- A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Kín
- lezso6: Szekunder szarkazmus
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
bdav
őstag
Helyes. :) a barton 2500+ egyébként durván egy 2.4C p4-nek felel meg. egy 2.6c azért megveri. viszont annyit tanácsolnék, hogy amennyiben nem akarsz tuningolni vegyél kt600-as lapot. Asus lapot. 20 körül van bruttóban. nincs dual ddr, de jobb az ide kezelés, és kevesebb vele a gond. az Asusszal pedig úgy általában kevesebb a gond az Abittal szemben.
Epox lapok is jok. igaz picit drágább a 8kra2i is (ebbe nincs pata-raid, csak sata, ha ez számít)
-
Alvin_ti4200
félisten
Helyes. :) a barton 2500+ egyébként durván egy 2.4C p4-nek felel meg. egy 2.6c azért megveri. viszont annyit tanácsolnék, hogy amennyiben nem akarsz tuningolni vegyél kt600-as lapot. Asus lapot. 20 körül van bruttóban. nincs dual ddr, de jobb az ide kezelés, és kevesebb vele a gond. az Asusszal pedig úgy általában kevesebb a gond az Abittal szemben.
Minden betűvel egyet értek:DD
-
zsoltee10
addikt
Sziasztok,
Bocs éjszaka hirtelen eltűntem, oka: elaludtam. :))
Ma pedig nem vettem meg az Intel konfigot, még tépelődök egy kicsit, de teljesen, jogos amit leírtatok és valóban elgondolkodtató, hogy a cerka árán kapott AMD konfig nem a cerka teljesítményével azonos. Sőőőt még ha jól látom némely helyen a 2.5-s barton-al a konfig a cerka alatt van. Szóval egyértelműnek tűnik a választás.Helyes. :) a barton 2500+ egyébként durván egy 2.4C p4-nek felel meg. egy 2.6c azért megveri. viszont annyit tanácsolnék, hogy amennyiben nem akarsz tuningolni vegyél kt600-as lapot. Asus lapot. 20 körül van bruttóban. nincs dual ddr, de jobb az ide kezelés, és kevesebb vele a gond. az Asusszal pedig úgy általában kevesebb a gond az Abittal szemben.
-
Dr_Watson
tag
Sziasztok,
Bocs éjszaka hirtelen eltűntem, oka: elaludtam. :))
Ma pedig nem vettem meg az Intel konfigot, még tépelődök egy kicsit, de teljesen, jogos amit leírtatok és valóban elgondolkodtató, hogy a cerka árán kapott AMD konfig nem a cerka teljesítményével azonos. Sőőőt még ha jól látom némely helyen a 2.5-s barton-al a konfig a cerka alatt van. Szóval egyértelműnek tűnik a választás. -
Esmein
nagyúr
Fel, lássa mindenki !
-
Esmein
nagyúr
Abit NF7 (nForce2,AMD,FSB333,DDR400,AGP8x,ATA133,5.1hangk,LAN,USB2.0,ATX) 17300 21625
AMD Athlon XP 2500+ 1.830GHz SocketA FSB-333MHz L2cache-512K Barton 20400 25500
SPIRE Falcon Rock II ULTRA tuning hûtõ 2200 2750
256 MB PC-3200 DDR-SDRAM FSB-400MHz Samsung 9100 11375
72625,-
Abit IS7-E (i865PE,P4,FSB800,DualDDR400,AGP8X,S-ATA/ATA133,5.1hangk,LAN,USB2.0) 19900 24875
Intel Pentium 4 2.4GHz Socket478 FSB-800MHz L2cache-512K Northwood HT OEM 37400 46750
cooler passz, coolinknek van full rezese 5 rugóért.
94380,-az intel konfigot so so nagyjából tudom miket raktam oda mert nem volt az a lap amit te kiválasztottál ráadásul ez nem is egy túl olcsó hely szóval megközelitő érték, de van ekkora különbség a 2 platform között. És kb ez a két rendszer van partiban.
-
Esmein
nagyúr
Hova volt kötve?:))
ecc-s cl3-mas kingston pc3200 ramokkal nyomult, aztán majd megnézzük milyen cl2 ecc nélkül :D
-
Esmein
nagyúr
Abit NF7 (nForce2,AMD,FSB333,DDR400,AGP8x,ATA133,5.1hangk,LAN,USB2.0,ATX) 17300 21625
AMD Athlon XP 2500+ 1.830GHz SocketA FSB-333MHz L2cache-512K Barton 20400 25500
SPIRE Falcon Rock II ULTRA tuning hûtõ 2200 2750
72625,-
Abit IS7-E (i865PE,P4,FSB800,DualDDR400,AGP8X,S-ATA/ATA133,5.1hangk,LAN,USB2.0) 19900 24875
Intel Pentium 4 2.4GHz Socket478 FSB-800MHz L2cache-512K Northwood HT OEM 37400 46750
cooler passz, coolinknek van full rezese 5 rugóért.
94380,- -
Alvin_ti4200
félisten
-
Esmein
nagyúr
na látod, nem kell oda vízhűtés:))
most derült ki hogy eddig a fél keze hátra volt kötve :DDD
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Esmein
nagyúr
Igaz. A celeront oda vissza beveri egy ugyanannyiba kerülő amd. annál biztos hogy jobb.
-
bdav
őstag
hát sacckábé ez a lap / proc / mem kombo megvan 80-100 ezer huf -ból (has számok, kb. ennyi, de függ a lap / mem tipusátol is). Intel fronton ez a bizonyos barton2500+ a 2,6-os cerkát tuti leveri, a 2,4C P4 környékén lehet valahol (nehéz belöni pontosan, tesztje válogatja), de olcsobb nála.
-
Alvin_ti4200
félisten
na látod, nem kell oda vízhűtés:))
-
Keitaro
addikt
Ne felejtsétek el, hogy ő egy Celeronról beszélt! Azt a 2500+ megeszi bármiben.
A 2.6-os P4 meg egyedül drágább mint a 2500+ és az alaplap alá... -
Esmein
nagyúr
abit nf7 vagy abit kv7 bruttó 20 környéke, mind a két lap esélyes versenyző.
-
Esmein
nagyúr
2.5 barton > 2.6 p4 annyi kikötéssel hogy nem tuningolsz és a pénztárca is számit.
Ha megy a tuningolás akkor az erőegyensúly egy kicsit elcsúszik. -
Dr_Watson
tag
Sracok igazatok lehet.
Megfontolom a dontest. Arban a lap proci memoria kkb ugyanott lenne, bar ha a teljessitmeny jobb es e miatt ertekalobb akkor ez jobb valasztasnak igerkezik. -
Esmein
nagyúr
Hozzá kell tegyem ez nem fair mert valami cink van a ramjával :/ De mindenképpen fontolj meg egy 2500-as bartont mert nagyon erős processzor az árához képest.
-
Esmein
nagyúr
Hirtelen nem tudok mondani :D valaki segitsen ki plz. Én pl a 2000+-os tbredem(256 cache) szoktam bátyám 2.6/800 p4-éhez hasonlitani. 3d teljesitméynt és super pi-t én viszem, renderben 1:12 az én eredményem, 1:07 az övé szóval nem olyan rossz az.
-
Dr_Watson
tag
Latom a 2.5 basrtont ajanlottatok egymastol fuggetlenul. Ha latom az osszehasonlitast (ar, telj.) igerem megfontolom. ;)
-
Esmein
nagyúr
Tegyük fel rendesen össze van rakva. Mondjuk olyan 2.5-2.7 környeken. Pl renderben, videokodolasban kicsit elmarad az amd (1 perc helyett 1:03 alatt végez) egyéb teendőkben pl brutális számitásoknál ahol a ram nem annyira számit vagy játékban általában odatesz egy 2.7-2.8-as konfignak is.
-
Keitaro
addikt
-Epox 8KRA2+ KT600
-AMD Barton 2500+
PIV-ből a legjobb most szvsz a 2,8C.Egy szavazat erre még :)
Megeszi a cerkát reggelire. Árban kb 45 nettó ez a kettő. De van olcsóbb alaplap is, csak hát ez mégicsak wow full extra :) -
Dr_Watson
tag
Latom a 2.5 basrtont ajanlottatok egymastol fuggetlenul. Ha latom az osszehasonlitast (ar, telj.) igerem megfontolom. ;)
-
Alvin_ti4200
félisten
-Epox 8RDA2+ 23+tréfa
-Barton 2500+ 18,5+tréfa
Ez kb. egy 2,6-os PIV-nek felel meg. -
Dirtyz
őstag
-
Alvin_ti4200
félisten
-
bdav
őstag
hát ez eddig elég egyhangu :)
-
Dr_Watson
tag
Gondolom es tudom, hogy nehez az osszehasonlitas, de probaljuk meg, az emlitett amd konfig kb milyen intel konfignak felel meg? kb mennyi az ara? Bocs most csak pdarol netezek es itt nehez levadaszni az arlistakat.
-
Alvin_ti4200
félisten
-
bdav
őstag
2,4C ha van még
AMD: Barton 2500+ u.ennyi rammal, nForce2 ultra vagy KT600 chipszetes lappal (attol függ h. mit akarsz: nForce2 jobb mem. kezelésben, jobb az integrált hangja, kt600 integrált sata raid, állítólag jobb a vinyokezelése is) -
Esmein
nagyúr
-
Dr_Watson
tag
Na jo nezzuk. AMD-bol mit javasolnatok? Hasonlo kepessegu lapot szeretnek mint amit fent emlitettem.
P4 procibol ar/ertek aranyban mi a legjobb most? -
Dr_Watson
tag
Na jo nezzuk. AMD-bol mit javasolnatok? Hasonlo kepessegu lapot szeretnek mint amit fent emlitettem.
Dr_Watson
tag
burgatshow
veterán
Sztem is az AMD-vel jobban járnál!
Gyorsabb stabilabb és ami a legfontosabb: AMD! :DDD -
Alvin_ti4200
félisten
Hát ha mindenáron Intel, akkor szvsz 2,4 vagy 2,8-as RENDES PIV. Egyébként meg naná, hogy AMD:))
-
nofene
aktív tag
Az 1.4-es Tua-nál tuti nem lenne sokkal gyorsabb. Akkor már inkább egy 2Ghz-es northwood vagy ha mindenképp Celeron akkor CSAK nortwood maggal mer' azt még lehet húzni de a willamette cerkákat abszolút nem.
-
Keitaro
addikt
Hát gondolj bele, hogy az 1.4-es Tua cerkád saccra mondjuk legyen hasonló egy 1.8-as P4 celeronnal. Durva esetben egy kicsit magasabbal is tán. És akkor mondjuk a +25-30% az nem túl sok.
Nem téríteni akarok, de ebben az árkategóriában tényleg jobban jársz egy AMD-vel. Ha rádszakadt volna a bank mondanám, hogy vegyél 3.2C-t de így nem :) -
Dr_Watson
tag
Ooopsz. Valóban úgy gondolod, hogy a jelenlegi 1.4-es Tua-nál nem lenne jelentősen gyorsabb? Hmmm. Ez azért elgondolkodtat. Mert egy hasonló konfigot fele ennyiből összetudok rakni. Hmmm.
-
steveetm
őstag
Az uccsó kérdésre válaszolok csak, ha megengeded, mert különben tényleg off lesz.
Mire kell? Ez egy tipikus itthoni gép és all in one. Nincs TV-m nincs rádióm, nincs hifi tornyom, mind ezt a gépemmel oldom meg. Néha minimális játék, de leginkább munka. Munka alatt 1-2 virtuális gép futtatása, mellette office és Internet.
Úgy sejtem, hogy ha beruházok ebbe az új konfigurációba akkor nekem 1-2 évig ez megint stabil konfig lesz és nem kell upgradelnem.
A jelenlegi upgradet egyébként leginkább az indokolja, hogy a mostani alaplapom és CPU-m kell máshova (ASUS TUSL2C + 1.4 Ghz Tualatin).ha 1-2 évig szeretnéd használni, akkor én nem ajánlom a celeront, sztem jobban járnál egy rendes p4 el, persze ez csak az én véleményem.
Üdv.: steveetm -
Keitaro
addikt
Az uccsó kérdésre válaszolok csak, ha megengeded, mert különben tényleg off lesz.
Mire kell? Ez egy tipikus itthoni gép és all in one. Nincs TV-m nincs rádióm, nincs hifi tornyom, mind ezt a gépemmel oldom meg. Néha minimális játék, de leginkább munka. Munka alatt 1-2 virtuális gép futtatása, mellette office és Internet.
Úgy sejtem, hogy ha beruházok ebbe az új konfigurációba akkor nekem 1-2 évig ez megint stabil konfig lesz és nem kell upgradelnem.
A jelenlegi upgradet egyébként leginkább az indokolja, hogy a mostani alaplapom és CPU-m kell máshova (ASUS TUSL2C + 1.4 Ghz Tualatin).Hú, pedig ennél nem lesz sokkal erősebb az új gép. Vétek ilyen alaplapba cerkát rakni :)
Nem lehetne egy kisebb, de teljes értékű Northwood P4? Vagy AMD? -
Dr_Watson
tag
A jelenlegi upgradet egyébként leginkább az indokolja, hogy a mostani alaplapom és CPU-m kell máshova (ASUS TUSL2C + 1.4 Ghz Tualatin). -
bdav
őstag
Sziasztok,
Dr_Watson elszánta magát arra, hogy lecserélje jelenlegi vasát. A szakértő közönség véleményét szeretném vásárlás előtt kérni, várok pro és kontrát a konfigurációval kapcsolatban. De tessék figyelembe venni azt, hogy Intel platformon szeretnék maradni, tehát a ''válts inkább AMD-re mert az jobb'' - jellegű véleményeket hagyjuk.
Sajnos nem tudtam, hogy hol hozzam létre ezt a topicot, ezért ha a hely rossz, akkor mozgassátok át nyugodtan.
Segítségeteket előre is köszönöm. A konfigurációt holnap szeretném megvásárolni.
Nézzük a konfigurációt:
ALAPLAP GIGABYTE GA-8IPE1000-L INTEL DDR ATX12V
2x RAM PC3200 (400MHZ) DDR 256MB SAMSUNG
CPU INTEL CELERON 2600MHZ (WILLAMETTE)
:C
Előre is köszönöm mégegyszer.ööö, ha már nem amd, akkor a ceruzát hanyagolni kéne, ugy általános esetben. ha esetleg csak videot kodolsz, meg wordozol + netelsz és hasonlok, akkor jo igy :)
-
MUŁĐER
addikt
Sziasztok,
Dr_Watson elszánta magát arra, hogy lecserélje jelenlegi vasát. A szakértő közönség véleményét szeretném vásárlás előtt kérni, várok pro és kontrát a konfigurációval kapcsolatban. De tessék figyelembe venni azt, hogy Intel platformon szeretnék maradni, tehát a ''válts inkább AMD-re mert az jobb'' - jellegű véleményeket hagyjuk.
Sajnos nem tudtam, hogy hol hozzam létre ezt a topicot, ezért ha a hely rossz, akkor mozgassátok át nyugodtan.
Segítségeteket előre is köszönöm. A konfigurációt holnap szeretném megvásárolni.
Nézzük a konfigurációt:
Előre is köszönöm mégegyszer.Miért csak Intel a jó?Márkahűség?Fanatizmus?(Nem muszály válaszolni!:)))
Amúgy mire kell a gép? -
Dr_Watson
tag
Sziasztok,
Nézzük a konfigurációt:
Előre is köszönöm mégegyszer.
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Négy másodperc alatt betölt a Forza Horizon 6 a Microsoft csodatechnológiájával
- Analóg fényképezés
- Diablo IV
- Automata kávégépek
- Autós topik
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Google Pixel topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Canon EF 70-200 f/4L IS USM objektiv eladó
- Üzletből, Macbook Pro Retina 16" 2021,M1 Max 32GB RAM/1TB SSD/Metal 16magGPU/Liquid Retina XDR
- DeLL Precision 5560 Munkaállomás Intel Core i7-11850H/32RAM/512SSD/RTXA2000/FULL HD IPS kijelző
- Dell P2417H 23,8" FHD monitor 2 db
- iPhone 13 Pro Max 128GB Alpesi Zöld
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Silver- 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5449
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga Gen 5/// 2 év garancia
- 27% - Crucial 32GB DDR5 5600MHz CT32G56C46U5 DDR5 Memória!
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest