Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Gmail + MI: na, mi van bekapcsolva?
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
"Viszont a hashtáblák előnyét nem látom."
"És erre írtam, hogy ha nem kell milliónyi különböző érték, nem fáj."
Nem csak millió, már kevesebbnél is bizonyít.A legegyszerűbb példa, hogy sokkal gyorsabb ez a belső szerkezetének köszönhető. Nyilván valamit valamiért alapon megy ez is, mivel karban kell tartani a index-et. Képzeld el úgy, mint egy adatbázis táblát, amire index-et raksz.
Egy példa:
Adott egy kritikus adatkiszolgáló szál - amint más szálak tartanak karban -, ha adat kell belőle, akkor azt gyorsan kell publikálni. Itt az IList rettentő csúnyán elvérez.Amint látom más példákat is felhoztak rá.
-
drkbl
őstag
A másik oldalról megközelítve: When to Use Generic Collections
-
WonderCSabo
félisten
A hashtábla is generikus.
Már leírtam az előnyeit. Konstans idejű hozzáadás (majdnem mindig), eltávolítás és lekérés, asszem ezek önmagukban bőven elegendő érvek.
Szerk.: A második részre: a kód is sokkal tisztább vele, plusz miért ne oldhatnánk meg elegánsabban a dolgot, ha már van mód rá. Én csak beposztoltam a kódot, hogy ezt megmutassam. Meg amúgy is ezek a kis programok csak példák, a való életben nem 10 elemű listákkal fog csak foglalkozni a tanuló.
(#3217) Szabesz: Okés.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Apple iPad Air 5. generáció/KÉK/64GB/M1/WIFI+Cellular/99% AKKU!!!!!
- Nitro AN515-58 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3060 16GB 1TB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- Katana GF66 12UGS 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- 9Ryzen 9 7900 nem X-es! 65W TDP!!! 12 mag 24 szál
- ASrock Radeon RX 5700 XT Challenger Pro 8G OC Garanciával!
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! 64GB(2x32GB) Kingston Fury Beast 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest