Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
newdesign
csendes tag
válasz
newdesign #759 üzenetére
Ja, igen.. Igaz, hogy konkréten játék alatt, a CPU órajelet nem figyeltem még, de a stressz teszten full végig 3,4Ghz... mind a 4 mag... Természetesen úgy, hogy közben a GPU is stresszelve volt...
Valahogy, erre 100%on maradó teljesítmény dologra flesseltem rá... Ez olyan, mintha le akarnék menni a 100 lóerős autómmal 20kmre, padlógázon, útközben még rárakna a kisördög a kihajtásra egy betonmixert, hogy vigyed azt is. Nyilván észreveszem, félreállok, hogy mi a franc... ÉS nem tudok továbbmenni, mert a betonkeverő rajta mardt
Mindezt úgy, hogy közben a hűtésem meg sem moccan, mert valahogy jónak tűnik
-
newdesign
csendes tag
Aida alatt 63 fok volt a max procihőmérséklet, a GPU meg 73, de az a legtöbb volt AUTO hőmérséklet szabályozással, ha felhúztam 100%ra a ventiket, akkor ment lefelé az is 60 akármennyire...
De, például az alatt a 15 perc WORMSOZÁS alatt, amíg rendben van, nem megy feljebb 55 fok fölé..... ÉS valahogy nem olyan, hogy NA most melegszik el... Egyszer csak PAFF stabil 30ról leesik 3-6 FPSre..
A procin egy toronyhűtő van, Cooler MAster. Valahogy nem gondolom, hogy melegedne....Ez a C2 vagy C3 ez mi lenne?
-
Redneck
nagyúr
válasz
newdesign #757 üzenetére
Szerintem driver vagy CPU melegedés lehet. Ismerem a procidat, nekem is ez van. C2 vagy C3 stepping? Milyen hőmérsékleten és feszültségekkel megy?
Illetve VGA milyen hőmérsékleten megy? Drivert újraraknám DDU-s törlést követően. Nem feltétlenül a legújabb a legjobb, kérdezz a topikjában!
Szerk:
VGA es CPU órajeleket is monitorozd, abból is sok kiderülhet! -
newdesign
csendes tag
Helló Urak és hölgyek..
Van e valakinek ötlete a lenti problémára
Adott egy Phenom II x4 965 + MSI R9 380 2Gb nem húzott. Alaplap, többi, nem érdekes, a tápegység asszem 650es, sztem elég.
Szóval, játék közben, attól függ milyen játék, illetve, a gép "kedvétől" is függően, a teljesítmény leesik. Pontosabban nem a teljesítmény esik le, hanem az FPS. LEgyen az FAllout 4, vagy Worms WMD. Megy mondjuk 15-20 percig frankón, vagy van, hogy csak 5 percig frankón, LIMITÁLT 30FPS sel (limiter nélkül akár 200is szokott lenni egy lehúzott beállítással) és egyszercsak paff, a worms is leesik 6 FPSre.... Nincs fagyás, ki lehet lépni, bár, előfordult már, hogy a "képernyőillesztő blabalbal hiba után helyreállt címszóval lépett ki, de nem ez a jellemző. Új driver fent van, de a régivel is csinálta, az újjal is csinálja, elég régóta.. Ha nincs szökség teljesítményre, mondjuk csak videozok, vagy akármi, akkor semmi gond..Baszogattam a GPU-t AIDA-val... Közben monitoroztama hőmérsékleteket, Mind a PROCI mind a GPU sztem megfelelő hőmérsékleten fut, nem melegszik el.
Viszont AIDA stresz kikapcsolása után, azt láttam, hogy sima windows felületen, értsd semmi nincs a képen csak windows, a GPU terhelés 100%on pörgött tovább. Elkezdtem figyelni, játék közben, hát, amikor leesik az FPS, akkor kb lassan kilépek... Ránézek a GPU trhelés grafikonra és kb mint a hülyegyerek, fel le ugrál a grafikon 0-100 között...... folyamatosan, szintén windows alapképernyő megjelenítésével, azt mondom, hogy újraindításig... Újraindítás után, nyilván a GPU trehelés is minimális értéken van, amikor elkezdek játszani megint jó kicsit, majd újra ezt csinálja.....
Nos, mondjatok valamit, amire nem gondoltam..... Igazából, amióta megvettem a videokarit azóta ezt csinálja, visszaküldtem már gariba is, nem találtak semmit... Ja, Win 7 64.. De, nem tudom mennyire számít ez...
-
Buky87
tag
A hiba megoldódott. Át kellet kapcsolnom uefi támogatásra a kártyát.
-
Redneck
nagyúr
Akkor gyanús hogy ez ilyen. Lehet gyárilag alulméretezett a hűtője? Láttam már olyan laptopot. Ha van topikja kérdezd meg ott, vagy nézz utána külföldi fórumban. Ha másnak is volt ilyen gondja akkor Lenovo support. Azt hiszem itthon nincs szervizük, tehát ha garanciális ügyet kell intézni, az nem lesz túl gyors.
-
mikehf
csendes tag
-
Buky87
tag
Sziasztok.
Van egy R9 390-es Nitro kártyám ami 2D-ben hibázik. Random fagyások és villogó textúrák.
3D-s alkalmazásokban semmi problémám nincs. Találtam egy videót ami segítséget is nyújtott, hogy ne legyenek a fagyások. Az asus tuning programja megoldja a gondomat de azt szeretném, hogy ne kelljen használnom. A memória sebességem esik le 6000-ről 600-ra. Win, driver, bios csere volt mindig van a hiba.
Itt a videó a jelenségről és a megoldásról: [link]
Valakinek nincs esetleg más alternatívája, hogy mivel lehetne ezt a hibát kiküszöbölni?
Ha volt a téma 1000 sry.Előre is köszönöm a segítséget.
-
the_cult
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni van egy Sapphire Radeon dual-x r9 280x videokártyám. 3 éves.Tökéletesen működik ,csak most jött elő egy olyan hiba hogy az egyik ventilátor amíg be nem pörög addig zakatol ,és látszik is hogy olyan mintha kimozdult volna.Beszéltem pár hozzáértővel akik azt javasolták hogy cserélni kellene azt a ventit.Az a gondom hogy sehol sem találtam neten ilyen ventit itthon,csak E-bay-en.Az lenne a kérdésem hogy tényleg cserélni kell ilyenkor vagy "csak" ki kellene tisztítani? Nagyon ügyelek a gépre tisztán van tartva de azt is olvastam hogy a venti alá is leragadhat kosz,amit ugye nem lehet tökéletesen tisztítani.Ebben kérném a segítséget hogy mit csináljak vele,vagy hogy hol lehet kapni ilyen ventiket?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Attila
-
pureez
csendes tag
-
mikehf
csendes tag
Sziasztok!
Egy Lenovo G510 (i7 4700MQ 8GB ram) notebookban lévő AMD Radeon M230 R5 videókártyával lenne egy olyan problémám hogy amint elindítok egy játékot, felpörög a ventillátor és a GPU hőmérséklet felugrik 70-80 fokra. Nyilván nem várok csodát ettől a kártyától de hogy egy worms word party kaliberű játék esetén is ezt csinálja az sztem nem normális dolog. Valami ötlet hogy mitől lehet ez? Driverek fent vannak próbáltam már régebbivel frissebbel is, mindegyiknél előjött ez a hiba.
-
pureez
csendes tag
Sziasztok!
Egy új RX 460-t szeretnék telepíteni, de miután beszereltem semmi képet nem ad, biost se tudom behozni, de amúgy a windows betöltődik (hallom)...
Mi lehet a gond? : ( -
Wallynator
újonc
Sziasztok.
A videókártyám (Gainward GTX 560 2GB) mostanság elkezdett terhelés hatására csíkosodni, és emellett vagy lefagy (többnyire), vagy újraindul (ritkábban).
Most is megismétlődött, de manuális újraindítást követően is csíkos maradt a kép ( tarka, viszonylag összefüggő rézsútos vonalak helyett rövid vékony vízszintes fehér vonalak), a vga driver pedig látszólag nem töltött be, mert kis felbontású volt, de egyébiránt működött a rendszer.
Újból újraindítottam, akkor pedig már tökéletesen működött, csak egy pár másodperces jelenetet csinált (képfeleket tökéletlenül felcserélte), de utána sikeresen helyreállt.Hőmérséklete 50C főlé nem megy. Afterburnerrel felére vettem az órajeleket, akkor működött normálisan, de nem adott elég teljesítményt, így visszaállítottam az alap beállításokat.
Mit tanácsolnátok?
-
GodGamer5
addikt
Most vettem használtan egy Sapphire nitro r9 390-et és amikor bedugtam a gépbe meg sem nyikkan fekete kép és a ventik sem pörögnek. A hd4600-as kitiltása után sem jártam sikerrel. Elméletileg jó a kártya de semmit nem csinál. Bekapcsnál néha egy hangyányit megrántja a ventikett. 500-as fsp tápom van 8+6 pinnel dugtam be, elvileg vinnie kell, de nem működik. Mi lehet a baja???
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest