Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• River
    Arcképgyáros
    válasz headhunter üzenetére #2450

Igen ez egy tipikus Packeta eset. Benne vagyok a Facebookon egy Vinted károsultak nevű csoportban ahol napi 5-6 poszt születik arról, hogy Packetánál/Foxpostnál rossz csomagra ragasztják a címkét.
    Általában ezek a posztok kereső posztok mert keresik a saját csomagjukat.

Például: "nem landolt valakinél egy hajvasaló? Mert én egy focimezt kaptam"

A sanda gyanúm az, hogy azért nem találják a csomagod mert kiszállították valakinek.

• River
    Arcképgyáros
    válasz headhunter üzenetére #2446

Először egy hosszú szöveget írtam, morális és etikai dolgokkal, hogy mi lenne illendő de rájöttem, hogy egy nagy tévedés amit írok :D

Az a helyzet, hogy úgy gondoltam, hogy amíg hozzád nem érkezik meg a csomag addig teljes mértékben az eladó felelőssége.

Aztán megdölt ez a dolog azzal, hogy a csomag nem volt biztosítva. Tehát a vevő nem kérte külön, hogy biztoított csomag legyen és nem is fizette meg pluszban ennek a költségét.

Szóval a vevő is vállalta a kockázatot. Amúgy igen Foxpost/Packeta vonalon 40% a kártérítés és ezt vállalják az alapárban. Ha elvesztik akkor így jártunk. Hozzátenném még, hogy mióta a Foxpost/Packeta összeolvadt azóta rengeteg probléma van velük (leginkább a Packeta vonallal).

Szóval sajnos a legigazságosabb ebben az esetben ha a maradék 60%-ot felosszátok 30-30%-ra és így osztjátok el a "veszteséget".

És kétszer meggondoljátok, hogy Packetával adtok-e fel a jövőben :(

• River
    Arcképgyáros
    válasz Dency01 üzenetére #2434

Akkor viszont nem értem, hogy miért gondolta az eladó, hogy gyorsabb a személyes átvétel. Bár valaki tényleg azt preferálja jobban :D

Nincs köztünk vita, én is így vagyok vele, általában az elsőnek adom a "cuccot". Persze ezalól vannak kivételek mikor az első úgy írja le az utca szót, hogy ucca. Akkor inkább megyek a következő vevőre.

Az a helyzet, hogy manapság már baromi stresszes lett az adás-vétel. Példa: én tudom, hogy jó cuccot adok el, de nem ért hozzá a vevő mert tudatlan. Még a végén én kapok negatív értékelést. Erre is van egy példám: Eladtam egy Switch Lite konzolt újként egy ilyen 0 pozitívos friss újoncnak. Ő bontotta ki és elkezdte mondani nekem, hogy alig bír 3,5 órát az akksija. A vicc az, hogy olyan játékkal játszott aminél 2 óra 40 percet bírhatna az akksi csak. Szóval új gép volt kimondottan erős akksival de inkább visszavettem mert se Semlegest se Negatívot nem akartam kapni.
    Volt még egy pár ilyen eset és akkor eldöntöttem, hogy inkább válogatok a vevőim között.

• River
    Arcképgyáros
    válasz Dency01 üzenetére #2432

Olyan ez mintha bemennék egy boltba és van egy termék amiből utolsó darab van, de mondjuk mögöttem áll valaki és hát az eladó azt mondja bocsi de a mögötted lévő viheti...

Nem olyan mert online térben törénik az egész, nem néztek egymás szemébe, nincs semmilyen személyes kontakt a találkozóig :) Ezért nem lehet szankcionálni senkit sem. Gondolok itt arra, hogy nem válaszol, vagy másnak adja el a terméket mert úgy kényelmesebb neki. Szomorú sztori, de ez van. Viszont megnyugtató, hogy még mindig a Hardverapró a legkorektebb hely adás-vételre.

Bár konkrétumokat nem írtál. Utánvétellel vitted volna?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés