Új hozzászólás Aktív témák
-
Submarine
senior tag
Valami forma, amibe beleöntöd a gipszet. Ha előtte kikened étolajjal, talán még ki is fog jönni.
Toll kupakja a hullámokat kialakítani, aztán kék vízfesték, ahogy jólesik.
De igyekezz, mert megköt! Persze a festést utána.
El lehet vele játszani, először csak próbálgasd.
Ilyet még akkor csináltam, amikor bokron termő mogyoró héjából csináltam vitorlást.
Nem ma volt. Kicsit már poros, meg kifakultak a zászlók. És a gipsz-víz sincs meg, de volt vagy 10db. Mind más kicsit:
A profik meg műgyantából alakítják ki, de azt is meg kell tanulni, a kellő eszközök megléte mellett.[ Szerkesztve ]
-
Submarine
senior tag
Az az igazság, hogy szép felületet csak fújva tudsz csinálni.
Még ha csak spry-vel lefújod, akkor is sokkal szebb lesz.
Maszkolás is türelemjáték, de sokat nyerhetsz vele, még ecsetelés mellett is.
Az apróságokat talán fültisztítóval lehet bepacsmagolni könnyebben.
Olyasmit még kis ecsettel is lehetetlenség sokszor.
Vagy pl. kinek milyen technikája lenne a kabin ablakhoz?
Erre én is kíváncsi lennék! -
Submarine
senior tag
válasz anubys1984 #1604 üzenetére
Van egy "rossz" hírem, Alin az Alg által említett fém és fa modelleket is lehet kapni, talán barátibb áron. De mostanában megint átvette a szállítást a királyi posta, csak óvatosan.
Valamint papírból is lehet kapni mindenfélét.
Bőség zavara...
[ Szerkesztve ]
-
Submarine
senior tag
válasz Remus389 #1593 üzenetére
Gratula!
Nagyon szép, durván tolod..! Szép munka!
Jók azok a mesterséges kopások is, meg a kabintetőt is fincsi lehetett kifesteni. Na igen, ehhez már nem árt tudni jó pár technikai fogást, pl. a lemezillesztések, szegecselés kiemelésére. Gondolom pisztollyal van alapozva-festve. A propeller is becarás..Az bombázó egészen különleges darab, jó munkát hozzá.
Nekem a P-38 Lightning jön be nagyon.Gyerekkoromban még viszonylag olcsók voltak a műanyag makettek, volt is pár.
Még össze is ragasztottam, de hát pont a festés ezeknek a lelke, az meg külön szakma.
És eszközök is kellettek volna.
A festést most is eltoltam a hajón, ilyen élénk színeket biztos, hogy nem használtak.
Hát, ilyen akril festék volt itthon + ecset.
De nem bánom ez leginkább tanulmányi kísérlet, mit hogyan tudok megcsinálni, ahogy írtad is.
Legközelebb majd fémdörzsit áztatok ecetbe antikolni, meg lazuránnal próbálkozok.
Meg tájékozódok még egy vékony sort.
Most a kötélcsigákon agyalok. A 4mm-es hurkapálca korongot már át tudom fúrni tűvel 3 helyen, elektromos csavarhúzóval.
Csak kell csinálni vagy 40-et. A kötélzet lesz még amúgy is érdekes. De ott is vannak olyan dolgok, hogy pl. szappanos vízben kell áthúzni a cérnát, hogy ne legyen bolyhos.
Van itthon varrógép, de ilyen kicsiben nem próbálom meg beszegni a vitorlákat, majd ragasztóval fixálom a szélét. De még azokat is be kell lőnöm méretileg, mert nincs olyan szintű leírás hozzá.Ja, igen amúgy, ez tényleg 4-5000Ft, csak most a szállítással van gond, újra átvette a posta. 10 nap alatt beérkezik az országba, aztán vagy ideérnek a dolgok, vagy nem.
Előtte az express one hozta az alis cumókat. Össz 15 nap, és sosem volt baj. Úgyhogy óvatosan rendeljetek. Amúgy lehetne még pár dolgot, vannak fém, meg papír modellek is. Meg mindenféle összerakható zodiákus-óra kacatok.Arra már rájöttem, nem is a végeredmény a legfontosabb, hanem maga az "út" ahogy eljut oda az ember.
[ Szerkesztve ]
-
-
Submarine
senior tag
válasz geriand76 #1586 üzenetére
Jut eszembe, ha már a karbonsemlegességet emlegeted, az is csak addig jutott még, hogy te vagy a felelős amiért megveszed, nem a gyártó tehet róla.
És csak azért mondom, mert a másik amitől bizseregni kezd, az ez a steampunk féle repülő, és csak műanyagból lehetne megcsinálni:
Jenny Haniver a neve és a Mortal Engines (Ragadozó városok) filmből való.
És persze van aki csinált belőle makettet -
Submarine
senior tag
válasz Submarine #1587 üzenetére
Halcon/Harvey schooner album - guggesz drive
Majd még folyamat bővítem.
-
Submarine
senior tag
Na örülök, csak vagyunk itt páran akik így ütöttük be a fejünket!
Ez többféle vastagságú rétegelt falemezből van, lézergravírozóval kivágva.
Eredeti kínai az aliexpress-ről, de azért van vele meló bőven. És zacskóban jön, már ha ideér.
Pl. a leírásban az ágyút fordítva akarja összerakni a talppal, "de legalább" szögletes a cső a rétegelt lemezből adódóan.
Viszont találtam a típushoz sok videót, meg ötletet. -
Submarine
senior tag
válasz Submarine #1583 üzenetére
Végül egész jól sikerült, főleg hogy első makett.
Hátra van még a lakkozás, vitorlák, kötélzet.
Elég sok módosítást csináltam az eredetihez képest. A pl. a hordók, a csónak teljesen saját gyártmány. Az ágyúcsöveket is magam eszkábáltam, és a kormánylapát is mozog.
Kár, hogy ilyen kihalt a topik.[ Szerkesztve ]
-
Submarine
senior tag
Sziasztok!
1,1mm rétegelt lemezben van egy kis hullám.
Hajómakett, főfedélzet lesz belőle, lézerrel rágravírozva a bordázat.
Hogy lehet kiegyenesíteni? Kell-e egyáltalán?
Nedvesítve, két sütőpapír, két sík felület között lesúlyozva érdemes vele próbálkozni?
Avagy hogyan?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Óra topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- Tőzsde és gazdaság
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...