Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabi®
addikt
válasz anubys1984 #1604 üzenetére
Sztem a legfontossabb a makettezésben maga a festés, mert egy nagyon jól megépített gépet is elképesztően elcsúfíthat, játékhatásúvá tehet a festés, de egy gyengén pontatlanul megépített makettett is elképesztően fel lehet dobni jó festési technikákkal.
Én a Revell-t kerülném, az nem való senkinek, nekem már 3 éve grandmaster győztesek megmondták hogy hagyjam a fenébe, régi részletszegény darabok lapulnak sokszor a nagyon dizájnos dobozban, az 60-as-70-es években fröcsentett keretekről nem is beszélve, a Revell a legalja, Hobbyboss, Zvezda, Italeri, Tamiya tökéletes kezdőknek is. -
wetomi
aktív tag
Ha nem érdekel a festés, akkor a papírmakettezés jó és olcsó móka lehet. Tölthetsz le kész modelleket és nyomtathatod, de tervezhetsz saját magadnak is.
Pár éve amikor még több időm volt, én is csináltam papírmaketteket. Itt a két cikk hozzászólásai között talán találsz is még működő linkeket a letöltéshez: 1. és 2.
-
Submarine
senior tag
Van egy "rossz" hírem, Alin az Alg által említett fém és fa modelleket is lehet kapni, talán barátibb áron. De mostanában megint átvette a szállítást a királyi posta, csak óvatosan.
Valamint papírból is lehet kapni mindenfélét.
Bőség zavara...
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Mindenképp egyszerűbben fogom kezdeni.
Egy olcsót válassz valami börzéről, akár rossz minőségűt, az első úgyse lesz olyan szép.
Amúgy lehet tankot kéne elsőre, kevésbé lehet elrontani még az összeragasztást is.Amit észrevettem, hogy máris kezd bekapcsolni a hörcsög-mód. Igyekszem nem mindent összerendelni, mikor még az sem biztos, hogy tetszeni fog-e egyáltalán a modellezés.
Hát igen, a Facebook: Makettbörze-Adás-Vétel-Csere-ben néztem, hogy van akinek van vagy 10-20 eladó bontatlan régi makettje. Sose értettem ezt a gyűjtögetést és beraktározást, én mindig csak annyit vettem amennyit meg is csináltam rendesen. Ha elkészült, megvettem a következő nekem tetszőt. Most is csak egy várakozik, a Zoukei-Mura Ho-229 1/48, valószínűleg hamarosan belekezdek, talán a tél alatt el is készül. (Azután lehet Ali-s vitorlás lesz)
Ha pedig érdekel milyen egy adott makett, elmegyek egy makettboltba és általában megmutatják készséggel, meg tudom tanulmányozni vagy a youtube-on, nem kell nekem hogy ott porosodjanak a dobozok, a pénztárcámról nem is beszélve.A festéssel nem az van, hogy tartanék tőle, hanem nem érdekel. Aztán lehet, hogy az lesz, hogy fékész érzetem lesz, ha meglátom a natúr műanyagszínt.
Az bizony félkész lesz, ha nincs lefestve.De amit mutatott Alg, szerintem lehet neked az lehet jó.
[ Szerkesztve ]