Hirdetés

2024. június 29., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4824) PROTRON válasza bul07 (#4823) üzenetére


PROTRON
addikt

A nem fogy ki a 100 liter az nem biztos, mivel ugye ha kap áramot a bojler akkor fűt, tehát ha van melegvíz az is lehet hogy a frisset felfűtötte addigra mire a korábban tárolt meleg vizet elhasználtad.
Ezek alapján reális a fogyasztás.
A leválasztó kapcsolózás tényleg csak akkor működik ha pontosan tudod hogy mikor fog áramot kapni a bojler a központtól, mert ha egész éjszaka lekapcsoltad, majd pont akkor kapcsolod fel amikor mondjuk 1 órán át nem ad a központ áramot, akkor őseid tuti kinyírnak Téged. XD

A napi 8 óra kötelező szolgáltatás nem neked tettszően történik, a cél hogy állandóan bekapcsolt bojler esetében minden órában legyen melegvíz, de főként hajnalban a reggeli keszülődéshez, meg este. A legdontosabb hogy mi a jo a villamosenergia iparnak, energiaelosztás terén.
De általában êjszaka-hajnalban mimdenki egyesével sorra kerülően van egybefüggően hosszabb periodus. Tehát két szomszéd sem biztos hogy azonos időpontban kap áramot.

Okos megoldást kéne kiépíteni, de az drága szaktudást igényel és nem minden elem beépítése felel meg a szabályoknak.
Tehat kell egy automatika, ami a felhasználói mindenki szokása alapján figyeli a betáplálasi kapacitást, mikor mennyi odeig volt áram, ki mikor kb mennyi meleg vizet hasznal, mesterséges intelligenciaval megtippeli mikor ad legközelebb áramot a központ...stb.

[ Szerkesztve ]

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.