- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke farmerzsebe
- Mindent a StreamSharkról!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minimalista pénztárca - Focx C2 Advanced
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
yolan
őstag
válasz kiskornel #2538 üzenetére
Ezek az infók sajnos nem bizalomgerjesztőek.
Holnap otthon kitudom mérni pontosan mennyit kér a vc24, csak tényleg azt kéne tudni, hogy a k-x-nél mi az épkézláb határ.
Köszönöm az infókat, ha jutok valamire megosztom, legyen meg a topikban, hátha másnak is kell majd.“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
yolan
őstag
válasz kiskornel #2535 üzenetére
Mint mérnökszerűség sejtem micsoda lehet amiről beszélsz, de amúgy idegen számomra.
Merre tudnék utána nézni? Akárhogy gugliztam, érdemleges infót nem találtam.
Illetve mire kell figyelni? Gondolom van magas talpfesz és alacsony, és a gépem lehet nem szereti a magas talpfeszes vakukat.
A gép amin használnám egy pentax k-x ha ez segítség.“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
*Ropi*
félisten
válasz kiskornel #2233 üzenetére
A stúdióvakuk villanási ideje nagyon kicsi (1/700 - 1/1500 mp az átlag), így mindig benne vannak a teljesen nyitott redőnyben, ekkor adja a jelet. Vannak speciális vakuk is, amik ennél rövidebb záridőket tudnak, persze az áruk is ennek megfelelően csillagászati).
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
-
*Ropi*
félisten
válasz kiskornel #2193 üzenetére
Én abban bízom, hogy az általam használt Knight-ok is marha jól működtek, meg hogy a Pixel mint cég láthatóan figyel a felhasználók visszajelzéseire és viszonylag gyorsan javítják a hibákat mind szoftveresen, mind hardveresen (pl. az elemtartó ajtaját már javították 1 hónapos átfutással, a végleges szériákon már új ajtó van, ami nem esik ki olyan könnyen, mint a tesztmodelleknél, stb.), tehát ezt a terméket is fel fogják fejleszteni hamar olyan szintre, hogy tudja azt, amit a prospektusban írnak róla. Ne feledjük, a nagyságrenddekkel drágább Pocket Wizardnak (Mini TT-1, Flex TT-5) is majdnem 2 évig tartott ez: a nemrég kijött v6-os firmware tudja azt és úgy, ahogy ígérték...Szóval a felébe - harmadába kerülő Pixelnek is adhatunk ennyi esélyt.
Az adó papucsa annyira nem zavaró, mert abba beletehetsz egy másik vevőt, vagy flash bracketet használsz egy másik vevővel...Annyi, hogy kell egy plusz vevő. Egyébként szerintem idővel vissza fogják állítani a működését, mert ők is tudják, hogy ez mekkora plusz a konkurrenciával (mondjuk Phottix Odin, ami nem tudja, de a Pocket Wizard tudja) szemben (ráadásul hardveresen adott, tehát nem is kell plusz fejlesztés hozzá, csak a megbízható működését kell szoftveresen megoldaniuk).
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz kiskornel #2173 üzenetére
Igen, de nem voltam biztos benne, hogy ők hogyan próbálták az arányállítást. Ami bíztató, hogy egy FW frissítéssel megoldhatják, csak ne lustálkodjanak a szoftvert író mérnökeik.
Az adón lévő vakupapucs "TTL passthru" módban érdekes módon a béta verziókon még működött, tehát az is csak szoftveres butítás.
A vaku, ha jól tudom (nem vagyok benne 100%-ig biztos), a lefutó élre villan, így az impulzus szélességének növelésével nem a kívánt hatást fogod elérni.
Fényképezővel fotózod a vakut miközben arrébb mész: meglesz a távolságinfó is rögtön.
-
*Ropi*
félisten
válasz kiskornel #2168 üzenetére
Csak egy tipp: nem lehet, hogy csak azonos vakuk (pl. 2 db 580EX II) esetén tudsz arányt állítani? Bár igaz ami igaz, furcsa lenne.
"Szerintem az N-TTL-t úgy értették, hogy az csak egy tartó." Magyarán "N TTL" = "NO TTL".
"...a kioldó csak msec-okig húzza be a relét." Tutira nem relés, mert akkor az 1/8000-et hírből sem ismerné.
Érdekes lenne megvizsgálni, hogy akkuval (1.2v) és elemmel (1.5v) milyen távolságot visz max. és utóbbival jobb-e a stabilitása (kevesebb-e a kihagyás)? Én Pixel Knight-ot használtam egy ideig, az nagyon stabil volt még merülőben lévő elemmel is. Csak abba CR2 elem kellett, ami nem túl olcsó, meg nem is kapható mindenütt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest