- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wyll
őstag
válasz
<Adamsky> #999 üzenetére
Nem, a forrásfileok D8 kazettáról, kamerával lejátszva, firewire-n keresztül AdobePremiere -rel bedigizett videók.
4CC: dvsd
Name: DVC/DV Video
És mint ilyenek, jó nagyok, ~27000 kb/s video + ~1500 kb/s audio (PCM). (Egy óra = ~ 15GB) Csak írtam, hogy egy már divx avit is próbáltam beadni neki próbaképp, de azzal sem jött össze. De nem az a lényeg.
Az ember kameráz, bedigiz, esetleg vág, majd tömörít. Ez így normális, nem?
Ez változtat valamin?
Amúgy van fent ffdshow de nem nagyon értek hozzá. (Ez egy olyan codec, mint akár a dvix vagy cinepack radius, csak gyakorlatilag mindent ismer. Nem?) Próbáltam mindent beállítani libavcodecre, ami azt jelenti, hogy azt az adott típust az ffdshow kódolja ki, ha jól tudom.
De ha leszedem, a MediaPlayerClassic akkor is lejátszik mindent amit ismer, és az sem kevés.
Na mindegy, leszedtem mindent amit csak tudtam: ffdshow, dvd creator és hozományai, fölös codecek, nero vision, stb. Registryt kipucoltam. Szóval lehetőleg rendberaktam, de így is elszáll a vdub. ==> prime95 indul éjszakára (éjszaka fél4kor)
-
<Adamsky>
nagyúr
Mi is a forrás fájl? Avi? Azon belül is DivX?
Az Avi-kat mivel játszod le? ffdshow-val? Ha igen, akkor a tömörítés idejére tedd disabled-re a DivX támogatást az ffdshow-ban.
Egyébként gyanús nekem ez a sok és véletlenszerű fagyás.
A helyedben (ha az ffdshow deaktiválása sem segít) letesztelném a gépet mondjuk Prime95-el. Ha 5-6 óra (minél több annál biztosabb) teszt után sem hibázik a gép, akkor valamilyen software vagy kodek hiba lehet. Ellenkező esetben pedig hardware... -
Wyll
őstag
válasz
<Adamsky> #996 üzenetére
A 1st pass itt is egy kis file-t hoz létre, bár avi kiterjesztéssel (gondolom mivel úgy mentem el). Aztán az nth passokat ugyanazon a néven kell elmenteni, és felül kell írni a már létezőt. Nekem amúgy jónak tűnik így, mert bejön a divx codecnek is egy feedback windowja, és ott írja, hogy felismeri, hogy első menet vagy hogy hányadik, meg minden..
Sztem nem itt van a baj. Vagy a VDub szar, vagy az XP, vagy a gépem.
Kodek hiba nem lehet? Mármint amiben az eredetik vannak (DV). Pedig MPL lejátssza.
FFDshow nem zavarhat be? Ilyesmi...
A gépem AMD Barton 2800+, ABIT NF7-S2 (tudom, ez lehet még gyenge láncszem, nem?), 2x256 Kingston, 1 samsung és 1 maxtor vinyó (néha mintha nem kedvelnék egymást), ASUS A9550.
A cuccok nincsenek húzva, minden alapon megy.
VirtualDubMod úgy emléxem már a videó megnyitásánál elszállt (ugyanolyan módon mint a VDub), úgyhogy hagytam
A DivX converter először végigment, de a végén közölte, hogy hibák voltak, és tulképp nem csinált semmit sem. Némi manipulálás, frissítés után konvertálás közben szállt el.Hagytam is mert szeretem én beállítani hogy mi legyen.
Van egy ilyen Dr DivX OSS is. Na az is elszáll közben.
Így valami ötlet? Nem találkozott senki ilyen problémával?
daa-raa: 10 gigának elégnek kell lennie, nem? legalábbis 1-2 gigás fileokhoz remélem.
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
Sajna nem tudom, hogy DivX-nél hogy megy ez, de Xvid-nél van egy 1st pass, ami egy ''stat'' file-t hoz létre, és valamilyen átmeneti avi-t (a felhasználó adja meg, hogy mi legyen a neve, pl: 1st_pass). A 2nd pass ezt a stat fájlt használja fel a tömörítéshez, ami egy újabb, vagyis már a végleges fájlt hozza létre.
A lényeg, hogy a VDub-ban miután beállítottál mindent az 1st pass-hoz, fogod, és elmented az AVI-t, de a dialógus ablakban bekattintod, hogy ''Don't run this job...''.
Utána jöhet a 2nd pass beállítása, és a végén ugyanígy Save as...
A végén pedig nyomsz egy F4-et, aminek hatására bejön a VDub Job Control-ja, és elindítod a két várakozó ''job''-ot.
Itt találsz még elég jó kis leírásokat: [link]
ui: Próbáld ki a VirtualDub Mod-ot, vagy a DivX-hez adott encoder-t
Nincs véletlenül húzva a géped?
[Szerkesztve] -
Wyll
őstag
Sziasztok!
Olvasgattam, de ilyet problémát még nem találtam.
Van egy (több is van) DV avi-m frissen bedigizve D8 kazettáról, 28804 kb/s, 720x576, stb. szal nagy mint a dög. Ez a tesztfile (amivel próbáltam) 300 megás, de szeretném, ha a 15 gigásokkal is működne.
DivX-be akarom konvertálni VDubbal. Ez itten [link] aszondja, hogy először multipass, 1st pass-al nyomassuk le. Majd multipass, nth pass-sal írjuk felül egy-kétszer (mindig ugyanazt a file-t). (Ezt amúgy tényleg így kell?)
Na, és a baj ott jön, hogy a 1st pass még lefut, de mikor elindítom a második kört nth passal, akkor a VDub elszáll. Igaz, intelligensen száll el, felajánl logfájlmentést, kilépést, meg mondja hogy memóriakicímzés miatt van ez az egész...De én ezzel mit kezdjek?
(Crash reason: Access Violation
Crash context: An out-of-bounds memory access (access violation) occurred at 02d53c37...)
Rengeteget próbálgattam már, csináltam még kisebb file-t is, azzal többnyire lefutott a sokadik pass is, de hát b***hatom.
Próbáltam egy 80 megás divx avit is átkonvertálni kisebb bitrátájú szintén divx-be. Ott már a 1st passnál kifagy, ha jól emléxem.
Nem bírom behatárolni, hogy mitől van ez az egész.
Bocs, hogy sokat írtam, főleg ha csak egy sor a válasz. Legyen úgy!köszi
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
válasz
Laca19 (a) #991 üzenetére
Újra kódolás nélkül nem lehet ráégetni, ez értelemszerű ha belegondolsz. Minden egyes képkockára ''ráégeti'' a megfelelő szöveget, tehát muszáj újra kódolni.
-
Laca19 (a)
aktív tag
Sziasztok,
az lenne a '' kis '' probléma, hogy a házimozim megjeleníti a filmekhez a feliratot rendesen, csak a gond az, hogy elég pici méretben (még az a szerencse, hogy mögé tesz fekete árnyalatot, így azért olvashatóbb).
Szóval mivel nincs sok feliratos dolgom, nem zavar, de most egy sorozatnál szeretném azt megcsinálni, hogy beleégetem a feliratot magába az AVI-ba.
És természetesen úgy szeretném, hogy azért kényelmesen lehessen olvasni, estefele is, amikor az embernek már fáradtabbak a szemei, szóval megszeretném nagyobbítani.
Olvastam a 963-as hozzászólást (a linket is megnéztem ), de ha jól értelmezem, akkor ennél a módszernél újra kéne kódolni a filmet is. Olyat nem lehetne csinálni, hogy a Video beállításnál (VirtualDub) bejelölöm a Direct Stream Copy-t, de ugyanakkor a feliratot beleégeti a filmbe? (tehát ne kelljen a filmet újrakódolni)
Ja és a 986-os kérdés engem is érdekelne, mert egyszer énis beleütköztem ebbe a problémába. Sok próbálgatás után megvágtam úgy a képet-hangot, hogy ugyanolyan hosszú legyen. De amikor a kép alá tettem a hangot (Virtual Dub-al, de lehet hogy NanDubbal), kb. 2 másodpercig ment a hang, majd csak a kép ment.
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
-
Laci82
csendes tag
Szia!
Én azt az Easy joiner nevü progival csináltam. (Virtual Dub-bal nem sikerül megoldanom a kérdést...bár lehet hogy csak mert béna vagyok)
Azzal csak a listájára felkell tölteni a filmeket a sorrendet beállítod és utána egyesíti.
De hogy melyik verzióval csináltam azt nem tudom de azt hiszem az 5.21es verzióval valamiért a 2, vagy 3részlettől csúszik a hang általában. Szóval valamelyik régebbit próbáld meg!
üdv. Laci -
Laci82
csendes tag
Sziasztok!
Következő a problémám amihez segíségeteket szeretném kérni!
Van egy videóm ami francia vagy angol nyelvű de ez most lényegtelen az biztos hogy nem magyar, és VHS felvételről leszedtem a magyar hangot de mivel a kép pocsék de legalábbis nem egy dvd minőség ezért gondoltam hogy a külföldi avi és a magyar hangot egyesítem.
Virtual dub-bal próbélkozok is rendesen:
- VirtualDub-MP3 1.4
és a
- VirtualDub 1.6.9-el
A problémám az hogy mivel a kép meg a hang nem egyforma hosszú nincs nemtudjátok hogy azt hogy lehetne szinkronba hozni vagy más programot tudtok ajánlani?
Csak mert ez a megoldást több filmnél szeretném alkamazni!
Köszi előre is! -
szesz
tag
Sziasztok!
Azt szeretnem kerdezni, hogy ha egy avinal beallitok egy filtert, akkor ujra kell kodolni, hogy ervenyesuljon, vagy eleg a direct stream copy?
Koszi
Sz. -
(Bundás)
addikt
válasz
Ferrarifan #982 üzenetére
, fingom nincs, de nem dolgozik éppen mikor birizgálni akarod?
Esetleg próbáld meg a TMPEGencoder nevű programot. -
Ferrarifan
csendes tag
Nah most megint nem jó!!Nem tudok vágni!!Virtualdubmod!!Magyar verzio van meg és betöltöm az mpeg-2 őt elindítom a vidit és azt írja másolási folyamat az mi???és nem tudom vágni sem!
-
Ferrarifan
csendes tag
Aham!!Köszi!!most már megy a vágás !!!THX
-
(Bundás)
addikt
válasz
Ferrarifan #979 üzenetére
MPEG-2?
Próbáld VirtualDubMod-dal! : [link] -
Ferrarifan
csendes tag
No video frames found in MPEG files ???
Ez mit jelent???Előre is köszi!! -
(Bundás)
addikt
válasz
valiszilvi #976 üzenetére
Kell neki codec gondolom, eztetet töltsd le : [link], installált, majd próbáld megint (lehet szükséges restart, de a programot mindenképp újra kell indítani).
-
valiszilvi
csendes tag
Hello!
A segítségeteket szeretném kérni. Az lenne a problémám, hogy a virtualdub-bal feliratot szeretnék égetni egy avi-s filme, de a következő szöveget írja ki mindig, ha ilyen típusú filmet próbálok megnyitni:
Couldn't locate decompressor for format 'XVID' (unknown)
VirtualDub requires a Video for Windows (VFW) compatible codec to decompress video. DirectShow codecs, such as those used by Windows Media Player, are not suitable.
Sajna mivel nem nagyon megy az angol, így nem is igazán tudom lefordítani és nem tudom, hogy esetleg kellene hozzá vmi, vagy pedig ezt a formátumot nem támogatja.
Előre is köszi a segítséget! -
(Bundás)
addikt
Mi a cél? DVD-re írod, vagy miért ragaszkodsz az MPEG-hez? Próbáltad már a programot?
Elindítod, bejön a Wizzard, itt ki lehet választani mi legyen a célformátum (VCD, SVCD, DVD) -> next, Video File-nál beadod az AVI-t, ekkor Audio File automatikusan kitöltödik ugyanazzal , mivel abba van a hang is. Ha ezt nem tenné meg tedd meg helyette -> next, Source Range pipa, ekkor bejön egy szerkesztő, ahol hasonlóan a VirtualDub kijelölős részéhez meg kell jelölni a szükséges részlet elejét, végét (set start frame, set end frame) -> ok -> next, 4/5-ös ablaknál tudsz módosítani a tömörítési erősségen -> next, adsz neki egy fájlnevet és elkezd dolgozni.
Tipp: válasz gomb. -
zozo82
csendes tag
és ezzel a programmal hogyan tudom az avit elvágni?
-
zozo82
csendes tag
az avit úgy meg tudom vágni hogy utána mpeg-be mentem el??
-
(Bundás)
addikt
válasz
Ferrarifan #969 üzenetére
Vágni meg tudod, de elmenteni nem tudod MPEG-be, csak AVI-ba. Ha ez nem felel meg használd a TPMEGenc Mpegtools opcióját, ezen belül Merge&cut.
Vágás: zozo82, ez rád is vonatkozik.
Home (start) és End (end) billentyűkkel lehet kijelölni a fájlrészletet. AVI esetén Video opcióban ''Direct stream copy'' opcióra pipa, így nem tömöríti újra a program a kivágott részletet.
Két részre vágás két lépésben valósítható meg. -
zozo82
csendes tag
Hello!
egy avi filmet szeretnék virtualDub-bal ketté vágni! Tudna nekem ebben valaki segíteni? Előre is köszi!! -
Ferrarifan
csendes tag
Nagy láma kérdés lessz de betolom!!!Mpeg 2 hogy kell vágni virtualdubmod dal ha lehet egyáltalán
Előre is köszi a választ!!!
-
vampire17
addikt
hali a kerdesem: melyik virtualdum tamogatja a ketmagos procikat? mert nekem a 1.7.1 van fonn de a proci csak 50% on dolgozik szal csak az egyik magot hajtjaííííí. hogy foghatom munkara a masikat is?
-
<Adamsky>
nagyúr
Ja, ja. Én is az AviSynth-et szoktam olyankor használni, ha valamilyen ''problémás'' formátumot (pl. DV-AVI) szeretnék átkódolni. Eddig szinte mindig működött is, de ennél a Matroska (x264-es vid. + AC3 + DTS hang) megmakkant az egész. Lehet, hogy a videóval is van valami gond, és azért nem tudja csak úgy szimplán megnyitni a VDubMod.
Azóta már csináltam egy pár perces mkv file-t VDubMod-al, amit természetesen minden gond nélkül meg is tudtam nyitni (AviSynth nem kellett).
De ha még működne is a dolog -- mármint az AviSynth-es megnyitás -- akkor sem lennék kinn a vízből, mert nem átkódolni szeretném a vid.-et, hanem az AC3, és a DTS csatorna beállításait szeretném megváltoztatni (interleave). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
burgatshow #936 üzenetére
Nekem is hasonló gondom van. Egy MKV (Matroska) fájlt szeretnék megynitni VirtualDub Mod-ban, de a köv hibaüzenetet kapom:
Couldn't locate decompressor for format 'yyyy' (unknown).
VirtualDub requires a Video for Windows (VFW) compatible codec to
decompress video. DirectShow codecs, such as those used by Windows Media Player, are not suitable. Only 'Direct stream copy' is available for this video.
Van fenn ffdshow, és x264 codec is, de mégsem megy... -
(Bundás)
addikt
Kereső?
[link] A vége nálad annyiban módosul, hogy ki kell választanod egy megfelelő codec-et, amivel tömöríteni szeretnél és ott a beállításokban babrálni. Ritkán szoktam már AVI-ba tömöríteni, XVID-et használok, találsz benne bitráta kalkulátort, ahol beállítod, hogy hány CD-re, MB-ra tömörítse a filmet, így kalkulál egy megfelelő tömörítési arányt. Ha csökkenteni akarsz a képkockák méretén azt is megteheted. -
_cz_
csendes tag
Sziasztok van 1 kis gondom a Virtual Dub 1,7,0-val, feliratot szeretnék filmre égetni azt is tom h hogy de a film vagy brutál sok gigát foglal vagy mégbrutálabb minőségű.
Hol tudok állítani ezeken? -
woodpaul
őstag
Sziasztok!
Letöltöttem egy videót 4:3-as aspect ratioval. Azonban az arcok hosszúkásak, látszik, hogy ''torzít'' a kép. BSplayerben a lejátszásnál átállítottam az apect ratiot 16:9-esre, minden nagyszerű.
Azonban ki szeretném írni DVD-re a filmet, hogy lejátszhassam mp4 playerrel is.
A kérdésem az lenne, hogyan tudom átállítani az aspect ratiot, hogy 16:9 legyen a default, azaz lejátszóból ne kelljen semmit állítani, ha valósághű képet akarok?
Előre is köszi a segítséget! -
Zenebohoc
tag
1., OPEN video file.
2., APPEND avi segment (annyiszor, ahány összefűzendő darabod van)
Eddig minden szép és egyszerű. Visszaszólhat, hogy nem tudja összefűzni, mert framerate eltérő. A hibaüzenetben ki is írja mennyi a két összefűzendő esetén az aktuális érték.
Ekkor: Nyitsd meg csak azt a fájlt, melyet nem tudott összefűzni és állítsd át a framerate értékét a kívánt értékra. Video és audio menübe állítsd be a ''direct stream'' opciókat és mentsd el új néven. Ezután ismét megnyitod az első fájlt, majd APPEND a már az új nevűt (új értékű). Ha nem akarsz átkódolni, akkor SAVE AS.. ''direct stream'' módban, ha igen akkor ''full processing'' és úgy szűröd, kódolod, ahogy neked tetszik (és a progi engedi).
[Szerkesztve] -
Fikasz
tag
Sziasztok! A Virtualdub segítségével szeretnék több videófájlt összefűzni egybe. Lehetséges ez? Ha igen, segítséget kérnék, hogy hogyan kell, előre is köszönöm.
Üdv Fikasz -
Zenebohoc
tag
HELP! #950
-
edmo
csendes tag
válasz
#65675776 #954 üzenetére
Tényleg elnéztem (a setting-ben
), szóval ilyen a film első darabja:
http://kepfeltoltes.hu/view/070127/Capture-5b_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]
Miután töröltem a kodek pukkot, egy új AC3 Filterrel végre betallózta audio forrásnak!
Most viszont letöltve és állítgatva az ffdshow video/audio dekóderjeit, megint nem tudja megnyitni, ill. nem támogatja a fájlt audio-ként is. De teszek még pár próbát.
[Szerkesztve] -
edmo
csendes tag
válasz
#65675776 #949 üzenetére
Köszi a leírtakat + a programot. Ez a gond támadt vele: nem találja a filmek audio forrását / Xvid (Mpeg2 video-Mpeg1 audio) layer-2, míg az egyik ilyen fájlt a VDub jól kezeli. Már nem tudom melyik Ace kodeket futtattam, mire a média player-ben megszólalt az előbbi. A GSpot 4 jó kodeket jelez a fájlhoz, és még: audio path>AVI splitter>AC3 filter>Morgan Stream Switcher. Itt nem stimmel valami?
Ezek után a VDub frame server-ével sikerült valahogy átméreteznem a felbontásokat... Ettől aztán az egyik film sokkal jobb minőségű lett (a másik épp ellenkezőleg, és a szinkronja is elcsúszott) Úgyhogy örülök, ha a feljavult avi fájlt kettő helyett három CD-re talán ki tudom írni Nero-val, és lesz hangja. Bár lehet, hogy már rég DVD-ügyben kellene sántikálnom.
Köszönet a tippjeitekért! -
<Adamsky>
nagyúr
Sajnos ez szerintem csak két lépésben fog menni.
1. Valamilyen vid. szerkesztő progival megvágod az anyagot (én Vegas-sal csinálnám)
2. A megszerkesztett MPEG-2-t pedig VDubMod-al tömöríteném két menetben.
A ''keret'' leszedése ill. a crop-olás elvégezhető a szerkesztő progiból is, vagy akár VDub Mod-ból is. Részletkérdés.
Arról, hogy mi használja ki a két magot, sajna nincs tapasztalatom. -
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne.
Az egyik konkrétan VirtualDub.
Néhány hónapja feltettem a legújabbat, melyet akkor találtam. (6)
Capture modban 100%-ban lefogja a gépet, amely amúgy sem erre a feladatra termett (PII/800) és igencsak ki kellett hegyeznem korábban, hogy gond nélkül dolgozzon.
Korábbi verziókkal 640x480 méretben XVid tömörítéssel vettem. 10 alatt volt az eldobott képek száma egy 90 perces felvétel alatt.
Az új dubbal dobálja majd a felét.
Semmi gond, gondoltam. Törlés és vissza a régi(ek)hez.
NA MOST JÖN A GOND!
Akárhogy nyírom ki, a régieket feltelepítve nem lehet felvenni.
Nem tud a kártyához kapcsolódni, azt csak az új verzióval lehet.
Tudtok-e segíteni?
A másik már általánosabb.
Rajzfilmet kellene gyógyítanom. Lejátszáskor vízszintes csíkok (fehér) futnak benne, mint a régi kópiákon (persze ott feketék és függőlegesek voltak). Létezik-e valami szűrő erre a problémára?
Köszi előr eis! -
törölt tag
Átméretezni, levágni csak és kizárólag áttömörítéssel lehet! Ne várj mást egyetlen programtól sem.
SVCD szabvány képmérete 480x576 PAL esetén.
A méretnövekedést meg úgy lehet elkerülni, hogy nem tömörítetlen avi-ba mentesz, hanem kiválasztasz valami codec-et.
Egyébként SVCD-hez nem is tudsz forrást készíteni VDub-bal, az ugyanis csak avi-ba tud menteni, az SVCD viszont MPEG2 kódolású MP2 hanggal. Inkább TMPGEnc-kel próbálkozz. -
edmo
csendes tag
Sziasztok!
Biztos nagyon elemi kérdések, de mégis segítséget kérek, mert holnapra kellene avi filmeket svcd-ként megírnom, és csak egy dobásom vanmivel nincs itthon asztali lejátszó a próbához.
Jól szűrtem le, hogy pl. egy 720*304-es felbontást 720*576(~600)-asra kell átváltanom, különben összenyomódik a kép mint a kiíró Nero-ban teljes képernyőn nézve?
Viszont a Vdub csak full processing módban tudta fönt és lent csikkal ellátva átméretezni, mert visszaváltva direct stream copy-ra, már a filter nélkül mentődött. És (nálam legalábbis) csak direct stream-mel mentve nem szaporodik meg az eredeti 710 mega.
Mi ennek a nyitja?
Előre is köszi.
[Szerkesztve] -
fasyrt
őstag
Help, mpg-ből kéne xvidre alkotnom. Szűk 5 gigás tunerrel felvett anyag. (mpeg2, 720x576, video: VBR, átlag 3000 kbps max 4400 kbps, audio: 48kHz, 128 kbps).
A fő cél a méret csökkentése lenne észrevehetetlen minőségromlással, a hab a tortán, ha ki tudom vágni belőle a reklámokat, a habon a meggyszem pedig, ha még le is tudnék a szélén egy kb. 10 pixeles csíkot vágni... Inkább legyen lassú, erőforrásigényes, mint gyors. Az se baj, ha 2 magot is ki tud használni. Nem ragaszkodom az xvidhez, lehet bármi más, ami jó.
Ezt milyen progival csináljam, hogyan?
Kösszi. -
(Bundás)
addikt
válasz
marcipunk #945 üzenetére
Milyen géped van amúgy? Azelőtt tökéletesen ment? Esetleg szedd le azokat, amiket felraktál pluszba (ffd...). Izmos gép kell, ahhoz, hogy az áthozott anyagot frame vesztés nélkül tömörítse szépen azonnal AVI-ba.
Ahogy <Adamsky> írta, a legjobb minőség érdekében firmware-en keresztül DV-1-es vagy DV-2-es AVI-ba nyomod az egészet, ezt akár csinálhatod Nero Vision-nel is, majd konvertáló programmal tovább. Mivel @100 Ft alatt kapsz normális DVD lemezt, szerintem felesleges AVI tömörítéssel vacakolni, Canoplus Procoder 2-vel DVD-re köpöd az csókolom. -
marcipunk
tag
válasz
<Adamsky> #944 üzenetére
Köszi, a választ!
A kamerát USBn keresztül dugom gépre, és pont arra nincs lehetőségem, hogy 10 másodperc kb. 60 Mb legyen. Van ennek a kamerának saját digitalizáló szoftvere, mely csak hatalmas AVIkat tud előállítani, de egyrészt nagyon gagyi(látványos és semmit sem tud), másrészt ugye a hely...
De: Virtualdub-ban van olyan, hogy avi capture. Ennél be lehet állítani a tömörítés, mivel tömörítse(divX,Xvid, ffdshow), és amíg nem basztattam a kodekeket, addig nem is volt baj, digitalizált és tömörített szépen. Mostmeg bármelyik kodeket választom (lehet, hogy nem is attól függ), szar a bejövő kép, nem tudom másképp mondani.
A Windows Movie Makerben is ez a helyzet, ott is úgy digitalizál, állíthatom a legjobb minősgre (640*480*24b színmélység).
Próbáltam tőlem telhetően leírni a hibaesetet, hátha így érthetőbb vagyok.
Valaki? Segítség!!! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
marcipunk #943 üzenetére
VirtualDub-al még nem digitalizáltam, de miniDV esetén egyébként sem ez lenne a célravezető módszer. Gondolom a kamerát analóg módon RCA csatival dugtad rá a gépre. Nos tény, hogy elvileg így is működnie kellene a dolognak, de a legjobb az, ha -- kihasználva a miniDV adta lehetőséget -- firewire-en keresztül digizel. Ehhez kell(ene) valamilyen komolyabb vid. szerkesztő progi (Vegas, Premiere) de akár az XP-ben lévő Movie Maker is megteszi. A digizés eredményeképpen kapsz majd egy vagy több hatalmas DV AVI-t. Na, ezt érdemes megvágni/szerkeszteni az igényeknek megfelelően. Az eredmény ezután tömöríthető VDub-al Xvid/Divx-be, vagy kiírható DVD-ként valamilyen author progi segítségével.
A Te topic-od egyébként sokkal inkább ez: [link] -
marcipunk
tag
Sziasztok!
Zöldfülű vagyok teljesen a kodekek, meg a videodigitalizálás terén.
Az történt, hogy VirtualDubbal szeretnék egy minidv kameráról bedigitalizálni. Azonban a videocapture modeban a kép hatalmas kockákból áll, így is digitalizálja be, hiába váltok devicet (egyáltalán mit váltok ilyenkor?, hiába váltok kodeket (select video conversion), nincs változás.
Szerintem vmit nagyon elbarmolhattam, mivel telepítettem az xvid codecet, meg az ffdshowot (alapbeállításokon), és ezután jelentkezett ez az egész probléma.
Ötlet?
Köszönöm előre is! -
Nightmare
senior tag
Sziasztok.Lenne egy filmem és ezt szeretném felszeletelni 10 perces részekre.Hogy tudom ezt megtenni?
-
(Bundás)
addikt
válasz
burgatshow #936 üzenetére
Remélem ez segít : [link]
-
Mosómedve
tag
Nos, megmondom őszintén, hogy nem sok kedvem van mind az 1000 hozzászólást végigolvasni...
...szóval kérdeznék: nekem video-t kéne átalakítanom az adott paraméterekre:
- XVid 1.0.2. kodek
- 220 x 176 (felbontás)
- 10 FPS
- 450 Kbit/s (bitráta)
Szóval ilyenre szeretnék alakítani, a VirtualDub-ban miket és hol kell ehhez elállítani...próbálkoztam én......csak annyi beállítási opció volt, hogy inkáb kérdezek....
-
burgatshow
veterán
Valami guru megmondhatná nekem, hogy mkv konténerben található h.264-el kódolt videót hogy az istenbe tudom a vdubmoddal kibányászni szóló aviba, mert folyton azt mondja a betöltésnél, hogy VFW codec required és csak Direct Stream Copy (más nekem nem is kéne) működik. Igen, pontosabban működne, csak amikor rábökök a save gombra, akkor meg fatal error módban kiírja, hogy a videó kódolás nem kompatibilis avikhoz így nem tudom kimenteni.
Gyanítom, hogy a h.264 kavarja be, de olyat meg honnan tudnék szerezni? -
sanyixXx
senior tag
hello!
van egy 1.4 gigás avim. ebből szeretnék 2db 700 megásat csinálni. hogyan kell? -
<Adamsky>
nagyúr
Mindenképp 2pass. Nem kell semmit felülírni! Az elsőben megadsz egy status file-t, amit a kettes felhasznál. Az elsőnél legyen bejelölve, hogy bypass creating AVI (vagy valami ilyesmi). Mindkét ''pass'' mentésénél pedig legyen bekattintva, hogy ''don't run this job...''.
Aztán ha elmentetted mind2-t, akkor F4 és ''start''. -
MarKoo
addikt
Lenne egy ~7GB-os mpeg felvételem. MPEG2, 768*576, Progresszív, Áll. 10000 Kbps, 4:3-as arány, maximum minőséggel. Ebből szeretnék VirtualDubModdal kreálni egy kb. 1.5GB-os .avi-t XviD-ben, viszont lenne egy kérdésem. Twopass-ban csináljam úgy, hogy először az 1st pass-t, utána meg felülírni a 2nd pass-sal, vagy bőven elég a Single pass is? Szeretnék azért élvezhető minőséget kapni.
-
Chili7
őstag
-
(Bundás)
addikt
válasz
Hammon Serra #916 üzenetére
Nem MPG-ből?
Megnyitás, videó codec kiválasztása, majd save as?
-
(Bundás)
addikt
válasz
kisgyerek85 #918 üzenetére
Nandub-bal, megnyitot az AVI fájlt, majd az Audio fülnél rámész az Mp3 vagy mittomén opcióra, beadod az új hangfájlt, Video fülnél Direct Stream Copy-t kipipálod (hogy ne tömörítse újra az egész videóanyagot) és File/Save As.
-
kisgyerek85
senior tag
Egy avi-s fájlra kellene ráillesztenem a hangot ami mp3 formátumú. Hogyan kell?
-
Totyi
őstag
Sziasztok.Lenne egy wmv formátumom;és nem a legjobb minőségű.Hogy tudnám egy kicsit ezt feljavítani?
-
Hammon Serra
senior tag
Üdv!
Tudom már 34235 szer le lett írva, de nem találom.
Mog-ből avit szeretnék a virtualdub-al csinálni.
Egyszerűen nem jövök rá.
Köszönöm. -
praki
csendes tag
válasz
<Adamsky> #914 üzenetére
kösz
szóval akko a media player miatt hittem azt hogy nem jók a feliratok
nem is nagyon szeretm csak nincs nagyon de több beálítást lehet vele végezni mint pl: a real playerrel és a quick time-ala dvd léjátszó meg tud feliratot kezelni csak azt hittem hogy ha a media player se kezeli akko az se
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
A Win Mediaplayer-t sürgősen felejtsd el. Semmire sem jó...
Használj inkább Media Player Classic-ot [link], MPlayer-t [link] vagy BSPlayer-t [link]
... vagy ha ragaszkodsz a WM csili-vili felületéhez, akkor VobSub [link]
Az asztalinál meg jó lenne tudni a pontos márkát/típust, mert lehet, hogy nem is kezeli a felíratot.
[Szerkesztve] -
praki
csendes tag
válasz
#65675776 #912 üzenetére
hát pont ez a baj ha a film neve az hogy blb
és a feliraté is az hogy blb akko elindítom a filmat a madia plyer-el (ha eltudja indítani
) és ott lejátszás, feliratok , bekapcsolva ha elérhető .elindítom a filmet felirat meg sehol
mi lehet a baj vagy mit kéne csinálnom?
[Szerkesztve] -
praki
csendes tag
légyszi segítsetek!
-
DJ Boss
csendes tag
Nem tudom még 1x szerkeszteni a commentemet, szal válaszolok rá...
Megtaláltam a módját nagy nehezen... A legutolsó beépített comment a ''Name'' nevezetű épp arra való, amit hiányoltam. Az ebbe írt szöveg megjelenik a lejátszó stream-választó listájában a stream nyelve előtt...
Remélem, vkinek egyszer még hasznára válik ez.
Bye: Boss -
DJ Boss
csendes tag
Héjj!
Remélem van vki, aki elég jól ismeri a VirtualDubMod-ot...
Problem: pl. adott 1 xvid videofájl, 1 AC3 hangstream, meg 1 DTS hangstream, meg pár feliratfájl.
Szeretett mkv-nkbe muxolom így együtt. Amit tudni szeretnék, az az, hogy hogy a csába lehet úgy taggelni a hang/feliratstreameket, hogy a stream nyelvének megadásakor a stream commentjei között ne csak annyi legyen ott, hogy pl. Hungarian vagy English???
Ugyanis ha presetet állítok be, pl. Hungarian, akkor ugye nem módosítható a value mező ( pl. Hungarian[hun/hu] ). Ha User defined-et választok és belemódosítok ( pl: Hungarian DD 5.1[hun/hu] ), akkor pl. az eddig kiválóan működő BSPlayer nem érti a nyelvet, és alapértelmezett English-t ír ki e helyett.
Igazából azt szeretném megoldani vhogy, hogy a lejátszók ne csak annyit írjanak ki a hang/felirat stream-ről, hogy pl. Hungarian, hanem kicsit többet, de legyen kompatibilis, nyilván. Más comment-típusok, amik talán erre lennének kitalálva (pl. stream title, description) hasztalanok, le se szarják a lejátszók, ha ott vannak, ha nem... Pl lenne értelme annak, hogy a description comment-be írt szöveget hint-ként kiírja a lejátszó akkor, ha rámutatok a stream nevére...
Ötlet?
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
-
praki
csendes tag
amikor megnyitom a filmet kiír vmit
és nem nyitja meg
hogy lehet képet linkelni itt a fórumban mer akko teszek be képet hogy mit ír ki -
(Bundás)
addikt
Pedig elég, ha a képeket nézegeted.
- Letöltöd a Vobsub-ot [link], installálod, ahogy a képen látod [link] be kell pipálnod a Vobsub for VirtualDub részt, kérdi majd hova van a VirtualDub installálva, megadod neki.
- Elindítod a programot, megnyitod a filmet, majd menüsorban Video/Filters opciót, ADD, Textsub, Open beadod a feliratot, Styles-nál színt, méretet, amit akarsz változtatsz rajta, ok
- Ha most beletekersz a filmbe, akkor a jobb oldali előnézeti képernyőn már láthatod is a feliratot
- A filmet újra fogja tömöríteni teljesen, tehát géptől függően el fog tartani egy ideig. Be kell állítani a tömörítés minőségét és hogy milyen codec-kel akarod ezt elvégezni (Video/Compression)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- TCL LCD és LED TV-k
- Spórolós topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- iPhone topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- HP EliteBook x360 1030 G8 i7 1185g7/16GB/512SSD/TABLET mód
- ASRock Rack EPC621D8A Intel LGA3647 foglalatú ATX-es szerver alaplap
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S3 TG Corsair 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Zalman M4 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman Z1 Plus ADATA 600W
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest