Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
Szevasztok! Vennek egy kozponti vizlagyitot, nagy valoszinuseggel EuroClear RainWater-t. Hasznal/uzemelt be vakaki ilyet?
-
soldi3r
veterán
válasz
Dani_kp #1724 üzenetére
Itt nincs olyan, hogy innovatív, a hatásfoka kb 99,9%. Egyféleképp lehet vele spórolni, ha vezértelt árammal melegítesz fel egy nagyobb mennyiségű puffert. Mindegy, hogy infra, vagy cekász. Egyébként egy bizonyos mértékű felhasználásig szerintem kifizetődő. De én mindenképp vizes rendszerben gondolkodnék.
-
soldi3r
veterán
válasz
Real_Necro #1720 üzenetére
Több, mint valószínű a melegvíztől. Hiába lenne elég az 50 fokos víz, fel kell fűteni rendesen. De ez más kérdés. A lényeg az volt, hogy hőszivattyús indirekt tároló csak elméletben éri meg.
-
soldi3r
veterán
válasz
Real_Necro #1718 üzenetére
Gázfűtésnél lehet, hogy gazdaságos egy indirekt tároló, ott nem a készülék a nagyobb költség, az engem nem érint, így nem is számoltam.
A "kb nulla" előfordulási lehetőség tényleg csak kb. Egy kollégám hónapokig volt táppénzen miatta, nem klímaszenzonban. -
soldi3r
veterán
válasz
achleiten #1714 üzenetére
Jó irányba haladsz szerintem.
Nem konkréten ezen, de hasonlón filózok én is napok óta. Nálam a hőszivattyú biztos, mivel a lakhatási engedélyhez kell a megújuló energia és napelem nem lesz. Kicsit szerintem drága ajánlatot kaptál, vagy extra nagy méretű gépet néztél. Engem az összes megkérdezett kivitelező meg akar győzni a HMV-ről, már ugye azok, akik a hőszipkát szerelnék.
Én valahogy ennek a beruházásnak megtérülését nem látom a hőszivattyúnál.
Biztos olcsóbb egy 2M Ft körüli gépet használni, mint egy monduk 150 ezres Ariston Loyds Hybridet és a hőszivattyút 6 hónapig pihetetni?
Megduplázni nem fogja az élettartamát, de néhány %-ot biztosan hozzátesz, legyen mondjuk 15 és 20 év a várható élettartam.
Szóval az egyiknél 133000, a másinkál pedig 100000 Forint a költség évekre lebontva. A masabb bekerülési költsége a HMV rendszerhez még hozzátesz kb 10000Ft-ot és a legionella miatt a cekász itt sem elhagyható.
Nálam 2500kWh-t számoltak éves melegvíz teljesítmény igénynek, ez éjjszakai áram tarifával számolva ez 57000Ft évente. -
soldi3r
veterán
válasz
freeknight #1425 üzenetére
Legteleniteni radiatoronkent lehet.
-
soldi3r
veterán
válasz
kicsi kecske #1362 üzenetére
Ha jol van szigetelve a haz, hogy lehet hideg a padlo?
Ha majd hideg lesz kinn, akkor a 21-23 fokos vizzel nem fogod tudni felmelegiteni a hazat. Egy korszeru hazhoz is kell a 28+ fokos viz, de ha 45 fokos kering benne, akkor viszont baj van.Tud valaki elerheto sematikus futesabrakat? Padlofuteshez, HMV bekoteshez stb. Azt megkoszonnem.
-
soldi3r
veterán
válasz
pataslogeza #1245 üzenetére
Ugyan ezekkel az elemekkel? Meglepne ha nem a hozzavalo Ariston kemennyel szamolnanak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Gitáros topic
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- S.T.A.L.K.E.R. - StalkerSoup és Narodnaya Solyanka
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Politikai mémek
- További aktív témák...
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Kugoo Kirin G1
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Lapierre e-Zesty AM 9.2 Fully carbon Ebike
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest