- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
erich85T
csendes tag
Sziasztok!
Múltkor már írtam a fórumban, és kaptam is segítséget amiért nagyon hálás vagyok, nagyon megkönnyítette a munkámat. Azonban akadt egy másik problémám is amit megkellene oldanom excelben, remélem ismét sikerül valamiféle segítséget kapnom.
Feladat: Kamatszámítás
Adott egy excel táblázat egy „Tartozások”, valamint egy „Jegybanki alapkamat” munkalappal.
A „Tartozások” munkalapon az alábbi oszlopok vannak:
Tartozás kezdetének dátuma - Tartozás kiegyenlítésének dátuma – Név - Tartozás összege (kamat nélkül) - Tartozás összege (kamattal)
Az első 4 oszlopban lévő adatok adottak, nekem az 5. oszlopba kellene valamilyen módon Excel segítségével összeget számolnom a „Tartozás kezdetének dátuma „ valamint a „Tartozás kiegyenlítésének dátuma” alapján a „Jegybanki alapkamat” fülön lévő értékekkel.A probléma az, hogy egy adott kezdő dátumtól az adott kiegyenlítés dátumáig akár több jegybanki alapkamat változás is történik. Eszerint több jegybanki alapkamattal kell számolni az adott intervallumban ahhoz, hogy megkapjuk a „Tartozás összege (kamattal)” oszlop értékeit.
Tehát röviden: Egy kezdő és egy befejező dátum közötti intervallumban az alaptartozásra akarom megkapni a kamattal számolt tartozás összegét úgy, hogy az adott dátumtól dátumig lévő időszakban több jegybanki alapkamattal kell számolnom.
Excel fájl: http://muszakitanacsado.hu/doksi/kamatszamitas2.xlsx
Találkozott e már valakin hasonló feladattal? Van-e valakinek valamiféle megoldása rá? Excelben ez egyszerűen megoldható vagy makroprogramot kell rá írni?
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest