Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- CaNNa3IS: Kis előkarácsonyi muzsika csak nektek
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeapro
senior tag
Egyetértek. A számítástechnika fejlődésével egyre több dolog kerül közvetlenül a CPU-ba. Emlékszem, amikor az első 286-os IBM PC/AT-met építettem, akkor még a matematikai koprocesszor is egy külön chip volt (ha jól emlékszem 486-be került bele a CPU-ba végleg). De akkor még külön északi híd, és déli híd volt az alaplapokon. Az északi híd kezelte pl. a memóriát. A déli híd meg a perifériákat és talán a HDD_ket is.
Ma egyre inkább a SOC design felé megyünk, és az alap 2D megjelenítés, videó dekódolás a CPU-ba kerül.Intel vonalon ez már generációk óta megvan, AMD vonalon ez valamiért kimaradt a korábbi Ryzen procikból.
Az AI is egyre inkább a CPU-ba költözik külön magokra.Szóval én is feleslegesnek érzek egy videokártyát AV1-re és 2Dmegjelenítésre.
-
freeapro
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szüleid (vagy úgy általában a nyugdíjasok) tényleg számítógépen néznének filmet? Szerintem nekik mobiltelefon, meg valami TV okosító való.
-
freeapro
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az alsó kategóriát az iGPU pusztította ki. És a Ryzen 8000 sorozat már a közepet célozza.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- BestBuy topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PlayStation 5
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AliExpress tapasztalatok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix RX6600XT Gaming OC
- RX 6500 XT 8GB Eladó - Garancia
- Új, fóliás XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia) - Beszámítás
- EVGA GeForce RTX 3060 XC BLACK GAMING, 12G-P5-3655-KR, 12GB GDDR6, Dual-Fan
- PowerColor RX 9060 XT 16GB GDDR6 Reaper - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- SK Hynix 32GB DDR4 2666MHz PC4-21300 laptop RAM
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest