- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: SSD hűtés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt1
tag
Sziasztok!
Windows Form Applicationsben szeretnék létrehozni egy kis játékot (táblajáték). A grafikus részével kapcsolatban szeretnék kérdezni. Egy olyan problémám akadt, hogy a pálya egyik részét szeretném csak frissíteni (bábuk), a másik részét nem (tábla).
A frissítést úgy oldom meg, hogy létrehoztam egy Timert, amivel meghívom minden időközönként a függvényt, amivel azt rajzolom ki, amit frissíteni szeretnék (bábuk). (Ezt valószínűleg módosítani fogom arra, hogy Timer helyett egy gomb lenyomásakor fog csak frissíteni, nem állandóan, mert zavaró a pálya folyamatos villogása.) Ennek a függvénynek az elejére beraktam azt, hogybabugraph.Clear(Color.Ivory);
amivel elérem azt, hogy nem marad ott a képernyőn a minden egyes frissítés után a amit kirajzolt. Ez ugye azért kell, mert ha egy bábuval ellépek, akkor ottmaradna az eredeti helyen is kirajzolva.
A probléma az, hogy a Clear a táblát is letörli (tehát minden kirajzolt elemet), pedig azt nem kéne, mert így a második kirajzolásnál már csak a bábuk vannak ott, pedig én azt hittem, hogy ha úgy hívom meg, ahogy fent is írtam, akkor csak azt a babugraph részt fogja törölni a kirajzolásból, nem pedig a teljes kirajzolást.
Van erre valamilyen módszer, amivel el lehetne azt érni, hogy a pálya ne törlődjön, csak egy részét frissítse a kirajzolásnak? A pályát ráadásul nem is itt rajzolom ki, hanem aForm1_Paint
függvényben, nem értem miért nullázza le az egészet.
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- A játékfejlesztők közel 90 százaléka AI-ügynökkel dolgozik
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Facebook és Messenger
- Elektromos autók - motorok
- iPhone-t használók OFF topikja
- Hollow Knight: Silksong - Szeptember 4!
- Ezek az új Google Pixel cuccok hivatalos magyar árai
- Trollok komolyan
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Remek áron Lenovo Flex 5 14 laptop/2in1/Touch/Ryzen 3 5300U/8GB/256 GB SSD/14"/Gari
- Spectre x360 16 2-in-1 16" 3K IPS érintő i7-1360P Arc A370M 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS i7-1165G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP EliteBook 865 G9 Ryzen 5 6600U / 16GB DDR5 RAM / 256GB SSD / FHD+ Gari
- Lenovo Thinkpad x13 gen 2 Ryzen 5 pro 5650U 16GB RAM 256 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest