- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
Aktív témák
-
Sir Pocok
őstag
válasz
loszerafin #98 üzenetére
teljesen igazad van de valahol el kell kezdeni.....
én is kezdő linux-os vagyok és ha van valami bajom akkor kitől kérdezzem meg?
Pista bácsi a szomszédból még képen se látott Linux-ot... :) -
loszerafin
senior tag
>a linux win vitahoz. a linux jo de mig nem futtaja hibatlanul a w32-es progikat nem allok at.
Ki kérte? Ne állj át. Nem kötelező használni free programokat, oprendszereket.
Többek között attól is 'szabad', hogy nem kötelező.
Aki csak azért állna át, hogy w32-es progikat futtasson, az NE álljon át. Az használjon Win-t. Az ugyanis pont erre való.
Mióta csak Linuxozom (3 éve), az elején még használtam wine-t meg dosemut. De hamar rájöttem, hogy ami nekem kellett (funkciók, nem konkrét programok, Pl Outlook), azok mind megvannak GNU programokban is.
Pl. fél évig kerestem olyan levelező klienst, ami az Inboxban levő emaileket jelző sorokat szinezi a feladójuk vagy a cymzett szerint. Mivel aa Pegasus Mail ilyen volt, ezért azt futtattam wine alatt.
Fél év után rájöttem, hogy a mutt is tudja ezt, csak be kell állítani.
Mellesleg a mutt-ot lassan 5 éve használom, mégse derült ez ki eddig , de ez az én hibám volt, nem a mutt -té.
KL -
loszerafin
senior tag
Vicces ez a 'sok program Linuxra'
Váncsa István egyszer kb. ezt írta:
Képzeljünk el egy óriási szoftverüzletet, ahol a padlótól a plafonig a polcok tele vannak jobbnál jobb programokkal. Na, ezekből egy sincs linuxra.
Tök igaza van.
Mellesleg én 3 éve nem használok win-t, de én nem vagyok kezdő.
Ha vkinek elege van a windowsból, akkor valószínűleg nem ért hozzá. És persze le se írta az illető, hogy miért
lett elege.
Az XP-nél jobb oprendszert még nem láttam, pedig az ELTÉN mág TPA-11-t is láttam, ha jól emlékszem.
Az is király volt. (Követte a verziókat alapból)
Más:
Akinek a gépén még nem volt rendes Linux, az minek kérdez olyanokat, hogy az mplayer-t hogy kell fordítani? Pedig nem is az a nehéz.
Hiszen előtte egy csomó csomagot telepítenie kell, ott meg úgyis elakad.
Csak szépen sorban. Előre kár ennyit kérdezni (CD írás, winamp, játékok, stb)
Ha már bebootolt, bejelentkezett, szerkesztett valami szöveget, kiment a netre, futtatott egy játékot,
na utána, esetleg éredemes ilyen dolgokkal is foglalkozni.
A bash parancsok nagyon alapszintű ismerete nem túl sok.
KL -
echo001
aktív tag
válasz
Flashcash #64 üzenetére
hi
nagyon nem akarok beleszolni de ha valaki vette a faradsagot es elovasta az mplayerhq doc ot ott szerintem millio+1 helyen irtak forrasbol tessek felrakni az mplayert mert ugy a jo nem hulye elore forgatott csomagokbol millio baj van veluk + abszolute nem gep specifikus a kod arpi-ek ezert is altak le nagyon a runtime cpu detection-resszel
ha csinaltok valamit akkor meg rendesen tessek nem nemhez
ha elakad a configure vagy a make ugyis kiirja mi a baja -
S.p.A
tag
<MÁS>
A linux több ponton jobb, mint a windows, a windows pedig több ponton jobb mint a linux! Szerencsére lehet választani, kinek melyik több pont kell.
DE: akkor se win32-es prg-nak kell linuxon futni, hanem linuxra is kell prg-at írni (, amit meg is tesznek elég sokan).
</M>
[Szerkesztve] -
aurum
senior tag
az ms monopolhelyzetben van, neki senki fele nem kell fordulnia. a linux tobb ponton jobb, mint a windows,bar meg kell hagyni az xp eleg jol sikerult.
a linux hiaba egy jo rendszer, ha az a kismillio program ami win-re megjelent nem futtathato. jo... van wine, meg willow, meg ilyenek de ezek nem alkalmasak komoly dologokra. ha viszont futnanak rajta a win32-es progik akkor senki sem haszanlna windowst. -
S.p.A
tag
a linux win vitahoz. a linux jo de mig nem futtaja hibatlanul a w32-es progikat nem allok at.
<MÁS>
Az a baj, hogy sokan elvárják ezt, közben meg senki nem cseszegeti az MS-t, hogy a windows az ELFfel is megbírkózzon. A linux ősidők óta kezeli a FATot, (már az NTFSt is úgy ahogy), de az Ablakok csesznek az ext2/3-ra. :)
</MÁS> -
DopeBob
addikt
DC++ teleptésben nem tud segíteni valaki? :(
-
steveetm
őstag
-
Cathfaern
nagyúr
Ezt így nehéz elmagyarázni. Próbáld ki mindkettőt, és megérted (UHU felrakja mindkettőt alapból, a loginnál lehet választani).
Btw. én tapasztalatból azt ajánlom, hogy azt használd, amit az adott disztrib alapból használ (UHU esetében Gnome). Érezhetően rosszabb a másikat használni. (Tudom, mert pl használtam UHU-nál a Gnome-ot. MDK alapból a KDE-t szereti, de átraktam Gnome-ba. Érezhetően rosszabb volt, mint az UHU-nál. Verzió ugyanaz volt, természetesen) -
adise
őstag
jajj téleeg és mi kell hozzá hogy az uhu rc3-on letudjak futtatni 1-2 wines gammát?
ingyenes progi? honnan lehet leszedni?
ha nem akkor honan lehet leszedni ingyé :))
please mail: nemi@chello.hu -
Cathfaern
nagyúr
Hogy hogyan? Sehogy. Kezdetben (linuxxal való ismerkedés 2-3 hete) bőven elvoltam az alapból felrakott programokkal. Majd az 1.0-s verzió kijövetele eltántorított az UHU-tól (úgy látom másnak bejött, de nekem nem. Az rc2-höz képest borzalmas volt: lassú volt, ronda, ráadásul le is fagyott. Nem az én hibámból). Így aztán léptem más disztribre: MDK (7 hónapig), Debian (kb 1 hétig), RedHat (fél óráig :))
Megjegyzem az 1.1 rc3-es nagyon tetszik. (ellentétben az 1.0-s rc3-mal, ami rosszabb volt az rc2-nél :()
[Szerkesztve] -
DopeBob
addikt
Gnome és KDE között mi a kölömbség? Ezek csak ablakkezelők és mindegy, hogy melyiket használom?
Ha valaki telepített már DC++t Linux alá és birkatürelme van szánna rám egy kis idő? :)) -
S.p.A
tag
Hát már nem béta, de még még nem is a végleges. Az rc (release candidate), vmi ''kiadás jelölt''.
Már vki javasolta itt is a partition magic-et. Az biztos jó, csak meg kell ... venni. :) Nekem volt vmikor 5-ös, de már az sincs meg. (Nem is lenne jó XP-hez.:) ) Szoktak mellékelni a cd egy split nevű prg-t, de nem javaslom kezdőknek, igaz én még nem használtam. :) Meg lehet (de szerintem nem), hogy az 1.1-es uhunak a telepítője is tud ilyet.
Ja igen! Szerintem csak újraírhatóra írd ki. -
adise
őstag
ok thx, azé kiprobálom és ha tetszik leszedem és felrakom az ujat is.
amugy ez beta? szal azé rendesen fog működni ez is?
jah és hogy csinálhatnék neki particiot. van 20gb szabad helyem és xp van fenn. -
S.p.A
tag
Nem tudom. Ha nem gond egy pár (hó)napon belüli újratepelítés, akkor pakold fel az rc3-at nyugodtan. Sőt az sem biztos, hogy az egészet újra kell rakni, lehet elég lesz pár csomag frissítése. Csak azért javasoltam a véglegest, mert pl én az 1.0-ról csak arra fogok áttérni.
-
adise
őstag
kb mikor lesz 1.1?
-
adise
őstag
van az uhu bol a rc3 as vagy milyen verzio.
elég csak azt leszedni? vagy kell az 1.0 és arra kell rárakni ezt? -
DopeBob
addikt
Végüli UHU Linux lett elsősorban azért mert magyar... a legújabb Rc3mas ver asszem...
nVidia azt mondja, hogy valami X Servert állítsak le...mondtam, hogy elég láma vagyok :) szóval nem tudom az hogy kell, de már találtam egy hasonló fórumot, úgyhogy próbálkozok :)
optimista vagyok mert bár 4 órámba került a netet is sikerül beizgatni :C -
adise
őstag
partion magic boot floppys vagy milyen változatát hol tom leszedni?
-
S.p.A
tag
Akkor végül mit raktál fel? Kezeli rendesen a SATA-t?
Az nVidia meghajtókat tényleg egyszerű felrakni, igazi windowsos Enter, Enter, Enter, ...
Mondjuk szüksége van kernel-forrásra (talán, vagy csak a kernel-headers-re?), de ha nincs fent és van világháló, akkor letöti magának, ami kell. -
DopeBob
addikt
naaaa.... én már Linux alól netezek :))
Ha valaki nagyon ráér, segíthetne felrakni az nvidia meghajtót :) A net sem adta könnyen magát, de ez... lehet hogy csak álmos vagyok! Mindenesetre:
Linux Forever :DD -
Adi
senior tag
válasz
dr_strange #36 üzenetére
Ez minden disztribúcióval így van, csak sokan lusták ezt megtenni. :(
-
Adi
senior tag
A Plextorod menni fog vele, ez tuti, nekem is ilyen van. :)
PocketPC-s PDA-val nincsen sajnos tapasztalatom, de PalmOS-es kütyüket jól lehet vele szinkronizálni. Erre is van több program, ízlés dolga, hogy mit használsz, a GNOME és a KDE mindegyike hozza a sajátját, de én pl. a JPilotot. -
Cathfaern
nagyúr
Közben eszembe jutott, hogy mi volt még a fő bajom az UHU-val: elég macerás ha az ember fordítani akar valamit. Ugyebár .rpm-et nem eszi meg, így oda a könnyű lib felrakásnak, s minden libet manuálisan felrakni meg elég fárasztó lehet. Azt mondják debian alapú, na de hiába, ha nem működik az apt-get (ami a debian egyetlen előnye a többi disztribhez képest, szvsz, ugyanis az összes többi előnye is ebből adódik). Ha esetleg rosszul tudnám és működik (ezt mos Win alól írom, szóval nem tudom kipróbálni), akkor szóljatok, és ez esetben a fenti monológom nem érvényes, hanem azt írnám ide, hogy ''Az UHU olyan király, hogy a földhöz verem magam tőle'' :)
-
Cathfaern
nagyúr
Úgy tűnik lehet: [L]http://mstempin.free.fr/linux-ipaq/html/linux-connection.html[/L] (bár ez iPAQ-os PP-ről beszél, de szvsz működik ez mással is).
Btw. google rulez :U Azért ha valaki komolyabban akar foglalkozni a linuxxal, azaz nem csak ''használom-örülök'' szinten, annak egy ''google-tanfolyam'' elsajátítása erősen ajánlott.
[Szerkesztve] -
borely
tag
Lenne nekem is egy kérdésem:
Lehet PocketPC-s PDA-t Linux-val szinkronizálni? Vagy ez már linuxkáromlás? :) -
Cathfaern
nagyúr
Elméletileg baj, de ha rám hallgatsz, akkor megvárod az 1.1-et. Egyrészt nemsokára kijön, másrészt nekem az 1.0-val erőteljes gondjaim voltak, míg a mostani 1.1-es rc3-al nagyon jól elvagyok. Csinálni kell egy külön partíciót, illetve egy kicsit (max. 500MB) swap partíciónak (ha több ramod van, mint 512MB, akkor az utóbbi elhagyható). EZt meglehet csinálni Partition magiccal pl. (lehet, hogy mással is, de ez biztosan tud part. méretet adatvesztés nélkül állítani). De ne a Win-es verzióját használd, hanem a boot floppyst! (ott is szép grafikus felület fog várni).
-
adise
őstag
Lenne egy kérdésem:
ha a mostani 1.0ás uhut szedem le az baj? vagy ez is jo?
és most van 20gb szabad helyem az xp mellett. Ide is feltudom rakni az uhut mellé?vagy kell külön particio? ha igen hogy tudnám megoldani?
előre is thx
bocsi nem 1 kérdés volt :DD -
steveetm
őstag
debian/sid ben már sztem 2.6.0 kernellel indit telepítő(bár még nem láttam, de tuti lehet választani), abban úgy rémlik már volt sata.
egyebet nem tok ezügyben.
Üdv.: steveetm -
DopeBob
addikt
Ehh... milyen lelkes mindenki! :)
Tudna valaki segíteni? Én már a telepítés előtt állok, de nem megy... valószínűleg a SATA vinyó kavar be... de sajnos a régit már eladtam :O
Van olyan linux ver ami alapból ismeri?
Vagy mit lehet ilyenkor csinálni? -
bbazsy
őstag
Köszi, akkor megvárom a rendes UHUt [ 1.1 ] és akkor nekiugrok Linuxnak ;]
-
Cathfaern
nagyúr
Ha mindegy a nyelv, akkor is UHU-t ajánlom :) Le is írtam hogy miért. Ajánlanám még a Gentoo-t, de talán nem azzal kéne kezdeni ;] (nekem is beletört a fogam, pedig akkor már egy éve linuxoztam, s nem csak ''használom s örülök'' szinten)
RedHat: ki lehet kerülni, de ahhoz manuálisan kell fordítani a médialejátszókat.
Dc++ helyett: dcgui. Hatalmas az a program, tud többszálú letöltést (egy fájlt több embertől), s a magyar HUB-okon is engedélyezett (épp a linuxosok miatt).
Mirc helyett: Xchat
Programozás: az is van. -
Cathfaern
nagyúr
Most látom, hogy ennek az UHU-nak már alapból megy a 3D Radeon esetén (lehet, hogy ez nem újdonság, de én utoljára az 1.0-as UHU-t láttam az meg még nem tudta). Gratula :t)
-
bbazsy
őstag
És ha azt nézzük, hogy mind1 a nyelv [ najo, angol, japán már nemmegy :)
RedHatet próbáltam, tetszett, de pont a Wines dolgok hiánya miatt leálltam róla...
Esetleg ilyenek érdekelnének, hogy:
mIRC >> Xirc nemtetszett, túl ''1szerű''
DC++ > mi más ?
Programozás [ pascal:)
Írtad, h nem támogatja a DivXet meg ?mp3at? a RedHat, > ezt nem lehet kikerülni, v valami ??? -
steveetm
őstag
válasz
dr_strange #29 üzenetére
ez a snapshot, ettől fügetlenül cvs ben lehetnek más verziók is, rendes releasek, stb, a legnagyobb előnye, hogy nem szed le mindent újra, hanem ha van változás, csak azt.
Üdv.: stevetm -
dr_strange
senior tag
válasz
Cathfaern #26 üzenetére
cvs a current versioning system rövidítése, egy olyan rendszer, amelyik lehetővé teszi, hogy egy projekt fájljait egy szerveren tartva ahhoz a projekten dolgozók hozzáférhessenek, a módosításaikat feltölthessék stb; a módosítások pontosan visszakövethetők stb.
szóval amit cvs-ről töltesz le, az ugyanúgy forrás, csak nem egy _kiadott_ verzió, hanem a projekt pillanatnyi állapota -
steveetm
őstag
válasz
Cathfaern #26 üzenetére
természetesen ingyenesen leszedheted, de ilyen apróságok mint a winex es dx support, na arról ne is álmodj.
This site provides a gateway to the live CVS Tree for TransGaming's WineX (minus copy protection support and other code that we cannot offer publicly). Please note that we do not provide official support for users (TransGamers or not) who wish to attempt to build WineX from source. Please also note that Point2Play is not available through CVS.
szal nem hülyék ők se, ennyi erővel fölös lenne pénzt kérni érte...(és itt nem csak a p2p hiányánt emelném ki...)
És én is hülyeséget beszlétem először, most mondom hogy a cvs free, ott meg azt hogy nem:)
szóval a teljes winex3 se forrásba, se binárisan nem szerezhető be legálisan:)
Üdv.: steveetm
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
válasz
Cathfaern #13 üzenetére
egy kis pontosítás. A winexnek se a cvs es se a bináris verziója nem free, szal amit forrásban szedsz és sikerül leforgatnod, _nem_ winex lesz, sok kód ki lesz herélve.
ha már erre vetemedsz akkor www.wine.org.
inditás meg winex3 fileneve.
ptiboy, vagy ki, hszéhez meg csak gratulálni tudok, inkább nem minősítem...
Ja igen, debiant még nem ajánlotta senki asszem, szal most megtenném:)
Üdv.: steveetm
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
Persze hogy van, UHU-ban alapból is (hogy milyen azt nem tudom, de nem hinném, hogy rossz lenne).
Bwt. ezt most UHU-ból írom, most raktam fel, semmi perc alatt felment. Igaz, mivel még csak rc (azaz nem végleges verzió), nem minden 100%-os, pl. az UHU tárcsázó nem működik rendesen (ezzel lehet netre kapcsolódni), de konzolos adsl-setup majd adsl-start kombóval gond nélkül megy. -
Phantom
tag
Hello
Az áttérést én is fontolgatom, egyetlen akadálya, hogy a munkám miatt szükségem van egy jó angol-magyar szótárra. Létezik ilyen? Tudtok ajánlani valamit? (Win emulátoron kívül, mert azt már próbáltam, és nem sikerült összehozni...)
bye
Phantom -
DopeBob
addikt
Igen, láttam linuxot... ha elolvasnád amit írok, tudnád... RedHat9, VirtualPcvel, tanulás céljából! Csak így kicsit lassú, nincs hang és S3Triot emulál a prog... (az első suse 6.3volt, de kipróbáltam 7.0, 8,0 Mandrake, Corel Linux, UHU, Sulix és RedHat) a RedHat pedig nagyon tetszik! :) és ha mindent meg tudok csinálni alatta amit win alatt, akkor egy percig sem gondolkodom tovább! (még egyedül a pda kérdéses... nincs valakinek ilyennel tapasztalata? mivel egy pocketpc)
Nézd meg az aláírásom, nem hiszem hogy ez egy szar gép... (fél évi ösztöndíj meg egy átmelózott nyár+némi diákhitel :)
de lassúúúúú!!! Van hogy nem látja az cd olvasókat, nem ismeri fel a betett üres cdt, stb stb stb... nem igazán tetszik a dolog... -
Cathfaern
nagyúr
RadHat-ot nem ajánlom, lentebb leírtam miért.
Suse: bár még sosem láttam, de eléggé rámegy a fizetős oldalra, s állítólag eléggé eltér az átlag linux felépítésétől.
Mandrake: régebben biztos ezt ajánlottam volna, de mióta eljátszották azt a cirkuszt a 9.2-es verzióval, enm igazán szimpatikus (cirkusz=eleinte csak azok érték el, akik tagjai a MDK clubnak, amiért természetesen fizetni kell, azt igérték, hogy októberben kijön az ingyenes, ehhez képest november végére lett meg. Láthatóan húzták csak az időt).
Amit még ajánlok, hogy a Sulix-ot tessék messzire kerülni. Elméletileg Knoppix alapokon van, de szerintem inkább sz@r alapokon van :) (komolyra fordítva: borzasztóan rossz a Knoppix-hoz képest). -
válasz
Sir Pocok #11 üzenetére
Először le kell szedned a csökkentett képességű gyári Mplayert, mert az nem sokat tud.
Yast/szoftver eltávolítása,a keresésnél mplayer beír, kuka jel-törlés.
Ezek után telepíteni kell a különböző kodekeket.
a52dec-0.7.4-3.pm.0.i586.rpm (a52dec)
for a): faad2-2.0rc1-1.i586.rpm (faad2)
for a): lame-3.93.1-1.i586.rpm (Lame)
for a): w32codec-0.90-3.pm.0.i386.rpm (Win32-Codecs)
innen:
[L]http://packman.links2linux.org/?action=128[/L]
Ezek RPM csomagok 2-őt kattintasz rajtuk és automatikusan települnek.
Ha DVD-t is szeretnél lejátszani akkor a LibDVDCSS-t is fel kell telepítened:
[L]http://www.videolan.org/libdvdcss/[/L]
Telepítési útmutató:
''Download the libdvdcss tar.bz2-file in the same version as the nosrc.rpm from videolan, copy it to /usr/src/packages/SOURCES/, download the nosrc.rpm and compile the library using rpm --rebuild --target=i686 libdvdcss*.nosrc.rpm. The final RPM's you can find in /usr/src/packages/RPMS/i686/, you can install it like every other RPM.''
Most jöhet az Mplayer telepítés:
Ha kezdő vagy akkor először RPM-ből (vagy forrás RPM-ből) telepítsd az Mplayert, amit a kodekeknél belinkelt oldalon megtalálsz. Ez is RPM egyszerű telepíteni.
Ha még reklamál valamilyen hiányzó csomagot, akkor először a YAST/programok telepítése alatt a csomagkeresőbe írd be a nevét és telepítsd.
Az Mplayer feliratkezeléséhez létre kell hoznod egy szimbolikus linket egy truetype fonthoz:
~/.mplayer/subfont.ttf: symbolic link to /usr/lib/X11/fonts/ttf/arial.ttf azaz ezt kell beírnod a konzolban:
''ln -s /usr/lib/X11/fonts/truetype/arial.ttf ~/.mplayer/subfont.ttf'' ha a saját home könyvtáradban vagy.
A home/~/.mplayer/config fálba ezt kell beírnod:
subfont-autoscale=1
subfont-encoding=iso8859-2
A felirat kép alá helyezéséhez ezt kell még a config fájlba írni:
vop=expand=-1:-100:-1:0 -
Sir Pocok
őstag
Kösz. A dokumentáciot már láttam csak mivel még kezdő vagyok nekem még bonyolult. -
rdi
veterán
Mindegyik Linux jó, de hadd kérdezzem meg: a kezdeteknél miért nem használod a két oprenccert egymás mellet??
-
WN31RD
addikt
Knoppix: CD-ről indul, nem szükséges telepíteni, felismer minden hardvert magától (elméletileg és általában).
UHU: magyar nyelvű, egyszerű a telepítése, egy rakat cucc van benne alapból, stb.
De lehet, hogy mások majd ajánlanak valami Mandrake/SuSE/Red Hat-et, ezekben nem vagyok otthon.
Ha majd komolyabban linuxozol, akkor Debian/Gentoo. ;] -
-
Cathfaern
nagyúr
Egyértelműen az UHU linux-ot, a magyar nyelv sokat segít, meg az is, hogy kifejezetten felhasználóbarátnak csinálták.
Emulátor: nos ez az egyike annak a kevés programnak, ami nem ingyenes (illetve ha forrásfájlt le lehet tölteni ingyen, de azért kezdőnek nem ajánlanám a fordítást). A neve winex, lényege, hogy windows-os környezetet tud emulálni, így futtathatók az .exe állományok (is). Hogy milyen sikerrel, az már más kérdés, de nagyon sok játékot visz. Itt egy lista, hogy miket (és, hogy mennyire): [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=33712[/L] (ahol a working rate 4-5, akkor gyakorlatilag 100%-osan viszi, de nekem a 3-asokkal sem volt gondom).
Futtatása egyszerű: winex játék/könyvtára/játék.exe
Beszerzése: ''szokásos'' módon (ne írj e-mailt, mert max. annyit tudok mondani, hogy DC++ :P) -
bbazsy
őstag
-
Sir Pocok
őstag
Üdv mindenkinek!
Suse linux 9.0-om van. Felszeretném rakni az Mplayer-t de nem tudom hogy, hogy kezdjek neki. (ez az első linux-om)
a segítséget előre köszönöm -
Cathfaern
nagyúr
Szerintem inkább magadnak tedd fel a kérdést: láttál te már linuxot???
Odáig eltaláltad, hogy szabil. Viszont van rá minden, ráadásul a 90%-uk ingyenes a programoknak. Például te tudsz Windows alatt DC-vel több szálon letölteni? Linux alatt lehet :)
Mint ahogy játszani is. FPS-ek nagy része megy linux alatt is. UT, Q3 enginere épülő játékok natívan, nagyon sok játék winex-el (ami elméletileg emulátor, gyakorlatilag előfordul, hogy gyorsabban megy vele a játék linux allat, mint Win alatt ;]). Nem azt mondom, hogy minden játék megy vele, de nagyon sok igen (főleg a híresebbek).
Egyébként ha RedHat-ot akar, akkor pont, hogy kell foglalkozni az mp3/film lejátszással, ugyanis RedHat-ban alapból tiltva van (jogi okokból) az mp3/DivX/társ. lejátszás :O (mármint nem a linuxban van tiltva, hanem a programok úgy vannak hozzá lefordítva)
[Szerkesztve] -
ptiboy
senior tag
BCDC?
nem eléd a sims DC? te kis mohó, félted a sávszélességed? :DDD)
persze ha elhatároztad magad akkor áldásom!
Driverek-kel, progikkal nemnagyon kell foglalkozni, mert ugyis jó a gyári cd-s
filmeket , zenéket lejácca, jáccani meg ugyse tudsz ugyhogy felesleg a legujjab nvidia driver! ;] -
WN31RD
addikt
A játékoknak elvileg mindegy, hogy milyen linux, csak a megfelelő videókártya driverek fenn legyenek.
Igen, neked az IA32-es driverek kellenek.
Az SATA-nak elvileg mennie kell... de gyorsan rá fogsz jönni, ha mégsem.
Daemon Tools -> CDemu for Linux ([L]http://cdemu.sourceforge.net/[/L])
Vagy: bchunk ([L]http://he.fi/bchunk/[/L]), ezzel ISO formátumra konvertálhatod a bin+cue image-eket.
Az ISO image-eket alapból tudja a Linux mountolni.
Outlook -> Evolution
Vannak más jó email programok is, de ez hasonlít leginkább az Outlookra.
Hardware monitor -> lm-sensors (+ pl. gkrellm)
[Szerkesztve] -
DopeBob
addikt
Thx :)) És valami rendszer monitro szerűség? Olyasmi mint a SpeedFan :)
Még nem nagyon vágom a dolgokat, úgyhogy kis türelmet! :)
Előre is köszönöm :) -
mislix
csendes tag
RH9 helyett inkább használd a FEDORA-t. Ez a RH9 magánfelhasználóknak szánt utódja. Bővebbet infót találsz a RedHat oldalán.
http://fedora.redhat.com/
CD íráshoz: XCDRoast, de ez bene is van a FEDORA-ban.
:)) -
_AnTi_
tag
Hali!
Jó oprendszer az a RedHat 9, de nekem voltak vele gondjaim: A hosszú 'ő' és 'ű' betűket nem annyira díjazza. Ettől eltekintve tényleg faja.
Winamp szerű képződmény és CD-író van mindegyik disztribúcióban asszem, a neve Xmms (Full winamp), és XCD-Roast.
Javaslom egyébként az UHU Linuxot! Fullos magyar fejlesztés, tehát nincsenek fent említett problémái, Debian-ra épül, ha ez elárul valamit. Egyébként olyan multimédia lejátszója van, hogy csuhaj. Nemsokára kijön az 1.1, én azt várom. Javaslom a [L]http://www.uhulinux.hu[/L] weboldalt.
Remélem segíthettem! -
DopeBob
addikt
Sziasztok!
Tökéletesen elegem lett a Windowsból... elhatároztam, hogy Linux lesz a gépemen... Valószínüleg RedHat9es, de ha tudtok valami jobbat ne tartsátok magatokban... :))
Még 1-2 kérdés:
Kelle pár prog linux alá... Dvd íráshoz, filmnézés, valami winamp szerü, meg persze játékok... :) BCDC++ nek ha jól tudom van linuxos változata...
Nvidia kártyákhoz jó driverek vannak linux alá?
Egyenlőre ennyi!
Előre is köszi mindenkinek! :)
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest