Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
helkis
veterán
miért is?
valszeg gyorsabb lenne mint a mostaniak valóban, rendszerre van most egy black WD 640-esem.. de ha majd lesz annyi cash, akkor valami finom SSD-t tervezek 100Gb környékén.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
ffodi
veterán
Jó lesz a raptornak 7-8ms is elérési időnek. Egy jófajta SSD-nek 0,1ms az elérési ideje vagy még kevesebb. Volt 150gb-os raptorom, és tudom milyen. Egy alap 7200rpm-es HDD-nél jobb, viszont egy SSD-nek nyomába se ér.
Egyébként a raptort cseréltem le SSD-re, és így is durva a sebességkülönbség. Már 7-8 hónapja fent van rajt a win7, és most is ugyan olyan gyors mint volt. Betöltés idő 14-16s, amint bejön az asztal azonnal használható bármilyen program.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
ffodi
veterán
A WD adata egy dolog. A valóságban sajnos nem ennyi.
Átlagos olvasási elérési idő ~7ms a legdurvább 600gb-os velocinál a teszt alapján. Most mértem az ssd-n 0,11ms. Ez pedig azt jelenti, hogy kb 60x gyorsabb....
Természetesen ez csak az olvasásra vonatkozik. Ha átlagolod az írással akkor kijöhet 5ms körüli érték, de az ssd még akkor is 40-50x gyorsabb ilyen szempontból....
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
Persze, az ár is nagyon fontos szempont. De mivel én biztos nem vennék 600gb-os raptort rendszernek, így igazából nincs is miről beszélni(persze a raptor olcsóbb jóval azonos kapacitás mellett mint egy ssd ezt nem vitatom) A 64gb-os SSD bőven elég rendszernek, adatnak meg jöhet 2db nagyobb vinyó, akár raidben.(mert ugye akinek van pénze ssd-re, annak van nagyobb vinyóra is).
Hidd el, hogy az ssd sokkal gyorsabb mint bármilyen raptor. Én sem hittem el amíg nem próbáltam ki. Ha egyszer lesz a gépedben ssd, semmi pénzért nem cserélnéd vissza, még raptor raid0-ra sem. A korai "elöregedés" ez ssd-knél pedig f@szság. Mindegyikre van 3év gari általában, ami meg bőven sok.
Veszel egy kingston 64 gigás ssd-t 30k-ért + mellé egy egy terrás vinyót 15k-ért az összesen 45k, vagy veszel egy 600-as raptor 80k-ért(esetleg 300-ast 40k-ért). Melyik éri meg jobban??
Persze vehetsz kisebb raptort is, ami olcsóbb, de amellé ugyan úgy kell nagyobb HDD adattárolásra......szóval szerintem egyértelmű a dolog, főleg, hogy egy 600-as raptor 80k, amiből kijön egy 50gigás ocz vertex2 + 2db samu f3 1tb raid0-ba.......persze a döntés rajtad áll
[ Szerkesztve ]
-
-
helkis
veterán
nehogy azt hidd, hogy az ellenőrzőkön múlt itt valami, az a cucc már 15-20éve is szivárgott, meg is kapták rá a lét valszeg, csakhát nem a gátba lett rakva, hanem szépen hazavitték aki megtehette jómagyar szokás szerint...
én lezáratnám az egész környéket, körbevenném fallal, és magyarország 1-es számú veszélyeshulladék tárolóját megcsinálnám.. normálisan..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
-
Nem véletlen ilyen olcso... [link]
Kétféle flash memóriából rakták össze.Van benne, SLC és MLC is. Az SLC memória sokkal gyorsabban és hosszabb az élettartama, mint a MLC memóriának, de drágább. A gyártó szerint a 32GB kb 20%-a SLC, a többi MLC.
Nagy fájlok (10GB) olvasása esetén az első 500 MB sebességge 12.13MB/s-volt. Ezután lelassult a másolás sebessége, de az átlag 7.46MB/s lett. Ez a megismétlődött kis fájlok íráskor is. Az első 500 MB sebességge 5.8MB/s volt, viszont az átlag 0.66MB/s lett.
Nagy fájlok olvasásakor 23.57MB/s, kis fájol esetén 17.43MB/s volt a sebesség.Ha azt veszem, hogy Kingston DataTravel 400 már 14-15k, nem feltétlen jó vásár még pendrive-nak se.(Méreteiről nem is beszélve)
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Male
nagyúr
Talán kinyírta a DVD-t... vagy csak a win-t viselte meg (ment a gép, amikor történt?).
Bootolható CD be, aztán ha elindul, akkor a DVD jó
Esetleg eszközkezelőben hardver eltávolításával kiszeded a DVD-t, és köv. indulásnál akkor újra megtalálja.
szerk: A flashelést DOS alatt póbáltad? Ha ott sem ment, akkor valószínűleg kuka a DVD.
[ Szerkesztve ]
-
-
helkis
veterán
ha az imapi.exe megsérül, vagy valami hibát generál, esetleg vírusos, akkor nem lehet használni az optikákat..(pl a lemezt sem adja ki a drive)
szerintem egy reinstall-lal helyrejön, vagy próbáld megjavítani, tuti a rendszer lesz a ludas.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Male
nagyúr
Hááát... ez hiba volt. Be lehet állítani, hogy mennyit menthet... alapból 2%-a a vinyó méretének, szóval ott valami nem volt oké már. Nem túl jó ötlet kikapcsolni ezt, mert ugyan ritkán kell, de akkor nagyon hasznos (5 perc alatt rendbe hozod vele az ilyet, amivel most már vagy két napja küzdesz).
Esetleg eseménynaplót kéne átfutni akörül, amikor a DVD eltűnt... hátha beírt valami hibát. (illetve lehet most is írja, hogy mit nem tud elindítani, abból talán kiderül)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Trollok komolyan
- TCL LCD és LED TV-k
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Horgász topik
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Elektromos cigaretta 🔞
- Építő/felújító topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest