Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• trisztan94

őstag

Van nekem egy Button-öm. Meg még 15 másik - tehát összesen 16.

Ezeket a gombokat drag and drop módszerrel (WP Toolkitet alkalmazva) lehet behúzgálni egy dobozba. Ha megfelel a doboz feltételének a gomb, akkor eltüntetem (Collapsed Visiblity) és beállítom a doboz értékét a gomb értékére.

Ez eddig rendben is volt. Viszont most ki lett találva, hogy legyen cserélhető a doboz értéke, ergo, ha új gombot húzok bele miután már be lett húzva egy gomb, akkor a doboz értéke legyen az új gomb értéke, a korábban behúzott gomb pedig kerüljön vissza eredeti helyére.

Azzal van problémám, hogy nem tudom visszarakni a korábban behúzott gombot eredeti helyére.

Ezzel próbálkoztam:

Csináltam egy lastDroppedButton változót. Ez Button típusú, a ManipulationCompleted eseményben ennek értékül adom az aktuálisan húzott gombot.
    Csináltam továbbá egy lastDroppedButtonInitialPositionnevű változót, ami Point típusú. Ennek értéket a ManipulationStarted eseményben adok:

private void Button_ManipulationStarted(object sender, System.Windows.Input.ManipulationStartedEventArgs e)
    {
    dragTranslation = new TranslateTransform();
    draggedButton = (Button)sender;
    lastDroppedButtonInitialPosition.X = draggedButton.TransformToVisual(DragNDrop).TransformBounds(new Rect(0, 0, draggedButton.Width, draggedButton.Height)).X;
    lastDroppedButtonInitialPosition.Y = draggedButton.TransformToVisual(DragNDrop).TransformBounds(new Rect(0, 0, draggedButton.Width, draggedButton.Height)).Y;
    }

Ez szépen el is menti a gomb eredeti helyét.

Tehát a kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom explicit megmondani egy gombnak, hogy a pozíciója x,y legyen?

Új hozzászólás Aktív témák