Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hevepapa
senior tag
Ha valakinek kellenek régi vasakhoz driverek. Itt talál: VOGONS Vintage Driver Library
Pl van Diamond Monster3D Driver Disk is De vannak BIOS-ok meg mindenféle érdekes cucc. -
hevepapa
senior tag
Több felmérés szerint a fiatal korosztály kb. 25-30%-a gyakorlatilag funkcionális analfabéta. Nekik pont megfelelő a tiktok és hasonló megoldások.
De elolvasni egy user manualt... urambocsá... megérteni és alkalmazni azt ami ott részletesen le van írva, na az már meghaladja a képességeiket. -
hevepapa
senior tag
válasz Low Noise #258 üzenetére
Nem vagyunk egyformák, van akinek csak a saját cucca az ultimate top a többi csak gagyi lehet. Az biztos, hogy a Fractal házak anyaghasználata és az összeszerelés minősége fényévekre van a gagyitól + szerintem a szerelhetősége is baromi jó. Mondjuk árban se az egypálcás szint De ezt te pontosan tudod mert Fractal házad van.
-
hevepapa
senior tag
válasz Trailblazer #255 üzenetére
A SkyShowtime-on megy. Én még az elején fizettem elő, 999 Ft/hónapot megért. A mostani áron nem kéne, mert a választék a nyomába sem ér a Netflixnek.
-
hevepapa
senior tag
válasz Trailblazer #251 üzenetére
A Yellowstone és előzmény sorozatai? Szerintem az is ott van a Top 5-ben.
-
hevepapa
senior tag
válasz Dr. Akula #245 üzenetére
Nem csak olyan kis habkönnyű sorozatok vannak ám, mint amiket a TV-ben látsz délutánonként. Amikben észre sem veszed ha kimarad pár rész.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy egy Breaking Bad szinvonalú 5 évados sorozatot hogy lehetne 1 filmbe besűríteni?
Olyan a sztorija, hogy még egy kvázi mellékszerepő is egy 6 évados siekres! sorozatot ihletett. Better Call Saul.
Szóval hidd el barokkos túlzás pótlékoknak gondolni a sorozatokat. -
hevepapa
senior tag
-
hevepapa
senior tag
Van 1-2 régi nagy kedvenc sorozat amit pár évente újranézünk, azok kinn vannak egy backup vinyón. Nagy ritkán valamit leszedek ami épp nincs meg azon amik elő vannak fizetve, de általában nem sok olyan film van amit érdemes évekig megtartani.
Játékból se szoktam túl sokat a gépen tartani. Minek? Nem játszok 20 játékkal felváltva -
hevepapa
senior tag
válasz Dr. Akula #237 üzenetére
Nálam a legnagyobb játék a Mass Effect Legendary Edition. 117 GB, de szénné van moddolva, azért ilyen nagy. A legtöbb csak 40-70 GB. Filmből meg elég a FHD, az meg csak pár GB. Mondjuk filmet már nem szoktam torrentezni, elég ami az előfizetett streamekben van. Még sok is.
-
hevepapa
senior tag
válasz Dr. Akula #226 üzenetére
20 TB-nyi backup otthoni célra? Az szép. Mondjuk ha valaki 4-8K videókkal foglalkozik és megőrzi a nyersanyagokat meg munka példányokat akkor gyorsan összejön pár TB anyag.
Bár.. amikor utoljára raktam össze egy 5 perces 4K-s videó klippet akkor az egész project megállt 25 GB alatt. -
hevepapa
senior tag
Szép lista! Akkor gondolom gyakran találkozol "múzeumi" darabokkal is. BIOS-t floppyról frissítettem én is, de már az évtizedét se tudnám megmondani mikor. Azért megvolt annak a maga bája amikor azon kellett parázni hogy tutifixen olvasható legyen a floppy mert ha read errorba futott frissítés közben az elég nagy baj volt. Nem sokszor csináltam, de ezért mindig baromira fostam amíg nem lett vége.
Ha jól rémlik talán az Asus alaplapok BIOS-át lehetett először frissíteni Windos alól is.
Ja.. egy nagyobb USB hub talán megoldaná a hiányt. Nálam van valahol a fiókban pár USB-s kártyaolvasó. Régi kártyákat is olvas. A Fujinak volt valami spéci cucca a fényképezőgépeibe - azt is. De olyan típusból működő példányt nehezen lehet már találni szerintem.[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
Én se láttam már vagy 10 éve mobil racket, de a #221 hozzászólásban említett előlapi foglalt 5 db 5,25-ös helyről spekuláltam mik lehetnek benne. 3 tippem volt - benne a mobil rack
Én pendrájvból nem használok nagyokat, 2-4-8 GB általában. Ott felejteni, elveszteni megteszi. A nagyobbra meg elég a 2,5-es külső HDD. Az ilyen külső cuccokra írás sebessége nem izgat túlzottan. Nem okoz lelki törést ha valamit 2 perccel tovább tart kiírni HDD-re mint ha SSD-re menne. Úgyis az USB port a szűk keresztmetszet. Ilyenre nem veszek SSD-t. -
hevepapa
senior tag
Jézus az égben... Megkérdezhetem hogy mi az a 5 db 5,25-ös cucc az elején? Mert az stimmel hogy van valami optikai meghajtó, meg 1 mobil rack meg esetleg valami diagnosztikai panel, de ez is csak 3 Nálam nincs sok cucc: belül a 3 SSD amit írtam,
egy 8 GB-s GTX1080 meg egy 3 antennás tp link wifi adapter (amit talán 1x használtam)
Ha valamit hurcolni kell van fél marék pendrive, ha nagyobbat akkor meg van 2db 500 GB-s külső HDD usb-s, ha meg valami dvd kéne akkor előkotrom valamelyik fiókból az usb dvd írót és problem solved. De azt nem láttam már vagy 2 éve. -
hevepapa
senior tag
Háááttt... ahogy gondolod. 5,25-ös hely kb. már csak a helyet foglalná. 3,5-es HDD hely?
csak SSD van a gépemben, szóval számomra értelmezhetetlen a probléma hogy csak 2 db 3,5 HDD hely van benne.
Fürtökben lógó ventillátorok? Ez mit jelentene? Azt hogy bele lehet rakni előlre 3 db-ot?
Az enyémben van elől 2 db 120-as (alul meg felül) meg hátul 1db 120-as.
Az hogy lehet belerakni többet az inkább előny mint hátrány.
Azért majd találd már ki hogy a gamer ház milyen, mert egyszer azt írod hogy "5 forintos alumínium kombó" de a 6 kilós vaslemezes is max gamer lehet nálad
Bár ha a mérete szerinted túl nagy, akkor a 25 éves toronyház amit preferálsz az mekkora? Nálam lenn van az asztal mellett, nem foglal nagy helyet.
Hogy mire használom? Elég sok mindenre. Van benne AAA-s játék, 4K videó vágás és renderelés, hangfelvétel és keverés, meg a szokásos semmi extra, film zene stb hétköznapiságok.
Ha azt mondom hogy terhelés alatt is alig van hangja de mégsem melegszik úgysem hinnéd el, pedig így van -
hevepapa
senior tag
Van azért egy negyedik csoport is - ami azért elég kicsi. Modern de nem csicsás
Nekem Fractal Desing Meshify C van. 395 x 212 x 440 mm, 6,19 kg.
Ránézésre elég kicsi házikó (de szerintem baromi jól néz ki), de azért elfér benne a Noctua NH-U14S hűtő ami nem kicsi darab.
Olyan szinten nem világítós csoda, hogy bekapcsolva a power ledet is alig találtam meg rajta mert úgy el van dugva a mesh mögé Először azt hittem rosszul dugtam össze valamit és azért nem világít mert kicsit oldalról nézve már nem is látszik. -
hevepapa
senior tag
válasz freeapro #110 üzenetére
A mostani nagy hardver gyártó brandek nagyrésze tajvani "a dzsunka balra" kategóriásként kezdte. Aztán a legtöbb el is hullott a versenyben. Az Asus azzal elég jót húzott, hogy megcsinálta az Asrock márkát, mert egyfelől olcsón el tudott adni sokat, másfelől meg annak idején baromi sok újdonságot meg extrém megoldást le tudtak tesztelni az Asrockkal. Ha jól rémlik az Asrock dobott piacra először olyan alaplapot amiben vegyesen lehetett SD meg DDR ramokat használni. Ha meg nem vált be az újdonság akkor sem az anyacég nevére égett a blama.
-
hevepapa
senior tag
Az utolsó CD íróm nekem is NEC volt. A Labelflash feature miatt vettem. Amit aztán.. soha a büdös életben nem használtam, mert jó drága volt hozzá a lemez
Ilyen az amikor a jó marketing elcsavarja a vásárló fejét és megvesz minden ami nem is kell neki De "normál" írónak tényleg nagyon klassz volt. Úgy rémlik tudott 16x-asn is írni, de én adatot max 8x, audiót meg 2x sebességgel írtam vele. Azt nem tudom hogy mennyire olvashatók azok a CD-t, mert évek óta nincs optikai meghajtóm. -
hevepapa
senior tag
Úgy rémlik (bár ködösek az emlékek), hogy az volt a probléma fő oka, hogy nem közvetlenül a CPU vezérelte a hővédelmet hanem a chipset. Az intelnél meg a CPU.
De nem mondom 1000%-ra mert közvetlenül sosem érintett, mert az első i166MMX óta csak intel proci van a gépeimben. Alaplap meg az első Acorp és egyszer egy Asrock kilengés óta csak Asus van. Nekem bejött. Igaz sose tuningoltam vagy ilyesmik.
Most is egy Z170 Pro Gaming ketyeg nálam már mittudomén mióta. -
hevepapa
senior tag
jaja. daniel_k!!! Áldja meg a jóisten még a papucsa nyomát is! Használtam driverét a Live5.1-hez is. Aztán én barom vettem olcsón egy Audigy 2 kártyát és majd beleőszültem olyan szar driver volt hozzá gyárilag. Hál istennek a daniel_k driverrel az is is frankó lett.
Aztán hagytam a fenébe a SB hangkártyákat, az alaplapi Realtek is megfelelt már. -
hevepapa
senior tag
Folyt a nyálam egy Tseng 6000 után erősen, de nem tudtam meggyőzni a nejem, hogy arra is feltétlenül szükség van A Voodoo1-et se volt egyszerű. Ha jól rémlik 25e volt.
Az SB szerintem baromi jó vas volt, de annyira elcseszett drivereket csinált hozzá a Creatíve hogy elképesztő. Meg a kavarás a hardver verziókkal. Volt hozzá nem hivatalos driver, azzal frankó volt, de a Creatíve beperelte (vagy csak akarta?) a készítőit és eltünt a netről. -
hevepapa
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest