Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
martonx
veterán
akkor te voltál az aki devportálon is ezt kérdezte.
Ott sem válaszoltam rá, mert a válasz szerintem ebben az esetben az, hogy: sehogy, de mérget azért nem vennék rá.
SL OOB alkalmazás akkor tud offline is működni, ha erre fel van készítve kódban. Ha szarul írták meg, és induláskor mindenképpen le akar valamit húzni netről, akkor az tudtommal soha a büdös életben nem fog neked offline futni.
De mint mondtam mérget nem vennék rá.
Én kérek elnézést!
-
amargo
addikt
Nem, de igazából kipróbáltam egy szimpla projekten is és ott is futott, de még MVC-nél is.
Ha valami hasonló probléma lenne, akkor egy másik googlemap content hozzáadása nem oldaná meg a dolgot.. holnap debug leszmartonx:Igen én
Én is erre jutottam, de sokan vannak, akik jobban értenek hozzá és lehet valami elkerülte a figyelmem. Nem szarul írták meg, csak nem gondolták, hogy offline akarja valaki telepíteni is.. vagy fene tudjaDe 1 trükköt azért tudok rá:
IIS, ami agyúval verébre..[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Bejött! Megy vele
Már csak egy aprócska problémám van vele, azóta 4 év fejlesztés történt benne és pont az a funkció nincs implementálva, ami kellene nekem
kml import..De ezek alapján majd elindulok.
Köszönöm a segítséget!Szerk:
Elkezdtem olvasgatni a fórumot és érdekes dolgot vettem észre, ettől vezérelve neki álltam megnézni a változásokat és a 2.5 is szépen fut, majd a 2.6-is, amibe az XML kezelés már implementálva lett.
Majd elkezdtem szépen végig nézni és kiderült, hogy a 3.2.1.0 verzió is szépen fut rajta
De a 3.2.1.1 esetén valami törés keletkezik az életében - majd megnézem.Köszönet a segítségért!
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Komolyan semmi csúnyát nem akarok írni rájuk, de első körben csak localhost-on tudtam kipróbálni és szépen ment.
Majd most felraktam a kinti host-ra. Dobálta a google map key hibákat. Az újabb verzióban nem, csak nem megy.. erre statikusként a ascx-be belerakva megy. Ha a motor szolgáltatja code behind-ból, akkor elhasal.Biztos én nem olvasok el valamit. De most már nem szórakozom vele.. megy és kész csak idegesít a statikus megadás..
-
veterán
Ezért nem is nagyon használom. Inkább akkor használom simán javascriptből.
<script type="text/javascript" src="http://maps.google.com/maps/api/js?sensor=false"></script>Például hőtérképhez:
"<%= UrlFactory.CreateUrl("Home.aspx/HeatmapTile", new { zoom="\"+zoom+\"", x="\"+ coord.x + \"", y="\"+coord.y+\"", client="google", type = ViewData["type"]}) %>";Kicsit talán bonyolultabbnak tűnik, de legalább jól megy.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz martonx #2092 üzenetére
Hát akkor úgy tűnik, nem fogunk egyetérteni, mert én nem úgy gondolom, hogy valaki nem tud programozni, és nem is lehet belőle jó szakember, ha pár tárgyat ellinkeskedik, mert lusta volt hozzá, nem érdekelte, nem értette, vagy egyáltalán köze nem volt hozzá, stb. De úgy tűnik, szerinted csak az lehet jó szakember, aki időben elvégzi az egyetemet, és minden tárgyat faszán elsőre megcsinál.
Én is csúszom, nem fogom időben befejezni az egyetemet, mert előtte már elvégeztem egy főiskolát, ami abszolúte nem informatikával kapcsolatos képzést adott, és már igencsak megkoptak az emlékeim középiskolából, ahol amúgy is qrvára szar, semmit nem érő matekképzés volt (ráadásul humán tagozat). Így is nagyon nehéz volt összeszedni azt a tudást, amivel az emberek többsége alapból érkezik egy egyetemre, lásd pl. deriválás, integrálás (ez most csak két kiragadott példa, ami elég alap kellene, hogy legyen a középiskolai képzésben is), amit mi egyáltalán nem vettünk középiskolában, meg úgy egyáltalán a reál jellegű tárgyakban való gondolkodást sem adták át. Gondolom mondanom sem kell, hogy programozást csak hírből ismertem. Így programozásból is iszonyat sokat szenvedtem, mire végül feltornásztam magam arra a szintre, ahol most tartok, hogy talán már normálisan meg tudok írni egy programot, és úgy érzem, közöm van az egészhez, érdekel, szeretem csinálni, és a sok gyakorlás miatt már jobban állok, mint sokan mások, akik eleve programozói ismeretekkel/vénával érkeztek az egyetemre.
De még így is tudom, hogy sehol nem állok a "jó programozó" kategóriától. (Legalább belátom.)
Részben a rendkívül gyenge előképzettség okán pár tárgyat nem sikerült elsőre megcsinálni, és persze volt olyan, amire nem is szántam annyi időt, amennyit kellene, elsősorban olyan matekos jellegű tárgyakra gondolok, amiket sokan kisujjukból kiráznak, számomra mégis nehéz volt felfogni az ott tanult dolgokat úgy, hogy előtte soha nem tanultam még csak hasonlót sem (lásd pl. "Bevezetés a számításelméletbe 2.", Algoritmuselmélet, stb. - ezekre nyilván azt fogjátok mondani, hogy "piha, hát mi volt az nekem, lószar az egész, halál egyszerű, csak gondolkodni kell", nekem nem, nyilván akkor ostoba vagyok).
Én sem fogom időben befejezni az egyetemi képzést, de azért annak ellenére remélem, attól még jó szakember lehetek, hogy Ti úgy gondoljátok, jó szakember már nem lehet, aki nem végez időben az egyetemmel...[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Erre is csak azt tudnám mondani, amit martonx-nek leírtam imént... gondolom hasonlóképpen gondolod, mint ő, hogy időben kell végezni az egyetemmel, és akkor az már egyértelműen előrevetíti azt is, hogy jó lesz valaki a szakmában. Ezzel abszolúte nem értek egyet, nem gondolom, hogy attól ér valaki többet, hogy a képzés minimális időtartama alatt sikerült elvégeznie az egyetemet/főiskolát.
Megerősítésként: igen, Ti nagyon ügyesek vagytok, hogy sikerült elsőre, de asszem vannak még egy páran, akik szeretnének jók lenni a szakmájukban attól függetlenül, hogy nem azonnal fejezték be a képzést, ahogy lehetett (aminek mondjuk nem csak a hereverés az oka).Sk8erPeter
-
shev7
veterán
válasz Sk8erPeter #2112 üzenetére
Persze, rengeteg oka lehet, de megis a herevere a leggyakoribbi ok... Nem mellesleg a kepzes szinvonala, a kovetelmenyek is folyamatosan csokkennek. Megis ennek ellenere gyakoribb az hogy valaki nem vegez idoben. Ez azert csak jelent valamit...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
martonx
veterán
válasz Sk8erPeter #2111 üzenetére
Természetesen az egyetem időben elvégzése nem az egyetlen mérvadója annak, hogy kiből lesz jó programozó. Azonban lássuk be, az én közvetlen évfolyamtársaim közül egyet sem tudnék mondani, aki azért bukott meg, mert fasza programozó lenne (hozzáteszem volt aki ezt hitte magáról, na ő volt az egyik legsötétebb), hanem mert agyhalottak voltak.
A munkahelyemen viszont tudok mondani olyan programozót, aki nálam nagyságrendekkel jobb, mégis csúszkál az egyetemen, mert főállásban napi 10-12 órát dolgozik, és mellette minimális ideje van tanulni (plusz éppen semmit nem is ad a tudásához az egyetem, csak meglesz a papírja arról, amihez egyébként is nagyon ért).
Szóval ilyenek is vannak, de ez nagyon ritka.
Én kérek elnézést!
-
amargo
addikt
válasz Sk8erPeter #2111 üzenetére
Én nem látom előfeltételnek a jó programozást és az egyetem időbeni befejezését.
Egy évfolyam társam tavaly abszolvált és - hála az égnek, nem és nem rosszmájúságból írom - úgy kivágták a szakdolgozat védésről, mint a sicc.. gyakorlatilag valahogy végig evickélte a féléveket.
Én 1 év csúszásban vagyok.. bizony az analízis komolyabb volt, mint elsőre gondoltam volna. Foghatnám a munkára is, meg egyéb körülményekre is a dolgot, de tudom, hogy vannak nálam sokkal ügyesebbek is, ettől még mindent meg kell tenni a fejlődésért és nem szeretek átcsusszanni tantárgyakon“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
törölt tag
válasz Sk8erPeter #2087 üzenetére
átneveztetnénk mondjuk "C# programozás"-ra vagy ehhez hasonlóra
Szerintem ez valóban jobb lenne, hiszen a Visual studio.net nem csak c#-ot tartalmaz, és természetesen c# sem csak a Visual studio.net-ben van.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz #90999040 #2118 üzenetére
Igen, én is erre gondolok, és tulajdonképpen ez a fórum - ahogy elnézem - a C#-programozásról szól elsősorban, nem csak úgy általában a .NET-ről.
Ha a többiek is egyetértenek, akkor megkérem a modikat a módosításra. Vélemény?Most azon tanakodtam, hogy helyesírás szerint "C# programozás" vagy "C#-programozás" (kötőjel). Én utóbbira tippelnék, mert tulképpen a C#-nak a programozása, de lehet, hogy tévedek.
======
shev7, martonx, amargo: asszem ezt túltárgyaltuk, nagyjából sikerült közös nevezőre hozni a véleményeket.Sk8erPeter
-
martonx
veterán
válasz Sk8erPeter #2119 üzenetére
Egyetértek. a túltárgyalásról és az átnevezésről is. Visual Basicnek úgyis van külön topikja.
Én kérek elnézést!
-
veterán
Csak egy pár mondat még az időben diplomázáshoz: Van egy guru ismerősöm, aki egy tantárgy miatt majdnem ott is hagyta a sulit, mégis vannak területek, ahol alig ismerek nála jobb szakembert. Sajnos ma az iskolák jó részében azt tanítják, amire van tanár és nem azt, amit kellene célirányosan. És óriási különbségek vannak levelező és nappali, idősebb és fiatalabb diákok között - mármint értékelésben.
[ Szerkesztve ]
-
kingabo
őstag
"Most azon tanakodtam, hogy helyesírás szerint "C# programozás" vagy "C#-programozás" (kötőjel). Én utóbbira tippelnék, mert tulképpen a C#-nak a programozása, de lehet, hogy tévedek. "
C ill C++-nál szóköz van nem kötőjel.
szerk: Cuda, batch, Opengl szintén.[ Szerkesztve ]
-
RM1
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy adott egy adatbázis, aminek néhány tábláját szeretném egy formon megjeleníteni, de nem szeretnék emiatt 500 label-t létrehozni, és a listbox elem sem megfelelő.
Valami olyat keresek, ami hasonló a PHP+mysql megoldásokhoz, amikor megjelenítünk
egy táblázatot, és abban megjelenik 20-40 rekord. Az oldalak között pedig lehet lapozni.
Hagyományos form projectről van szó, VS2008. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz kingabo #2122 üzenetére
És ki mondta, hogy a Prohardver a nagy helyesírásguru?
Amúgy meg >>> [link]....
Szóval ez még minimális szinten sem mérvadó.=======
(#2121) stevve : pontosan erre gondoltam én is. Ergo egyáltalán nem függ össze, ki mennyi idő alatt végez a sulival, és az, hogy valaki mekkora góré lesz a szakmájában.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
kingabo
őstag
válasz Sk8erPeter #2125 üzenetére
"Szóval ez még minimális szinten sem mérvadó"
Te neveztetted át a C++-ost arra!Nekem mind1, hogy szóköz vagy kötőjel van köztük, csak leírtam, hogy a többi hogy van.
Köszi az átnevezést!
-
veterán
válasz Sk8erPeter #2126 üzenetére
-
Elrood
őstag
Nem teljesen C#-ról van szó, hanem Visual Studio 2010-ről.
Gyorsbillentyűzés közben bekapcsoltam, hogy editorban jelezze a space és tab leütéseket:
Lehet, hogy már túl fáradt vagyok, de egyszerűen nem találom, hogy hol kell kikapcsolni.
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
martonx
veterán
Hátha van valaki, aki szintén próbálgatja a LightSwitch-et.
A kérdésem, hogy hogyan tudnék komplett táblát TRUNCATE-elni benne? A hagyományos alkalmazásokban erre használatos EF-es saját sql parancs futtatás nem működik benne, vagy csak én voltam béna?
Aztán másik megoldás, hogy csinálok erre a célra egy tárolt eljárást, és azt hívom meg. Sajnos ez sem járható út, mert SQL CE-t használok a teszt alkalmazásomban, és csak ez miatt nem is akarom SQL Express-esíteni.
Ha esetleg eddig még nem próbálgattátok az LS-t, akkor nagyon-nagyon melegen ajánlom minden .Net kedvelőnek! Brutális dolgokat össze lehet vele kattintgatni percek alatt (ehhez persze előbb meg kell ismerni).
Én kérek elnézést!
-
veterán
válasz martonx #2131 üzenetére
A LightSwitch együtt tud működni az EF-kel, úgyhogy nem itt lesz a kutya elásva. Milyen verziós EF-et használsz? Volt régebben valami bug a LS-ben, hogy nem lehetett System vagy User táblaneveket használni, bár ez tényleg régen volt. Nem lehet, hogy abban a lekérdezésben van valami gond?
-
Elrood
őstag
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Van-e itt valaki aki WPF - SQL CE - Entity Framework szentháromsággal szopatta már magát rajtam kívül?
Mert tőle megkérdezném, hogy hogyan lehet új adatot felvinni EF-en keresztül. És nehogy nekem valaki msdn-t, meg tutorialokat (mármint azt az egyet, ami pont ezzel a hárommal foglalkozik, és új adat felvitel is szerepel benne) linkeljen, mert ezen már túlvagyok.Konkrétan az érdekel, hogy miért van az, hogy EF-en keresztül működik az adatlekérdezés, törlés, módosítás, de az új adat felvitel az istennek se akar menni. Fasza, totál semmitmondó hibaüzenettel elszáll a SaveChanges().
Én kérek elnézést!
-
C^^
őstag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy generikus, egyirányú láncolt lista, amit be kéne járni foreach ciklussal.
Ehhez ugyebár a listának implementálnia kell az IEnumerable interfészt, amihez kell egy "felsoroló" generikus osztály, ami implementálja az IEnumerator-t (generikus formában).Ez idáig rendben is van, meg is írtam a "felsoroló" osztályt, illetve a listában implementálva van az IEnumerable interfész, hibát sem dob a fordító, viszont futásnál a foreach-t mintha egyszerűen átugraná a program.
Így néz ki a "bejáróm":
class ListaBejáró<T>:IEnumerator<T>
{
ListaElem<T> elso, akt;
public ListaBejáró(ListaElem<T> elso)
{
this.elso = elso;
akt = null;
}
public T Current
{
get { return akt.Adat; }
}
public void Dispose()
{
elso = null;
akt = null;
}
object System.Collections.IEnumerator.Current
{
get { return this.Current; }
}
public bool MoveNext()
{
if (akt==null)
{
akt = elso;
return false;
}
else
{
akt = akt.KovetkezoElem;
return true;
}
}
public void Reset()
{
akt = null;
}
}Így pedig az IEnumerable implementáció:
public IEnumerator<T> GetEnumerator()
{
ListaBejáró<T> bejaro = new ListaBejáró<T>(ElsoElem);
return bejaro;
}
System.Collections.IEnumerator System.Collections.IEnumerable.GetEnumerator()
{
return this.GetEnumerator();
}ListaElem<T> objektumokból áll maga a láncoltlista. Az objektumnak van "Adat" mezője, és egy referenciája a következő elemre "KovetkezoElem" néven.
Magának a listának van egy "ElsoElem" mezője, ami értelemszerűen a lista első elemét jelöli.
Mi lehet a hiba?
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
Igazából így sem jó, kivéve ha direkt csináltad a specifikáció ellenében.
If MoveNext passes the end of the collection, the enumerator is positioned after the last element in the collection and MoveNext returns false. When the enumerator is at this position, subsequent calls to MoveNext also return false until Reset is called.
A tiéd viszont újra elindul az elejéről automatikusan.
Jester
-
C^^
őstag
válasz Jester01 #2140 üzenetére
Pedig így működik.
A specifikáció azt mondja, hogy "Enumerators are positioned before the first element until the first MoveNext() call."
Jelen esetben ez az akt=null a konstruktorban.
Ha ezek után nincs benne a MoveNext()-ben az if (akt==null) akt=elso;, akkor soha nem fog ráállni az első elemre. (Dob is egy NullReferenceExeptiont.)Így is működik:
public bool MoveNext()
{
akt = akt.KovetkezoElem;
return akt != null;
}
Viszont akkor a konstruktorban egyből az első elemre kell állítani az aktot, ami szintén ellentmond a specifikációnak.Van egy olyan érzésem, hogy még mindig nem értek valamit.
-
Jester01
veterán
foreachben igen. Viszont idéztem a specifikációt miszerint ha a végére ért és falset adott vissza akkor az esetleges további MoveNext hívásoknak szintén falset kell visszaadni egészen addig amíg Reset hívás nincs. A te implementációd viszont ehelyett előlröl kezdi. Hogy ez zavar-e téged azt döntsd el magadnak.
Jester
-
Boolash
aktív tag
Sziasztok,
Van egy kis problémám, remélem tudtok segíteni.
Csináltam egy egyszerű formot asp .net-ben, melyben van egy gomb, mellyel egy újabb textbox jelenik meg, tehát egy újabb bevitel lehetséges. IE alatt jól megy, viszont firefox alatt szétcsúszik a táblázatom... Konkrétan a táblázat szélessége megnő, illetve a benne lévő oszlopok szélessége is megváltozik (pedig css-ben rögzítve vannak)aspx:
<asp:Table ID="Table1" runat="server" align="center" style="width: 60%;"
CellPadding="0" CellSpacing="0" BackColor="#DEDFDE" >
<asp:TableRow>
<asp:TableCell CssClass="style5">
Language
</asp:TableCell>
<asp:TableCell CssClass="style2">
<asp:TextBox ID="TextBox9" runat="server"></asp:TextBox>
</asp:TableRow>
Level:
<asp:DropDownList ID="DropDownList1" runat="server"></asp:DropDownList>
<asp:TableCell CssClass="style5" ColumnSpan="2" ForeColor="#FFFF66">
<input type="button" onclick="megjelenc1();" value="Add one more" />
<asp:TableRow ID="Lang2_1" style="display: none;" >
Language
<asp:TextBox ID="TextBox1" runat="server"></asp:TextBox>
<asp:TableRow ID="Lang2_2" style="display: none;">
Level:
<asp:DropDownList ID="DropDownList2" runat="server"></asp:DropDownList>
</asp:Table>A hozzá tartozó JS kód, szintén az .aspx -ben:
<script language="javascript" type="text/javascript">
function megjelenc1() {
if (document.getElementById("<%=Lang2_1.ClientID%>").style.display == 'none') {
document.getElementById("<%=Lang2_1.ClientID%>").style.display = 'inherit';
document.getElementById("<%=Lang2_2.ClientID%>").style.display = 'inherit';
} else {
document.getElementById("<%=Lang2_1.ClientID%>").style.display = 'none';
document.getElementById("<%=Lang2_2.ClientID%>").style.display = 'none';
}
}Code behindból is meg lehet oldani a megjelenítés / eltüntetést, viszont ott problémáim voltak a validáláskor, ezért döntöttem a JS mellett.
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Ryzen 5 3400G ingyenes Fox
- Bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB Natur Titan
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest