Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vertigo18

addikt

Nekem olyan problémám adódott, hogy a gépem elindulásakor egyik napról a másikra nem töltődött be a Windows... Bejött a Bios, számolta a ramokat, mutatta a kis ablakocskát, hogy tölti, majd egyszercsak kikapcsolt a billentyűzet, bekapcsolva maradt a monitor (csak fekete lett) és behalt minden. Csak az újraindítás segített.

Többszöri próbálkozás (memória-kiszedegetés, másik Cpu-tesztelés, Hdd-k leszedése) arra jutottam, hogy feltelepítem újra a Windowst, mert tuti szofterhiba. Szívtam is a fogamat, hogy hülye módon nem csináltam semmi biztonsági másolatot a rendszerről, így most az 5 éve stabilan futó rendszert dobhatom a levesbe, és kezdhetek egy új rendszert ismét belakni.

A Win10 szépen feltelepült, örültem, indítom, aztán UGYANOTT ki is fagyott megint... Ekkor elgondolkodtam, hogy a Windows töltődése és a Windows betöltése között vajon mi az a folyamat, ami abban a tizedmásodpercben történik és arra jutottam, hogy a felbontás-váltása lehet a hunyó, tehát egyértelműen videókártya. Hiszen a Windows telepítője, a Bios, meg minden "ELŐTTE" ment... Tehát betettem egy régebbi, csak tesztre használt videókártyát és igen, egyből bebootolt a Win10. Ergo, nem kellett volna az előző rendszert sem legyalulnom, ez fáj a legjobban.

Viszont a kérdésem: vajon mi lehet a baja a régi, hőn szeretett videókártyámnak?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés