Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10001) skyrush7


skyrush7
aktív tag

Sziasztok!
Problémáma ütköztem, nemrég kezdtem el .NET Core-ban egy foglaló oldalt lérehozni a vendégházunkhoz. Az alapfunkcionalitás rendben, tudnak dátum szerint foglalást leadni, amely mentésre kerül a DB-be.
A probléma ott van, hogy jó lenne valamilyen szinten szinkronizálni Booking és Szállás.hu-val. Mindkettőhöz van egy iCal link.
Ezt hogyan tudnám beintegrálni a .NET-es oldalamba? Lényeg, hogy ne engedjen az oldal foglalni olyan dátumra, ahova már Bookingon keresztül le lett adva foglalás.
Sajnos neten nem nagyon találtam anyagot hozzá, aránylag kezdő is vagyok még. Az iCal.NET libraryra rátaláltam, de nem nagyon találtam oktatóanyagot hozzá, hogyan is lehetne használni.
Tudtok valami tippet adni merre induljak el?

(#10002) martonx válasza skyrush7 (#10001) üzenetére


martonx
veterán

Szia!

Ahogy látom a booking.com-nak van nagyon profi API-ja: Booking.com APIs and Documentation
Szallas.hu esetében viszont nem igazán találtam ilyet, én a helyedben felvenném velük a kapcsolatot, szeretném hinni, hogy van nekik is API-juk.
iCal-t a helyedben nem erőltetném, API integráció irányába mennék.

Én kérek elnézést!

(#10003) skyrush7 válasza martonx (#10002) üzenetére


skyrush7
aktív tag

Köszönöm szépen!

(#10004) rgeorge


rgeorge
addikt

Üdvözlet! Van egy .NET Framework 4.5 32 bites projekt (Visual Studio 2012), amiből az egyik assembly-nek a nevét sikerült magyarul megadni, azaz hosszú ékezetes betűket is tartalmaz.
Egy hónapja ez az alkalmazás nem indul el bizonyos eszközökön, ahol előtte igen. A program egyszerűen nem indul el, pontosabban elindul, majd az első UI felület (bejelentkezés) megjelenése előtt leáll, kivétel nem lép fel, az eseménynaplóba csak egy ucrtbase.dll hiba kerül bele.
Ha módosítjuk az assembly nevét magyar ékezetes betűk nélkülire, a program rendben működik. Találkozott más is ilyennel? Jó lenne az okokat is kideríteni, kereséssel nem találtam hasonló jelenséget.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#10005) fatal` válasza rgeorge (#10004) üzenetére


fatal`
titán

Első körben megnézném a rendszer területi és nyelvi beállításait. Különösen a nem unicode programok nyelvét, ez szokott angolon maradni és okozhat ilyen anomáliákat.

Más kérdés, hogy mégis miért kell a namespaceben/assemblyben ékezetet használni?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.