Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok, segítene valaki elmagyarázni a vivaldi szinkronizálás logikáját, aki érti?
Van egy külső ssd-re telepített portable vivaldi, ezt szeretném használni 2 helyszín közt: "A" és "B" gépen.
Ugye mostanra ez is használhatatlanra lett fejlesztve, tehát semmit nem tud megjegyezni (jelszavak, bővítmények)i, mindent hardverhez köt, erre lenne megoldás a szinkronizálás
Ennyi az elmélet.Feltettem egy vivaldit „A” gépen, beírtam az összes jelszót, bemásoltam a bookmarkot (11MB), majd szinkronizáltam.
Ekkor feltételezem az adatok a felhőbe kerültekKésőbb igazítottam a könyvjelzőkön, kitöröltem 3-t és hozzáadtam 2-t.Újra szinkronizáltam, feltételezhetően a 2 újat hozzáadta a felhőhöz, a 3 kitöröltet pedig helyreállította a gépen a felhőből. (szinkronizálás az, hogy minden létező adatot mindenhova odamásol, azaz minden adat mindenhol megjelenik).A szinkronizálás tehát mindig mindenhol csak HOZZÁAD? Ezt jól érzékelem?
Ezt elkerülendő, az utolsó szinkronizálás után (mert ezt csak utána lehet, előtte nem) „távoli adatok törlése” gombbal töröltem a felhőt (vagyis csak azt hittem), visszatettem a biztonsági mentésből a 8MB (véglegesnek hitt) bookmarkot, majd újra szinkronizáltam (hogy ez, a végleges adat kerüljön a felhőbe).
Átmentem "B" gépre, ott is szinkronizáltam (hogy a felhőből betöltse az általam utolsónak vélt verziót), és voila, újra megjelent a Vivaldiban a 11MB bookmark. Én itt elvesztettem a fonalat.

El lehet azt érni, hogy ha szinkronizálok, az utoljára használt, javított, módosított verziót (bármely gépen is történt) tekintse fixnek és véglegesnek, és AZT rögzítse a felhőben? Ne pedig az legyen, hogy minden létező adatot odamásol mindenhonnan mindenhova? Amit a gépen törlök, azt a felhőben is törölje, ne pedig onnan visszamásolja a gépre?
Emellett a jelszavak is eltűntek. Arra, hogy a jelszavakat is szinkronizálja, arra rá lehet venni? Mert most „B” gépen minden jelszó hiányzik, hiába vittem be és szinkronizáltam az "A" gépen, gondolom ezek után „A” gépen se fognak megjelenni. Kezdhetem bepötyögni az összeset elölről.

Új hozzászólás Aktív témák
Hivatalos weboldal: https://vivaldi.com
Támogatott oprendszerek:
Windows 7-8-10 Stabil / Fejlesztői
Mac OSX
Linux
Android/iOS/Windows Phone app nincs egyelőre
Vivaldi.net webmail:
https://webmail.vivaldi.net/
Ez gyakorlatilag a Vivaldi Community regisztrációval létre is jön.
Tárhely: 5Gb
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Könyvajánló
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- ÁRCSÖKKENTÉS Xiaomi Redmi 13C 8/256 mint az új, garanciával eladó
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest