Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz Vigneau #38384 üzenetére
Csókolom Vinnynő/Szőlőtőke bácsi
Azért általában az írásmódból, a témákból és ilyenekből lehet következtetni. Lehet, csak a közel 25 éves fórumozói múltam miatt, de általában kialakul bennem egy kép, hogy az aktuális user kb hány éves lehet, és nagyon nem szoktam mellétalálni.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Vigneau #38382 üzenetére
Minél idősebb leszel annál inkább ezt fogod tapasztalni ...
Néha meglepem magamat is a fórumhozzászólásaim visszanézésével, hogy mettől meddig mi idő eltelt, és ez mit jelentett fiatalabb koromban
Azt esetleg elárulod, hogy hány éves vagy? (postjaid alapján 30-as évek vége 40-es évek eleje)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Vigneau
félisten
válasz KROK640 #38358 üzenetére
Ahogy elnézem, türelemre intem magam ismét. Még odébb a 16GB-s RTX 4060 Ti rajtja, no meg hátravan még az RX 7600 XT debütálása is.
Ez a 10000. lokál hsz-em. Kuru, csinálj valamit, hogy ezt is beszámítsák!
[ Szerkesztve ]
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
KROK640
nagyúr
válasz F e Z o #38355 üzenetére
Igazából ha csakugyan 20K munkadíjjal beérné (plusz kérdés mennyi a VRAM?) akkor még oda-vissza postával együtt is megérné, már csak az érdekessége miatt is. Egy RTX3060Ti mostanság olyan 100-tól 150ig van, egy olcsó példány előállítása után mondjuk lehet h 140-be lenne, de akiket érdekel meg erre fogékonyak, azok szerintem simán elvinnék némi felárral. Vagy letárolni, és 5-10 év múlva mint ultra-rare mega limitált kártya, eladni. Itt persze a gyűjtő a lényeg, bár jóárasítva nyers gondolkodású kockapistike is megcélozható lenne, hogy ne sokkal drágábban a 4060-ast vegye, mikor itt van ezis.
Persze drágább kártyával sandás, hogy mégjobban megérné előadni.#38354 Vigneau : nah, hát az én RTX3060-asomnak tényleg nem hiányozna 24GB, ugyanis 1440P felett már bőven elesne nyers erőre is.
-
Vigneau
félisten
válasz F e Z o #38355 üzenetére
Tudod, a bütykölés fílingje... Persze, természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem érné meg anyagilag.
Amúgy szívem szerint egy ASUS RTX 4060 Ti 16GB DUAL-t, vagy még inkább egy ASUS RTX 4070 12GB DUAL-t vennék. Már ha nem érdekelne a pénz...
[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
-
Vigneau
félisten
-
Zamma
őstag
válasz eszakas #38352 üzenetére
Most nincs sok időm, de a lényeg az, hogy az AMD driver miatt random elszállnak böngészők, egyéb programok amik használnák hardveres gyorításra (értsd számolás és megjelenítési gyorsaság növelés) a vga számoló egységét. Ez videónézésnél is kijön, de egyszerű böngészésnél is...
Ezt az AMD-s reddit oldalon írják is mint bugot, de csak a böngészőknél. Igen ám, de azokat a szoftvereket amik ezt szintén használják már nem említik...
Nekem sokszor omlott össze több program (a böngészőt beállítottam, az így nem).
Erre a konklúzióra tök véletlenül jöttem rá, mert azon filóztam hogyha a böngésző folyamatosan van frissítve és ez a dolog nem megoldott akkor nem várhatom ezt el egy ritkábban frissített programnál sem...Ezért minden szoftverben kikapcsoltam a hardveres gyorsítást, erre mit ad Isten? A hiba teljesen megszűnt! És a gyorsaság is megszűnt!
Ez egy kalap sz*r support, úgy ahogy van!2 példa beállításokra gyorsba, első Firefox, második Photoshop:
-
eszakas
senior tag
Ezt már olvastam tőled valahol előbb de fejts már ki nekem légy szíves bővebben mert nem értem ezt a hardveres gyorsítás dolgot.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Zamma
őstag
válasz Vigneau #38341 üzenetére
MSI Gaming hűtése egy igazi állat! Brutál jó! Nekem bejött!
Viszont maradok zöld oldalon és nálam nagyon bejön hogy a böngészés és sok minden program is kihasználja a vga hardveres gyorsítását - valószínűleg a jobban megírt driver miatt...
Piroséknál meg ki kellett ezeket ahol csak tudtam kapcsolni, mert különben sorra szálltak el/fagytak le... Nyilván akinek csak játékra kell erre nagy ívben magasról tesz rá...
-
Vigneau
félisten
válasz KROK640 #38348 üzenetére
Gondoltam, ha már egy RTX 3070-en megcsinálták, akkor nem lehet nagy kunszt egy RTX 3060 Ti-n sem. Unikum lenne, különösen ITX közeli méretben.
Persze, még nem egyeztettem Vele...
-
Vigneau
félisten
válasz Bjørgersson #38343 üzenetére
Igen, ez a baj. De a jelek szerint jó az ízlésem.
A Pulse és a Fighter kisebb, de nem tűnnek nagyon meggyőzőnek.
[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz KROK640 #38342 üzenetére
Semmi más baja nincs, hidd el. Még csapott mATX MoBo is belefér most már. Egyébként is Lottinak lesz majd idővel összerakva. Oda meg jó a korábban említett GTX 1050 Ti is. Inkább az a kérdés, hogy mi legyen majd az EVGA RTX 3060 Ti / XFX RX 6600 duó sorsa.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Vigneau #38341 üzenetére
Kár, hogy egyikre sincs gari. Egyébként nekem is egy ilyenre fáj legjobban a fogam.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
KROK640
nagyúr
válasz Bjørgersson #38326 üzenetére
nem egy nagy előrelépés, jó drágán
-
KROK640
nagyúr
-
Vigneau
félisten
válasz Bjørgersson #38326 üzenetére
No igen: do not buy...
-
Bjørgersson
félisten
NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti Founders Edition Review
Ez azért elég kiábrándító szerintem.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Vigneau
félisten
Óóó, én lemértem anno, no meg az eBay-en kerestem halkabb kiváltó verziót. De eléggé benéztem, csak 87mm-esek.
-
KROK640
nagyúr
válasz Vigneau #38313 üzenetére
Ne is mondd, a múlthéten játszani akartam az 1999-ben megjelent Microsoft Midtown Madness Chichago Edition-el, és teljesne meglepődtem : indulás utá közölte, hogy új 3D-s kártyát talált (ok, amióta RTX3060 12GB-om van még nem indítottam el), majd szépen elindult a játék. Én meg vakartam a fejem, hogy nem öregedehetett ez ilyen rosszul, mert ez sokkal rondább mint amire emlékeztem. Hát persze... a grafikus menüben grafikai elemek összetörve, csak 640-es felbontás software renderer érhető el, és bár ezen belül is enged magasra engedni beállításokat, akármit akárhová állítok kommentálhatatlanul ronda. És így sikerült stabil 30fps-en mennie. Összehasonlításképp az előd GTX950 2GB-on Very high (az volt a max beállítás)-on is számolatlanul sok FPS-el ment, sőt a 4th gen I3 + HD4890 társaságában is very highon 1600×1200-ban több száz, helyenként 1000+ FPS-t adott le.
-
Zamma
őstag
válasz Vigneau #38314 üzenetére
Egy bányászós srác mondta hogy ezek a kártyák nem olyan gagyik, mert nem 2 kicsi, hanem 1 nagy venti van rajuk. És igen kicsi a különbség, jól hűtöttek ezek, bányászni is használta...
...mondjuk nálam is az a baj, ha én is meglátok egy ilyet, és egyből azt nézem hogy milyen jobb ventit tennék rá... arról nem is beszélve hogy deshroudolnám... -
-
eszakas
senior tag
Na jönnek a MINI kártyák.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
KROK640
nagyúr
válasz Vigneau #38308 üzenetére
Igen, kellett melléjük 2D-s vagy 3Ds kártya. Nekem volt olyan hogy 1700@2266MHZ-es Celeron, 256MB RAM, és GeForce 2MX 400 64MB + 2db Voodoo 2 8MB SLIbe kötve.
A játékok hatalmas nagy része megtalálta nagy örömmel a Voodoo2 SLI-t és azon futott. Nem csak a glideos, hanem minden ami tudott menni Voodoo-n. És sok játék emiatt nem használta a GeForce 2-t ami sokkal erősebb volt mint a V2 SLI. Pár játéknál lehetett állítani (volt amelyiknél minden indításkor külön be kellett állítani) de volt olyan amelyiknél csak az segített, ha tiltottam a Voodoo2 SLI-t az eszközkezelőben, így rájött, hogy jó neki a GeForce 2. Amin mellesleg sokkal jobban futott.
Nyilván retrozni meg külön glidre más, de nekem napihasználatos gép volt akkoriban, azzal az elvárással, hogy minden játék a lehető legjobban fusson. Pont ezért is volt, hogy a GeForce 3 mellé már nem kerültek vissza a V2-esek.
(ami érdekesség, hogy a Voodoo 2 volt talán az egyetlen olyan VGA-m amit drágábban adtam el mint amennyiért megvettem)eszakas : igen, vannak akik nem tudják mi fán terem a Voodoo
-
Vigneau
félisten
Közben felfrissítettem USB alól a Windows 10 Pro-m Windows 11 Pro-ra az asztali konfigomon. Mintha sokkal soványabb lenne a 11 a 10-től. Vagy csak valamit benéztem?
-
Vigneau
félisten
Ezen - 5. hsz. - picit elsírtam magam...
-
-
eszakas
senior tag
válasz KROK640 #38306 üzenetére
Igen. Túladtam rajta egy ideje szerintem akinél van nem is tudja mi van vagy volt nála
-
eszakas
senior tag
-
eszakas
senior tag
válasz Vigneau #38301 üzenetére
Igen meg az AGP-s kártyáknál is volt ilyen anomália, Volt benne elválasztó vagy nem. Mármint a foglalatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest