Új hozzászólás Aktív témák

• erich85T

csendes tag

Sziasztok!

Múltkor már írtam a fórumban, és kaptam is segítséget amiért nagyon hálás vagyok, nagyon megkönnyítette a munkámat. Azonban akadt egy másik problémám is amit megkellene oldanom excelben, remélem ismét sikerül valamiféle segítséget kapnom.

Feladat: Kamatszámítás
    Adott egy excel táblázat egy „Tartozások”, valamint egy „Jegybanki alapkamat” munkalappal.
    A „Tartozások” munkalapon az alábbi oszlopok vannak:
    Tartozás kezdetének dátuma - Tartozás kiegyenlítésének dátuma – Név - Tartozás összege (kamat nélkül) - Tartozás összege (kamattal)
    Az első 4 oszlopban lévő adatok adottak, nekem az 5. oszlopba kellene valamilyen módon Excel segítségével összeget számolnom a „Tartozás kezdetének dátuma „ valamint a „Tartozás kiegyenlítésének dátuma” alapján a „Jegybanki alapkamat” fülön lévő értékekkel.

A probléma az, hogy egy adott kezdő dátumtól az adott kiegyenlítés dátumáig akár több jegybanki alapkamat változás is történik. Eszerint több jegybanki alapkamattal kell számolni az adott intervallumban ahhoz, hogy megkapjuk a „Tartozás összege (kamattal)” oszlop értékeit.

Tehát röviden: Egy kezdő és egy befejező dátum közötti intervallumban az alaptartozásra akarom megkapni a kamattal számolt tartozás összegét úgy, hogy az adott dátumtól dátumig lévő időszakban több jegybanki alapkamattal kell számolnom.

Excel fájl: http://muszakitanacsado.hu/doksi/kamatszamitas2.xlsx

Találkozott e már valakin hasonló feladattal? Van-e valakinek valamiféle megoldása rá? Excelben ez egyszerűen megoldható vagy makroprogramot kell rá írni?

Előre is köszönöm a hozzászólásokat! :) :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés