Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1301) HellGreg válasza solena (#1300) üzenetére


HellGreg
őstag

Köszi, amúgy szórópisztoly és kompresszor terén mit érdemes venni ami nem horror áron van?

(#1302) Alg válasza HellGreg (#1301) üzenetére


Alg
veterán

Pisztolybl kb. kétféle van: a filléres kínai meg a márkás német, előbbi olyan 10EUR-tól/db utóbbi kb. 70-80EUR-tól (Harder&Steenbeck Ultra pl.). A Chromax is átcímkézett kínai, meg tudtommal az Adler (paplaszlo.com) is, ezek árban meg minőségben is kb. félúton lehetnek.

Kezelést, festékkeverést tanulni, telibefújni dolgokat (tűt elgörbíteni), teljesen jó az előbbi, finomabb munkára, szebb eredményhez nyilván a márkás az igazi.

Kompresszorból mindenképpen dugattyús+tartályosat kell, a gumiharangos zümmögőket hagyjuk meg a műkörmös-tanulóknak. Kb. bármelyik márka ok, a lényeg a tartály meg hogy tudj nyomást szabályozni. Talán ez a legolcsóbb most: [link]

Vagy van a falusi megoldás, felfújt traktorbelső kompresszor helyett, nyomásszabályozóval. Mondjuk nyilván azt is fel kell valamivel fújni ;]

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#1303) solena válasza HellGreg (#1301) üzenetére


solena
tag

+1 Alg-nak:) Kezdésnek tényleg a 10-15ezer forintos jó, hogy legyen min megtanulni a keverést-fújást, hogy mit milyen beállításon érdemes, szóval, ne a szíved csücske makettel kezdj;) Márkát nem tudok mondani, azt sem tudom, milyen van otthon.
Kompresszor: na, az már tényleg érdekes kérdés tud lenni, 20-25ezer alatt nem kapsz normálisat. Illetve, kaphatsz, ha magad rakod össze:DDD (otthon az egyik speciel olyan, ami hűtőmotorból és poroltó tartályból van a megfelelő függelékekkel ellátva).

Valamint, a festéket is behatárolhatja, hogy milyen felszerelést használsz. A Gunze festékek relatíve kezesbárányok még olcsó felszereléssel is (szerintem).

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#1304) slayer006 válasza HellGreg (#1301) üzenetére


slayer006
addikt

kezdő pisztolynak pl.: Fine Art FA-8000
kompresszornak a szerszamx -es olajmentes, tartályosak

"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader

(#1305) HellGreg válasza slayer006 (#1304) üzenetére


HellGreg
őstag

Köszönöm válaszokat! Azt hiszem, kezdésnek nem a most rendelt eduard mig-21 profipakkot fogom elrontani, inkább veszek valami olcsót, gyakorolni. 20 év az 20 év :DDD
Amúgy elvittem a családot Kecelre szombaton, hát az valami földi paradicsom nekem, pont olyan cuccok vannak, amik érdekelnek. 300+ képet csináltam, de egyedül is vissza akarok menni, mert a vége felé már zsünnyögtek a gyerekek :)

[ Szerkesztve ]

(#1306) solena válasza HellGreg (#1305) üzenetére


solena
tag

Ha lesz rá kapacitásod, menj el a szolnoki RepTárba is, megéri:) Talán még a gyerekek is élveznék, van szimulátor;] Folyamatosan hozzák át a gépeket a repülős múzeumból, Szandaszőlősről, mikor utoljára ott voltam (lassan egy éve :F ), akkoriban hozták át darabokban az Ancsát.

Hát, tényleg ne az eduárdot rontsd el, így is sírni fogsz a rezótól és a műgyantától, ha korábban nem dolgoztál vele:DDD

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#1307) HellGreg válasza solena (#1306) üzenetére


HellGreg
őstag

Igen, pont ezen a hétvégén készülünk oda is, már ha jó idő lesz. Műgyanta??? Van az eduárdban az is? Ajaj...

(#1308) Alg válasza HellGreg (#1307) üzenetére


Alg
veterán

Profipackban szerintem nincs, csak fotómaratás.

Nekem is van a szekrényben egy Edu Fw190 egy csomó kiegészítővel amit nem mertem még elkezdeni mert kevésnek érzem magam hozzá :DDD

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#1309) HellGreg válasza Alg (#1308) üzenetére


HellGreg
őstag

Akkor én mit mondjak? 1999-ben készült el az utolsó makettem, egy Airfix Puma helikopter ecsettel és pillanatragasztóval. :DD

(#1310) solena válasza HellGreg (#1307) üzenetére


solena
tag

Lehet, gyanta pont nincs, bocsi, nem akartalak megtéveszteni.

Alg: sokminden van nálam is, amihez még nem mertem nyúlni, de a prímet egy AZ Model féle L-200 "Morava" viszi, abban van minden, mint az üres bótban:DDD Azt hiszem, 2012-ben vagy 2013-ban vettem Szolnokon, de még mindig csak kerülgetem:DDD

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#1311) Alg válasza HellGreg (#1309) üzenetére


Alg
veterán

Én is így voltam ~3 évvel ezelőtt :D

Mondjuk aóta sem fejlődtem nagyon, mert egyszerűen nincs időm foglalkozni vele, illetve nincs egy olyan kis műhely/sarok ahová csak oda kellene ülni, így mindent ki kell pakolni, aztán megint elpakolni... A mostani gépet is vagy egy éve építem, de már lassan le lesz festve :DDD Pedig ez volt az amit anno legelőször megvettem mikor újrakezdtem.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#1312) Remus389 válasza HellGreg (#1307) üzenetére


Remus389
veterán

A szolnoki reptár nagyon jó, kb 3 hete voltam, meg lehet tapizni a MiG-eket és a Mil helikoptereket, be is lehet ülni MiG-21-be.

Amikor én voltam, volt kiállítva egy Spitfire és Messerschmitt, kölcsönbe volt, nem tudom még ott vannak-e, bár rám túl nagy hatást nem gyakoroltak, óriási maketteknek tüntek. A roncs Iljusin IL-2-es viszont tetszett, jó hogy meghagyták ahogy találták, több részlet látszik (meg persze olcsó megoldás :D )

Igazából az tetszett hogy odamehettél még a MiG-29-eshez is és kedvedre tapizhattad, meg mozgathattad a dolgokat rajta. (A MiG-29-es volt persze a sztár, a legtöbb ember ott ólálkodott :D )

Volt két nyugati gép is, sajnos két egyforma típus, egy török és egy német Starfighter. Ami feltünt nekem az orosz cuccokhoz képest, hogy sokkal kifinomultabbaknak tüntek, kecsesebb darabok, közelről is, például a futómü is. Sikerült kinyitnom rajtuk a tankolónyílást meg katapult nyílást vagy mit :D Meg lehet forgatni a kerekeket, ilyesmi. (állványon vannak)

Az orosz cuccok bunkóbbak, de pont ez ad nekik egy kis varázst. ;]

Amit szívesen látnék a múzeumba, egy leselejtezett F-16-ost talán nem lenne olyan nehéz és drága beszerezni, van belőlük bőven világszerte.

Meg egy Szu-27 se ártana, az ukránoknál vagy a (fehér) oroszoknál biztos rohad pár darab, persze elkérnének érte milliókat. Az meg olyan szép formájú.

Persze felújítva kiállítani.

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#1313) Chris0321 válasza Remus389 (#1312) üzenetére


Chris0321
addikt

Hello.
Én is nemrég voltam, kimondottan a II. vh-ús két vadászgép miatt. Már múlt hónapban visszakerültek lengyelországba, már nem lehet megnézni őket. Én is élveztem a látogatást, csináltam vagy 300 képet. Körbenéztünk mindent, sajnos nyugati technika tényleg nem sok van. Kipróbáltam a 4d mozit és a szimulátort is. A forgatós gömbhöz nekem nem lett volna gyomrom így azt kihagytam. Folyamatosan fejlődik a hely, remélem később még hoznak majd rikta gépeket, én pl. egy P-51 Mustang-ban reménykedem.

(#1314) Remus389 válasza Chris0321 (#1313) üzenetére


Remus389
veterán

P-51 Mustang: abból viszonylag sok megmaradt, valóban, az reális elképzelés. :K

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#1315) Chris0321 válasza Remus389 (#1314) üzenetére


Chris0321
addikt

Én reméltem, hogy a Messzer mellé keresnek egyet, sajna nem azt hoztak de a Spitfire sem olyan amit akármikor láthatok itt az alföldön.

(#1316) Remus389 válasza Chris0321 (#1315) üzenetére


Remus389
veterán

Mondjuk az a helyzet, hogy ma már igen nehezen adnak el második világháborús gépeket. Még akkor is ha a típusból sok megmaradt, ezeket általában dédelgetik.

Azért gondolom a múzeumnak sincsenek korlátlan anyagi lehetőségei.

Viszont leselejtezett F-16-os rengeteg helyen van (porosodik vagy rozsdásodik), nemcsak az amerikaiaknál, de a hollandoknál is, pakisztániaknál is stb. Jó az elavult F-16A verzió is, formára ugyanolyan. Biztos tudnának egyet boltolni a polikusok, bárati gesztusként vagy cserébe valami kis kedvezmény a másik ország felé (vagy adnak érte egy MiG-21-est, abból van nekünk dögivel). Az is lehet már folyamatban van a dolog.

Talán egy Szu-27-est is lehetne szerezni, ezekből is rengeteg már nem repül, de még talán egybe vannak. Ebből is jó egy korai verzió kiállítási céllal. Szép kékkel újrafesteni, azt lehet tapogatni azt is :D Ellopná a show-t

[link]

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#1317) HellGreg válasza Remus389 (#1312) üzenetére


HellGreg
őstag

Nekem pont a hidegháborús szovjet gépek tetszenek, de azok nagyon. A kilencvenes évek végi pozsonyi repülőnapokon volt is szerencsém rengeteget élőben látni repülni (Su-22, Mig-21, Su-25, Mig-23, Mig-27, Mig-29, Su-27 stb), fantasztikus volt. Viszont annyira nem tetszenek a patika állapotú, sterilre újított gépek, inkább a rég leparkoltatott, rohadó gépeket szeretem valami oknál fogva, így nekem a keceli múzeum maga a mennyország.
Persze ettől még elmegyünk a Reptárba is :D

[ Szerkesztve ]

(#1318) vlevi válasza Chris0321 (#1313) üzenetére


vlevi
nagyúr

"én pl. egy P-51 Mustang-ban reménykedem"
2001-ben volt Balaton-Kiliti-n, akkor szerencsém volt oda eljutni :)
[link] (A videót nem én csináltam)
Másik kedvenc hely Zeltweg, ahol a Redbull gépei természetesen mindíg repülnek.
De volt ott már 109-es is a levegőben.

(#1319) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Erről a készletről mi a véleményetek?
REVELL CORVETTE C3 1:32 (7684)

Jó minőségű, vagy inkább felejtős?

Thx

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#1320) Alg válasza Predator2 (#1319) üzenetére


Alg
veterán

[link] [link]
1987-es szerszámokat használnak hozzá, meg is látszik rajta...
Rengeteg sorja a képek alapján, és elég elnagyolt, össz 20 darab.

Festést gyakorolni jó lehet...

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#1321) Predator2 válasza Alg (#1320) üzenetére


Predator2
addikt

Köszönöm a választ.

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#1322) slayer006 válasza Predator2 (#1319) üzenetére


slayer006
addikt

Corvette C3

"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader

(#1323) HellGreg válasza slayer006 (#1304) üzenetére


HellGreg
őstag

És a linken látható 4 kompresszorból melyiket kéne venni? Látszólag teljesen ugyanolyanok :)

(#1324) Alg válasza HellGreg (#1323) üzenetére


Alg
veterán

Nem csak látszólag, tök ugyanaz az össes.

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#1325) slayer006 válasza HellGreg (#1323) üzenetére


slayer006
addikt

Mindegy melyiket veszed, úgysem azt kapod. :D

"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader

(#1326) HellGreg válasza slayer006 (#1325) üzenetére


HellGreg
őstag

Ezt hogy érted? :F

(#1327) slayer006 válasza HellGreg (#1326) üzenetére


slayer006
addikt

Mivel tök egyformák (lsd. #1323) választasz egyet, aztán kapsz valamilyet. Én feketét választottam és narancssárgát kaptam. Egyébként tényleg mindegy melyik.

"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader

(#1328) Drakoo


Drakoo
tag

Sziasztok! Szülinapi ajándékként keresek makettet fiúnak 30+ éves, volt már dolga makettekkel. Elsősorban autóban gondokoztam (Lamborghini) vagy Star Trackes hajóban.
Esetleg tudnátok segíteni, honnan érdemes rendelni? Milyen mératarány illetve nehézség lenne jó neki? Előre is köszönöm! :)

A modern mũvészetet épp olyan nehéz megérteni, mint a cselekményt követni a betũlevesben.

(#1329) slayer006 válasza Drakoo (#1328) üzenetére


slayer006
addikt

Lamborghini
Star Trek

"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader

(#1330) Remus389 válasza HellGreg (#1317) üzenetére


Remus389
veterán

Nekem pont a hidegháborús szovjet gépek tetszenek, de azok nagyon.

Nekem a Szu-27 a kedvencem, de ezt már elmondtam.

De tetszik a korai Mig-21 is:

De azért nyugati gépek közt is van szép formájú: [link]

De mindegy is, átnyergelek a fa hajókra lassan :D

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#1331) Remus389 válasza Remus389 (#1330) üzenetére


Remus389
veterán

Az orosz gépek kedvelőinek: [link]

Ajánlom a hozzá tartozó csatornát is, tele hasonlókkal :K

:R

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#1332) b0rZ


b0rZ
aktív tag

Sziasztok,

Keresnék olyan ügyes kezű, vállalkozó szellemű fórumtársat, aki vállalná egy 1:43 méretarányú autó átfestését, -kvázi átfényezését ha lehet így fogalmazni :) - adott színre. A modellen kívül semmilyen felszerelést nem tudok adni hozzá.
Egy barátomnak lenne meglepetésként ajándékba, aki a szóban forgó gépjármű típus 1:1 arányú megfelelőjét restaurálja oldtimernek. :)

[ Szerkesztve ]

(#1333) b0rZ válasza b0rZ (#1332) üzenetére


b0rZ
aktív tag

Senki? :(
Legalább tippet adjatok, hogy kihez fordulhatnék.. :R

(#1334) Alg válasza b0rZ (#1333) üzenetére


Alg
veterán

Talán itt próbálj kérdezősködni, itt van pár elég profi makettező...
[link]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#1335) b0rZ válasza Alg (#1334) üzenetére


b0rZ
aktív tag

Köszönöm szépen!

(#1336) Djuree


Djuree
félisten

udv!
szeretnek makketezni elkezdeni, 2. vh-s harcjarmuvek erdekelnek, foldi jarmuvek elsosorban.
neztem a mullerben revell maketteket de nekem tul sok reszbol allnak. egy 10 centis 160 reszbol. valami olyan kellene inkabb ami kevesebb reszbol all meg nem ilyen 10 centis, hanem legalabb 20 centi nagy.
letezik ilyen vagy mind ilyen sok reszes?
minosegben melyiket ajanlanatok? ami nem nagyon draga.

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#1337) vlevi válasza Djuree (#1336) üzenetére


vlevi
nagyúr

Pedig a Revell 1/72 tigris, kiralytigris, párduc nagyon jó makett, érdemes velük elszorakozni.

(#1338) Djuree válasza vlevi (#1337) üzenetére


Djuree
félisten

akkor majd lehet teszek egy próbát.

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#1339) vlevi válasza Djuree (#1338) üzenetére


vlevi
nagyúr

Pl. királytigris. Egyáltalán nem bonyolult, 2 öntőkeret az egész.
[link]
Másik változata
[link]
Azért sok az alkatrész, mert sok kereke van, illetve a lánctaplat is több apró darabban adják.
De a törzs összesen 7db, amire még pár apróságot rá kell aggatni.

Ráadásul a kiárlytigris, 1/72-ben az 14 centi, már közelítünk a 10-től a 20-hoz :)

[ Szerkesztve ]

(#1340) Alg válasza vlevi (#1339) üzenetére


Alg
veterán

Vagy egyszerűen feljebb lehet menni egy méretaránnyal, 1:48-ra. pl.

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#1341) slayer006 válasza Djuree (#1338) üzenetére


slayer006
addikt

Harcijárművek (meg polgári is) jellemző méretaránya 1:35.
Ezek már elég nagyok, csak legyen elég helyed nekik.

Modelfutár
Makettinfo

"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader

(#1342) Remus389


Remus389
veterán

Másnál is készül egy "Le Soleil Royal"

[link] :C

Megnyugodtam, nem csak nekem hiányzik egy kerekem ;]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#1343) Remus389 válasza Remus389 (#1342) üzenetére


Remus389
veterán

Hmm...

ez a fazon profibb: [link] (tekerj 22:40-re)

Inkább ő lesz a példaképem :D

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#1344) Djuree válasza vlevi (#1339) üzenetére


Djuree
félisten

köszi srácok, megnézem őket.
ez a hajó nagyon komoly.
egy bismarck is komoly lenne. :C

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#1345) torma1981


torma1981
veterán

Sziasztok.

Van 1 eredeti, bontatlan Tamiya 78004 Musashi csatahajó.

Megy 1 db Tamiya 78002 Yamato csatahajó.

Ez is bontatlan, új.

Mennyit érhetnek szerintetek? Kb 15-18 évesek.

Köszönöm.

(#1346) Djuree válasza torma1981 (#1345) üzenetére


Djuree
félisten

wow, de jól néznek ki. kár hogy ennyi türelmem meg időm sose lesz h összerakjam. :O
mennyi idő lehet egy ilyet összerakni?

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#1347) torma1981 válasza Djuree (#1346) üzenetére


torma1981
veterán

Szia.

Nagyon sok. Millió egy alkatrész, mütyür van hozzá. És még a festés netán. Bele se mernék gondolni.

(#1348) Alg válasza torma1981 (#1345) üzenetére


Alg
veterán

Az egy villanymotor? Ha igen, mit mozgat?

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#1349) torma1981 válasza Alg (#1348) üzenetére


torma1981
veterán

Az igen. Passz. :D Most bújom a netet mit csinálhat. Szerintem inkább világítás lehet.

(#1350) Alg válasza torma1981 (#1349) üzenetére


Alg
veterán

Villanymotorral világítás? :DDD

Nem a netet kell bújni, hanem az útmutatót és kiderül :P
Szerk: a hajócsavarokat forgatja

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.