Új hozzászólás Aktív témák
-
mauimagic
senior tag
-
mauimagic
senior tag
válasz
Steven88 #3545 üzenetére
Milyen márkájú az iszapleválasztó? Sajnos elég sok nagyon gagyi van a piacon...
Átmosás után régi acélcsöves rendszerrel sem kéne hogy gond legyen, ha nem régi öntöttvas radiátorok vannak (azok tényleg tele vannak dzsuvával, képtelenség átmosni)Persze a hőcserélővel leválasztás a normális megoldás.
-
Satus
tag
válasz
Steven88 #3542 üzenetére
Szia .
Engem az érdekelne , hogy így régi vasrendszerre kötve hőcserélő nélkül van garancia a kazánra ? Mert a beüzemelő akit ismerek és nálam is volt előre megmondta , hogy csak hőcserélővel van garancia. A szomszéd utcában sem igazolta a garit új rendszernél , mert a rendszermosásról nem volt számla. -
Real_Necro
veterán
válasz
SeatLeon08 #3541 üzenetére
Úgy értem, hogy pl nem csak fürdőbe, hanem konyha, tusoló stb irányába is keringet.
-
Steven88
tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni. Adott egy régi vasból készült központi fűtésrendszer amire rá lett kötve egy új kombi kondenzaciós gázkazán (Immergas victrix exa). Persze már zárt rendszerre lett alakítva, vegyes kikötve, később kap abból is újat. A problémám az lenne, hogy már 3x lett átmosatva a rendzser de 3x el is dugult a kazán benne lévő hőcserélő felváltva. Mit tudnék tenni normál viszonyok között mert már a csövek cserélye nem opció? -
SeatLeon08
tag
válasz
Real_Necro #3539 üzenetére
Itt mire gondolsz, több rendszer alatt?
-
SeatLeon08
tag
válasz
Begbiebike #3537 üzenetére
Kazán csak fűt, tárolóval tudja a HMV-t is.
-
Real_Necro
veterán
válasz
SeatLeon08 #3535 üzenetére
Wilo helyett Grundfos-t ajánlom, annak nem esik be úgy a teljesítménye. Persze ha nem kell több rendszerben keringtetni, akkor mindegy.
Nálam sima időkapcsolón van a szivattyú, igazítva reggeli meg esti fürdésekhez. Sógornál gombnyomásra indul és megy kb 10 percig.
-
Begbiebike
csendes tag
válasz
Ez a kazán tud meleg vizet is? Nem csak fűteni?
Vagy ezzel a tárolóval együtt már képesek biztosítani a HMV-t is? -
Caldera
senior tag
válasz
Szerintem egyszerűen keresd a márkaszervizeket. [link]
-
SeatLeon08
tag
Segítséget kérnék!
A padlófűtés csövek már lefektetésre kerültek, megkapta az esztrich réteget. Most a burkolóra várunk, hogy a kazánt, tárolót és a falon kívüli csöveket is a helyére tehessük. Megvásároltuk már kazánt az indirekt tárolót illetve a vezeték nélküli külső hőmérséklet érzékelős szabályzót. Padlófűtés osztó is a helyén van.
Házban kezdetben egy zóna lesz, 65nm-en egységes hőmérséklettel működik majd a padlófűtés (évek múlva tetőtér beépítés, ahol talán radiátorok lesznek, ez lesz majd a kettes zóna). HMV esetében cirkulációs vezeték került kiépítésre az azonnali melegvíz érdekében.
Kazán: https://netkazan.hu/termek/9130/vaillant-ecotec-plus-ionidetect-vu-20-cs15-nint2-fali-kondenzacios-futo-gazkazan
Tároló: https://gepesz.hu/shop/detailed.php?termek=49190
Szabályzó: https://netkazan.hu/termek/8941/vaillant-sensocomfort-vrc-720f-vezetek-nelkuli-idojaraskoveto-szabalyzo
A cirkulációt szeretném szintén a szabályzóról vezérelni, nem akarnék barbár időkapcsolós megoldást alkalmazni.
Milyen cirkulációs szivattyút érdemes venni, ha a szabályzóról kívánom vezérelni? Sajnos a Vaillant eredeti szivattyú készlete hiánycikk, nem tudok hónapokat várni rá.Így a Wilo Star Nova cirkulációs szivattyú felé venném az irányt. https://netkazan.hu/termek/1142/wilo-star-z-nova-cirkulacios-szivattyu?gclid=CjwKCAjwloCSBhAeEiwA3hVo_fqn3gJOIF4lw4rg7tBsPbZduHtBSFRjWEh4rmqnALLsfXi5MYmynxoCA3sQAvD_BwE
Egyetlen gondom, hogyan fogom ezt időablakokban működtetni? Nem szeretném, hogy feleslegesen cirkuláljon a víz és lehűtse a tároló vizét, mikor nem tartózkodunk otthon, ez pedig a kazán felesleges bekapcsolgatását eredményezné.
Pl. Szükségem lenne hétköznap 2 időablakra, reggel 6:00-7:30 között cirkuláljon, majd délután 16:00-22:00 óra között. Hétvégén pedig ettől függetlenül, mondjuk egész nap mehet a cirkuláció kivéve az éjjeli órákban.
Beüzemeléskor be tudják illeszteni a Wilo szivattyút a rendszerbe, hogy a Vaillant szabályzóval tudjam állítani a fűtést, HMV-t, cirkulációt?
Kérem ajánljanak olyan szervizt, aki képes a garanciális beüzemelésre és össze tudja kötni a vezeték nélküli szabályzót a Wilo szivattyúval.
Koszi!
-
Z_A_P
addikt
válasz
Real_Necro #3532 üzenetére
Aaa, igazad van én hülye
"Atkeni" mit jelent? -
Z_A_P
addikt
Sziasztok, kicsit rátöltenék a kazánra: bosch 2300
Emlekszek valami pofon egyszerű módszer volt (egy gombot kellett megnyomni vagy elcsavarni, valami ilyesmi), de most nem találom istennek se.
Fotó alulról : [kép]
Esteleg valaki nem tudja? -
Nolta
csendes tag
Sziasztok!
A régi vezetékes szobatermosztátom megadta magát, a vezeték vhol megszakadt, újrahúzni nem akarnám. Tudnátok ajánlani rádiós, wifis on/off termosztátot?
Köszönöm! -
coppola
tag
Gázkazán primer hőcserélő lamellái közül mi oldja ki azt a penész kinézetű, vízkő állagú rézoxid lerakódást? Áztatnom kéne, mert mechanikailag nem férek be, kompresszor, vízsugár karcsú neki. Nyilván jó lenne megőrizni a bevonatot is.
-
edeleny
őstag
Banálisnak tűnő problémám van!
Egy éve csináltunk tetőteret.
Gázkazán, szeneskazán.
A fűtés három termosztáttal három körre van bontva. Értelem szerűen a gázkazántvezérlik.
Amikor begyújtok a szilárd kazánba akkor értelem szerűen mind a három kör nyitva van.Tavasszal, mikor már nincs mínusz sok fok jött a probléma. Miközben az előremenő hőfokkal kb szépen tudom tartani lent a 22 fokot, a tetőtérben 28 fok van!
(A gázzal nincs gond, mert a termosztát teszi a dolgát, lekapcsolja a kazánt.)A kérdésem az lenne, hogy sima termosztatikus radiátor szelep vezérlővel, ez a probléma orvosolható lenne e?
Arra gondoltam, hogy a fali termosztát 22 fokra állítva, a radiátoré 23. Így ha a gáz megy folyamatosan nyitva van, ha meg a szilárd, akkor 23-nál elkezdene zárni, és ha kell le is zárná teljesen.
Működhetbe az a dolog? 10 000 körül már kapni digitális fejeket.
Vagy vannak sima kézi tekerők. A radiátorszelep sima tüskés M30x1-es -
ozark
csendes tag
Mindenhol a por lesz...útálat, hiába hangulatos...sok munka, rengeteg kosz, mikor beindul 40 fok és megbolondulsz, mikor meg nem megy a 22 fokban is úgy érzed mintha megfagynál, mert rászoktat a szaunára... (saját tapasztalat, soha többet fa)
-
Real_Necro
veterán
Alaposan nézesd át a rendszert.
Elég "hülye" szöveg, hogy a modern felületfűtés helyett jobb a kandalló... Minden, csak nem egyenletes.
Ha évtizedig nem használták, első az alapos mosatás, de ezt én tulajjal végeztetném. Ha dugulás van, az nem lesz kellemes a pénztárcának.Minden, amit falra szerelsz, csökkenti a hatékonyságát, de problémásabb, ha kiderül, hogy tulaj azért sem használta, mert már elfúrta valahol. A jövőben is ügyelni kell erre, kellemetlen tud lenni ha a falból folyik a víz.
-
Real_Necro
veterán
Radaway tapasztalatok.
Tetszett a variálhatóság, a magas ár kevésbé. Ha szervizzel építteted a kabint, előtte mindent alaposan egyztess le, különben a legapróbb eltérés miatt sem fogja helyszínen összerakni ipse, de legalább legombol egy tizest.
Mi végül magunk raktuk össze olyan helyre, ahova a szaki nem volt hajlandó beépíteni...A "műmárvány" tálca hajlamos vetemedni, talán ez a legnagyobb negatívum.
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok, zuhanykabin/tálca/ajtó, van ajánlott vagy kerülendő márka?
Max 250-300e ft-ig (120x80, tálca+ajtó férjen bele).
Pl Ravak? Radaway? -
Madwe
nagyúr
Sziasztok! Használt ház vásárlása elött állok, ott elektromos kazánnal hajtott padlófűtés s fal fűtés/hűtés van, amivel kapcsolatban lenne kérdésem (lehet nem a lwegmegfelelőbb topikot találtam erre...)
2009es ház, elsősorban a nappaliban található kandallót használták télen a fűtésre, mert "hangulatos s olcsóbb"... a kérdésem ezzel, h nem e ildomos a fali/padlós rendszer bizonyos időnként átjáratni? ha igen, akkor milyen gyakran? eleve, mennyire karbantartásigényes egy ilyen rendszer? (a ház felhasznált anyagai s építési minősége kifejezetten magas, szóval nem valószínű h spóroltak volna olyanon, amin nem illik...)
Van valakinek ilyen rendszerekkel tapasztalata? Mikre érdemes még figyelni, kérdezni?A fali fűtés mennyire limitálja a falra szerelhető szekrényeket/képeket? nyilván a bútorzat a leadott teljesítményét csökkenti...
Köszi!
-
Real_Necro
veterán
válasz
Sándor -P20- #3512 üzenetére
Sanisplit és Saniplast átemelőim vannak. 40es cső megy ki belőlük. A választásnál az emelési magasságra meg a csepegő víz érzékelésre ügyelj
-
Caldera
senior tag
válasz
Sándor -P20- #3512 üzenetére
A konkurenciának is van, jellemzően olcsóbbak szoktak lenni, mint a Grundfos. [link]
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Real_Necro #3511 üzenetére
Sajnos a mosogató (konyha), és a vizesblokk ahol a szennyvíz kimegy a házból, elég messze van egymástól. A fürdő/WC kifolyót már meggyógyítottam, az udvari csővezetékekkel együtt.
A konyha (mosogató) miatt lényegében az egész házat fel kellene túrni, vagy kívül megkerülni az épületet, ráadásul ha fagyhatár alá szeretném rakni, nekem is felfelé kellene folyatnom a vizet...
Szal ugyanaz a szitu mint régen..
Ja azt elfelejtettem leríni, hogy az épület két részletben épült, és ahova a konyha került az van némileg alacsonyabban.
A szivattyús megoldásnak pont az a lényege hogy nem kell a gravitációs rendszer megkötéseit betartani.
Elméletileg már egy 20-as csövön is el kellene mennie szivattyúval megküldött cuccosnak.
A legrosszabb esetben egy colos csövet kellene így eljuttatni a konyhából a fürdőbe, amit akár a padláson is át tudok vinni, de akkor meg pláne kelleni fog a szivattyús rendszer.
Ráadásul ha szerelhetőre, hozzáférhetőre építem az egészet, egy colos csövet semeddig sem tart kicserélni ha valami gáz van.
Tehát Továbbra is valami megfizethető mosogatólé kompatibilis szivattyús megoldást keresek.
A grundfos tökéletes lenne, csak hát az ára... -
Real_Necro
veterán
válasz
Sándor -P20- #3509 üzenetére
Szerintem egy speckó átemelő szivattyú ára és fenntartása jóval többe fog fájni, mintha felvésitek, vagy kialakítatok egy új ágat. Érdemes mérlegelni.
-
válasz
Sándor -P20- #3509 üzenetére
Nem sikerült linkelni.
-
Sándor -P20-
senior tag
Üdv mindenkinek.
Némi segítséget (infót, ötletet) szeretnék kérni a szakiktól.
A problémám az, hogy a konyhai lefolyót a házzal együtt örököltük. Vékony cső, sőt szerintem van olyan rész is ahol az "elkövető" úgy gondolta, hogy a víz felfelé is szeret folyni, a szennyezett zsíros lé meg pláne...
A mosogatógép meg pluszban beteszi az egésznek a kaput, de ha az infóim pontosak sosem működött rendesen.
Magyarán amióta itt vagyunk egy kínlódás az egész, sőt amióta összerakták egy percet sem működött rendesen. (Itt nőtt fel a párom, szal hihetőnek tekintem az infó forrást...)
Bontani nem szerencsés. (Aljzat beton, megasztán fogalmunk sincs merre vezették a csövet.)
Ha megnyomatom, pár napig jó, de nagyon gyorsan eldugul.
Arra gondoltam, hogy berakok egy szenyíz szivattyút.
Valami ilyesmire gondoltam: [link] [link]
A problémám az, hogy nem tudom, hogy ezek a műanyag vackok hogy bírják a mosogatógépből kijövő nem hideg vizet. az "olcsóbbak" 40 / 50 fok maxot bírnak.
A Grundfosnak találtam termékét ami 70 (90) fokos vízzel is elboldogulnia. [link] Csak hát az ára... [link]
Naszóval kedvenc videós portálunkon futottam bele ebbe: [link] Ezt simán berakta a bácsi a mosogatótálca alá, és jóccakát. Automatán kapcsolgat ez is [link]. A folyamatos üzemet a elfolyó ág fojtásával érte el.
Viszont hazánkban még csak hasonlót sem találtam.
Van ötlete valakinek hogy hol lehet valami hasonlót kapni?
Esetleg valami egyszerű ("occsó", "occsón" megvalósítható) ötlet a probléma megoldására? -
Hauptmann
veterán
Ócsa környékén tudtok olyan vízszerelőt, aki tud javítani cseh polikarbonát csövet? Egy kedves hölgyismerősöm véletlenül megfúrta, de mint kiderült, nem mindenki foglalkozik ezzel a technikával.
-
GEPESZ66
veterán
Eredetileg Radal alu radiátorok voltak a házban.
Utólag lett cserélve a Radal lemezre egyes helyiségekben.
3 szobában még a Radal van.
Úgy olvastam, hogy ez így nem jó, mivel a Radal-ból ionok szabadulnak fel, s tönkreteszik a lemez radiátort.
Igaz-e?
Cseréljem-e le a régi Radal-okat lemezre?
A tisztíthatóság sem utolsó szempont!
Illetve az új szerelésnél már az egyes radiátoroknál a ki-be menő résznél is van csap, nem kell a teljes rendszer vizét leengedni festéskor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- One mobilszolgáltatások
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- gerner1
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest