Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  VirtualBox

Hozzászólások

(#3001) brd válasza spileraaa (#3000) üzenetére


brd
nagyúr

Miután rányomtál, nyisd meg a virtuális gépben a CD meghajtót és a "lemezen" találsz egy VBoxWindowsAdditons.exe-t, azt indítsd el!

Sajnos, nem tudom, ki a hülye, de vagy a Vbox fejlesztői(/fejlesztők főnöke), vagy a fordító(/fordító főnöke), mert az a menüpont nem telepít semmit, hanem elhelyezi azt az ISO (CD képfile) file-t a virtuális gép optikai meghajtójába, amelyen a Guest Additions (Integrációs szolgáltatások) található. (Én egy régebbi verziót használok és az alapján a fordító, mert angolul pont úgy hívják a menüpontot, mint amit csinál és csak a magyar fordításban hívják úgy, mint amit szeretne, hogy csináljon.) Persze ha a virtuális gépben futó OS-ben be van kapcsolva az Autorun az adott (optikai) meghajtóra, akkor elindul a telepítés, de az Autorun állapotát a menüpont nem tudja.

The only real valuable thing is intuition.

(#3002) spileraaa válasza DonThomasino (#2992) üzenetére


spileraaa
senior tag

nem találtam meg amit írtál
de felraktam az xp és windows 10 enterprise ltsc
mindkettő simán működik
windows 7 esetében lehet nem jó verziót raktam fel azért lagol?

Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660

(#3003) Archttila


Archttila
veterán
LOGOUT blog (1)

VirtualBox guruktol kerdeznem, hogy host CPUID-t mikent tudok guest-be integralni?
A kinyert host IDs [link] itt pedig a command VBoxManage modifyvm < uuid | vmname > [--cpuid-set=leaf [:subleaf]eax ebx ecx edx] csak nem teljesen vilagos, hogy mikent adhatom meg a linkelt kodsort --cpuid-set -hez? [link]

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#3004) cigam


cigam
félisten

Mi a trükkje az USB felcsatolásának?
Az USB beállításokban hozzáadom az USB eszközt (egy licence kulcs). Ám hiába indítom a virtuális gépet, nem látja. A már futó virtuális gép USB menüjében újra be kel pippantanom. Onnantól kezdve működik, látja, egészen a kikapcsolásig. Mit/hol kell beállítani, hogy ezt a fizikai kulcsot a virtuális gép mindég lássa, bedugott eszköznek?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#3005) GrotESC


GrotESC
aktív tag

Sziasztok!
Linux Mint - Cinamon alá akarok VirtualBox-ot telepíteni. A szoftverközpontban 6.1-es van, de a hivatalos oldalról már letölthető a 7.0-ás változat. Otthoni teszteléshez lesz használva.
Melyik verziót ajánlanátok telepítéshez (és miért)?

Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.

(#3006) MaCS_70 válasza GrotESC (#3005) üzenetére


MaCS_70
félisten

Linuxon futó VB-szal nincs tapasztalatom.

Windowson viszont nagyon hosszú évek óta nem tapasztalok különbséget magában a virtuálisgép-futtatásban az egyes verziók között.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#3007) Soma01


Soma01
veterán

Sziasztok!
Egy külső házban lévő, kb. 700GB adatot tartalmazó, 3db partíciót tartalmazó (mbr), Win10, legacy módban telepített oprendszerről szeretnék egy virtuális meghajtót csinálni. Ugyan ezen a hardveren egy friss Win10 alatt betenném a Virtualboxba és pár napig onnan használnám, ssdről a régi rendszert. (adatmentés költözés miatt) Hogyan lehet ezt kivitelezni? Az nem nagy dolog, hogy Vboxba telepítek egy isoból xy oprendszert. De egy meglévőt, hogyan kell berakni, hogy induljon, fusson....? Guest additions kell hozzá? Stb...

(#3008) Soma01 válasza Soma01 (#3007) üzenetére


Soma01
veterán

Na, már sikerült 120 giga körülire csökkenteni a partíció méretet...

Ha egy máshol telepített Win10 bekerül egy virtuális gépbe, ott gond nélkül menni fog? Nem lesz gondja, hogy ki van cserélve alóla a hardver?

Amúgy találtam már pár megoldást a meglevő lemez, virtuális lemezzé alakítására, ami szerintem működik majd mbr alatt is. Meg így, hogy kisebb a rendszer, könnyebben tudok próbálkozni. Több módszert is megnézek majd.

(#3009) hito


hito
nagyúr

Sziasztok! Win11-en használok XP-t VB-szal. Csak azért telepítettem, hogy a Sonicstage szoftverrel Hi-MD minidisc lemezek tudjak írni, a Sony sajnos XP-ig támogatta a szoftvert. A problémám az, hogy amikor elkezdeném írni a lemezt, egyszerűen lecsatolja az USB eszközt az XP felületről és auto csatolja is Win11-re. Kipróbáltam, sima pendrive-ot tudok írni ugyanígy felcsatolva XP-n, de valamiért a minidisc-et nem. Van valami ötletetek, hogy miért csatolja le az eszközt, ahogy elkezdené írni a Sonicstage? Nagy segítség lenne a probléma megoldása. Milyen egyéb hasonló szoftverek vannak a VB-on kívül? Legvégső esetben másikkal próbálkoznék.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#3010) cigam válasza hito (#3009) üzenetére


cigam
félisten

Hanyas USB? Másik porton próbáltad?
Az "extension pack" telepítve van?

Másik opció a VMware Workstation Player. Ill. a Qemu.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#3011) hito válasza cigam (#3010) üzenetére


hito
nagyúr

Elég régi, még mini-USB szabvány. Ez megy a port replikátorba, ami TypeC-n csatlakozik a géphez. Próbáltam más megoldással is, ugyanez a helyzet.

Extension Pack-ról most hallok először :)

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#3012) cigam válasza hito (#3011) üzenetére


cigam
félisten

Replikátor, type C,.... Ezek mind olyan dolgok amin elcsúszhat mint egy banánhélyon. Az XP hozzá se szagol az ilyenekhez. Az extension pack segíthet, mert kibővített USB támogatást ad (jelentsen ez bármit).
Extension packs provide extra functionality to the Oracle VM VirtualBox base package, such as extended USB device support and cloud integration features.
Ez talán segít telepíteni.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#3013) hito válasza cigam (#3012) üzenetére


hito
nagyúr

Köszi, kipróbálom :R Sajnos csak 2db Type-C csatlakozó van a gépen, így muszáj használnom közbülső eszközt (natív mini-USB <=> Type-C hiányában).

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  VirtualBox
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.