- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
Aktív témák
-
Vaze
őstag
ja es az egyik haverom nemreg ment haza Canadabol es hazavitt magaval egy komplet szamitogepet berakta a borondbe korbetekerte rongyokal hogy nehogy bajaesek az ut soran es siman hazavitte se vam se semmi:DD
-
Vaze
őstag
na jo szerentem az masteszta hogyha nagytetelben akarsz cuccokat atvinni Magyarba...:))
-
GeG
tag
Sziasztok !
Sajnos ez a vam kerdes nem ilyen egyszeru.
En egy szamitastechnikai nagyker cegnel dolgozom , tobb orszagbol is importalunk, igy egy kicsit ralatok a temara.
Az igaz , hogy a tavalyi ev elejen eltoroltek a szamitastechnikai termekek utan fizetendo vamot.
DE!
Egyreszt ez baromira nem erintette azokat a termekeket ( procik , alaplapok ,HDD , videokartyak stb.) amik a szurke importon keresztul erkeznek az orszagba.
Ezeknek az ara sok mindentol fugg de nem a vamtol es a Afa-tol.....
Masreszt meg sok az ellentmondasos helyzet is , pl: a digitalis kamerak , asztali DVD lejatszok utan meg a mai napig is vamot kell fizetni , holott ezeknek a termekeknek mar tobb kozuk van a szamitastechnikahoz mint a szorakoztato elektronikahoz....
Ez senkinek nem jo mert a kereskedo kifizeti a vamot ( ami akar 10 % is lehet mint az elobb emlitett cuccoknal ) es szepen tovabbterheli a vasarlora.
Roviden ennyi.
GeG -
phoenixke
tag
En a szamitogepemet akartam hazahozni masfel evi kintlet utan, felhivtam a vam info vonalat es azt mondtak, hogy az unioban ''gyartott'' termekekre nincs vam, de mivel a gep alkatreszei valszeg kinaiak ezert nem csak afa, hanem vam is van. Ezert betettem a csomagtartoba es hazahoztam :DDD. Ceges laptoppal pedig 2 evig 3 hetente 2x jottem-mentem a repteren, soha senki se kerdezett ra. Az a lenyeg, hogy nem dobozban kell hazahozni, es nem art egy ceges cimke(mondjuk egy kamu vonalkoddal meg raktari szammal), ha nem akarsz ra semmit fizetni.
-
biker
nagyúr
én anno kérdeztem, és:
ha hazahozod magaddal, és ha visszamész, nálad van, semmi gond.
de ha küldeted, vagy hazahozod, de mikor elmész vissza (ez külf. áll. magyar emberre von.) nincs nálad, akkor itthon ''forgalomba került'' és utólag az áfat be kell fizetned :(
ezt mondta a vámoldalon az infos...
amíg magaddal hozod, nincs gond, abszolute, később lehet gond... -
pierre78
újonc
En most akakrok az USA-bol hazavinni egy NoteBook-ot ami $2000-volt.
Akkor elmeletileg erre sem kell vamot fizetnem, mert szemelyes holmi????? -
Vaze
őstag
Na ez erdekel engemis!:)))
En haza AKAROM kuldeni a gepem Postan Canadabol Magyarba na ara kell e vamot fizetnem es ha igen akor kb mennyit vagy hogyisvan ez?:)) -
Segnior_Barthez
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #1 üzenetére
Dobj mail-t. Pénzügyőr vagyok.
-
twollah
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #20 üzenetére
Menten agyon sajnálak a doboz miatt.
Nincs egy sok zsebes nadrágod véletlenül? -
bLaCkDoGoNe
veterán
nos, tegnap voltam kint Brüsszelben, és most itt ücsörög mellettem az asztalon egy iRiver iFP-180T... hát mit mondjak... fullos!!!
a doboza sajnos kint maradt :)) -
petakpa1
őstag
Ez hosszú lesz előre is bocsi
Idézet a kereskedelmi vámtarifából:
8519 - Lemezjátszó, erősítő nélkül is, kazettalejátszó és más hangvisszaadó készülék, hangfelvevő szerkezet nélkül: 5% és 10%
8520 - Magnetofon és más hangfelvevő készülék, lejátszó szerkezettel vagy anélkül is: 5% és 10%
8521 - Video-felvevő és -lejátszókészülék, videótunerrel egyebépítve is: 8% és 10%
8528 - Televízió adás vételére alkalmas készülék, rádióműsor vevőkészüléket, vagy hang- vagy képfelvevő vagy -lejátszó készüléket magába foglaló is, videomonitor és video vetítőkészülék: 3-8% és 5-15%
8471 - Automatikus adatfeldolgozó gép és egységei; mágneses és optikai leolvasó, adatátíró gép a kódolt adat adathordozóra történő átírására, másutt nem említett gépi adatfeldolgozáshoz: 0% és 0%
Idézet vége.
Az első kisebb tarifa a preferenciális vámot jelenti amit a bizonyos fejlődő országokkal szemben alkalmaznak (afrikai, ázsiai dél amerikai o., szvsz Kína is itt van de ez nem 100%).
A második magasabb szám a lnke(diszkriminatív) vám a fejlett országokkal szemben van (USA, Kanada, Japán asszem már Dél Korea is)
A harmadik hasábban vannak a szabadkereskedelmi partnerek (EU, CEFTA...) itt a nem is írtam számot mert a 84 gépek, 85 elektromos berendezések kategóriájában minden termékre 0% a vám Szabadkereskedelem:D
A számítástechnika cuccokat a 8471, 8473 és 8542 kategóriákba sorolják és bármely országot tekintve 0% a vám!!!
Ez az egész vonatkozik akár kereskedelmi, akár ''turista'' mennyiségekre!
Plussz a személyes használatra hozott cuccokra van külön szabály is fentebbi hozzászólások. -
vernyul
tag
válasz
bLaCkDoGoNe #1 üzenetére
En megkerdeztem a vamosokat mert en egy laptopot hoztam be azt mondtak ez szemejes holmi nem kell vamolni
-
Pötyi
őstag
http://www.vam.hu/data/informaciok/vaminfo/vaminfo_index.html
Kellemes olvasgatást! -
Pötyi
őstag
Döntse el Ő, hogy vissza óhajtja-e igényelni a merverstájert! Ha nem, akkor nyugodtan tegye be a készüléket a kabátja belső zsebébe, miután a csomagolást kidobta, és sétáljon be a magyar határon...
(Szándékosan nem a ...@mail.vpop.hu mailcimemet irtam ide) -
petakpa1
őstag
Az mp3 játszók valóban made in china, de ha te magánemberként veszed meg egy holland boltba a cuccot akkor ott amit fizetsz az végfelhasználói ár vagyis már benne van az uniós vám(már amennyiben van erre a cuccra egyáltalán) meg a holland áfa. Ha áthozod a határon turistaként a kutya nem fog utánna járni, hogy annak a terméknek mi a gyártási helye, asszondod hogy hollandiában vetted oszt kész.
Ha kereskedő vagy akkor meg a nem unióban gyártott cucc esetén visszaigányled az uniós vámot meg a holland áfát, és itthon megfizeted a magyart, hogy a gyakorlatban hogy megy nem tudom sajna
De bő egy év múlva ez már csak múltidő lesz:) -
F7
tag
Sziasztok, Hello petakpa1,
Nem megbántásnak szánom, de nézd át még azt a szakdolgozatot :)
Az egy dolog, hogy azt a bizonyos mp3 lejátszót Hollandiában veszi, ha made in China akkor az nem Hollandia, ha made in The Netherlands akkor igen, de 100 ból talán 2 ilyen.
Más írta, kcsg vámos rádobta a postaktget.
Azért, mert ezt így kell. (áru értéke+szállítás (ugyanis a szállítás vámértéknövelő)+egyéb ktgek)ÁFA Így néz ki a mágikus képlet.
Az, hogy visszaigényled, de te meg itt nem szólsz...elég necces, ugyanis csak akkor kapod vissza a pénzt, ha bemutatod a számlát, szóval ott hopp eccercsak már nincs is nálad semmi? :) -
morzsa
aktív tag
Én Németo.-ból postán rendeltem cuccokat, ti soha ne csináljatok ilyet!
Az a szémétláda ales pénzügyőr még a postaköltséget is megvámolta(5%) és megadóztatta(25%) 2001 őszén. Ha nem járok utána( kb. 15 telefon a posta különböző osztályira, akik körbe-körbe küldözgettek), akkor még egy hónappal a megérkezte után sem kapok értesítést, hogy átvehetem! Ráadásul jön a _kötelező!_ vámkezelési költség (kb.:1500Ft). Az egyetlen öröm az ürömben, hogy tekintettel a több, mint 2 hónapos herce-hurcára az eladó többszöri érdeklődésemre sem jelentkezett a pénzéért. -
petakpa1
őstag
Na akkor még 1x
1.Vám
1a. ha a fent említett országokból való a termék akkor nincs!!!
1b. ha egyéb országokból akkor lehet hogy van, de a vámok ma már legtöbbször nem jelentős tételek -pár %
2. Áfa
2a. Megfizeted kint és akkor itthon nem kell /ez még meg is érheti mert lehet, hogy kint kevesebet fizetsz, nem sok helyen magasabb a kulcs mint a hazai 25%:O/
2b. Exportra hozod el ekkor kint visszaigényelheted és itthon megfizeted
2c. Kinnt azt mondod, hogy exportra lesz a cucc és visszaigényled, itthon meg elfelejted megfizetni, magyarul áfát csalsz. Ez elméleti lehetőség, nemtom hogy a külföldi és a magyar adóhatóságok között milyen eggyüttműködés van e téren... azért gyanítom hogy van.
+
a 2b és 2c értelemszerűen kereskedőknek van.
++
ha turistaként akárhonnan(nemcsak a fentiek) saját hazsnálatra hozol műszaki cuccot, nem kereskedelmi mennyiségben akkor mentesülsz a vám és áfakötelezettség alól... ez a szabályis van, de asszem van valami felső értékhatár ameddig tart a mentesség -
LukE
veterán
Ha külföldön veszel valamit, akkor le kell intézni, hogy exportra megy a cucc, és nem kell külföldön fizetned áfát. De rájön a vám és az áfa. Ha fullos szgép, akkor 0%, de ha alkatrész, akkor van, legalábbis overclock.de-től rendelt Etele, és kellett vámot, meg magyar áfát fizetnie.
-
petakpa1
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #4 üzenetére
Szóval ott megveszed és visszaszerzed az áfát, itthon meg azt mondod, hogy nem szerezted vissza:)
-
petakpa1
őstag
válasz
Don Vittorio #5 üzenetére
Magyarország és az EU között a ipari szabadkereskedelem van vagyis nincs vám, sőt nincs vám a CEFTA országok, a balti országok Törökország, Izrael és Horvátország viszonylatában sem. - idézet készülő szakdolgozatomból:DD
-
bLaCkDoGoNe
veterán
köszi szépen az infot...
-
Don Vittorio
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #4 üzenetére
Elméletileg igen. Ha a számla alapján elszámolod, visszaszerzed a kinti áfát, akkor itthon áfát és vámot is kell fizetni. Nem tudom, az MP3-lejátszó minek minősül, de ha szórakoztató elektronika, akkor van rá vám.
Ps.: Egyébként egy MP3 lejátszó simán lehet a Tied, azt - ha csak nem egy kartonnal hozol - nyugodtan behozhatod, senki sem fog törödni Veled. -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Don Vittorio #3 üzenetére
pl. ha hollandiából hozok mp3 lejátszót, akkor arra kell fizetni?
-
Don Vittorio
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #1 üzenetére
Azon múlik, hogy mit hozol és honnan. Plusz a vámon kívül még áfa is van ám!
-
PeliScan
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #1 üzenetére
nem tudom, de kötve hinném...
-
bLaCkDoGoNe
veterán
arról szeretnék érdeklődni, hogy ki mit tud a külföldről behozott termékek vámjáról? mekkora %-ot kell fizetni, stbstb.
Igaz-e az, hogy a számítástechnikai termékek vámmentesek?
előre is köszi
Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Lightyear - befektetési app
- iPhone topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest