Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
-
Sdi
addikt
válasz Vigneau #34553 üzenetére
A Hips pár évvel ezelőtt is ugrott a HDS-re, csak egy időben ez javítva volt. Valamelyik frissülhetett és így már megint nem kompatibilisek egymással.
A Comodo-t több mint 10 évig használtam.
[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
Sdi
addikt
válasz Vigneau #34555 üzenetére
A Comodo fő pozitívuma a nagyon erős tűzfala, és a HIPS része. A tűzfal a win10 kiforrása után majdnem értelmét vesztette, így megváltam tőle. A HIPS viszont most is nagyon jó, csak vannak ilyen apróbb problémák vele
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
Vigneau
félisten
válasz F e Z o #34547 üzenetére
Az Axagon beüzemelve a 850 EVO-val.
A MediaCreationTool csinált magának egy 32GB-s FAT32 partíciót, arra nyomta rá a 21H2-t. A folyamat során a GPT-ből MBR-t csinált, a maradék nagy meghajtó pedig NTFS lett utána. Akárcsak az Arion-odnál.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Laptopnak a készülékházát mivel szoktátok takarítani? Van valami bevált szer ami megfelelő erre a célra? Plusz a billentyüzetet is le akarnám sikálni.... Erről lenne szó : [link]
-
Vigneau
félisten
válasz Speed® #34563 üzenetére
Egy Samsung 860 EVO 2TB. Gari nélküli, de alig futott, mint azt írtam is fentebb.
Tempó? Az attól függ. Mennyivel kellene másolnia az 512MB-s Samsung 850 EVO-nak USB-n? Mert kb. 40MB/s rémlik nekem. Azért FeZo cucca messze jobban tekert ettől. Arion és egy 512MB-s NVMe.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vigneau #34564 üzenetére
Ja, látom már, lemaradtam
Az enyém is 50 lett volna, de alkudtam ;p Mondjuk be még nem szereltem, de bőven garis.40MB/s az 320Mb/s, 480ig szaladhat elvileg, viszont írás ugye más tészta. Olvasás során kimaxolja valószínűleg, csekkold le ATTOval, az fileméret szinten kiírja nagyjából mit tud
-
Vigneau
félisten
válasz Speed® #34565 üzenetére
Most nem volt nagyon pofám alkudni.
A Tiéd mennyit futott egyébként?
Akkor csak jól csalt a memóriám, hogy a külső NVMe kb. 300-400MB/s-en tekerhetett.
Apropó, feltűnt egy dolog mostanában. Az nVidia VGA-k sorrendje az aprón miért így alakul a keresőben:
RTX 30X0,
GTX 16X0,
RTX 20X0,
GTX 10X0...?Nem követtem a GTX 1050 Ti utáni fejleményeket, de azt hittem volna, hogy a 20X0 széria a 16X0 széria előtt van.
-
-
Vigneau
félisten
válasz Speed® #34567 üzenetére
Akkor bőven jó vagyok az eddig írt 4TB-vel a jelek szerint. Csak jól tettem, hogy lemásoltalak SSD vonalon.
Akkor ezek szerint ez a max. Hááát, majd lesz egyszer egy Arion-om is a végén.
Szóval ne agyaljak rajta, nincs értelme.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vigneau #34568 üzenetére
Persze, kvázi bejáratós, ha első használatkor pl. kapott egy teljes ír+olvas felülettesztet (nálam alap), máris oda 2TB.. kíváncsi lennék amúgy egy endurance tesztre ezekkel, mennyi igaz a TBWből..anno MLCkkel jól szerepeltek Samuék, de ez a TLC téma egész más valószínűleg.
Ft/GB téren sajnos még nem hűha ez sem, de azért az NVME korszak előtt egy 2TBos SSD ára is csillagászati volt, ahhoz képest ma már elérhető.. így lesz ez az előbbivel is lassan, genről genre olcsóbb.
Maga a csatoló felület is limitál, de van már jobb.
Viszont alkalmankénti használatra ez untig elég..[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
Hali mindenki!
Kinéztem egy 2TB-os Samsung PM9A1 (Seq. Read/Write 7000/5200MB/s) 55.000,- SSD-t innen: [link] Szerintetek?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vigneau #34572 üzenetére
Figyelni kell a kis/nagy betűket, bit/Byte, 8al osztasz, 1024el szorzol. Szóval az elméleti max. 5Gbps 640MB/s, de ugye maga a SATA felület sem 600, hanem 572MB/s elméleti maxxal bír, amiből elvisz a cica valamennyit, ami mellé még az OS leharap szintén, úgyhogy a végén annyi marad, amenyi marad. Van még kérdés?
Az megkímélt valóban..csak a gari járt le közben :S
SLC..a hőskorszakban még lehetett kapni, jó cucc.
Halandóknak nagy méretben elérhetetlen árazású. -
Vigneau
félisten
válasz Speed® #34573 üzenetére
Hááát, nagyjából vágom most már. Vagy annyira nem is...
Egy biztos. Most másoltam filmeket HDD-ről SSD-re és 78MB/s volt a csúcs.
2019/11-es. Ha a gyári 5 év lenne rá, akkor az 2024 vége lenne. Ki tudja, miben lehetett, de laptopra tenném a voksom.
Azt hittem, az SLC-t most hozzák a TLC után. Vagy a legújabb eresztés a QLC lenne?
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vigneau #34574 üzenetére
;p
Az írási gyorsítótárazás megzavarja a matekot, de csak az elején, nagy fileoknál beáll az érték. Jóvanazúgy™️
SLC a hőskorszakban volt, millió+1 újraírást bír, csak marha drága. Anno az MLCre úgy fújoltunk, mint utána a TLCre és utána a friss "3D" TLCre..egy a lényeg, egyre komplexebb NANDokat gyártanak, egyre kevesebb ciklust bírnak, szóval megy a tartósság leépítése szépen csendben, hangzatos szekvenciális értékek mögé bújtatva.
-
Vigneau
félisten
válasz Speed® #34575 üzenetére
Eddig - azt kell mondjam - szépen muzsikál az új SSD-m. Nem bántam meg a vételt. Idővel még egy másik 2TB-s SSD-t be fogok szerezni adattárolásra. Szerintem még a SATA3 bőven elég nekem egy darabig.
Nálam eddig ez a 860 EVO 33 foknál melegebb nem volt. Persze a tárolója szerint a csúcs 60 fok lehetett nála még előző életében...
-
smiti
veterán
Hát srácok, hová curvul ez a világ? Rendelek a Media Marktból, bolti átvétellel és kiszámlázza a 990 Ft-os szállítási költséget!
-
F e Z o
veterán
Rendszer : 256GB Samsung 981 nvme
Játékok : 1024GB Toshiba nvme
Fényképek, zene : 500GB 2,5 WD Black HDD, külső 320-as WD black HDD + felhő
Torrent : 320GB WD black HDD, külső tokban
Hurcibálni dolgokat 512 Samsung 951 nvme, külső tokbanH2O über alles!
-
-
Vigneau
félisten
válasz F e Z o #34588 üzenetére
Ha adatot tárolnék, akkor - gondolom - csak lenne némi írogatás, olvasgatás, stb. Eddig az ilyen cuccokat - sorozatok, filmek - az 1TB-s WD HDD-mre toltam. Így viszont mehetne minden a 860 EVO-ra, ha visszaminősíteném 2. meghajtónak. Vagy a leendő másik 2TB-s SSD lehetne a tároló. Persze függne a státuszuk attól, hogy mennyi TBW-vel bírna az új jövevény.
Smiti:
Apropó, én vagyok vak, vagy a Mizu-nak nincs alkatrészlistás webshopja?Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vigneau #34587 üzenetére
Dehogynem..csak legyen másolat is a fontos dolgokról..de ez igaz a HDDre is, kell a redundancia. A TBW amúgy sem szentírás, nálam sem cella végelgyengülés okozta az eddigi SSD halálokat, szimplán egyik napról a másikra megmakkantak. Ezért is vagylagos a garancia..X év vagy X TBW.
-
Vigneau
félisten
Az mondjuk komoly kedvezmény. Én ilyen akciókat sosem veszek észre...
Mizu-nál Te találtál egyébként webshop-ot? Nekem eddig nem szúrta ki a szemem.
Valaki nem találkozott közületek véletlenül Middlemost Post letöltő linkkel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest