- Fórumok
- Hűtés, házak, tápok, modding
- Valami baja van a tápomnak
- (kiemelt téma)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
21300 - 21201
21947 - 21901 21900 - 21801 21800 - 21701 21700 - 21601 21600 - 21501 21500 - 21401 21400 - 21301 21300 - 21201 21200 - 21101 21100 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyonjjo
tag
Üdv!
GIGABYTE P850GM táppal olyan kérdésem lenne:
Hogy alaplap elvileg jó.(másik táppal megy.
Kábelek elvileg jók.
Táp tökéletesen ment eddig 4pines cpu-val.
De 8pinessel,már nem akar elindulni gép!
Van valakinek tanácsa,mit lehet csinálni,hibás lenne táp?
Több cpu csatlakozóba is lett dugva már. -
Kolbi_30
őstag
-
janos666
nagyúr
Most nyáron egyre sűrűbben indult be a félpasszív Corsair AX860 tápja (először néztem is mindenfelé, hogy honnan jön a zaj, mert passzív vízhűtésem van). Azt hittem, hogy normális, mert melegebb volt most a szobámban nyáron (a hőségben ment a légkondi, de gyakorlatilag csak párátlanító módban, spórlós idők járnak...), és mióta megvan, egyre többet fogyaszt minden alkatrész (még az apróságok is).
De most játék közben (mikor bekajálja a 350W-ját a VGA és a 100W-ját a CPU + teker a vízpumpa, van egy öreg 10Gbps hálókártya is, szóval összejöhet a ~400W, ami a tápban elveszett árammal megütheti a 860 felét, hogy bekapcsoljon a venti...)
De ma egész hűvös van így éjjel, és játék közben eldobta magát a VGA úgy, hogy villogtak a PCI-E tápcsatik feletti LED-ek (a gép nem állt/fagyott le, de a kép már nem jött vissza).Lehet, hogy "fel kéne újítani"? (Kondicsere, vagy ilyesmi.) Vagy legalább alaposan kipucolni a venti kiszerelésével...?
Nem mai darab már. Nem is az első tulaja vagyok, így nem tudom, hogy pontosan mikori gyártmány (google szerint 2012 vége óta létezik), de nagyon rég vettem (emlékszem, hogy hol, és hogy milyen fiatal voltam még akkor...).Gondolom ez van elég jó táp ahhoz, hogy legközelebb is max csak lekapcsol valami, de nem nyírja a gépet, ha úgy dönt, hogy nyugdíjba megy?

Persze az is lehet, hogy a VGA tápköre fog meghalni (de az csak 2-3 éves és vizesblokk hűti a VRM-et). -
Kolbi_30
őstag
Feltehetően, a tápom haldoklik..A következő a tünet. kb 10-15 perc jatek utan csak siman lekapcsol a gepem, semmi elojel nincs, Utanna nehezen indul ismét, Meg akár aaz AIO is lehet ludas, de 30 perc Cine utan sem melegszik el a HWinfo szerint semmi.Logot nem tudok nezni mert csak simal lekapcsol es nincs hibauzenet..
Amugy NZXTE650. VAlaki megerősitene a velemenyemben, vagy adna tippet? -
Icamingo
tag
Sziasztok!
Tavaly november körül vettem egy Corsair RM-650x tápot.
Eddig nem figyeltem a ventilátort, mert nem fordítottam soha oldalára működés közben (alsótápos ház), de most azt vettem észre, hogy akármilyen terhelésen megy a gép, a ventilátor nem indul el.
AIDA64 rendszer stabilitásteszt és 3dMark-ot próbáltam.
Tudom hogy félpasszív és 40% terhelésen kapcsol be a venti.XFX RX 580 GTS (kb. 150w), FX 8350 (125w), 4 venti, 2 winyó, 2 ssd.
Lehet hogy rossz a ventilátor, vagy ezzel a konfiggal tényleg nem tudom elérni a 40% terhelést?
Vagy van vmilyen módja annak, hogy leteszteljem a venti működik-e?Köszönöm
-
Elcan
tag
Sziasztok!
Terhelés alatt egy táp adhat ki "pulzáló" hangot? Korábbi videókártyám még megvolt és akkoriban kezdte. Azt hittem valamelyik ventilátor rajta, vagy a házból az egyik. De eladtam a kártyát és a vevőnél sem csinált semmit és az én tartalék kártyámmal szintén hallottam. Majd megvettem a következő kártyát és azzal is hallom. Leteszteltem az összes ventilátort, majdnem mindet ki is cseréltem, kiiktattam, stb, terhelés alatt pulzáló hangot hallok, de utána abbahagyja. Tápban kicseréltem a ventilátort egy ajánlott P12-esre. Ideje is volt már, (Chieftec CTG 500-as táp, kb 8 éves)
-
Huvi00
tag
Köszönöm Szépen!
Magyarán mondva egyenlőre fogalmam sincsen, hogy egyes játékoknál miért hangosabb, miért kicsit halkabb, vagy esetleg csak Radeon felületen jelentkezik a zúgás. Amennyire bele ástam magamat a témába úgy értelmeztem, hogy Videó kártyák is szoktak ilyenek lenni s nem csak a tápegységek. VGA- olyat olvastam, jobban mondva angol videóban az hangzott el, hogy VGA bizony ilyen jellegű "zaj" konstrukció hiba, gyártótól függ, de minden márkában, minden szériába előfordulhatnak. Gondolom Tápegységeknél is ez a helyzet:. 1. lehet konstrukció hiba, rossz alapanyag
2. valamilyen sérülés ? bár ez talán nem helyes megfogalmazás, inkább úgy mondanám, hogy esetleg elmozdulás, hibás telepítés a gyárban.Másik lényegesebb dolog a videóban el hangzottakra, hogy ha esetleg garanciálisan foglalkoznak ilyennel akkor is ugyan az a termék jön vissza hiába új, de ugyan az a tipus.
Kérlek Oszd meg velem gondolatad a témában
-
Tamás9x
őstag
-
Huvi00
tag
-
Huvi00
tag
Köszönöm szépen!
Akkor Ha jól értelmezem ez egy nagyon változó dolog, konfigurációtól függ, táp, proci, de főleg VGA-tól. Ami nálam is hallható az végülis természetes jelenségnek mondható ? Álltalában problémát nem jelent, de akár bajt is jelenthet. Abból kiindulva, hogy Több óra maximális terhelés utána, nem történt probléma még nem garancia arra, hogy nem is fog, de az sincs kizárva, hogy végülis is nem is lesz probléma lehet soha. Tápegységből hüvős levegő árad kifele terhelés mellett is, illatra nincsen sem büdös, sem égett szaga. Tápegység viszonylag új kb fél éves. ÉS nem minden esetben csinálja ezt mondjuk ez is nagy érdekessége, de gondolom áram erősségétől függ? Mármint az igény szerint amit éppen az adott játék, adott be állítások mellett meg követel. Van olyan játék aminél csillagos ég Ultra be állítások mellett is az FPS, de ha le van korlátozva 165 fps-re amiért ennyi a maximális képfrissítési akkor nincsen gond azaz volt már ilyen pl War-z ben, hogy eleinte csinálta a videóban produkáltat s állítottam ezt azt majd nem csinálja.Kérlek ha teheted mond el mire gondolsz. Köszönöm!
-
Tamás9x
őstag
Nem az teljesen más, ez ahogy változik a terhelés úgy változik a tápot hajtó frekvencia, hogy mindig megfelelő, áram és feszültség kombót tudjon szolgáltatni. Ez sokszor hallható tartományba esik, főleg akkor ha van egy rezonanciapont, mármin, pl ferritgyűrűs induktivitáson, vagy trafón. De a fet-ek is visíthatnak.
Ha már iszonyat hangos 1-2 méterről is hallható akkor baj is lehet, de nem feltétlen. -
Devilstudio
tag
Nem kaptam választ alább ezért akkor leírom hosszabban.
Régi konfig:
MSI X99S Gaming 7 ATX LGA2011-3
i75820K
1070gtx
64gb ddr4 ram
EVGA 750w b2 bronz táp
Új konfig:
ROG STRIX Z790-F GAMING WIFI
Intel Core i5-13600KF
NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti
Kingston KC3000 NVMe 1TB
Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32 RenegadeJátszottam az Atomic Heartal és akkor tünt fel ez a cicergés vagy kerepelés a videóban hallható.
Arra jutottam laikusként hogy mivel ez a táp 80 bronz akkor gondolom nem tudja a 750-et csak annak a 80%-át az új konfig fogyasztása 612w a táp 80%-a meg 600w és ezért cicereg....lehet rosszul tudom de várom a kiokosítást
-
Huvi00
tag
-
Tamás9x
őstag
-
Huvi00
tag
Terhelés alatt adja ki ezeket az össze vissza minden féle zúgó hangokat. Amúgy ha nincs tehelés alatt nem lehet hallani ennyi. Ez azt jelenti, ha oda teszem a fülemet a tápegységhez és nagyon fülellek akkor nagyon nagyon hallkan hallom ezt, éppen, hogy lehet hasonlót hallani. Ez probléma ? Mennyire súlyos a dolog ? Fél éves a tápegység.
-
Huvi00
tag
-
Devilstudio
tag
Nálam ez a probléma.
Tudtok rá valamit? -
Piloss
őstag
Üdv
Adott egy Seasonic Focus Plus 750 Gold ami néhány hete elkezdte azt játszani hogy terhelés alatt (Overwatch 2), véletlenszerűen kikapcsol a gép, nem újraindul hanem csak leáll mintha kihúztam volna, van amikor órákig jó és van mikor 1 órán belül többször is . A táp 2019 októberi vétel
Konfig az adataimnál, tuning nincs. -
0xmilan
addikt
A Gigabyte Aorus csak azert jott, mert az arukereson ez a Top1 es Top2 a tapegyseg kategoriaban (a 750W es a 850W). Barmit is jelentsen ez.
Nem rendultem meg kulonosebben a Thermaltake-ben sem. Egy elszigetelt esetbol nem fogok mely statisztikai kovetkezteteseket levonni, de azert ettol a kategoriatol elvarnam, hogy ne lehessen kinyirni egy veletlen "egyideju ki- es bekapcsolassal". Az elso gondolatom az volt, hogy veszek egy ugyanilyet a helyere, mert tudom, hogy amugy jol mukodik ezzel a konfiggal, de az RGB-re nincs szuksegem. -
PROTRON
addikt
A gigabyte nem tápegység gyártó, hanem csak bérgyártat, nem bíznám rájuk a gépemet.

Tudod aki mindenbe belekóstál, semmihez sem ért igazán.
Seasonic, enermax, silverstone, FSP, EVGA, Be quiet, corsair, chieftec, deeplcool, cooler master, az említett thermaltake ( bár gondolom bennük megrendültél), ezek közül választanék inkább.
Nem minőségi sorrendben írtam és nem mindegyik csak táp gyártók, de legalább minőségileg ellenőrzik ha valamit bérgyártanak. -
0xmilan
addikt
Koszi a valaszt! Sajnos nem tudom, hogy hany eves. Az arukereson 6 evre visszamenoleg van az ardiagramja ennek a tipusnak. Nalam 11 honapja van es kb. csak hetvegente hasznaltam.
Most az uj ara 56e Ft korul van, szoval nem a filleres kategoria, ezert en is remelem, hogy tulelte a tobbi alkatresz. Ha potolni kell, akkor mar biztos, hogy nem ilyen csili-vili vilagitosat vennek, hanem pl. egy ilyen Gigabyte-ot, de valoszinuleg a 750 W-os verzio is eleg lenne. -
PROTRON
addikt
Én is leszoktam kapcsolni, de én a hosszabbítót, mert azt könnyebb pótolni.

És igen, teljesen természetes hogy a tápegységben lévő nagyobb kapacitások még egy ideig fel vannak töltve, szal ha ilyenkor bekapcsolásra nyomsz, akkor ezt a maradék feszültséget nullázza le a gép azzal hogy megpróbál beindulni. Pl EVGA tápok ilyenkor 2x is rápróbálnak.Könnyen lehet hogy épp pechedre elpattant valami, nem tudni hány éves? De a védelmeinek meg kellett védenie a PC-det.
Előtte első teszt előtt, hogy falból kihúzott állapotban és csak az alaplap van bekötve (minden más kikötve-kiszerelve, még cpu is), 30 secig nyomva tartanám a bekapcsoló gombot, hogy minden kapacitás a tápegységben és az alaplapon is kisüljön.
Ezután visszapakolnám a minimál alkatrészeket ami tényleg csak a biosba lépésig szükséges, pl oda még háttértár nem kell, de alaplapi VGA is elég lehet, tennék 1 próbát.
Ha ezután sem indul, hozni kell másik tápegységet, nem feltétlenül ilyen erőset, elvégre csak tesztelünk, de azért ne vargánya és társa, hanem valami biztosan működő minőségi táp legyen, hátha azzal beindul az alaplap és szépen apránként haladva letesztelni a gépet hogy minden műxik-e.
Manapság már kevés az a szaki aki nekiáll egy ilyen tápegységben hibát keresni, lehet tényleg elég lenne 1 db kapacitást cserélni, meg megtisztogatni az érintkezőket, esetleg 1-2 forrszemet javítani, de megbízható szakemberek nem pepecselnek ilyennel azért a pénzért amennyit ér. Amennyiért meg megjavítják, annyiért kapsz valami mást helyette hasonló teljesítményűt, megbízhatóságot. -
0xmilan
addikt
Backstory: Estere le szoktam kapcsolni a tapot, hogy ne vilagitsanak a rakotott USB eszkozok (billzet, eger, mikrofon, stb.). Legutobb, amikor hatranyultam a taphoz, hogy lekapcsoljam, kozben a masik kezemmel sikerult ratamaszkodni a bekapcs. gombra es elinditani a gepet es a mar lekapcsolt tappal elkezdett elindulni, majd a bekapcs hosszan nyomasaval lelottem es azt hittem, hogy minden OK. (Ezt amugy kesobb validaltam, hogy frissen kikapcsolt tappal tenyleg el tud meg indulni a gep, legalabbis a RAM-ok vilagitasa kap aramot egy ideig).
Nem tudom, hogy elobb kapcsoltam-e le a tapot es utana kapcsoltam be a gepet vagy forditva de nagyjabol egy idoben torten a ketto, talan pont "egyszerre". Mindenesetre masnap reggel mar nem indult a gep. Most az RBG-s RAM-ok eloszor villannak egy kicsit feheren aztan elkezdenek 'rendesen', szivarvanyosan vilagitani de semmi mas eletjel nincs. A VGA se vilagit es egyik venti se porog fel a hazban, se a CPU, se a VGA-hoz tartozo. Most megtudtam, hogy a tapomban is van egy RGB ventilator (a haz elrendezese miatt nem is latnam, ha eddig vilagitott volna), de ez is se nem porog, se nem vilagit attol fuggetlenul, hogy a "Smart Zero Fan" kapcsolo milyen allasban van.
Ezen kivul eszrevettem meg, hogy ahol a 230V bemegy a tapba, ott a 3 labbol a felso ketton ilyen zarlatnak kinezo elszinezodes van, mintha jo sok amper atment volna rajta, hogy igy megegjen. KEPEK.
Nem tudom, hogy ez normalis-e, hogy igy nez ki, vagy hogy most keletkezett-e egyaltalan. Ez a teljes PC amugy, a tap egy "Thermaltake 850W RGB PRO". A CLR_CMOS tuket zartam meg rovidre egy csavarhuzoval az alaplapon, de ez nem valtoztatott semmmit. Feltunt viszont, hogy amint felemelem a csavarhuzot, ilyen zarlatos sisterges hang jon a tap kornyekerol.
Szoval a kerdes: jol sejtem, hogy ez a tap teljesen megsult es kuka? Mekkora esely van ra, hogy vitt magaval mas alkatreszt is? Hogy allnatok hozza felmerni, hogy mekkora a kar? Egybol vehetek uj tapot, mert a mostani biztosan halott? -
Tamás9x
őstag
Szia
Overloadnak, tőlterhelésnek néz ki, igen mintha elkezdenének tikkadni a kondik, kezd felzajosodni, és így többet eszik a rendszer. Talán menthető, ha van szakia környéken, vagy táp csere javasolt
Még a csatlakozók ellenörzése, mert kontakt hiba is okozhat iylet, nem sűrűn, de nem kizárható. -
PROTRON
addikt
-
Tamás9x
őstag
-
D55
senior tag
Jó, csak vigyázz, mert a félállással pillanatok alatt exponenciálisan fokozhatod a meglévő probléma súlyát és van az a hőfok, ahol a kapcsolóhoz csatlakozó, majd azok környezetében lévő vezetékek PVC szigeteléséből hirtelen nagyon jó tüzelőanyag tud válni

-
animatrix11
őstag
Rendszeresen vannak okoskodók fórumokban, néha ad valaki értelmes választ is, persze nem rád gondolok
amúgy ez a jelenség egyáltalán nem normális, kontakt hibára utal, esetleg egy 10 éves tápnál, ha ki vagy bekapcsolom és egyet ciccen az lehet normális, egy 1,5 évesnél nagyon serceg az már nem, de köszi hogy elmagyaráztad, hogyan kell használni egy kapcsolót
nyilván azért állottam félállásba, hogy előjön e a hiba
és igen küldöm vissza garanciába, egy 50e ft-os táp ne sercegjen nekem -
PROTRON
addikt
-
animatrix11
őstag
-
PROTRON
addikt
Mert mint írtuk, minden kapcsolásnál ív keletkezik, csak más berendezéseken olyan gyors a folyamat hogy nem sikerült megfigyelned, egyes berendezéseken meg igen. Pl kapcsolós hosszabbító.
Jó lenne ha felvennéd videóra és feltöltenéd tecsőre, mert az hogy serceg 1 dolog.
De ott is vannak "ez már sok" kategóriák. -
animatrix11
őstag
-
Tamás9x
őstag
ez ugyanígy igaz a villanykapcsolókra, ileltve minden más kapcsolóra is. Határozott mozdulattal kell átkapcsolni, játszva vele, tönkre teheted, főleg ha meg is említed a boltban, hogy ezt csináltad, akkor ugrik a gar
-
PROTRON
addikt
A kapcsolóknak az a dolguk hogy össze valamint szétkapcsoláskor keletkező, az áram által átjárt fém érintkezők között a levegőn átütő íveket biztonságosan le tudják kezelni a kapcsolás során mire a végállkapotuk között megtörténik a váltás.
Ha Te félig nyomod meg, akkor pont még az ív átütési távolságon belül maradhat, ami ív azért serceg mert éppen kínzod az érintkezőket, amivel tönkreteheted.
Ahogy írják, ha nem jár lazán, akkor úgy illene használnod hogy határozottan kapcsolod egyik állapotból a másikba.Ha gyárilag lazán jár, nem biztos a kapcsolás, akkor viszont tényleg javítani kellene.
-
animatrix11
őstag
-
D55
senior tag
A hátulján lévő főkapcsolóra gondolsz? Mit értesz félig nyomod be alatt?
(Ha igen és azt, hogy a két állás között megtartod, akkor azt tilos, direkt azért kattan / ugrik a kapcsoló, hogy gyorsan váltson a két állapot között, hogy ne legyen ideje megégnie az érintkezőknek!)Vagy megfordítva a dolgot, ha ez az ugrás bizonytalan, nem határozott és lazán jár a kapcsoló, akkor az bizony veszélyes hiba lehet és ha így kaptam, akkor én vinném vissza.
-
animatrix11
őstag
Sziasztok!
Evga 850w gold táp garanciális , ha a bekapcsoló gombot megnyomom illetve főleg ha félig nyomom be cicegő hang jön belőle, ezzel vigyem vissza gariba?
Köszi!
-
D55
senior tag
Update: Az esti próba során már 11,8-at tartott, 2 különböző multiméterrel pedig 12,05, illetve 12,15-öt mértem (és egy ágas a táp). Ezek után még akár azt is el tudom képzelni, hogy valamelyik érintkező lehetett kicsit oxidos, mert a próbákra visszagondolva a szét és összedugdosások után javult mindig az érték. A terhelést is sikerült közben olyan 380W köré feltornáznom, egy kis fesz emelés a C2Q-nak és jónéhány szekrény mélyén porosodó régi winyó tette a dolgát
Így végül jónak tekintem a tápot és az is mellette szólt közben, hogy egy harmadik előkotort és hasonlóképp 10 éves 80+ táp ugyanezzel a tesztconfiggal felvett néha 420 wattot is, míg ez 380W fölé nem ment, tehát a hatásfoka sem tűnik leromlottnak.
-
D55
senior tag
Sziasztok!
Egy használt tápegység eladásában működnék közre ismerősök között, mint hozzáértőbb emberke... Tesztelni kezdtem a cuccot, bemenő oldalon mért 340W terhelést tudtam hirtelen ráereszteni. Legelső próbánál volt egy 11,4-11,5V köré esés a 12V-os ágon. Összehasonlításképp megnéztem a 3 éves 500-as FSP Hyper K tápommal, azzal ugyanez a tesztconfig csak 11,8-ra tudja lerántani. Ismételt próbáknál viszont már a kérdéses táp is 11,65-11,7-et tart stabilan (majd fogok még egy olyat, hogy áll pár óráig és utána ismét megrángatom hirtelen). A tápegység amúgy újszerű, alig használt, viszont állhatott vagy 8-10 évet is használatlanul, ezért a kondik közepes mértékű kiszáradását gyanítom a jelenség hátterében. Púposodást nem láttam a terheléspróbák után, de nem is szeretnék feltétlenül belenyúlni, mert nem az enyém és még sértetlen rajta a garanciamatrica (nyilván tényleges gari rég nincs rá, de magamat nem kívánom abba a helyzetbe hozni, hogy esetleg utána bárki rám mutogasson a matrica sérülésére hivatkozva, hogy én piszkáltam belül bármit).
A kérdésem az volna, hogy a tesztek során mért eredményeim alapján ha ez a tápegység innentől folyamatos használatba kerülne, akkor 2-3 évig még vajon tudná -e tartani a most mért, elvileg még azért (a szabvány ugye 5% eltérést enged, ami 11,4V-nak felel meg) elfogadható szinteket és mondjuk max 400-450W-os terhelést jelentő fogyasztókat el tudna -e látni, vagy ha a kondik száradása már elkezdődött, akkor az aktív igénybevétel vezethet nagy eséllyel rövid időn belül lezajló gyors "elfáradáshoz" (tűréshatáron kívüli fesz esés, vagy még rosszabb dolgok...)?
-
PROTRON
addikt
Rég jártam erre, ezúttal a mini-itx topikból érkeztem, Long shot de hátha:
Eddig a háziserver egy Inter-tech 200W nas pico-psu + led traforól üzemelt.
A server: Asus H310m, i3-8100, 2x4GB ram, igpu, M.2 rendszer NVME, meg pár SSD-HDD. 30-80W közötti terhelés.Szereztem egy 250W HDplex HIfi DC-DC, meg 230W Hp laptop ACDC kombót egyéb projekt miatt, de leakartam ellenőrizni így beszereltem a fenti szerverbe.
Elsőre tettszik hogy csendes, a fenti LED trafó coil whineol...dulván.
Aztán feltűnt hogy a BIOS szerint (és HWinfo szerint) is a 3.3V ágon 3.648V értéket mér, ami kívül esik a hivatalos tűrésmezőn.
Szétszedtem, visszaraktam az Inter-tech teljes összeállítást (mert az 12V tehát nem köthetem a 19.5 V ACDC téglára, kell a saját LED trafója), arról járatva 3,408V-ot kapok, ami határok között van.Mit tehet így tönkre ha egyáltalán tönkre tesz valamit a HDplex a 3.3V ág "magasabb fesz" értéke?
Hogyan tudnám ellenőrizni hogy lesz-e ebből bajom-esetleg javítani?
Lehet hogy nem jól érintkezett a 24 tűs kábel?
Még lehet megnézem majd hogy a rövidebb 24 tűs esetén is ilyet produkál-e(ugye két hosszat is adnak ami jófej HDplextől), csak 2 szétszedés este elég volt. -
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Egy másfél éves Seasonic Focus GX-650 táppal kapcsolatban kérdeznék. Tegnapi nap folyamán előállt egy véletlen szituáció. Teszt alatt lévő gépen futott éppen egy játék (háttérben, főmenü volt nyitva), miközben elindítottam Aidaban az FPU tesztet. Ahogy a Start gombra kattintottam kattant egy a táprelé és mintha elment volna az áram (gondolom kikapcsolt a táp). Egy másodperc múlva indult automatikusan, látszólag nem lett baja. Ismételt próbálkozásnál ugyanígy sikerült előidézni a jelenséget.
Jelenleg egy 3070 és egy 11900K van alatta (+ 1 SSD, 1 HDD, 5 venti). A 3070 250 Watt körül tetőzik, a proci húzva van, de az is 250 Watt körül megáll szerintem. Létezik, hogy rendben van a táp és csak feljebb kéne váltani, vagy esetleg garis kört lenne érdemes futni? Korábban ilyenbe nem futottam bele, bár tény, hogy OC terén több esetben is előfordult, hogy ugyanaz a proci csak magasabb VCore mellett volt stabil ebben a konfigban, mint máshol.
-
Krisztianby
tag
Ezek szerintem vagy +6-10 éves tápok voltak. (Mostani új tápok is amiket beszerzett cég ilyen 7000ft..
)
Itthon vagy saját kezűleg kiadott gépekbe azért minőségi táp kerül. Szimplán a tudat aggaszt, hogy ezek is ekkorát fognak majd szólni és tök mindegy milyen a belseje.
-
Tamás9x
őstag
Az idő múlásával egyre kevesebb, egyre több tápban van komolyabb védelmi "rendszer" VDR, PCF ami magukban még több hibát generálhatna, de ha nem hulladék a hálózat akkor leginkább a por, illetve a pára amitől félni kell. bármelyik táp elpukkanhat, a garancia a barátod, ha nincsenek extra igények.
Ha nagyon parás vagy, akkor érdemes réteg terméket nézni amiből sokan sokat vásárolnak, és hosszasan is használják, illetve elég jó a visszajelzés is róla.Itt azért szépen össze van foglalva minden: [link]
-
Krisztianby
tag
Sziasztok!
Mennyire gyakori, hogy a tápok "felrobbannak"?
A lényeg, hogy mostanában céges gépek karbantartásában segítek be. Eddig 2 db táp áram adás után szikrázott és durrant egy hatalmasat. (fun fact félek a lufiktól
) Eddig nem volt bajom ilyes fajta dolgokkal. De mostanára elkap a félés, ha tápokhoz kell nyúlnom vagy várom mikor adja meg magát random egy miközben használom a gépet. Igaz olcsó tápok voltak viszont na. Ez valóban csak olcsó tápoknál fordul elő, hogy védelem kihagyása véget következik be a durr? Vagy drágább modelleknél is valószinesithető.
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Corsair HX1200 tápom van és mellette egy RTX 3090 vga.
HW info program szerint 11,5V-ig le szokott esni a feszültség terhelés alatt egy pillanatra. Az átlag pedig 11,8-11,9V között van.
Kérdésem az volna ez mennyire megszokott ennél az összeállításnál? Normális ez a jelenség? -
watador600
senior tag
Sziasztok!
Látom nem nagyon pörög ez a topik, de gondoltam bepróbálkozom. Van egy EVGA P+ 1300 wattos tápom, ami elképesztő mód coil-whine-ol.
Amikor megszólal a vga felől is ugyan azt a hangot hallani, csak alacsonyabb hangerővel. A táp az asztalon volt, a vga (Sapphire ref. 7900XT) meg a házban, lehetett hallani a hangerő különbséget.
Létezhet, hogy gerjesztik egymást? És másik táppal a VGA is elhallgat? Ha jól tudom, ez a vga csendes és nem szokott coil-whine-olni.
(Tápot a holnapi nap folyamán adom le gariba, csak érdekel, hogy mire számítsak az új táppal ami egy FSP Hydro PTM Pro 1000W wattos lesz)
Köszi!
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Van egy három éve gond nélkül üzemelő konfigurációm
5900x, msi b550, 6800xt, 2ssd, 14ventillátor, ekwb d5 pumpa, egyedi vízhűtés és seasonic 750 gold modular táp
Nincs tuning, minden alapon jár(t)
Az új tünet, hogy ha elkezdek combosabb játékkal játszani, minden előzmény nélkül lekapcsol a gép.
Nem reset, hanem mintha kihúznám a falból. Bekapcsoló gombra semmi, csak ha áramtalanítom, de akkor azonnal indul.
Hőmérsékletek a hűtésnek megfelelően alacsonyak.
Sajnos csak egy 600-as gond táp van egy másik gépemben, de az valószínű kevés lenne ugyan ezen teszthez.
Elképzelhető, hogy kezdi feladni 3 év után a seasonic? -
Tamás9x
őstag
-
PROTRON
addikt
-
Tamás9x
őstag
-
PROTRON
addikt
Megírták Neked hogy a 4090 topic tele van azzal, miszerint van hogy a kártya üzeme visszahat a tápegységbe emiatt ad a tápegység coil whine-t, de ettől még az adott tápegység teljesen jól működik, nem a terheléssel van a baj, hanem 4090 működési sajátosság.
Szerintem nézz be a 4090 topicba.Akik értenek ilyen szintű vizsgálathoz, olyan összeget kérnek el hogy nem fogod bevinni.

Eleve ha tényleges "bevizsgálás" kifejezést használod, ahhoz illene szétszedni és tüzetesen belül minden egyes áramköri elemet egyesével ellenőrizni és szakértelem kell az értékek kielemzéséhez.Én nem ismerek olyat aki ilyennel foglalkozik, pont ezért mert nem megérős szöszölés.
Ha zavar, felveheted a kapcsolatot a gyártóval hogy ezzel az indokkal cserélik-e, ez esetben kérlek írd meg ide a tapasztalatodat. -
Zomb€€
őstag
-
Zomb€€
őstag
-
kevike576
senior tag
Hali,
tipikus példa a 4xxxx+táp coil whine lottóra. Úgy értendő, hogy gpu vagy táp is produkálhatja ezt a hangot. Szóval ez teljesen normális. 4090 topic teli volt ezzel az issue-val. Én ezért vettem a be!quiet tápot, mert ezeknél a tápoknál viszonylag ritkábban fordul elő ez a probléma.
-
Zomb€€
őstag
Sziasztok,
segítsetek kérlek, nem tudom, hogy az alábbi jelenség probléma vagy feature

EVGA Supernova 1000 G+ táp i9 9900k + 3080 gpu-val tökéletesen, normál hanggal működöt.
A gpu 4090-re lett cserélve és játékok alatt, főleg amikor megkapja a loadot a kártya, az alábbi hangot produkálja:
[link]Aggódjak?
Köszi

-
kevike576
senior tag
-
VIPowER
őstag
-
kevike576
senior tag
-
VIPowER
őstag
-
Tamás9x
őstag
-
VIPowER
őstag
-
Tamás9x
őstag
Sziasztok
Jött hozzám egy gép felujításra amiben egy NPS-400AB B táp található, szerintem sima atx. DE van rajta egy plusz scatlakozó ami még rámegy a lapra, és ezen eepromvcc illetve egyébb finomságok is találhatóak.
A kérdésem az lenne nincs e valakinek erről egy adatlapja, mert az elgondolásom szerint sima zöld fekete indítja, de csak felpörög és leáll. -
Angelotti
tag
-
PROTRON
addikt
Úgy lehet megtudni, hogy rákeresel az adott típusra hogy van-e róla teljes teardown elemzés, amiben önszorgalomból (és némi internetes bevételért) fanatikusok kitárgyalják ha a gyártó nem adja meg magától.

Szívesen.
-
Hegyirabló
veterán
Szia!
Nagyon szépen köszönöm, nagyon rendes vagy, hogy fáradtál ezzel!
Seasonic rendes nagyon, már beszéltem más miatt velük, segítőkészek. Rájuk írok.
Átfutottam a fórumot amit linkeltél, érdekes dolgokat írnak. Igazából én tudtam, hogy ezen is csak egy 12V sín van, de azt mondták nekem annak idején, hogy ne foglalkozzak ezzel, meg egyébként is, hogy lehet megtudni, hogy melyik táp van egynél több 12V raillel szerelve?
Azért ez nagyon profi, egyben megnyugtató felderítés volt! Köszönöm szépen!
-
PROTRON
addikt
Hali,
Gyorsan rákeresve aZinterneteket ezt találtam:
[link]
Itt azt írják hogy 1 db 12V power rail van, ami alapján nem lehet se over curent, sem over power protection mert hogy 70A-t enged összesítve rá, hanem amikor ezt a tápegység szériát tervezték, nem foglalkoztak azzal hogy a jövőben az RTX 3xxx VGA-k egyes típusai a 12V visszajelző szálon, ami csak annyit jelez hogy megérkezik-e a 12V vagy sem, kissé "zajos" jelet küldenek vissza a tápegységhez, és a Seasonicnál túl érzékenyre kalibrálták ezt a védelmet.
Elvileg ha ráírsz a Seasonicra akkor lehet ingyen küldenek egy olyan kábelt, amiben van egy plusz "zajszűrő" alkatrész, így elvileg megoldható a probléma.Mivel keveseket érintett (téged is csak most), ezért nem szóltak erről a kedves gyártó mérnökei a nagyérdeműnek, mert hát ez azért elég nagy blama a részükről a top tápegységgel kapcsolatban.
-
Hegyirabló
veterán
Szia!
Sajnos szerintem is halott. Azért köszönöm.
Szerintem is el kellene vinnie, de benchmark alatt egyszer csak leáll. Ez azt mutatja, hogy nem elég neki még sem? Bőven van még rá garancia. Egy kicsit bonyolult a dolog. Eddig alulfeszelve volt, és nem is volt gond. Aztán hibázott a VGA, ezért visszatettem defaultra. Majd indítom a tesztet, és leáll közben. Nem értem.
-
s.bala31
őstag
Szia. Szerintem ez a topic halott.
A tápodnak elvileg elkéne vinni azt a konfigot ami az adatlapodon van. Esetleg próbáld még meg alulfeszelni a vga-t ha eddig nem tetted, hátha segít. -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
VGA benchmarkot szeretnék csinálni, és kétszer is előfordult hogy egyszer csak leáll a gép. Kattan egyet a táp, és teljesen ki is kapcsol. Seasonic TX-850 Titanium. Ez táphiba lenne?
Köszönöm szépen!
-
Huvi00
tag
Segítségét szeretnék kérni. Köszönöm előre is! Adott a setupom: Ryzen 2700 x Amd 6800 16 gb ddr 4 2933 mhz Evga 850 w gold tápegység. Adott konfigurációt használom 3 hónapja. Sok mindennel játszottam az idők során. Semmivel nem volt probléma. GTA v nyúlztam egy 50 órát körübelül. Majd egyszer csak el kezdett ki kapcsolni a gép, de nem indult újra, nincsen jel. Zugott a gép közben, fekete képernyő s ventilátorok furcsák, de lassan hangosabbak lettek egy határig. Igazság, hogy eddig fsp 650 w tápom volt, azt le cseréltem a mai napon. Új tápegységgel is ugyan ezt csinálja. Windows 10 ről 11 re váltottam, tiszta telepités volt. Egyik ilyen gta v le állás után a Windows még sérűlt is, külön az inditási fájt javítani is kelett. Valaki esetleg tud bármi megoldást?
Lehetséges, hogy a tápegységgel van, volt a probléma ?
-
s.bala31
őstag
Sziasztok. Tegnap cseréltem tápot a gépben egy FSP hydro ptm 1000 pro került a gépbe. Működik eddig semmi hibát nem tapasztaltam, viszont a gép kikapcsolásánál serceg egyet. Ez normális vagy valami nem okés? Corsair tápoknál nem hallottam ezt a hangot.
-
LK
addikt
Szia, sziasztok!
Csak jelenteném a fejleményeket, hátha lesz másnál is ilyen hibajelenség.
Akik elvégeztem: Sata kábelek, elem lecserélve, tesztelés másik biztosan jó táppal, rendszervinyó leellenőrzése másik rendszerrel, portalanítás préslevegővel megtörtént. Bios reset, beállítások ellenőrzése. Sata, CSM enabled, fast boot disabled. Minden más hibát kizártam ami nem alaplap. Továbbra is egy eszköz látszik, van olyan port amiben nem látszik, plusz ahogy több eszközt dugok a lapra egyre tűnnek el az eszközök. Most már volt olyan, hogy a del gombra nem jött be a bios, nem indult újra ctrl+alt+del-re, tehát a billentyűzetre sem reagált, és párszor bejött egy _ jel kb. a képernyő közepén, majd újraindult. Szerintem ez tuti alaplap, megy garanciába.
Lehet hogy azért a tápot le kellene ellenőrizni a biztosnás kedvéért, mert nem tudom ki tudja-e nyírni a lapot. -
Cefet
aktív tag
No sziasztok! Egyenlőre meg nem oldottam a problémát, inkább áthidaltam... Az Adrenalin szoftverben kicsit visszavettem az 570 órajeleit, így jelentősen csökkent a fogyasztás, nem melegszik 65 fok fölé, még zárt gépház mellett sem. Azóta nem volt újabb crash, és sokkal halkabb is. Ugyan visszaesett az FPS 120-ról 100 körülire, de nekem ez még bőven belefér a WoT-nál. Azért majd ha lesz kedvem szerelni, ki fogom próbálni egy másik táppal, hogy kiderüljön: táp, vagy VGA?
-
modern
aktív tag
-
LK
addikt
-
moongoose
őstag
Mivel a leírásodból arra lehet következtetni, hogy nincs másik alaplapod és tápod sem, így csak ezen tudsz keresgélni hibát.
A sata csatlakozóidhoz ami a tápodon van, narancs(3.3v) piros(5v) sárga(12v) és fekete vezetékek vannak bekötve.
Multiméterrel kellene kimérni a feszültségeket.
Ha ez nincs akkor így elég nehéz hibát keresni.
Javaslom egy beszerzését, és a működésének elsajátítását.
Nem nagy összeg,
Ha van, akkor meg tudod mérni a +12 és a +5v, és a +3,3v-ot a 24 pines csatlakozón.
A tápot így tudod indítani manuálisan.
[link]
És egy leírás a feszmérés mikéntjéről.
[link]
Ha ott minden rendben, akkor a SATA csatit is ki kellene mérni.
[link]
Itt láthatod hogy melyik tűn, milyen feszültségnek kell megjelennie.
Természetesen dugj rá minden ssd-hdd-dvd író-t és így mérj.
Ha még nem dolgoztál multiméterrel, és bizonytalan vagy annak elsajátításában, akkor inkább kérd szakember segítségét. -
LK
addikt
Sziasztok!
Asrock B365M-pro4 F lapom van, és Zalman ZM500-LXII 500 tápom. Mindkettő két éves. Egy darab SSD-t látja csak a Bios, és be is jön a win, de amint ugyanarra a TÁP ágon lévő 1db HDD-t és DVD író SATA kábelét is bedugom, nem látni egy eszközt sem. Elemcsere, BIOS frissítés kábelek ellenőrzése megvolt, egyébként is mekkora esélye van hogy két SATA kábel egyszerre romlik el? Akitől vettem bazáros azt mondta, hogy a 20+ éves pályafutása alatt még nem látott olyan alaplapi SATA vezérlőt, hogy úgy szállt volna el,hogy egyszerre csak egy eszközt lát, tehát marad az, hogy az egy ágon lévő eszközök nem kapnak elég áramot, ha egyszerre vannak használatban. Mit gondoltok? Elsőre a táp másik ágát próbálnám ki ,ha azzal látszik mindhárom akkor bingó. A problémám az, hogy mi van hogyha a másik ág sem jó? -
Cefet
aktív tag
Sziasztok! Egy kis segítség kellene nekem is... Egy régi LGA 1150-es konfigot használok HD7870-es karival, ami tegnap megroggyant. A kép becsíkozott, elzöldült, de hangok még voltak. Gondoltam semmi gond, nyugodj békében, 10 évet dolgoztál. Bepattintottam a direkt ezért vásárolt RX570-et, és máris ment újra a WoT... kb 5 percig. Újabb hasonló összeomlás. Kísérleteztem kicsit, és arra jutottam, hogy ha felcsavarom a ventiket, nyitva hagyom a gépházat, és nem engedem 70 fok fölé a GPU-t, akkor nincs crash több óra játék után sem. De... azt saját tapasztalatból tudom, hogy a melegebb VGA többet fogyaszt: a GPU emeli a core feszt, jóval több áramot kér, a VRM is jobban melegszik. Ezért gondolom, hogy nem a hőfok okoz problémát (70 fok nem túl sok), hanem a fogyasztás. Akkor pedig táp para... Műszerrel mérve 11,6V a 12-es ág. Ez jó még? Elvileg az kéne legyen... A táp egy 700-as Chieftec, nem gagyi. Szétkaptam, nem látni semmit, nincs púpos kondi, nincs megmelegedve semmi... nekem mégis a táp a gyanús. Van valakinek ötlete, hasonló tapasztalata?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
bango
tag
pakolás közben véletlenül ránéztem a táp ventillátorra és megdöbbenésemre nem forgott
ez hiba? proc. megterhelésre se indul el, gép újraindításra se, egyedül ki -be kapcsra indult el egyszer
fsp táp (nem látszódik típus jelölés) és vmi brand alaplap (fujitsu) -
moongoose
őstag
Teszteltem újra a tápot 6db hdd-vel.
A feszültség értékek javultak, viszont a p9-es csatin található fehér vezeték -5v-ja nagyon elszaladt.
Ezt a feszültséget használja maga az alaplap, vagy csak akkor amikor esetleg SB hangkáryta vagy rs232-es eszköz van rádugva?
Ha kihúzom a fehér vezeték csatlakozó tűjét a p9-es tápcsatlakozóból és elszigetelem az okoz e bármilyen energia hiányt az alaplapon?
Egy grafikus megjelenítő, egy inport bus mouse és egy mfm vezérlő lesz az ISA foglalatokban.
Készítettem pár fotót a táp belsejéről is.
Valamilyen vöröses kicsapódás látható a nyákpanelon.
Na meg némi por.
Ha menthető a táp és javítható a -5V -os feszültség, akkor foglalkoznék továbbra is vele, azonban ha nem érdemes időt, energiát pénzt rászánni, úgy inkább átalakítanám ATX rendszerűre, meghagyva az eredeti kapcsoló funkcióját. -
fererencz89
őstag
Sziasztok!
Úgy két éve nem indult a gépem. Am3+ Asus m5a97 pro deszka, fx8350 proci,... CPU led folyamatosan világít, ventik forogtak, de nincs kép, nem is csippan. Gondoltam előszedem a cuccot, cserélem az alaplapot. Előtte még gondoltam egyet, kiszereltem a házikóból, dobozra tettem, bele a táp, proci, ram. Be akartam dugni a hálózatba, de minden világítás elhalványult.
Ha a tápot önmagában akartam bedugni, akkor is. Automatát nem nyomta le, de még 10 percig nem tudtam indítani nagyobb fogyasztót (porszívó), majd a hálózat magától helyreállt, mintha semmi nem történt volna. A táp FSP FSP600-50ARN, vagy valami nagyon hasonló. Az eset után leszedtem a burkolatot, nem láttam belül elváltozást, szaga sem volt.
Mielőtt félreraktam a cuccost (tehát egy két éve volt ez), kimértem a táp minden ágát multiméterrel, jó értékeket kaptam. Most meg ez a jelenség...Mire utalhat ez? Lehet, hogy a táp volt a ludas, már eleve? Sajnos ismerősi körömből nem tudok szerezni másikat próbára. Esetleg mégis valami ötlet, amivel elindulhatnék?
Köszi!
-
moongoose
őstag
Köszönöm.
Így fogok tenni. -
FinalCaleb
tag
A táp valszeg csoport szabályzott a kimeneti oldalon. 5V-os ágat jobban meg kell terelni, hogy "beálljon" a többi feszültség is. Legalább 3-4 amperes terhelés kell. 30- 40 Wattos halogén izzó esetleg még 4- 5 hdd

-
moongoose
őstag
Sikerült szert tennem egy komplett 286-os AT pc-re.
A tápot multiméteres mérésnek vetettem alá.
Kellett neki kettő darab hdd, vagy három, hogy elinduljon, mivel terhelés nélkül elég abszurd feszültségek mérhetők a kimeneteken. (5v és 12v molex.)
Az alábbi értékeket mért a műszer.
A 4.91V még elfogadható.
Viszont a 12V az már elég alacsony feszültség szinten van.
Készítettem több képet, ahogy ingadozik.A
A -5V-nak már -7,4V jutott.
Ez eléggé gáz lehet egy -5V-ot használó hangkártyának.
Elég sötét lett a kép, mert fognom kellett egyik kézzel a tűket a másikkal fotózni.
Aztán a +5V még rendben volt itt is.
A -12V is jónak tűnik.
A +12V itt is karcsú.
Aztán a Key és alatta a Power good is 4.9V-ot kap.
Érdemes foglakozni egy ilyen régi táppal, megtartani a vintage jellegét, vagy átalakítással ATX-es tápot beépítve működtetni a gépet.
Szívesen fogadok minden építő jellegű észrevételt. -
smilingnorbi
csendes tag
Sziasztok, Seasonic Prime 1300 Platinum tapegysegem(fel eves) rendetlenkedik, magara hagytam ,h toltse a frissiteseket a gep, aztan mire visszamentem neztem is ,h miert nem megy. Azota annyit produkal ,h ha bekapcsolom ,1-2mpre felprorognek a ventillatorok+ledek felvilagitanak, aztan lekapcsol.
Probaltam leszukiteni a hibakat, arra jutottam ,h vagy a tappal lehet valami, vagy esetleg az alaplap kabellel, szerintetek? -
szabo_ak
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem, hogy egy 500w Cooler master (ennyit tudok róla) táp elegendő -e egy fx8320, rx570 4gb, 4x4 gb ram és 1 db terrás hdd-hez. Combosabb játékok alatt restartol a gép, vagy 2 perc, vagy 2 óra után, random. Igazából csak a bf5, bf1 alatt indul újra. Stressz tesztek alatt, fél óra után pl. nem. Az ujraindulás után kernel power 41 hibát dob a Windows 10. Rendszert még nem tettem újra, húzva nincs semmi, ramokat, vgat teszteltem. Lehet ez tápegyseg hiba? Köszi a választ -
szeva000
addikt
-
silver-pda
aktív tag
A 24 pin-es csatin a pin16-t kössem össze pl a pin15-tel, hogy bekapcsoljon a tápegység?
-
silver-pda
aktív tag
Helló!
Van egy táp: FSP 450W SP500-A
A gép használata közben volt egy pukkanás és lecsapta a lakás kismegszakítóját.
Most a gépet nem lehet bekapcsolni.
Hogy lehet tesztelni a tápot egymagában? Kizárandó az alaplap hiba. Nincs másik táp és másik alaplap.
Gépből kiszerelt tápegységnek adok áramot, hol mit kellene mérni multimérővel? -
kromatika
veterán
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Adott egy FSP Hydro G Pro Gold 750 W tápegység [link] .Sajnos gari nincs rá. A probléma az hogy ha nem echo módban használom, akkor a tápban lévő venti halk kattogó hangot ad. Terheléstől függetlenül. Minimál üres járatban is. Ha át kapcsolom echo módra, akkor a zaj megszűnik. Gondolom azért mert a venti le áll.Szóval kellene a ventit cserélni.A benne lévő 135 mm-es folyadékdinamikus csapágyas ventilátor Sebesség800-1400 RPM Ebben a tápban forrasztva van e,vagy normál venti csatival van e szerelve. Ebben tudna valaki segíteni?Második kérdésem az lenne hogy milyen ventit vegyek bele,mehet e bele 140 méret is ,és ha forrasztani kell akkor hogyan csináljam? Köszi előre is.

-
Angelotti
tag
Sziasztok!
Beteszem ide is, hátha.
Úgy néz ki az alaplapom (ASROCK Fatal1ty B450 Gaming K4) megölte három tápegységemet is.
Egyik este random kikapcsolt, akkor nem foglalkoztam vele. Másnap már az istenért nem akart indulni. Tápcsere után 10 másodpercig volt hajlandó műkődni, utána egyből leállt, mintha elvették volna tőle a feszt.
- Egyik tápnál se pörögnek fel a ventik (az egyiknél ugye a 10 másodperces működés után) , asszem némi cicergés hallható (még nyáron történt a dolog, most van időm, energiám foglalkozni a dologgal)
-A tápok a "tesztet követően" másik géppel sem indulnak. 5-10 percen belül kerültek egy másik konfigba a próba után.
Menthetőek? Van bennük időzített védelem? (mittomén 10 perc után lehet őket indítani? ), vagy esetleg bizti? /Chieftec, Be Quiet!, illetve Cooler Master tápok/-Még soha nem találkoztam ilyen hibával. Zárlat elvileg nem lehet mert az egyik táppal biztos ment 10 másodpercet.
-Ami miatt aggódok... Volt egy 5700G és 16 giga ram a lapban. Túlélhették?
Köszi a válaszokat!

-
Thronks.90
tag
Sziasztok!
Mai napon történt a dolog:
Asszony játszik, egyszercsak kikapcsol a gép.
FX8350 @ 4.4GHZ
R9 390
2x8 HyperX Savage 2133
M5A99EVO R2.0
Thermaltake Hamburg 530W.
A tuning, és a VGA fogyasztása gondolom az elmúlt pár év alatt megfektette a tápot.
A jelenség a következő:
Leállt, táp forró. Kikapcsoltam, lehűlt, de továbbra sem indul.
Az alaplapon, és a VGA- n az összes led aminek kell, világít. A bekapcsológombra annyit reagál, hogy "meglöki a ventiket", felvillan az AIO felirata, majd kész, semmi, ledek világítanak továbbra is. Ha megnyomom újra, akkor konkrétan semmi nem történik. Táp kikapcs, ledek elalszanak, tép vissza, Bekapcsológomb, és ugyanaz mint az elején. Égett szag nincs. Jól gondolom hogy nem nagyon szerette ezt a fajta felhasználást aranyom, és távozott az örök ampermezőkre?
Ha nem 100, átrakom a tápot az Én gépemből, de ha nem muszáj akkor csak simán veszek egy másikat és kész.
Köszönöm a válaszokat! -
vigyori78
őstag
Sziasztok!
Egy Corsair HX1000i (2022) táppal kapcsolatban érdeklődnék.
Egy olyan jelenség van, hogy ha felállt a rendszer megnyitok egy pl Chrome böngészőt, vagy valami bármi más alkalmazást akkor abban a pillanatban ahogy megnyitom kattan egyet a táp. Ahogy becsukom az alkalmazást és ismét megnyitom ismét kattan egyet.
Táp hiba lehet mert ez elött a többi tápom nem produkált ilyet. -
prmcsk
addikt
-
Dave946
tag
Sziasztok. Volt egy intertech 700 w táp amelyet néztem hwinfo, hwmonitor illetve többféle programban. 12 v ágon 9,8 v is beesett terhelésen. Vettem bele egy evga 750 BQ tápot 12 v ágon 10,208 v terhelésen. Nem igazán értem. Biosban jók az értékek. Tudom hogy alaplapi érzékelő nem legpontosabb de ennyire. Tanácsok tippek? Előre is köszönöm
-
MMIX
addikt
-
canna22
csendes tag
Sziasztok!
Beszereztem egy új videókártyát a mai napon. Miután betettem és mindent drivert telepítettem beindítottam egy játékot, pár perc után égett szag jön a gépből és arra lettem figyelmes, hogy a tápegység melegszik nagyon (A gép tetejére téve a kezem ott ahol a táp van már már éget.). Az előző videókártyámnál a PCI-e tápcsatit nem kellett használni az új videókártyához viszont kell. Arra tudok csak gondolni, hogy nem igazán minőségi a táp és nem bírja el a terhelést vagy van esetleg valakinek valami más tippje? Videókártyával szerintem nincs gond azon nem igazán érzem a szagot és elvileg a gpu is max 75 fokra melegszik játék közben.
A táp egy gagyi ewent márkájú táp 550 W teljesítménnyel nem mai darab de azért kikérném a véleményetek hátha lehet más is. -
MMIX
addikt
BIOSsal nem mérünk! Szerezz műszert!
"A mérésről:
A SZOFTVERES ÉRTÉKEKNEK NEM SZABAD HINNI, MERT KÖZÜK SINCS A MÉRÉSHEZ.
EGYEDÜL MÉRŐMŰSZERREL MÉRT ÉRTÉKEKBŐL LEHET ÉS SZABAD KÖVETKEZTETÉST LEVONNI.
Ezért mindenki mérjen multiméterrel, vagy egyéb feszültségmérővel, ha konkrét választ vár, különben mehet a sóhivatalba. Nem feszültségmérő a BIOS, Everest, Speedfan és egyéb szoftver, aminek az értékét a monitoron láthatod és nem külső hardver által mért értékről van szó."
Új hozzászólás Aktív témák
-
21300 - 21201
21947 - 21901 21900 - 21801 21800 - 21701 21700 - 21601 21600 - 21501 21500 - 21401 21400 - 21301 21300 - 21201 21200 - 21101 21100 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- Dell Latitude 5290, 2 az 1 ben,12.5",FHD,i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i5 - i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) Eddig nem volt bajom ilyes fajta dolgokkal. De mostanára elkap a félés, ha tápokhoz kell nyúlnom vagy várom mikor adja meg magát random egy miközben használom a gépet. Igaz olcsó tápok voltak viszont na. Ez valóban csak olcsó tápoknál fordul elő, hogy védelem kihagyása véget következik be a durr? Vagy drágább modelleknél is valószinesithető.