- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- kreténtehén: Gazdit keresünk
- Kalacskepu: Elb*szott Radeon X1950 Pro megjavítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
erich85T
csendes tag
Sziasztok!
Múltkor már írtam a fórumban, és kaptam is segítséget amiért nagyon hálás vagyok, nagyon megkönnyítette a munkámat. Azonban akadt egy másik problémám is amit megkellene oldanom excelben, remélem ismét sikerül valamiféle segítséget kapnom.
Feladat: Kamatszámítás
Adott egy excel táblázat egy „Tartozások”, valamint egy „Jegybanki alapkamat” munkalappal.
A „Tartozások” munkalapon az alábbi oszlopok vannak:
Tartozás kezdetének dátuma - Tartozás kiegyenlítésének dátuma – Név - Tartozás összege (kamat nélkül) - Tartozás összege (kamattal)
Az első 4 oszlopban lévő adatok adottak, nekem az 5. oszlopba kellene valamilyen módon Excel segítségével összeget számolnom a „Tartozás kezdetének dátuma „ valamint a „Tartozás kiegyenlítésének dátuma” alapján a „Jegybanki alapkamat” fülön lévő értékekkel.A probléma az, hogy egy adott kezdő dátumtól az adott kiegyenlítés dátumáig akár több jegybanki alapkamat változás is történik. Eszerint több jegybanki alapkamattal kell számolni az adott intervallumban ahhoz, hogy megkapjuk a „Tartozás összege (kamattal)” oszlop értékeit.
Tehát röviden: Egy kezdő és egy befejező dátum közötti intervallumban az alaptartozásra akarom megkapni a kamattal számolt tartozás összegét úgy, hogy az adott dátumtól dátumig lévő időszakban több jegybanki alapkamattal kell számolnom.
Excel fájl: http://muszakitanacsado.hu/doksi/kamatszamitas2.xlsx
Találkozott e már valakin hasonló feladattal? Van-e valakinek valamiféle megoldása rá? Excelben ez egyszerűen megoldható vagy makroprogramot kell rá írni?
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3319
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 90% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2116, 100% Akkumul
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest