátozás. Ezért nem lépnek fel keményebben - pl. szerződések felmondása stb...
    Az is aggályos, ha egy szolgáltató, a hozzájárulásod nélkül, ki akarja nyomozni, a tartózkodási helyed - érdekes lenne egy ilyen próbaper kimenetele...

Ezen kívül ha nekem mondjuk Magyarországon van internet előfizetésem, és elég okos routerem ahhoz, hogy mondjuk távolról VPN-el elérjem, akkor a saját itthoni előfizetésemmel nézem mondjuk az adott műsort, csak én vagyok máshol. Ebbe pl. elég nehéz jogilag belekötni szerintem, kiszűrni pedig gyakorlatilag szinte lehetetlen, vagy legalábbis aránytalan ráfordítást igénylene.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés