- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
Bedobom ezt ide, mert most így olvasva elmosolyogtam rajta, hogy ezt én is szoktam csinálni
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Windows Phone 8-ra fejlesztek. Egy fényképezési lehetőséget szeretnék implementálni az alkalmazásomban, de meggyűlt a bajom vele
A probléma az, hogy miután megtörtént a fényképezés (cam.CaptureImage()), nem lép be automatikusan se a CaptureStarted, se a CaptureCompleted, se semmilyen másik metódusba, ahogy ez a kép illusztrálja:
Semmilyen hibát nem kapok, debugger szimplán végigmegy a cam.CaptureImage()-en, majd átlép az OnButtonRelease() metósuba és kész. A telefon viszont sikeresen lefényképezi, mivel a vaku villan és egy pillanatra "megáll" a kép, tehát látni az elkészített képet, csupán nem tudom sehogy sem elmenteni..
Itt van PasteBin-en az egész osztály, én úgy látom, hogy minden eseménykezelőt helyesen lőttem be, de biztos az én részemen van valami hiba.Tudnátok vetni rá egy pillantást, hátha Ti észrevesztek valamit?
-
trisztan94
őstag
válasz
xxSanchez #4922 üzenetére
Én kb 1 hónapja regisztráltam magam. Az iskolám nem volt a listában, volt egy "egyéb" (vagy valami hasonló) lehetőség, ott fel kellett tölteni a beszkennelt diákom képét (elöl, hátul). Rá egy nappal már kaptam is az e-mail-t, hogy sikeres azonosítás, oszt' nyomták az arcomba a VS2013 PRO-t
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Egy marha egyszerű Windows Phone (8) alkalmazáson dolgozom jelenleg. A lényege az egésznek az, hogy a felhasználó elmenthet egy pozíciót, majd útvonalat tervezhet oda, továbbá egy darab fényképet készíthet.
Jelenleg semmilyen adattárolási módszert nem használok, tehát ha Windows gombbal kilép a főképernyőre a felhasználó, akkor elveszik minden információ. Ezen szeretnék változtatni.
Mit ajánlotok? Mivel én webprogramozásban kezdtem el az egész programozást még anno, így rögtön az adatbázis jutott eszembe, (SQLite, MSSQL) de ha jól gondolom, akkor overkill egy adatbázis, sokkal egyszerűbben is meg lehet oldani, nem?
Mit ajánlotok?
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Kijött a végleges VS 2013 Professional. Nekem a RC van felrakva. Tudom egyszerűen upgrade-olni, vagy le kell törölni és felrakni a véglegeset?
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4723 üzenetére
A térkép loaded eseményére kötöttem:
void SetLocation_Loaded(object sender, RoutedEventArgs e)
{
UpdateMap();
}A SetLocation a térkép neve XAML-ben
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
WP8-al szarakodom a térképpel. Egy nagyon egyszerű dolgot szeretnék megvalósítani:
Van egy térkép, beméri a juzer pozícióját, rázoomol - ez megvan
ApplicationBar, azon egy ikon, amire nyomva egy pushpin-t rak le a pozíciónkraA második dologgal gyűlt meg a bajom. Így kérem le a felhasználó pozícióját:
private async void UpdateMap()
{
Geolocator geolocator = new Geolocator();
geolocator.DesiredAccuracyInMeters = 10;
Geoposition position = await geolocator.GetGeopositionAsync(TimeSpan.FromMinutes(1), TimeSpan.FromSeconds(30));
var GPSCoorCenter = new GeoCoordinate(position.Coordinate.Latitude, position.Coordinate.Longitude);
SetLocationMap.SetView(GPSCoorCenter, 17D);
}Ez teljesen jól működik, szépen rámegy a pozíciómra. A legnagyobb probléma a pushpinnel kapcsolatban az, hogy nem tudom hogyan kellene lekérni a felhasználó pozícióját a pushpin lerakásához.
A geolocator aszinkron szerzi meg a pozíciót, ezért be kell rakni az "async" modifiert a metódusba, ami viszont csak void return értéket enged, tehát nem adja vissza a pozíciót.
Egy külön metódusban van az ApplicationBarban lévő ikon kattintás kezelője:
void savePositionButton_Click(object sender, EventArgs e)
{
MapLayer layer = new MapLayer();
SetLocationMap.Layers.Add(layer);
Pushpin pp = new Pushpin();
MapOverlay overlay = new MapOverlay();
overlay.Content = pp;
layer.Add(overlay);
layer[0].GeoCoordinate = new GeoCoordinate();
}A legutolsó sor a lényeges: layer[0].GeoCoordinate = new GeoCoordinate();
Ez adja meg a pushpin helyzetét, de nem tudom, hogy hogyan tudnám lekérni a jelenlegi pozíciót..
Valakinek ötlet?
Bocsi a fogalmazásért, baromira meg vagyok fázva, a kiló cataflam meg kábít
-
trisztan94
őstag
Hali
mennyire engedi a Windows Phone 8 sdk-ja azt, hogy megszerezzük az összes notification-t? Vagy akar az is eleg lenne, ha az élő csempék notificationjeit ki tudnam nyerni valahogy.
ötlet?
-
trisztan94
őstag
válasz
leximester #4650 üzenetére
Ha windows 8 store-ba raksz app-ot, akkor hagyd a fszba a c#-ozást, használd a 8.1 winjs támogatását. Úgy tudom afelé hajlik a ms store, hogy egységes html+js appok legyenek Windows 8.x-re és Windows Phone 8.x+-ra is.
(forrás: egyik ismerősöm, hasonlóan hozzám a Dreamspark programban van benne, találkozott a MS egyik képviselőjével, és ő mondta ezt az egységes WinJS dolgot. A tévedés jogát fenntartom)
-
trisztan94
őstag
Múltkor elfelejtettem megköszönni
Végül így csináltam, sikerült is
Érdekes a Bing Maps és a Google Maps között a különbség. A Google Maps pontatlanabb volt, de mindet sikerült átrakni lat-long koordinátákba, a Bing Maps párat (124-et az 5000 valamennyiből) nem talált, de kb méterre pontosan berakta a koordinátákat. Sokat fejlődött az elmúlt pár hónapban.
-
trisztan94
őstag
Bing Maps API-val lehetséges valahogy egy címből kinyerni a GPS koordinátákat? (lat-long)
Leszedtem a NAV oldaláról a Nemzeti Dohányboltok listáját, de csak címek vannak benne. Szeretnék lefuttatni rá egy script-et, ami a címekből GPS koordinátákat készít. Nagyon bonyolult?
-
trisztan94
őstag
válasz
Szabesz #4599 üzenetére
Tényleg le van írva
Viszont elindítom a Win8SharedSDKTools.msi-t, bejön a "Please wait while windows configures your installation" képernyő, de utána nem jön be semmilyen telepítő..
Inkább visszaállítom a dátumot.
Durva, hogy a MS saját platformjára (ami jelen pillanatban nem nagyon dőzsöl az alkalmazásokban) ennyire bonyolult fejleszteni...
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Mi az istenért nem tudom felrakni a Windows Phone-os express Visual Studio-t?
Windows 8.1 van a gépen. Próbáltam már repair-rel, uninstall-install, restart, minden lehetséges dolog. Próbáltam a webes telepítőt és az iso-ból történő telepítést is, de mindkettőre ezt a hibát kapom:Miért írja azt, hogy "User cancelled installation", amikor nem én voltam?
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Tud valamelyikotok jo leirast, hogy pontosan mi a kulonbseg a struct, enum es class kozott? Mikor melyiket kell hasznalni, ertitek.
illetve egy list, icollection, iterator osszehasonlitas is jo lenne
koszi!
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Struktogram algoritmus készítésére van valami jó (lehetőleg ingyenes) progi Windows alá? Excelen gondolkoztam, de hátha van valami olyan ami direkt erre lett készítve
Azt sem tudom, hogy hol jár a fejem, papíron irkálom őket, de ugye sokkal nehezebb így rendszerezni / javítani, stb, ezért lenne jó
Köszönöm!
-
trisztan94
őstag
válasz
leximester #4500 üzenetére
Egy sima html oldalt csinálsz. Sőt, az sem kell, egy text fájlba beleírod a dolgokat amik kellenek (ha több dolog van, akkor mondjuk érdemes valahogy rendszerezni), felnyomod a tárhelyedre majd egy remote kérést küldesz rá.
Ha jól tudom csharp-ban lehet remote kéréseket csinálni. Majd az okosak kijavítanak, ha nem
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4470 üzenetére
Köszönöm szépen, este meglesem élesben is
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4467 üzenetére
Köszi, hogy szenvedtek velem
Így néz ki nekem:
public sealed class Sexes
{
public static readonly Sexes Male;
public static readonly Sexes Female;
public static readonly Sexes DoNotTell;
static Sexes()
{
Male = new Sexes("Férfi", 1);
Female = new Sexes("Nő", 2);
DoNotTell = new Sexes("Nem szeretném megmondani", 3);
}
private Sexes(string name, int value)
{
//Ide mit kell írni?
}
}A legalsó private metódusba mit kell írni? Return value-t? Hogy tudok az értékekre hivatkozni DropDownList-ből vagy akár máshonnan?
martonx:
"Jellemzően a View-khoz ViewModelleket érdemes készíteni"
Használom is őket, mióta felfedeztem, hogy van ilyen
Nem tudom, hogy jól használom-e őket viszont, minden egyes módosításhoz külön kell ViewModel?
Nekem úgy van, hogy van a regisztráció, profilmódosítás, beállítások. Na most mindegyikhez van egy ViewModel: RegisterModel, ProfileModel, SettingsModel. Ezen kívül van a felhasználók model-je, a User model.
A TempData-t hogy tudom ViewModel-lel helyettesíteni? Én akkor szoktam azt használni, amikor kiírok valami üzit, mondjuk form elküldése után:TempData["SuccessfulProfileModification"] = "Sikeresen megváltoztattad az adataid!";
return View(ProfileViewModel);Ezt hogy lehet beépíteni a ViewModel-be?
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4464 üzenetére
Köszönöm, így működik!
"Enum helyett használj type code class-t"
A type code class az egy sima osztály? Strukt is ilyesmi nem?
Vagy ez:public string asd ()
{
string 1 = "egy"... stb
}Nem tudsz jó oktatóanyagot róla? Az MVC-s pluralsight videókból próbálom tanulgatni a nyelvet, de hát valahogy nem megy annyira jól. Meg hát ugye az írásos tutorialokból (MVC music store) Még a Pro ASP.NET MVC 4 könyv is megvan..
-
trisztan94
őstag
válasz
martonx #4462 üzenetére
Sehogy, mert kiszedtem azt az egész részt a kódómból, mert ahogy láttam az csak a viewbag változót hozza létre, így csak a fent leírt enum maradt. De visszarakom a viewbag-os megoldást, meglesem úgy:
Na, így néz most ki a controller, visszatéve a viewbag-et:
public enum Sexes { Válassz_egyet, Férfi, Nő, Nem_szeretném_megmondani };
private void SetViewBagSex (Sexes Sex)
{
IEnumerable<Sexes> values =
Enum.GetValues(typeof(Sexes))
.Cast<Sexes>();
IEnumerable<SelectListItem> items =
from value in values
select new SelectListItem
{
Text = value.ToString(),
Value = value.ToString(),
Selected = value == Sex,
};
ViewBag.Sex = items;
}
//
// GET: /Regisztracio/
public ActionResult Regisztracio()
{
SetViewBagSex(Sexes.Férfi);
return View();
}és így a view-ban a DropDownList:
@Html.DropDownListFor(m => m.Sex, ViewBag.Sex)
Erre a dropdownlist-re ezt az errort dobja a visual studio:
'System.Web.Mvc.HtmlHelper<project.Models.RegisterModel>' has no applicable method named 'DropDownListFor' but appears to have an extension method by that name. Extension methods cannot be dynamically dispatched. Consider casting the dynamic arguments or calling the extension method without the extension method syntax. c:\Users\Trisztán\Documents\Visual Studio
-
trisztan94
őstag
válasz
martonx #4460 üzenetére
Elolvastam, aszerint csináltam enum-mal. Ott viszont nincsenek ezek a dolgok leírva
A ViewBag-os megoldás azért nem volt jó nekem, mert a Html.DropDownListFor<> error-t dob arra, hogy
m=> m.Sex, "viewbag változó"Sima Html.DropDownList engedi így: Html.DropDownList("viewbag változó"); , de nekem mindenképp a DropDownListFor kell.
-
trisztan94
őstag
Na, megint a Dropdownlist helper-rel kapcsolatban kérdeznék valami apróságot
Van egy ilyenem a Controller-ben:
public enum Sexes { Válassz_egyet, Férfi, Nő, Nem_szeretném_megmondani };
1.: Ha jól értem, hogy hogy működik, akkor a Sexes cuccnak a változóit rakja be a dropdown list <option> tag-jeibe, ugye?
Nekem így rakja be a select list-be:
<select id="Sex" name="Sex"><option>Válassz_egyet</option>
<option>Férfi</option>
<option>Nő</option>
<option>Nem_szeretném_megmondani</option>
</select>Na ugye most így rakja be, például az első lehetőség: "Válassz_egyet", ahelyett, hogy "Válassz egyet".
Kérdés: Hogy lehet azt, hogy ne a változónevet (vagy paraméternevet, nem tudom miaz) Hanem egy külön megadott stringet rakjon bele?
2. Hogy lehet értéket adni neki, hogy az <option> tag "value" attrubútumában az legyen?
Ilyen a View:
<li>
@Html.LabelFor(m => m.Sex)
@Html.DropDownListFor(m => m.Sex, new SelectList(Enum.GetValues(typeof(OneMillion.Controllers.OneMillionController.Sexes))))
</li> -
trisztan94
őstag
válasz
leximester #4454 üzenetére
Egy szerver adatbazissal oszt csokolom, ott tarolod az felhasznalokat es a pontjaikat majd az lekered a progival es csokkeno sorrendbe rakod.
Szerintem ehhez nem kell mssql, eleg egy sima mezei mysql (ha tzd csatlakozni a c# arra, de ezt majd az okosabbak megmondjak)
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4452 üzenetére
Koszonom szepen!
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4450 üzenetére
Köszönöm
Nu-Get-ből lehet felrakni a nyelvi csomagot, nem?
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4448 üzenetére
Köszönöm, sokat segítettél!
Bocsi, hogy mindig ilyen alap dolgokat kérdezek, de haladok!
Még egy ostoba kérdés:
Hogy tudom az alap validációs hibaüzeneteket megváltoztatni? Arra már rájöttem, hogy így lehet sajátot berakni: ModelState.AddModelError("Email", "A megadott e-mail cím már létezik.");
Én arra gondolok, amikor például nincs kitöltve egy mező, akkor ilyen hibaüzenetet rak ki:
"The felhasználó field is required."
Ezt szeretném magyarra változtatni, illetve a reCaptcha hibaüzeneteket, melyek alapból ilyenek:1., Üresen hagyva: "Invalid reCAPTCHA request. Missing response value."
2., Rosszul kitöltve: "The verification words are incorrect."Így adom át a model error-t a view-nak:
public ActionResult Regisztracio(RegisterModel model, bool captchaValid, string captchaErrorMessage)
{
if (ModelState.IsValid)
{
if (!captchaValid)
{
ModelState.AddModelError("recaptcha", captchaErrorMessage);
return View(model);
}
/*......*/
}}Arra már rájöttem, hogy a captchaErrorMessage változónak (tömb?) kell más értéket adni, de így nem történik semmi:
captchaErrorMessage = "Hiba"; -
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Valószínüleg egy nagyon alap kérdést teszek most fel, de szóljon mentségemre, hogy nem nagyon találtam google-n értelmes leírást
Tehát, ASP.NET MVC4-es webapp-ról beszélünk és egy regisztrációs oldalról.. Annyit szeretnék tenni, hogy a születési dátumnak ill. a nemnek egy listboxot hozok létre külön-külön. Na, itt jön a gond, nagyon nem vágom, hogy hogy kell a Html.ListBox(For)() helper-t használni
Addig eljutottam, hogy egy IEnumerable objektumot kell létrehozni, na de hol és miként? Egyáltalán mi az az IEnumerable? (Na jó, ennek majd utána nézek, biztos van fent valahol a neten
)
Úgy gondoljak rá, mint egy tömbre? Hol kell létrehozni, Controller-ben, model-ben, esetleg a View-ben? Hogy adom át a helper-nek?Ha tömbként gondolok rá, akkor így nézne ki nekem:
nem[0] = "Férfi";
nem[1] = "Nő";
nem[2] = ""Nem szeretném megmondani";Az születési éves meg szintén így, csak 1925-től 2000-ig.. feltöltöm egy for ciklussal oszt csókolom
Köszönöm cépen!
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4443 üzenetére
Köszönöm!
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
MVC4..
Egy gyors kérdésem lenne. Mennyire van gányolva ez a megoldás? Egy "profil" oldalt készítek a felhasználóknak, ahol az oldal kilistázza az adataikat(név, email, lakcím..stb..)Controller:
public ActionResult Profil()
{
var model = db.Users.ToList();
return View(model);
}View:
@model IEnumerable<project.Models.User>
@foreach (var item in Model)
{
if (item.UserName == WebSecurity.CurrentUserName)
{
@item.LastName @item.FirstName
}
}Szeritnem itt nagyon felesleges az a foreach.. Hogy kéne ennek kinéznie?
Szerk:
Ja, és akkor ez minden egyes adatnál ismételve van:
<li>
<label>Vezetéknév</label>
{
{
@item.LastName
}
}
</li>
<li>
<label>Keresztnév</label>
{
{
@item.FirstName
}
}
</li>
<li>
<label>Lakcím</label>
{
{
@item.Address
}
}
</li> -
trisztan94
őstag
válasz
martonx #4428 üzenetére
Teljesen hülyeséget akartam megvalósítani, már belátom
Ezzel elb@szni egy napot..
Basic projecten alapul amúgy a dolog.
Alapból az ugye nem a SimpleMembershipProvider-t használja, hanem a Default-ot. Na most én azt megváltoztattam a Simple-re, hogy tudjam használni a Websecurity.* cuccokat, de egy kisebb problémába ütköztem:A WebSecurity.InitializeDatabase* függvény ami nekem a global.asax.cs fájl App_start metódusában van létrehozza alapból a WebPages_Membership, roles és oauth táblákat az ab-ban, illetve a UserProfile táblát is. Na, most én annyit szeretnék, hogy a UserProfile tábla az eredeti UserId és UserName Key-eken kívül még sok más is helyet foglaljon benne.
Így néz ki a model class-em:
[Table("UserProfile")]
public class User
{
[Key]
[DatabaseGeneratedAttribute(DatabaseGeneratedOption.Identity)]
public int UserId { get; set; }
public string UserName { get; set; }
//public string Email { get; set; }
//public string Password { get; set; }
public string FirstName { get; set; }
public string LastName { get; set; }
public int Age { get; set; }
public string Sex { get; set; }
public string SecretQuestion { get; set; }
public string SecretQuestionAnswer { get; set; }
public int MoneyIn { get; set; }
public int MoneyOut { get; set; }
public int TimesWon { get; set; }
}Migrations be van kapcsolva, elvileg csak egy Update-Database parancs kellene neki a Package Manager Console-ban, hogy beállítsa ezeket az értékeket a UserProfile táblában, nem?
Ezt a hibát dobja a PacManC:
Column names in each table must be unique. Column name 'UserId' in table 'dbo.UserProfile' is specified more than once.
Na most ez mi az isten?! -
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #4424 üzenetére
Igazatok van, fáradt voltam, na
Visszaraktam, máshogy csinálom, így már patent
Más:
RoleManager értékét hol tudom állítani?
A global.asax.cs-be beraktam ezt a sort
WebSecurity.InitializeDatabaseConnection("DefaultConnection", "UserProfile", "UserId", "UserName", autoCreateTables: true);
De azt az exception-t dobja, hogy RoleManager is not enabled -
trisztan94
őstag
válasz
martonx #4421 üzenetére
Miért nem?
Gondoltam több Controller-re osztom a különböző funkciókat, hogy átláthatóbb legyen, korábban egyben volt az egész, már a fejemet fogtam az átláthatatlanság miatt.
Akkor ugye úgy volt, hogy a controller-t szedtem ki az url-ből és csak az action/id látszott, DE default-ra volt állítva a kezdolapController.
Most pont fordítva szeretném ugye, a Controller-t kiírni és az Action-t nem.Vagy ez így hülyeség?
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Egy olyan hibába botlottam amibe még sosem, biztos valami semmiség, de nem tudok rájönni mi lehet
ASP.NET MVC4
Lényeg:
Megváltoztattam a default route-ot erre:
routes.MapRoute(
name: "Default",
url: "{controller}/{id}",
defaults: new { controller = "Kezdolap", action = "Index", id = UrlParameter.Optional }
);Tehát a lényeg, hogy az url-ben nem szeretném, ha kiíródna az action, ezért leszedtem.
Na most, több controller-em is van: BejelentkezesController, RegisztracioController stb... Ezekre egy ActionLink-kel hivatkozok a Layout fájlomban így:
@Html.ActionLink("Bejelentkezés", "Login", "Bejelentkezes")Tehát ugye Bejelentkezés legyen a link szövege, Login a controller action amire hivatkozok és Bejelentkezes a Controller amire hivatkozok. Ebben a Controllerben csak a Login action van, más nem.
Na a problémám az lenne, hogy nem linkel rá a Controller-re ill. az action-re amire kéne. Buildet természetesen nyomtam rá.. Még forráskód nézetben, böngészőben is simán localhost-ra mutatnak a linkek. Mind ezt csinálja.Mi lehet a gond?
Szerk:
Még annyit hozzátennék, hogy URL kérésre sem reagál. Tehát /Bejelentkezes/-re, /Bejlentkezes/Login/-ra ill /Bejelentkezes/Login.cshtml-re sem, 404-es hibát dob. -
trisztan94
őstag
ASP.NET MVC 4 mennyire jó biztonság terén? Mindenki csak dícséri nekem, de azért gondoltam titeket is megkérdezlek
Egy olyan projecthez használnám, ahol a leglényegesebb a biztonság. Tudtok ajánlani jó írásokat MVC4-es biztonságról? Mit kell csinálni, hogy kell csinálni.
Danke!
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Ábécé sorrendbe szeretnék rendezni egy struct típusú tömböt, de valamiért nem engedi
Így néz ki a tömböm: (amit korábban sztanozs kolléga segített megírni
)
public struct Konyv
{
public int ar;
public int raktaron;
public string cim;
public Konyv(int ar, int raktaron, string cim)
{
this.ar = ar;
this.raktaron = raktaron;
this.cim = cim;
}
}
List<Konyv> raktar = new List<Konyv>();Sajnos nem lehet a raktar.Sort(...) metódust használni, erre külön felhívta a tanárom a figyelmem, tehát hard-code-olni kell.
Ezzel a megoldással próbálkozom jelenleg:
int i = 0;
int x;
foreach (var adat in raktar)
{
for (int j = i+1; j < adat.cim.Length; j++)
{
x = adat.cim[i].CompareTo(adat.cim[j]);
if (x < 0)
{
}
if (x > 0)
{
adat.cim[i] = adat.cim[j];
adat.cim[j] = adat.cim[i];
}
if (x == 0)
{
}
}Ezt az errort dobja a VS:
Error 1 Property or indexer 'string.this[int]' cannot be assigned to -- it is read only
Error 2 Property or indexer 'string.this[int]' cannot be assigned to -- it is read only -
trisztan94
őstag
Sziasztok megint!
Foreach-en belül hogy lehet datagridview-t feltölteni?
private void b_adottArFeletti_Click(object sender, EventArgs e)
{
int adottAr = Convert.ToInt32(tb_adottAr.Text);
int nagyobb = raktar.Count(r => r.ar > adottAr);
DGV2.ColumnCount = 3;
DGV2.RowCount = nagyobb;
foreach(var adat in raktar)
{
DGV2.Rows[].Cells[0].Value = adat.cim;
DGV2.Rows[].Cells[1].Value = adat.ar;
DGV2.Rows[].Cells[2].Value = adat.raktaron;
}
}Tehát itt a .Rows[]-nak kéne egy értéket. Ide vagy egy while vagy egy for ciklus kéne nem? Milyen kondícióval kéne lefutnia?
-
trisztan94
őstag
Soak:
Középiskola, de nem nevezném meg, nem az iskolával van bajom, hanem azzal az egy tanárral, meg hát problémákat sem akarok magamnak ebből adódóan
Úgy van, hogy 3 csoportra van osztva egy osztály prog gyak-ra, csak ez az egy tanár ilyen, a többi mind rendesen tanító, egyetemi programozó-matematikus végzettségű, munkáját szerető fiatal tanár ("fiatal"), csak hát csoportot nem lehet váltaniAmúgy XP megy még a gépeken, Infó órán dreamweaver 2004, kötelezően html4, css2.. (mondjuk ez nem a suli hibája, az érettségi kicsit le van maradva e tekintetben)
-
trisztan94
őstag
Igazából a tanárom egy s*ggfej, 64 éves, sok mindent ő sem tud, az okosabb diákok magyaráznak néha neki el dolgokat.. Látszik rajta, hogy nagyon elege van már a munkájából, az az igazi zsémbes öregember
Ráadásul ha merek kérdezni valamit én vagyok a hülye, hogy nem tudom mi van, de persze, ha a "kedvencei" kérdeznek valami baromságot akkor mosolyogva mondja nekik..
Objektumokról nem esett még szó, nem csinálunk olyan bonyolult feladatokat, nagyjából megvan, hogy mit csinálnak, meg hogy mik azok. (Mivel a Webszerkesztést (ASP.NET, JS) magamtól viszonylag "kitanultam", ott használom is őket, de Win desktopban még sosem foglalkoztam velük komolyabban)
Tehát tudom, hogy mik azok, de nem ismerem őket annyira.Az órai feladatok nagy része txt fájlból olvasás és DataGridView-ben történő megjelenítésük körül forog, nem rég mentük kicsit bele a metódusokba. Ja, ráadásul a mintafeladatok (általában) Delphi-ben vannak írva, mikor C#-ot tanulunk.
Köszönöm, public-kal szépen megy
-
trisztan94
őstag
válasz
sztanozs #4270 üzenetére
Ja persze, ez a cél
Viszont egy ilyen hibát dob a sum-ra:
'konyves.Alap.Program.Konyv.ar' is inaccessible due to its protection levelAnnyit felfogtam, hogy nem fér hozzá a "Konyv" struktúrához, de azt nem, hogy miért. Ugyanazt írtam, mint te, public-ra van állítva, a struktogrammot az InitializeCompontents() és az első click metódus közé raktam (oda mennek a globális változók, nem?)
Ez ugye egy button click eseményen belül van, így:private void b_osszertek_Click(object sender, EventArgs e)
{
int ossz = raktar.Sum(r => r.raktaron * r.ar);
} -
trisztan94
őstag
válasz
dabadab #4263 üzenetére
Azért írtam 32-vel, mert ebben a feladatban nem változik a "raktárkészlet", mindig 32 könyv lesz. Egy txt fájlból olvassa ki a program az adatokat StreamReader-rel ill. szétvágja azokat.
Ilyen a txt fájl struktúrája:
3000 5 Cim
Ahol a '3000' az ár, az '5' a darab a 'Cím' pedig a könyv címe. Ezért is raktam 3 külön tömbbe a dolgokat, gondoltam így könnyebb lesz rájuk hivatkozni. (DataGridView-t töltök fel vele)A struktúra és a class(Athlon64+ javaslata) az ugyan az, vagy két külön dolog? Melyik "jobb" erre a célra?
ASP.Net-ben model class-ekbe írom a dolgokat, ez körülbelül ugyan az, nem?Bocsi a sötétségemért
-
trisztan94
őstag
válasz
sztanozs #4259 üzenetére
Hülyén fogalmaztam
Itt a programból egy részlet:
private void b_osszertek_Click(object sender, EventArgs e)
{
int ossz = 0;
for (int i = 0; i < 32; i++)
{
ossz = ossz + (ar[i] * raktaron[i]);
}
l_megjelenites.Text = "A raktárkészlet összértéke: " + ossz.ToString() + " Ft";
}
private void b_kifogyott_Click(object sender, EventArgs e)
{
bool kifogyott = false;
{
if (raktaron[i] == 0)
{
kifogyott = true;
}
}
}
private void b_adottAr_Click(object sender, EventArgs e)
{
int adottAr = Convert.ToInt32(tb_adottAr.Text);
int szamlalo = 0;
{
if (ar[i] < adottAr)
{
szamlalo++;
}
}
l_megjelenites.Text = szamlalo + "-féle könyv kapható " + adottAr + "Ft alatt.";
}Mindig ugyan azt a for ciklust használom, csak néha rakok bele egy elágazást, hogy megnézzek valamit, ezt szeretném ugye egy metódusba elintézni, hogy ne kelljen mindig kiírni a for ciklust. Vagy ezt felesleges metódusba rakni?
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek / akarok megvalósítani, nem vagyok még annyira otthon a témábanAnnyi lenne a lényeg, hogy egy metódusba szeretnék egy for ciklust rakni, mivel a 9 gomb ami a programban van mind használja pontosan ugyan azt.. Viszont van pár eset amikor elágazás is lenne benne.
Tehát, megoldható, hogy egy metódusba for ciklust rakva, paraméterként egy elágazást, esetleg egy másik ciklust adjak neki?
Köszi!
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
ASP.Net mvc4
Visual Studion belül (2012 express for web) lehet adatbázis tábla definíciót változtatni? Egy nyamvadt e-mail kulcsot szeretnék hozzáadni a UserProfile táblához, de mindig menteni akarja a .sql fájlt. Van erre valami egyszerű megoldás?
felbsz..Szerk: hoppá, nem válaszolni akartam
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
ASP.NET MVC 4-ben melyik a default Controller? Megváltoztattam a HomeController-t NewsController-é, így viszont a sima futtatáskor, tehát amikor /-re megy a request 404-et dob ki. Ha beírom, hogy /news akkor kidobja a News View-t. Alapból ez lenne a kezdőlap. Hogy tudom erre átálítani?Köszi!
-
trisztan94
őstag
válasz
sztanozs #4064 üzenetére
Köszi, de a column width-re már rájöttem, a TopLeftHeaderCell és a Column headercelljének szeretnék szélességet adni! (tehát ahol az a szöveg van, hogy: A Versenyzők sorszáma) A wrapper résznél függőlegesen, tehát magasság szempontjából gondoltam.
Ui.: most látom,hogy this.width / 2-őt írtam, nem ezt akartam, hanem this.height/2-t. De gondolom ez nem így néz ki kódban.. -
trisztan94
őstag
Hello
DataGridView-nek szeretném a TopLeftHeaderCell illetve a DataGridView.Rows[index].HeaderCellméretétszélességét nagyobbra állítani. Hogy kell? Már vagy fél órája bogarászom a funkciókat, minden mást megtaláltam csak ezeket nemEsetleg külön színt lehet adni nekik?
Így néz ki most:
Estleg azt hogy adom meg, hogy ne lógjon ki a megadott wrapperből? (az wrapper, nem?)
én valami olyasmire gondoltam, hogy this.width / 2 (vagy valami ilyesmi, nem nagyon mentem még bele, a lényeget gondolom értitek)
Köszi,
T -
trisztan94
őstag
válasz
WonderCSabo #3243 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek, sikerült
-
trisztan94
őstag
Hát ezt én is így logikáztam ki, de a kódot nem tudom megírni
Edit:
Eddig erre jutottam:
void gombertek(object sender, EventArgs e)
{
(sender as Button).Text = (sender as Button).Tag.ToString();
(sender as Button).Enabled = false;
(sender as Button).BackColor = Color.White;
for (int i = 0; i < 2;i++ )
{
felforgatott[i] = int.Parse((sender as Button).Text);
if (felforgatott[i] != int.Parse((sender as Button).Text))
{
(sender as Button).BackColor = Color.Black;
}
else
{
}
}
} -
trisztan94
őstag
Sziasztok!
1-2 hónapja tanulgatom a C#-ot, jelenleg egy memóriajátékot akarok írni, de valamit nem tudok, és sehogy sem tudok rájönni. A program lényege, (gondolom mindenki tudja, hogy mi egy memóriajáték, de azért leírom) hogy van egy 4x4-es panelem feltöltve gombokkal, amik feketék alaphelyzetben. Rákattintasz, fehér lesz és kidob egy számot. Eddig minden klafa, tök jól működik, viszont elakadtam ott, hogy leellenőrizze a program, hogy ha a második kattintással felhozott gomb értéke nem egyezik az előzővel, akkor állítsa vissza feketére, ha egyezik, akkor meg maradjon úgy. Több órája ezzel sz@rakodok, sehogy sem tudok rájönni.
Itt a kód:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;
namespace Memória
{
public partial class Form1 : Form
{
int lepesek = 0;
int talalatok = 0;
Button[] gombok = new Button[16];
Random r = new Random();
int elsogomb;
public Form1()
{
InitializeComponent();
}
private void but_new_Click(object sender, EventArgs e)
{
for (int i = 0; i < 16; i++)
{
gombok[i] = new Button();
gombok[i].Parent = panel;
gombok[i].Width = panel.Width / 4;
gombok[i].Height = panel.Height / 4;
gombok[i].Left = (i % 4) * (panel.Width / 4);
gombok[i].Top = (i / 4) * (panel.Height / 4);
gombok[i].BackColor = Color.Black;
gombok[i].Click += gombertek;
}
for (int i = 0; i < 8; i++)
{
for (int j = 0; j < 2; j++)
{
bool lerakva = false;
while(!lerakva)
{
int mivanmi = r.Next(0,16);
if (gombok[mivanmi].Tag==null)
{
lerakva = true;
gombok[mivanmi].Tag = i+1;
}
}
}
}
}
void gombertek(object sender, EventArgs e)
{
(sender as Button).Text = (sender as Button).Tag.ToString();
(sender as Button).Enabled = false;
elsogomb = int.Parse((sender as Button).Text);
}
void ugyanaz(object sender, EventArgs e)
{
}
private void but_exit_Click(object sender, EventArgs e)
{
this.Close();
}
}
}Köszönöm előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged