- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gülredy
tag
ubid kérdéseire a válaszok engem is érdekelnének.
ArchElf:
"Amúgy mivel a kód többi része nem is látható, nem is tudom elképzelni, hogy volt többször lefuttatható a switch rész."goto címke paranncsal
Tehát ha azt választja a felhasználó hogy igen újra akar választani a termékek közül akkor arra van egy switch i vagy n elágazás és ha i-t nyom akkor goto címkét használok.A hibát egyébként megoldottam, tényleg rossz helyen volt a változó deklarálva, csak nem vettem észre. Pedig szinte mindig szoktam használni a debugot de ez esetben ez kimaradt a használata.
Még lenn még egy kérdésem, ha már ezt így megoldottuk:
int valasztas;
valasztas = int.Parse(Console.ReadLine());Itt kérem be azt a számot ami a termékek száma. Magyarul amit választani akarok.
Az lenne kérdésem, hogy itt szükséges parse-olni vagy megoldhatnám parse nélkül?
A fontosabb dolog amire a választ kérném, mivel nem használtam még sok kivételkezelést, így nem igazán vagyok otthonos benne.
Szóval a fenti int.Parse-os sornál szeretném lekezelni a kivételt mivel ha beírom neki hogy 100 az oké arra van egy if utasítás de ha beírok neki mondjuk 50 db 9est akkor dob egy overflow exception-t. Ebből azt akarnám kihozni hogy ha ilyen nagy számot ír be akkor ne exceptiont dobjon hanem csak egy üzenetet hogy "túl nagy a megadott szám".Mindenképp kivételkezeléssel szeretném megoldani hogy ennek a használatával is jobban tisztában legyek!
Ja és köszönöm mindenkinek aki eddig válaszolt!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Xbox Series X|S
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik
- Yettel topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 43mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest