Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• klepto

addikt

válasz lesaux #265 üzenetére

Nem USA, de hadj meséljem el, hogy néz ki egy komoly követtségi eljárás. Egy barátommat vittem fel Pestre a Zsidó követtségre (vagy tudom is én, hogy hova). A követtség egy látszólag jelentéktelen házban volt, amolyan klasszikus 100 éves bérház. Az első emeleten már gyanus volt a dolog, mindenhol kamera. A srác bekopog, ajto kinyit, persze 50cm vastag páncél ajtó, és behívták. Engem nem...
    Bent az elmondása szerint megkérdezték, hogy miért akar Izraelbe menni, mi a véleménye a Zsidókról, Arabokró, stb. A srac már tanulta a nyelvet, és azóta be is keresztelkedett a Zsidó vallásba. A lényeg az, hogy fél óra alatt megkapta a vízumot, és elkezdték neki intézni a kiutazást. Mivel pénze nem volt, és számára a nyelvtanulás volt a leg fontosabb, ezért kibucba akart kimenni. A követtség intézte neki a retúr repülőjegyet, és a Kibucot is. A reptéren kocsi várta, stb. Ő egy fillér nélkül, váltás ruhával ment el, kint a kibucban dolgozott (napi 6 órában heti 6 napot), teljes ellátást és némi költőpénzt kapott, nameg nagy élményekkel tért haza. Utána visszament mint bekeresztelkedett Zsidó vallású ember a hadseregbe önkéntesnek, szintén a követtségen keresztül, és akkor is ők intéztek mindent.
    Nem tudom pontosan, hogy vízum kell-e Izraelbe, de náluk így működnek a dolgok. Lehet ezt így is csinálni, nem csak Amerikai módon :U

Új hozzászólás Aktív témák