Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mephi666

nagyúr

ez a vega/vegetáriánus dolog nekem egyáltalán nem tetszik... szerintem biológiailag az embernek szüksége van a húsra is... ha redős fogsorunk lenne, mint a szarvasmarháknak és kizárólag növényevésre lenne berendezkedve a szervezetünk, akkor érteném csak meg a vegetáriánusokat... csomó olyan dologra van szüksége a szervezetünknek, amit a különféle húsokból lehet "beszerezni", másból nem is éri meg megpróbálni... (de ezt már többen is kifejtették)

nem jött még fel a szója sem nagyon, de ne is jöjjön... :( utánaolvastam anno, hogy hiába magas a fehérjetartalma, valami olyan anyagot is tartalmaz, ami épp a fehérje felszívódását gátolja, tehát szinte semmire nem jó... (mellesleg az íze is pocsék)

én inkább amellett vagyok, hogy változatosan egyen az ember... normál esetben jelzi is a szervezet, hogy mire van szüksége... enni kell változatosan mindenfélét: zöldség, gyümölcs, hús, tejtermékek... próbáljuk otthon úgy összeállítani az étrendet, hogy az változatos legyen: egyik nap ha nehéz kaja van, akkor másnap könnyebb legyen a menü... és a fent felsoroltak is váltakozzanak... imádom a húsokat sütve/főve/mindenhogy, de mondjuk tegnap kimondottan jól esett a saláta is... egyik munkatársam amit csinál, az megint túlzás: pl képes az éjszaka közepén felkelni körömpörköltet enni meg van, hogy reggel 7kor már pacalt nyom... szerintem olyan 140kg körül van súlyban és egyértelmű, hogy az étrendje miatt töltött nyáron is 1 hetet a kórházban... ("véletlenül" pont a gyomrával voltak gondok...)

Új hozzászólás Aktív témák