- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- skoda12: Webshopos átverések
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A nagy BOR topic
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gülredy
tag
ubid kérdéseire a válaszok engem is érdekelnének.
ArchElf:
"Amúgy mivel a kód többi része nem is látható, nem is tudom elképzelni, hogy volt többször lefuttatható a switch rész."goto címke paranncsal
Tehát ha azt választja a felhasználó hogy igen újra akar választani a termékek közül akkor arra van egy switch i vagy n elágazás és ha i-t nyom akkor goto címkét használok.A hibát egyébként megoldottam, tényleg rossz helyen volt a változó deklarálva, csak nem vettem észre. Pedig szinte mindig szoktam használni a debugot de ez esetben ez kimaradt a használata.
Még lenn még egy kérdésem, ha már ezt így megoldottuk:
int valasztas;
valasztas = int.Parse(Console.ReadLine());Itt kérem be azt a számot ami a termékek száma. Magyarul amit választani akarok.
Az lenne kérdésem, hogy itt szükséges parse-olni vagy megoldhatnám parse nélkül?
A fontosabb dolog amire a választ kérném, mivel nem használtam még sok kivételkezelést, így nem igazán vagyok otthonos benne.
Szóval a fenti int.Parse-os sornál szeretném lekezelni a kivételt mivel ha beírom neki hogy 100 az oké arra van egy if utasítás de ha beírok neki mondjuk 50 db 9est akkor dob egy overflow exception-t. Ebből azt akarnám kihozni hogy ha ilyen nagy számot ír be akkor ne exceptiont dobjon hanem csak egy üzenetet hogy "túl nagy a megadott szám".Mindenképp kivételkezeléssel szeretném megoldani hogy ennek a használatával is jobban tisztában legyek!
Ja és köszönöm mindenkinek aki eddig válaszolt!!
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Samsung Galaxy Watch 6 LTE 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Iphone 14 Plus Lila 128GB AJÁNDÉK TÖLTŐ // Számla // Garacia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest